Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Vigyázó szemetek Borsodon maradjék!

2010.06.10. 12:42 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: miskolc borsod árvíz 2010 kazincbarcika szendrőlád edelény sajószentpéter

Természeti katasztrófa történt májusban. A CBA választásokra készült plakátja valósággá vált és az ítéletidő valóban bekövetkezett. A burkolt politikai üzenet önbeteljesítő jóslat lett, az ítélkező szándék más értelmet kapott. A végső ítélkezés joga meg ottmaradt, ahol már évezredek óta van: a teremtőnél! Hát ezért nem szabad az ördögöt a falrafesteni mert megjelenik.

Az ítéletidő több borsodi települést és elmosott és sok család, lakás és egzisztencia nélkül maradt. Az egyik napról a másikra vesztették el mindenüket. A biztosítást a vályogházakra nem is lehet kötni, de akinek volt is, ismerve a biztosítók empátia-készségét, majd hónapok múlva kapják meg a pénzüket… addig meg hol laknak?

Igen amikor jött a víz akkor is dolgunk volt. A gátakon rakodni a homokzsákot. Ezt minden politikai szervezet szereti, hisz a média erről szól. Elmondható tehát egyként a politikum ő ott volt és tette a dolgát.

De hamarosan elcsendesedik a média. A vadul zúgó folyamból újra kedvesen csörgedező csermely lesz. És ritkán vagy talán soha nem hallott falvak nevei is feledésbe merülnek.

De a víz elvonulásával nem ért véget a rémálom. Hisz sok embernek nincs hova visszamenni. Csak romhalmaz és törmelék maradt abból, amit egy életen át gondosan őriztek, vagy generációról generációra szállt.

Tennünk kell az ellen, hogy a természeti katasztrófa ne változzék társadalmi katasztrófává!

De figyelem elvonulásával is van még dolgunk! A katasztrófa sújtott településeken élők nem tudnak hova hazatérni, hisz nem maradt házuk, lakásuk, életük.

Az utcák a terek az iskolákat egyszóval mindent vitt a víz. A helyreállítási munkálatokban is segíteni kell. A feladat tovább folytatódik! Most is és két hét múlva is le kell menni ezekre a településekre. Mert nem minden a pénz. A két dolgos kéz is kell.

No ezt ne felejtsük el. A helyére a dolgok csak akkor kerülnek, ha teszünk érte, akkor is amikor már nem látja azt senki!

Veled mi lenne, ha egyiknapról a másikra nem tudnál hova haza térni? Nem tudnál hova lefeküdni aludni? Nem lenne egy asztalsarkad sem ahol meg tudnál ebédelni?

 

Segíts Te is újjáépíteni!
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr332071361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása