Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Botrány: a Jobbik az óvodában politizál

2010.05.31. 06:08 | balközép | 51 komment

Címkék: fidesz szombathely jobbik óvoda

Botrányos történetről számolt be a nyugat.hu. A Jobbik bevitte a politikát az Óvodába. De nem csupán ez az egyetlen botrány, hanem úgy váltak a szülők –jóhiszeműen- a „szittyapárt” látszólagos szimpatizánsává, hogy arról nem is tudtak.

 

A nyugat.hu fotóján jól látszik a Jobbik pecsétje az aláíráson

A komoly felháborodást keltő óvodai politizálás ürügyét az igazgató kiválasztási folyamat adta. A szombathelyi Weöres Sándor Óvoda intézményvezetői pályázatára két pályázat érkezett, az egyik jelentkező a jelenlegi vezető, Hencseiné Kondics Edit volt, a másik egy új pályázó, Horváth Béláné.

Az oktatási bizottság meghallgatásán az új jelölt kapta meg a többséget. A nyugat.hu értesülése szerint a friss jelölt élvezte a Fidesz politikai bizalmát erre a nemzetstratégiai fontosságú intézmény élére. Amúgy a bizottsági meghallgatással nem dől el semmi, mert az igazi döntés a képviselő testület kezében van.

A furmányos helyi Jobbik itt látott kapcsolódási pontot óvodai politika csinálásban. Persze ezt nem úgy tette, hogy kiált az intézmény elé, és Jobbik fejléces íven kérte a korábbi igazgató mellett a szülök támogató személyes adatait. Magát elrejtve a szülői munkaközösségnek álcázva vitte be a politikát az óvoda falai közé. Az állírás-gyűjtő lapokon, sem a Jobbik lógója és neve nem szerepelt. A szülök ezért jóhiszeműen írták alá az igazgató mellett az ívet. A nevűkkel úgy élt vissza a radikális puruttya párt, hogy az ívek mellé csatolt petícióra rábityesztete a pecsétjét ezzel azt a valótlan látszatót keltette, hogy az ő kezdeményezését mennyien támogatják. A szélsőjobboldali kisebbség megjelenése óta kínos önigazolási kényszerben küzd, ezért mindig keresi azokat az alkalmakat, amikor többnek tudja magát mutatni.

Megkérdezett néhány, a petíciót aláíró szülő, akik kijelentették, nem tudtak arról, hogy a Jobbik is az aláírók között lesz, nem is járultak hozzá, hogy egy párt is csatlakozzon véleményükhöz.- tehát a szülők nem is láthatták a párt háttérmozgását. Sőt szerintem az álírást gyűjtő szülők többsége se tudta ezt.

Egy teljesen természetes dolog, hogy az óvodai, iskolai szülői munkaközösségek egyik másik intézményvezető mellett támogató aláírásokat gyűjtenek. A céljuk az, hogy a szülők szándékát jelezzék a döntéshozó felé. Eddig még nem derült ki olyan eset, hogy a pártok az iskolai igazgató választási folyamatba így avatkoznának be. A burkolt támogató aláírás gyűjtés veszélye az, hogy ha ez általánossá válik, akkor a szülők nem tudhatják mit is írtak alá pontosan és ki másolja le esetleg az adataikat. Azért emelem fel a szavam ilyen keményen, mert még a tabudöntögető Jobbiknak is tilos az óvodában politizálni, azt a látszatót kelteni az álírók tudta nélkül, hogy az ő kezdeményezését mennyien támogatják, sőt mások nevével így visszaélni. Ez csalás és szemfényvesztés.

Az ügyben nem csak a Jobbik viselkedése volt elgondolkoztató. A megszólaló Marton Zsolt, a szombathelyi Fidesz politikusa elmondta: „Szakmai és nem politikai véleményre van szükség egy óvodavezetői pályázatnál”. Majd a szakmai kalapács személyében tündöklő Marton frakcióvezető úr a zárt ülés előtt telefonon felhívta, a bizottsági ülésen a Fidesz által támogatott Horváth Bélánét, hogy az óvodában folyó nyugodt „szakmai, pedagógiai munka” folytatása érdekében vonja vissza a pályázatát, amit a jelölt meg is tett, és erről tájékoztatta a képviselőket és a polgármestert is. A megnyugtató politikai szakmai nyomásnak köszönhetően már csak egy jelölt maradt erre a jobboldali pártok számára politikai szakmai szempontból fontossá vált óvoda vezetői székre. Hatalomtechnika rulez: foglald be az ovit!

 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr832043619

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar Gárda már a bölcsődében 2010.05.31. 10:44:39

De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak.Tisztelt … kerületi Rendőrkapitányság!   Ma reggeli egészségügyi sétámat megszakítva beugrottam az … kerületi bölcsődébe, hogy az ott dolgozó régi ismerősömet M. Ferencné Marikát meglát...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Master Yoda 2010.05.31. 12:16:03

legalább a fityisz és a jobbik is megtalálta a számára emgfelelő helyet a politizálásra.
télleg a világ vicce, hogy a fidesz óvodaigazgatónak is a saját emberét akarja.

tusuanzen 2010.05.31. 14:42:21

ha van rajta sapka, azért , ha nincs....

ladislaus 2010.05.31. 14:43:37

Te! a kampanynak mar vege. mit erolkodsz?

hunyuan 2010.05.31. 14:44:37

szarkupac alakok ezek, rá fognak b...ni de nagyon

szmoker (Homo Trollicus) 2010.05.31. 14:47:08

Csúnya dolog amit a Jobbik csinált.
Ha tényleg így csinálta.

Amúgy akkor is ilyen keményen felemelted a hangod, amikor maszopos elvtársak általános iskolás gyerekeket vitettek bértapsolónak valami faszomság átadására?

Mint a régi időben... "Éljen Rákosi, Sztálin, Rákosi!"

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.05.31. 14:47:10

Dühös, mert levágták a Jedi Akadémiát ;)

Hozzá Szóló 2010.05.31. 15:02:33

Ez aztán a hír. Uborkák nőnek rendesen amúgy arrafelé?

(b)Right_side 2010.05.31. 15:03:57

A Piroslapnál véresszájúbb kommunista vörös szélsőbalos undormányt még soha életemben nem olvastam, Rákosi is megirigyelné a jobboldali pártok elleni, itt elhangzó rendszeres uszításokat!

Védjétek csak a gyilkos kommcsi eszméket, az egykori egypártrendszert, a nyomorult pufajkásaitokat, besúgóitokat, cenzorasszonyaitokat, D209-eseiteket, ügynökeiteket, KISZ-titkáraitokat barmok! Rajtuk nem találtok fogást, mindig csak a csúnya Jobbik meg a Fidesz?

Tán ők tették tönkre az országot, ők osztották meg a nemzetet, ők lopták szét a nemzeti vagyont?

Le kéne már venni a szemellenzőket, 2010.-et írunk...

stefan75 2010.05.31. 15:04:30

"állírás-gyűjtő ... lógója ... szülök ... nevűkkel ... rábityesztete ... látszatót"

WTF??? Ember, tanulj már meg magyarul.

Dok 2010.05.31. 15:06:46

Aha.
Ha én felveszek egy emeszpés pólót, kimegyek egy láncfűrésszel a körútra és levágok pár fejet, akkor minden emeszpés gyilkos, és tilcsák be az emeszpét mert valaki a "nevében" csúnya dolgot művelt?

stefan75 2010.05.31. 15:10:16

@(b)Right_side: D209-ről jut eszembe: a mostani legszűkebb értelemben vett kormányból Martonyi és Matolcsy III/2-esek voltak, a miniszterelnök meg KISZ-titkár. Mit is akartál mondani?

Gurney Halleck 2010.05.31. 15:18:15

@stefan75: jajj, bazmeg, nem vagy ideológiailag elég képzett. Azok a MI kommunistáink! Meg a MI oligarcháink. Azokkal semmi baj nincs.:)

dupla vé 2010.05.31. 15:19:37

újabb izzadtságszagú poszt...

"Az állírás-gyűjtő lapokon, sem a Jobbik lógója és neve nem szerepelt. A szülök ezért jóhiszeműen írták alá az igazgató mellett az ívet."

tehát van egy szülők által támogatható jelölt, de ha a jobbik is támogatja, akkor nem akarják támogatni a szülők???

"Jobbiknak is tilos az óvodában politizálni, azt a látszatót kelteni az álírók tudta nélkül, hogy az ő kezdeményezését mennyien támogatják,"

szóval nem a jelölt a lényeg, hanem hogy ki kezdeményezi a dolgot? egyébként nem látszatot kelt, mert tényleg ennyien támogatták. és ez onnantól lett politika az ovodában, hogy erről írsz.

"ki másolja le esetleg az adataikat."

na ez meg a mindennek a teteje. mikor a fidesznek és maszopnak országosan kiterjedt listái vannak emberek "hovatartozásáról" úgy hogy előbbi ráadásul hatalmi pozicióban van, tényleg az a probléma, hogy a jobbik megtudja, kik támogatják ugyanazt a személyt mint ők? egyébként valószínűleg több személyes adathoz lehet hozzájutni, ha az iwiwen beírod az óvoda nevét amiről szó van, mint erről az aláírásgyűjtésről...

dupla vé 2010.05.31. 15:21:58

@(b)Right_side: "Tán ők tették tönkre az országot, ők osztották meg a nemzetet, ők lopták szét a nemzeti vagyont?"

azt be kell látni, hogy a fidesz a nemzeti vagyon széthordásából erőteljesen kivette a részét, a megosztásban pedig igen sokat segített először a kokárdás akciója, aztán az összes többi...

Artie 2010.05.31. 15:22:58

@(b)Right_side: 2010-et. Le kéne már venni a helyesírási szabályzatot, ha már ennyire magyar vagy.

@stefan75: Schmitt meg a leghangosabb ellenzője annak, hogy menjünk a Los Angeles-i olimpiára, ráadásul Martonyi tagja volt Németh Miklós kormányának, 1989-ben (!!!!) lépett be az MSZMP-be, amikor már pedig eléggé recsegett-ropogott az a rendszer.

Ennyit a kommunistázásról.

Artie 2010.05.31. 15:23:41

@Gurney Halleck: Gondolod, ezt megértik a Viktorhívők? :S

SATA 2010.05.31. 15:23:54

Lassan iparággá fejlődik a

Napi Jobbikellenes Indexcímlapos Blogbejegyzés

3-4 hónapja bevezetett műfaja.

Fura is volt, hogy ma reggel 6 körül még semmi. A holnapi vád már megvan?

lkjpoi 2010.05.31. 15:27:07

Én láttam már ilyet. Csepel, Jedlik Ányos Gimnázium, Zanati Béla.
Az egyetlen magyar középiskola, ahol 1994-ben még az 1990 előtti, magyar népköztársaságos címer volt kint.
Azóta mszp-s önkormányzati képviselő is volt.

baliquez 2010.05.31. 15:27:39

Aha. Az ugye fel sem merülhet hogy úgy írták alá a szülők a bármit hogy eleve rajta volt a Jobbik logója, mi? :)

Egymillió Jobbik-szavazó között akad ám pár családos ember ovis csemetékkel, sőt, még az is meglehet hogy az ovis gyerekekkel rendelkező szülők legnagyobb része Jobbik-szavazó - tekintettel arra hogy a jobbára vörös és a narancsvörös köpönyeget forgató tolvajok az ő gyerekeik jövőjét lopták szét.

Waldorf Rolandó 2010.05.31. 15:29:35

@Saints and Thieves: holnapra a fidesz f.szát már gyomorszájig benyelő véleményvezér van kijelölve.

Kassian 2010.05.31. 15:33:00

@Saints and Thieves: Talán meg kellene ismerkednetek az "önkritika" fogalmával...
ezeket a híreket ti meg a csürhe pártotok generálja, nem az Index.

@baliquez: blablablabla...

Kassian 2010.05.31. 15:34:31

Egyébként a címet Óvodás módon politizál a jobbikra változtatnám. Az kb. 100%-ban fedi a valóságot.

gauche caviar 2010.05.31. 15:36:03

@baliquez: istenem, te aztan egyszeru vagy, mint a vajas kenyer. az eletbol is csak annyit ertesz, hogy draga a sor, ugye?
egymillio jobbik szavazo HÁHÁHÁHÁ.
nem tudtam fasziokam, hogy az orszag ketharmada jobbikos? csak meg nem tud rola.
de majd Vona "gardamelleny" Gabor tesz rola, hogy azokka valjanak. hacsak el nem felejti egy radiointerju miatt.

akik szerint ez nem cinkes dolog, azok esetleg kezpeljek el, hogy az ovodai csoportkepre utolag ramontazsoljak az meszp logot. de legalabb a foto ingyen lesz.
na, gondolom az se zavarna senkit.

a jobbikosok legfobb jellemzoje a kettos merce (az agyatlan rosszindulat utan).

a tobbit majd a folyoson megbeszljuk, jo?

baliquez 2010.05.31. 15:41:02

@Kassian: "blablablabla..." Igen, ez pontosan az a szintű értelmi színvonal és dialóguskészség amire az ország mondott egy kurvanagy NEM-et, észre lehetne venni és bekussolni végre, "elvtársak".

SATA 2010.05.31. 15:42:21

@Kassian:

Tehát nekem meg kellene ismerkednek az önkritika fogalmával? Miért is?

Nem Jobbik-szavazó vagyok, hanem egy ember, aki észrevette, hogy átlendült az egészséges mértéken a Jobbikot szidó bejegyzések száma.

(b)Right_side 2010.05.31. 15:46:03

@stefan75:
@dupla vé:

Egy szóval sem mondtam, hogy én a Fideszre szavaztam... ;)

Többek között éppen azok miatt, amiket Ti is írtatok! Viszont számomra még mindig abszurd, hogy a Piroslap mással nem is foglalkozik, csak a jobboldali pártokkal... Mint ha az MSZP annyira szent lenne és vállalható... :S

helixpomatia 2010.05.31. 15:48:32

@dupla vé:" tehát van egy szülők által támogatható jelölt, de ha a jobbik is támogatja, akkor nem akarják támogatni a szülők??? "

Igen, rátapintottál a lényegre, erről van szó.

baliquez 2010.05.31. 15:49:06

@gauche caviar: Jer, matekozzál, ha már az ékezetes betűket nem sikerült felinstallálnod: egymillió mióta 66%-a az országnak?

Eleve ez a cikk cinkes, szerintem szimpla hazugság, ami miatt csak azért nem kenik el az írója száját mert egy komancs szennyblog azt fosik a képernyőre amit nem szégyell - márpedig nem vagytok szégyellősek, az már kiderült a történelem folyamán.

(Nyilván feltűnt már de nem vagyok a "faszikád", kérlek korlátozd beteges vágyakozásaidat a sikeresen farbaliberált cimboráid körére a jövőben, köszönöm előre is.)

Master Yoda 2010.05.31. 15:54:42

hihetelenek a kommentelő formák. elég nevetséges, hogy van egy poszt ami arról szól, hogy mit csinált a jobbik + fidesz erre reflexből jön a hözöngés, hogy "dehát az mszp..." sajnálom drága barátaim nem válasz mindenre, hogy de az mszp is..

szmoker (Homo Trollicus) 2010.05.31. 15:57:03

@stefan75: előzők is (Pszicho-Ferkó meg a halszemű Libajnai). Mármint KISZ-titkár-efftársak voltak. De csak azért, mert fiatalok, különben téeszelnökök meg párttitkárok lettek vóna.
Ők is belülről rombolták a rendszart biztos.

Tényleg, számvetés, minielnökök: Antall Józsi, az "Alámerült" ember, Horn, a pufajkás, Vitya a Kisz-titkár, aztán a D209, a Kisz-titkár meg a másik Kisz-titkár, most meg ismét.
Kinél is szarabb a mérleg? :)

@(b)Right_side: azért szidni a Piroslapot hogy a komcsikat nem fikázza, pont nagy baromság. A Kapcsolaton meg kimoderálnak, ha nem véresszájú Feri-hívű turbónyugger vagy. Konzin meg Republikonon meg a balosokat osztják, akkor ők is hülyék mert mérnem a Fideszt? Netán a Kukacinfó is hülye, hogy miért nem a Jobbikor anyázza? :)

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.05.31. 16:00:53

Lehet fúrkálni,lejáratni a Jobbikot,felsőbbrendűkéim.De nem vettétek még észre,hogy csak a saját szűk körötök vevő erre?Értelmes ember csak röhög az izzadtságszagú erőlködéseteken.
Másrészt észre kéne venni,hogy az egész világ lassan ellenetek fordul,nem csak a Jobbikosok.Ma mindenhol tüntetnek a cionista külképviseletek ellen.Rossz vége lesz,meglátjátok.Szerintem.

lkjpoi 2010.05.31. 16:24:04

"Ártatlan vagyok, és áldozat" / Wieszt J./

Az év vicce!!!!!!!!!!

Gyerekek, erről írjatok már egy szép bejegyzést!!!!!

bass.gitár 2010.05.31. 16:28:13

Ha a hit gyülisektől, vagy az iz.raelitáktól vonult volna valaki ki, akkor meg se lehetne szólalni egyik szülőnek sem!
Kedves Szülők! Mit gondolnak, ők mit írattak volna alá Önökkel? Sőt, még a kalapozást is elindították volna elegánsan. Sőt, idővel a fizetésükből és a házikójukból sem maradna semmi a nevükön.
Csittt!

Netuddki. 2010.05.31. 16:46:59

Most mit vártok egy olyan párttól akinek a vezetője suttyomban, zakó alá rejtett biztonságiőrmellényben tette le a képviselői esküt?
Eláruljam? Én semmi jót.

bekestobbsegg 2010.05.31. 16:52:42

Szoval ennek a voros cikkironak az a baja, hogy egy a szamara jo ugyben a Jobbik allaspontja is ugyanaz volt? Ez tenyleg a vilag vege. :D

Master Yoda 2010.05.31. 16:54:21

@bass.gitár: gratulálok tudtam, hogy valahogy sikerül belekeverni a zsidókat. nem is komment a komment ha nem lehet zsidózn,i mi?

igyretorikaltok: 2010.05.31. 16:58:21

botrnyos mert jobboldali
szittypart meg az ovoda
odavalo en megmondtam
fityiszt mondok jaj de vicces
szarkupac en durvan szolok
megosztják az orszáágot
árkosás árokhányás
kokardások de szemetek
megosztottan mi lesz velem
piros vagyok a menyem is az
elarulom hogy gondolom
elarulom hogy semmijot
elarulom elarultam
nemvalasz hogy mszmp
mer azok rendesek
weisz kolcsonkert nem bungizott
megirom az orias botranyt
mondjon le mert ovoda
megtamadom ebbol elek
gyere te is eljel ebbol

Alikam 2010.05.31. 17:12:53

Arról persze nem számoltok be, hogy a Jobbik legalább nem csinál álláshalmozást...

"Sőt szerintem az álírást gyűjtő szülők többsége se tudta ezt."

Szerintem meg buzi vagy, most akkor vajon igaz?:D

apróbetűsrész · http://egyzene.blog.hu/ 2010.05.31. 17:18:07

"Megkérdezett néhány, a petíciót aláíró szülő, akik kijelentették, nem tudtak arról, hogy a Jobbik is az aláírók között lesz, nem is járultak hozzá, hogy egy párt is csatlakozzon véleményükhöz.-"

ehhez hozzá kell járulni?

gorcsev54 2010.05.31. 17:35:21

Ez az egész szerintem egy ki.... nagy csúsztatás és egy kitalált hazugság így leírva.Valami komolyabb kéne Piroslap!

sivatagi n. 2010.05.31. 17:39:32

Hú mekkora botrány, remélem agyérgörcsöt kapnak a komcsi véglények.

Ungabunga · http://hatter24.hu 2010.05.31. 18:27:30

Azta! Ennél nagyobb gond ne legyen!

qwertzuiop05 2010.05.31. 18:36:01

Master Yoda-nál az igazság.
Dehátazemeszpézni jól tudnak, zsidózni még inkább.
Ahogy a választási szlogen mondta: ELÉG VOLT!

mafos 2010.05.31. 19:14:32

Neked se jutott mára jobbik téma. Írtál volna egy kompromittáló ciokket a mai izraeli katonai akcionról.

unknown_blogger · http://www.tulajdonkeppen.blog.hu 2010.05.31. 19:46:41

Basszus, a helyesírással és a nyelvhelyességgel csináljatok már valamit, ez így komolytalan! Mindenféle politikai állásfoglalás nélkül (pedig van az is, nyugi) csak annyit, hogy egy magát véleményformálónak tartó/gondoló/képzelő (húzza alá az Önnek tetsző részt) blog nem engedheti meg magának, hogy ennyire hibásan, helytelenül írjon. Nem én vagyok az SS Rechtschreibung, de ezt akkor is fontosnak tartottam. Lehet vele piszkálni amúgy nyugodtan.

Doctor Klauße 2010.05.31. 19:58:19

Hú, a piroslapok megint megfejtették a Jobbik nagy rejtélyét. A zóvodák!
Egyszerűen brilliáns!
Gondoltak itt már a korrupciós ügyektől a növekvő munkanélküliségen keresztül Orbán trójai falóváig, erre még senki nem gondolt...! Egyedi, cimlapot érdemel...
Komolyra fordítva a szót a cikk elég oshpány lett

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.05.31. 20:58:25

Legalább annyi esze lett volna az ostoba posztolónak,hogy zsidó vagy cigány kisebbségi óvodába helyezte volna az eseményeket. Csak,hogy legyen egy kis sava-borsa-habatortán! XD XD XD

Robert Owen 2010.06.02. 13:48:46

Még pár év, és a gyerekek hat évesen fújják majd a Székely Himnuszt és a Nagy Magyarország mennyországot...

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.06.02. 22:33:23

@Robert Owen: A JóIsten szóljon belőled!!
Inkább,mint a mónikasót vagy a győzikét!
Vagy az izraeli himnuszt...
süti beállítások módosítása