Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Valami Obamás keveredett a Zagyva Gyuláriumba

2010.05.28. 22:43 | szocdemman | 3 komment

Címkék: jobbik munkás

Tolj bele a kamerába egy bődületes ökörséget, másnapra a fél ország tudni fogja a neved. Ennyi a karrierépítés titka. Valahogy Torgyán József is így kezdhette… A folyósó rejtett zugaira invitáló képviselőnek is megvan a parlamentben a létjogosultsága, komolynak szánt, de derültségre okot adó hozzászólásai remekül vezetik a feszültséget a zordon paragrafusok tengerében. No, nem véletlenül éltem ezzel a képzavarral, hiszen ő egy villanyszerelő. Meg is jelenet egy blogon erről egy poszt: Még több villanyszerelőt a parlamentbe címmel. Vicces volt és jópofa de valamiért olyan savanyú szájízem volt az irománytól. Igazából tegnap este fogalmazódót meg bennem pontosan az, hogy mi is az ellenszenvem tárgya.

Zagyva Gyula ostobaságát párhuzamba állítja a villanyszerelő szakmával. Azt a téves képzetet keltheti, hogy minden villanyszerelő egy picit zagyva. Magyarul, mert Zagyva Gyula játssza a nép és a parlament "udvari bolondjának" szerepét nem helyes olyan látszatot kelteni, hogy minden villanyszerelőnek hülye világnézete van. Szerintem a hülyeség nincs összefüggésben, hogy kinek milyen iskolai végzettsége van. És nem szeretem ezt az arisztokratikus értelmiségi gőgöt, hogy egy szakmához értő az gyökér. Még a látszatát sem.

Leszögezem, azért sem, mert nekem nagyon sok tisztességes szakmát űző barátom ismerősöm van. A saját generációmból is. A mi társadalmunkban a fenti összemosások miatt semmi becsülete nincs a kétkezi dolgozóknak. Úgy érzik ezen szakmák képviselői, hogy nem viszik semmire se az életbe, ha nem lépnek tovább, nem válnak értelmiségivé. Nem kapják meg a társadalmi megbecsülést. Pedig sokuk reálisabban látja a társadalmi problémákat, mint a T. ház jó néhány tagja. Sőt a sok rafkósnak képzelt politikusok hülyeségein is jól átlátnak, pontosan látják, mit lehet megtenni és mit nem.

Szerintem ennek az igazi fokmérője a józan paraszti ésszel való gondolkodásnál kezdődik. 2+2 az 4. Nem lécci, lécci, meg majd elintézzük, meg szavazz rám és öt lesz… Egyetemet, főiskolát végzettek körében tapasztaltam, hogy sokszor amit mondanak, na az elméletek és tételek rideg szintjén helyt áll. De sokszor az nem működik ott kint, a való világban. Túl komplikált tankönyvi igazságok, nem mindig adnak jó válaszokat a mindennapi élet kihívásaira. Látni kell az elmélet mögött az embert. Hisz az embernek van egy tűrő és teljesítőképessége, ami csak a számok tükrében végtelen. Ezt nem csak a politika veszi számításon kívül, hanem a magánszektor is. Talán ha annyit mondok, „hogy halálra dolgoztat a főnököm és alig fizet meg” sokan értik, mire gondolok.

A kérdés az, hogy egy villanyszerelő lehet e jó országgyűlési képviselő? Szerintem a jó képviselőnek  tudni kell az emberi faktorral számolni. Ez pedig nem diploma kérdése. És emellett azt is értenie kell, hogy hogyan működik az állam és a parlament. Ebben segíthet a diploma, igaz. Azonban azt nem merném kijelenteni, hogy a frissen választott diplomás doktorok pontosan értik mi folyik a törvényhozásban, sőt szerintem a felének lövése sincs, hogy miket is szavaz meg és annak milyen hatása van ránk, vagy a szomszédos országokban élő magyarokra. Sok értelmiségi is csak azt hiszi, hogy érti… A politikus is egy szakma és nem diploma-függő. Értékrend, következetesség tisztesség, és érteni az embereket és a társadalmat ez kell egy jó politikusnak. Ja és szerénység no meg alázat.

Fontos tisztázni, még mielőtt valaki félreért, nem Zagyva Gyulát védtem meg. Egy szélsőséges nacionalista nézeteket való képviselőn nincs mit védeni. Nincs helye ott. Szerintem amiket mondott az meg önmagáért beszél. Csak értsük: Zagyvának azért nincs keresni valója a magyar közéletben mert válalhatatlan mondatokat mond és nem azért mert villanyszerelő. Nem az villanyszerelők alkalmatlanok közéleti szerepvállalásra, hanem Zagyva mondatai. Pusztán azon emberek tisztességét és mundérját szeretném védeni, akik ma Magyarországon szakmából élnek. Fontos az ő társadalmi megbecsülésük. Nem alávalóbb az ő munkájuk… hivatásuk…, mint a diplomás szakmáké… Miért?? Ha nem lenne villanyszerelő, akkor ezt a posztot se tudnád elolvasni, mert nem lenne se konnektor, amibe bedugd a géped, se abban áram!
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr642039125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brother Hate 2010.05.29. 19:58:58

Szerintem semmivel sem alkalmatlanabb, mint eddig bárki az elmúlt 60 évből. Amikor olyan írástudatlan bűnözők ülnek ott mint Farkas Flórián, akkor egy Zagyva is bőven befér.

imho 2010.05.31. 07:09:30

Ez a fickó tipikusan az a fajta skinhead, akit puszta külseje miatt is messze elkerülnék. S amikor kinyitja a száját :D
A megszokott lekezelő és agresszív tömegnóta árad belőle. Érdekes volt, mikor kérdezték tőle, hogy tkp. mit akar itt.
Persze visszaállítani az apostoli királyságot :-)
Kétlem, hogy tudja mi az. Nem is volt hajlandó elmagyarázni.

Elég messze áll a jó keresztény mintamadártól. Furcsa, hogy nem veszi észre.

adalfold 2010.06.02. 15:17:21

Illene valakinek végre felfigyelnie Zagyva beszólásának előzményére!!!!!!!

amikor a Trianon emléknapot hozza szóba Zagyva, akkor
fideszes képviselő:
-"kussolj el te hülyegyerek"

erre Zagyva:
"Ezt majd a folyoisón megbeszéljük".

Ez a teljes igazság.
Hol vannak vadállatok???????????????????
süti beállítások módosítása