Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

OMG! Tarlós mentegeti Demszkyt

2010.06.03. 06:06 | partizano | 2 komment

Címkék: budapest tarlós istván demszky gábor főpolgármester

Tarlós István 2010-ben úgy gondolja, hogy Budapest válságáért nem Demszky, hanem a szocialista párt a felelős és Demszkyt kifejezetten korrupciómentes embernek ismeri. Korábban azonban nem volt ilyen "pozitív" véleménnyel - az akkor még ellenfél Demszkyről.

Tarlós a Demokratának azzal indokolta a szocik "fő felelősségét", hogy Demszky regnálásának nagy részében ők vitték a városüzemeltetést. Természetesen igaz, hogy a szocik vitték csakhogy 2006-ban, másként vélekedett a felelősségről.

Akkor egy városüzemeltetési hibáért még Demszkyt találta felelősnek:

"Tarlós István gyávasággal vádolta Demszky Gábor, mert a BKV vezérigazgatójára hárítja a felelősséget az újabb nagykörúti üzemzavarért. Óbuda polgármestere, a Fidesz főpolgármester-jelöltje a Klubrádióban azt mondta, hogy Demszky Gábor Budapest első embere, aki elsősorban felelős a tömegközlekedésért." Magyar Nemzet, 2006.06.19

Tarlós kampányvideójában még a fideszes HírTV által "forradalmár"-nak nevezett tévészékház ostromlókért is Demszky volt a felelős (a videó eleje a lényeg):

Tarlós 2008-as BKV sztrájkok idején is Demszky felelősségéről beszélt:

Tarlós István kimondta: "Demszky Gábor főpolgármester a felelős a közlekedési társaságnál kialakult helyzetért." Sőt kijelentette: "elképesztőnek és elfogadhatatlannak nevezte azt a helyzetet, hogy Demszky Gábor nem tárgyal a BKV vezetőivel, miközben az önkormányzati törvény 63. paragrafusa szerint a főpolgármester feladata és hatásköre a tömegközlekedés üzemeltetése." Magyar Nemzet, 2008.04.17

Sőt, 2008 augusztusában Tarlós azt akarta megakadályozni, hogy Demszky Hagyót tegye felelőssé a 4-es metró ügyében:

"Tarlós István szerint a szabad demokrata városvezető, aki korábban a 4-es metrót "édes gyermekének" tekintette, most "előkelő idegenként" távol tartja magát a beruházás körüli problémáktól, és mások mellett Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettesre hárítja a felelősséget." Hírszerző, 2008. 08. 25

Azonban Tarlós, miután a szocialisták 2009 őszén kiléptek a fővárosi koalícióból, egyre jobban együtt kezdett működni Demszkyvel. Pl. Tarlós a BKV-ügyben nem szokta komolyabban feszegeti sem Demszky, sem a BKV-t szintén felügyelő SZDSZ-es főpolgármester helyettes Ikvai-Szabó Imre felelősségét.

Tarlós vValószínűleg felismerte, hogy Demszky és az SZDSZ neki már úgysem lehet ellenfél, míg a szocik még igen. Így, bár 2006-ban még arról beszélt, hogy győzelme esetén szocialista főpolgármester-helyettese is lenne, most már korábbi álláspontját megváltoztatva kezdett bele abba, hogy Demszky helyett a szocialisták a felelősök. (A Demokratában olvasható interjújában már az az interjú eleján kiemelt mondat, hogy "Budapest válságáért elsősorban a szocialista párt a felelősök".)

Azonban talán ennél is durvább, ahogy Demszky korrupciómentességéről milyen meggyőződéséről beszélt most szerdán a Klubrádióban:

"[Nem feltételezem, hogy] ...Demszky Gábor budapesti főpolgármester maga a kasszába nyúlt volna vagy erre adott volna utasítást, mert nem így ismertem meg és nem ilyen normák, értékek szerint él."

Nos én is nagyon remélem, hogy kiderül, hogy Demszky tényleg nem a Fővárosi Közterület Fenntartóval újíttatta fel ingatlanjait és építetett lovardát, mint az most márciusban szedte elő a HírTV. Reménykedhetünk, hogy kiderül, hogy a horvátországi nyaralóját is a polgármesteri fizetésből spórolta össze. De miután az már biztos, hogy korábban az FKF "kedvezményesen"  aodtt bérbe Demszkynek 13 milliós terepjárót, nem tudom, hogy Tarlós Demszky milyen normáira és értékeire alapoz. Mert így ez a nagy bizalom kissé furcsa. Lehet, hogy az "együttműködőket" nem is fenyegeti az elszámoltatás?

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr952052486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása