Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kit csökkentünk 15 százalékkal?

2010.06.12. 06:06 | balközép | Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság orbán fidesz elbocsátás összevissza létszámleéptítés

Orbán a Nagy Rendszeralkotó Parlamenti Beszédének 20. pontjaként bejelentette, hogy "áttérnek a bértömegű gazdálkodásra a közszférában, és elrendelik a bértömeg 15 százalékos mérséklését, ettől 48 milliárd forintnál is nagyobb megtakarítást remélnek."

Így aztán az orvosok egy egészségügyi konferencián aggódtak, hogy az ő fizetésük is csökken-e. Szerencsére kiderült Orbán csak félrebeszélt, mert az egészségügyi álllamtitkár mindenkit megnyugtatott: "az állami vállalatokra érvényes a gazdasági akciótervben szereplő 15%-os bértömegcsökkentés".

http://www.kinesismarketing.co.uk/images/where-are-you.jpg

Egyébként szerdán Fellegi "oligarcha" Tamás miniszter úr nyilatkozott komolyan a tervekről: "tömeges elbocsátásokat nem tervez a kormány, de létszámleépítés lesz".

Azonban van egy gond az elbocsátásokkal. A két legnagyobb állami tulajdonú foglalkoztató cég a MÁV és a Posta. A legnagyobb foglalkoztató MÁV esetében Fónagy János a héten ígérte meg, hogy "nem lesz leépítés a vasútnál". Korábban még szárnyvonal újraindítást is ígértek, így itt  nem lehet leépítés. De hasonló a helyzet a Postánál is. Amikor az elmúlt években kistelepülési posták helyett mobilposta szolgáltatást vezettek be, a Fidesz mindig tiltakozott. Eszerint itt inkább növekednie kéne a létszámnak.

Mivel itt emberek állásáról van szó, nem jó hosszú ideig lebegtetni a döntést. Ideje lenni tisztázni a Fidesznek, hogy mit is akar. Legalább magában.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr832075429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása