Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Obama szerint Bajnai példamutatóan dolgozott

2010.06.05. 06:06 | szocdemman | 16 komment

Címkék: orbán usa obama bajnai gordon bajnai

Putyin után Obama is borsot tört Viktor no meg a Fidesz kommunikációs gépezetének orra alá. Mindhiába Kósa Lajos és Szijjártó Péter államcsőd víziója és a nemzeti csontvázkeresés. Az USA elnöke levélben köszönte meg Bajnai Gordon távozó miniszterelnöknek a sikeres válságkezelést. Az amerikai diplomácia nem szokott minden csip-csup távozó miniszterelnöknek búcsú táviratot küldeni.

A Fidesz kommunikációjába ez az üzenet tényleg komolyan beakaszthat. Hisz az amerikai elnök súlyát az teremti meg, hogy mielőtt megszólal pontosan tájékozódik. Munkáját nem egy az adott országot, térséget világszínvonalon is kiválóan ismerő szakértő segíti. Így szavai hitelt érdemlőek maradnak. Erre mindig is kínosan ügyelt a tengeren túli nagyhatalom. Nemhiába, ott adnak arra, hogy ne büfögjenek bele a kamerákba aktuálpolitikai érdek szerinti baromságot, mert tudják annak ára van.

Azért ezek után nehéz lesz az MSZP-re kenni, hogyha az ország rossz gazdasági mutatókat produkál. Főként úgy, hogy Obama szerint Bajnai munkája példaként szolgálhat a többi válsággal küzdő országnak. Szerinted az Amerikai Egyesült Államok elnöke téved? Nyilván ő egy amcsi komcsibérenc:)

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr852057730

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Forgatókönyvek 2010.06.05. 11:19:22

Az alábbiakban a csontfeltáró... Akarom mondani, a tényfeltáró bizottság sajtótájékoztajának két lehetséges, ámbátor feltétlenül fiktív forgatókönyvét vázolnám.1. forgatókönyv:Ezúton kérünk elnézést a magyarországi devizahiteles választóinktól, am...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.06.05. 09:13:34

Nos, ha Oama is megmondta, ott nem lehet appelláta.

Ő nála senki sem ismerheti ki magát jobban a magyar belpolitikában.

mistertwister 2010.06.05. 09:21:44

@Vidéki: És Obama levelét Teller Ede írta személyesen?

k.o._laci 2010.06.05. 10:34:07

Bajnai 2 dolgot csinált, megszorított és hitelt vett fel. Ha ezért beírnak neki egy csillagos 5öst az ellenőrzőbe, akkor miért nem csinál végig egy 4 éves ciklust? Nosza rajta. Gondolom Obama BKV, Dataplex, Wallis, Sávoly, uniós források eltüntetése ügyekben is képben van mert rendszeres Célpont néző.

k.o._laci 2010.06.05. 10:36:17

"Azért ezek után nehéz lesz az MSZP-re kenni, hogyha az ország rossz gazdasági mutatókat produkál."

epic ... :) addig ismételjétek amíg el nem hiszi a lakosság

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.06.05. 16:18:50

Azóta sem győzik "a fiúk" kicsinyíteni az előző (szakértő, 1990 óta egyetlen szakértő) kormány intézkedéseit. Bele is rokkan a forint és a tőzsde a nagy igyekezetükben. Biztosan shortolták a forintot és az OTP-t. Remélem nem az Ezüsthajó vagy Kaya Ibrahim, vagy Josip Tot nevében, hanem az államkassza nevében tették ezt... Mert akkor volt hiány, nincs hiány!! :-)

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.06.05. 16:20:46

friss hír: Oszkó Péter volt pénzügyminiszter szerint öröm látni, hogy az új kormány belátó módon hajlandó folytatni az előző kormány stabilizációs pénzügypolitikáját, fenn kívánja tartani az elért egyensúlyt.Oszkó Péter hangsúlyozta, hogy a költségvetés egyenlegét érintő kockázatokról részletesen beszámolt, azok kezelésének módját is a legtöbb esetben kidolgozta az előző kormány. A költségvetésben elkülönített tartalékok erre elegendőek is.

Nem vagyok fideszes 2010.06.05. 18:13:26

@maholnap:

Ebben az a rendkívűl vicces, hogy a fityiszes farizeusok mást sem ugattak, hogy azt nem mondjuk meg hogy, de az tuti, hogy úgy NEM, mint azok a csúnya szocik. Hát, aztán meg mégis...

k.o._laci 2010.06.06. 01:06:08

@maholnap: Nem azért de kicsit össze vissza beszélsz. 280-290nél nem roppan össze semmi, az erős forintnak ugyanúgy megvannak az előnyei mint a gyengének is, csak más köröket érint. Az nem kérdés hogy a Fidesz ezt rendesen benézte, bármit is akart elérni. Na de a Bajnai kormány szakértői (muhahaha) mibenlétéről mesélj már kicsit, illetve mely intézkedésekre gondolsz konkrétan? A hitelfelvételre vagy a megszorításokra? (Vagy arra amit a Malévval műveltek?)

tibike3 2010.06.06. 10:54:56

A szíjrágó azt mondta hogy látta a Bajnait bemenni az Obamához egy Nokia dobozzal a hóna alatt.

Karesz000 2010.06.07. 08:48:24

Nem akarok és senkit sem védeni. De amíg az emberek (többek között az ilyen blogokon hozzászólók) nem hajlandóak megérteni, hogy csak úgy lesz ebből valami, ha meghúzzuk a nadrágszíjat, akkor reménytelen az egész. Miért kéne egy ilyen helyzetben Kánaán után kiáltani. Volt részünk abban a rendszerváltás után. Jó volt mindenkinek. Tény hogy ott is nagyon elba**ták, de valamikor fizetni kell a dolgokért. Most van itt a fizetési idő.
És az véleményem szerint teljesen mindegy, hogy itthon mi van. A gazdasági helyzet, főképpen a miénk, nem olyan dolog, amit az EU vagy a világ elől el lehetne rejteni. Ennek ellenére a világ egyik legnagyobb hatalma azt nyilatkozza, hogy itthon valaki azt tette, amit kell. Vagyis elismerte a munkáját. Ennyi. Nem tudom Fideszék munkáját mikor fogják elismerni. Remélem lesz rá alkalom, mert az azt jelenti, hogy elfelejtik a sok hülyeséget, meg adókedvezményt ekkora mértékben. És nekiállnak takarékoskodni!

Dohányzó Zsiráf 2010.06.07. 09:28:03

@k.o._laci: ügyesen elhallgatod az adó- és járulékcsökkentést.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2010.06.07. 10:31:10

"Azért ezek után nehéz lesz az MSZP-re kenni, hogyha az ország rossz gazdasági mutatókat produkál."

Ez itt súlyos hiba volt, hiszen itt az MSZP helyébe Bajnait kellett volna írni, hiszen egyrészt Bajnai nem azonos az MSZP-vel, továbbá és főleg az elmúlt 8 év nem csak Bajnaiból, hanem Medgyessyből és Gyurcsányból állt. Vajon a két utóbbi úr munkáját is ilyen nagyra értékelné az USA kormánya? Továbbá Bajnai nem az MSZP érdeke, hiszen egyrészt kényszerből válaszották meg, és nem azért, mert az MSZP vezetősége olyan felelős államférfiakból állna, továbbá kölcsönösen igyekeztek elhatárolni magukat a másiktól. Mesterházy se épp azzal kampányolt, hogy milyen királyul szorítottunk meg...

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2010.06.07. 10:40:27

@Suum Cuique:
Továbbá azoknak a roszz gazgasági mutatóknak nem kizárólagos indoka a hitelválság, hiszen már azelőtt is szarban volt az ország, mégpedig azt nem lehet a külföldre kenni, azt bevalottan az MSZP kúrta el. Nem szép dolog összemosni a 2008 utáni válságot az az előtti elkúrással.

Mit szólnál ha azt mondanám, miután szétvertem a lakásodat, de egy vihar is kitört, ami betörte az ablakaidat, hogy az egészről a vihar tehet és különben is a fiókodat utána helyreraktam? Megdícsérnél miatta?

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2010.06.07. 12:42:29

@Suum Cuique:
"Úgy viselkedtetek, mint a tipikusnak mondható álkapitalista magyar káefté-tulajdonosok, akik valamilyen, közelebbről meg nem nevezett tőke bázisán csupán be vannak jegyezve, de fogalmuk sincs a vállalat működtetéséről, ezért aztán profi menedzsereket szerződtetnek, s a csurranó-cseppenő, vagy szerencsésebb esetben ömlő bevételeket rendre eltapsolják a legkülönbözőbb áfás számlák, avagy feketepénztárak leple alatt. Most sem az új politikai kereteink kidolgozásán, az alternatívaállításon, hanem főként a parlamenti tisztségek felosztásán fáradoztatok.

Ennek az országnak hatalmas szerencséje, hogy Bajnai Gordon Medgyessy Péterhez hasonlóan komolyan vette a dolgát. Ám ne alakoskodjatok, az ő felelősségtudata nem a Tiétek! Azért sem, mert ezenközben jól tűrtétek, hogy a budapesti "leányvállalat" az összes lehetséges svihákságot elkövesse. Sőt, ma sincs másként. Budapesten gyakorlatilag változatlanul folyik a hatalmi osztozkodás, nárcisztikus önreklámozással megtetézve. Azt is eltűritek, hogy a profik által kidolgozott alapokon a populizmus virágozzék, mert momentán a pozícióitok átmentésén fáradoztok. Ti, akiket szinte semmilyen elvi körülmény, hanem jobbára csak a közös mutyi élményanyaga tart össze. Ez az a rés, amelyen keresztül betolakodhatott a sorainkba a korrupció is." - írja Szanyi Tibor levelében.

vomit 2010.08.13. 19:33:26

oszama szekerenek kidol az osszes kereke. arrol nem is beszelve, hogy aki mellett kampanyolni problalt, annak mind bukas lett a vege.
The stunning decline of Barack Obama: 10 key reasons why the Obama presidency is in meltdown
blogs.telegraph.co.uk/news/nilegardiner/100050412/the-stunning-decline-of-barack-obama-10-key-reasons-why-the-obama-presidency-is-in-meltdown/

Obama's economic tragedy
www.washingtontimes.com/news/2010/aug/12/obamas-economic-tragedy/
süti beállítások módosítása