Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kreatív számolás

2010.06.03. 13:46 | partizano | 1 komment

Címkék: kdnp államtitkár rétvári bence

Surján, Harrach, Semjén trió mellett sokáig nem lehetett látni fiatal KDNP politikusokat. Idén azonban megjelent Spaller "hol csörög a mobilom" Endre, Rétvári Bencéből pedig államtitkár lett. (Senki ne aggódjon a KDNP irányvonaláért, Rétvári a sorkötelezettség visszaállítása mellett van, és keményen lecsap a fiatal füvezőkre.)

Rétvári sajtótájékoztat. Kép:mkkp

S ha már Rétvári államtitkár lett, tegnap sajtótájékoztatott,  "több mint a felére csökkent a politikai vezetők száma" a jelenlegi kormányban az előző kabinethez viszonyítva – mondta a Rétvári államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Rétvári Bence közölte, hogy az Orbán-kormány politikai vezetőinek száma 44, ami a miniszterelnököt, kilenc minisztert és 34 államtitkárt jelent, míg a "népnyúzó" Bajnai-kormány politikai vezetőinek száma 97 főre rúgott, ami a miniszterekből, az államtitkárokból és a szakállamtitkárokból állt.

Rétvári Bence enyhén szólva is csúsztat. Az még rendben van, hogy a közigazgatási államtitkárokat, szám szerint nyolcat, nem sorol a politikai államtitkárok közé, mert akkor már a számuk nem 34 lenne, hanem 42. De akkor miért sorolja a politikai vezetők közé a Bajnai-kormány szakállamtitkárait? Vagy fordítsuk meg: ezek szerint, ha odasorolja őket, akkor vajon hová sorolja majd a második Orbán-kormány szakállamtitkárait vagy helyettes államtitkárait?

És szám szerint mennyien lesznek, ha már most van 42 (jó, engedjük meg, 34) államtitkáruk? Ha mindegyiknek egy helyettese van (nevezzük szak- vagy helyettes államtitkárnak akár), akkor már 68-an lesznek? Vagy ha a 42-t vesszük alapul 84-en, összesen? Ja, hogy ők nem is politikusok, értjük. Rétvári Bence mindenesetre biztosan az.

Így csak ők tudnak számolni.

nol.hu/piroslap

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr412053399

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felesleges szerződésekről beszél Rétvári 2010.06.25. 13:22:01

A Közigazgatási Minisztérium államtitkára közölte, átvilágítják az előző kormány szerződéseit. Rétvári Bence szerint sok esetben olyan feladatokra kötöttek szerződéseket, amelyeket az államnak kellett volna elvégeznie.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waldi! 2010.06.03. 14:27:52

Hat valljuk meg, a szamok soha sem voltak a Fidesz erossegei. 1=3, 2.000.000, 7 %, 400 % es meg sorolhatnam :D
süti beállítások módosítása