Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Feloszlatják az újbudai Fideszt?

2010.06.17. 10:59 | szocdemman | 2 komment

Címkék: budapest fidesz polgármester újbuda xi molnár gyula

Feloszlatják a Fidesz újbudai alapszervezetét, melyben az ellentét már olyan mértékű, hogy a felek képtelenek kompromisszumot kötni egymással, és súlyosan veszélyeztetik a Szövetség 2010. évi önkormányzati munkájának hatékonyságát.- írja az atv.hu és a nol.hu. Én meg közben azon elmélkedek, hogyan is képes egy olyan pártszervezet elvezetni egy kerületet, megoldani az ott élők gondjait, működtetni a várost, amelyik képtelen a saját belső problémáit kezelni és saját magát békésen működtetni.

Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert „a helyi szervezeten belül évek óta belső háború zajlik, a csoport legalább öt részre szakadt. A szervezeten belüli konfliktus, többek között, jelentős mértékben csökkentette a csoport és rajta keresztül a Szövetség önkormányzati munkájában hatékonyságát”.

Egy Indexen megjelent cikkből, azonban arra is lehet következtetni, hogy a konfliktusok egyik fő forrása, az hogy ki trónoljon majd 2010 szeptemberétől Újbuda polgármesteri székében.

„Molnár Gyula sokáig legyőzhetetlen ellenfélnek tűnt Újbudán, a reményt áprilisi veresége csillantotta meg a fideszesek számára, hogy ősszel az önkormányzat éléről is ki lehet majd mozdítani. Az óvatoskodás nemcsak a szocialista polgármester helyi népszerűségében gyökerezett, hanem abban is, hogy a nagy, három választókerületet magába foglaló kerületben régóta nem sikerült egységet teremteni a Fideszben. A szétszabdaltságot jelzi, hogy a különböző választókerületekben most is több személy neve került forgalomba. Felmerült többek között Schneller Domokos neve, aki rövid ideig esélyes volt az utolsó pillanatban visszalépett országgyűlési képviselő-jelölt, Orbán Anita helyére, de a pártvezetés végül kívülről Simicskó Istvánba vetette inkább bizalmát, és abba, hogy kívülről importáljon valakit a megüresedett helyre.

A másik esélyes, Kupper András, hogy elkerülje a belső harcokat, most lemásolta a pártvezetés tavaszi húzását, a polgármesterségre is Simicskó jelölését vetette fel. Kupper a hétvégén saját blogján jelentette be, hogy Simicskót támogatja. Ha megválasztanák, Simicskónak le kellene mondania frissen szerzett honvédelmi államtitkárságáról.”


Az országos pártvezetés megítélése szerint az újbudai helyi szervezet egészének tevékenysége a csoport feloszlatására és annak teljes újjászervezésére ad okot, „mivel a helyi szervezet egysége és hatékony működése csak ezen a módon állítható helyre”.

Molnár helyben népszerű, 2002-ben lett először a kerület első embere. Akkor a fideszes Juhos Katalint búcsúztatta. 2006-ban Kupper Andrást küldték ellene, de sikertelenül. Az újbudai Fidesz évek óta kitartóan, sok esetben eredménytelenül támadja a kerület vezetését, elsősorban Molnár Gyula szocialista polgármestert. Majd ősszel kiderül, ki irányítja a kerületet, ha addig képes lesz az újbudai Fidesz valakit egységesen kiállítani, vagy egyáltalán marad még valami a XI. kerületi Fideszből a hatalmi marakodások után.

 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr712088483

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elesett a Fidesz Újbudán 2010.06.17. 15:02:29

Ha egy párt nem demokratikus úton kezeli belső konfliktusait mit várhatunk tőle országosan?  Az atv.hu információi szerint a Fidesz országos elnöksége kezdeményezte a XI. kerületi szervezet feloszlatását. Indoklásuk szerint erre azért volt sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eml 2010.06.17. 13:17:04

A Wieszt Jancsi miatt egy uszkár is nyerne Molnár ellen.

Szittyós Feri 2010.06.22. 21:17:45

Érdekes, a dagadt féreg Wiesztet pórázon vezették el a rendőrök három napja, miközben próbálta a disznófejét takarni valami koszos törölközővel, erre itt meg a polémia megy hogy akkor a kerületi Fideszben ki a góré. Igazándiból sok opció nincs, ahogy nézem, a kerületi maszop nagy része már a kóterben fog az análszex rejtelmeivel ismerkedni az önkormányzati választások idejére, úgyhogy a Fidesz kb akkor is nyer, ha el se indul.
süti beállítások módosítása