Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Nemzet(i) tündöklése – vagy bukása?

2010.05.28. 12:05 | partizano | 2 komment

Címkék: nemzeti alföldi

Lássuk a számokat. 369 előadás, több mint 10.000 néző, a bérleteladások megkétszereződése, számtalan újabb szakmai- és közönségdíj bezsebelése. Az áfakulcs emelkedésének ellenére változatlan jegyárak, 10%-os nettó árbevétel növekedés az előző évhez képest. A Nemzeti fennállása óta szakmai és pénzügyi tekintetben is legsikeresebb évét zárta.

(videó: szinhaz.blog.hu)

Persze mindez mit számít, ha a színház élén egy köztudottan meleg művész áll, aki, ha kell polgártpukkaszt és elámít, lenyűgöz és felháborít mindezt a legmagasabb művészi-szakmai szinten? Kit érdekel, hogy pezseg a Nemzeti, vidékről járnak csodájára az előadásoknak, szakmai díjak sorát zsebelik be a színészek és rendezők? És végülis hol érdeke az a hazai színházi életnek, hogy valami végre ne csak undergroundban legyen izgalmas? Jól mondom, kedves Előd?


A magukat - nietzschei értelemben vett - übermenschnek tekintő Jobbikos frakciótagok egyik legfényesebb gyöngyszeme, Novák Előd nem bírta ki, hogy ne böfögjön bele valami igazán aljasat a héten folyó miniszteri meghallgatásokba. Nevezetesen kérdést intézett Réthelyihez (aki, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának leendő vezetője) hogy mikor szándékozik meneszteni Alföldi Robertát (sic!) a Nemzeti Színház főigazgatói székéből.
Roberta? Ó, az Róbert, csak tudják rossz a hangosítás. Na persze.


Várom, a szakmai érveket az elbocsátás mellett, ugyanis Novák úr azt nem fejtette ki, hogy akkor most a dramaturggal, műsorstruktúrával van baja, esetleg Alföldi Bánk bán rendezése után nem érezte ugyanazt nemzeti öntudatot. Mert ez így kérem nem más, mint látens buzizás. És a mélyen tisztelt frakciótársai még lehet, hogy nem fogták fel teljesen, de az ő Elődjük két legyet ütött egy csapásra. Mi lehet jobb sztori a kuruc.info címoldalára annál, ha egy parlamenti képviselő nyíltan támadja „a zsidó "művészet", a buzi- és keresztényellenes propaganda” egyik meghatározó alakját? Naná, hogy semmi. Nem is beszélve arról, hogy ha a FIDESZ mégis úgy dönt, hogy új vezetőt ültet a Nemzeti élére, nehéz dolga lesz a sajtóval, mert nem lesz az az újságíró, aki ne kapásból hátrányos megkülönböztetést, hogy tovább ne menjek, negatív diszkriminációt emlegessen.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr842037057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gepárd Géza 2010.05.28. 14:59:46

Hányni tudnék Novák Emőkétől (vica versa Roberta)!

ODIV 2010.06.01. 16:07:48

Sajnos a kampány során volt mélymagyar pornóslány, mélymagyar füves, de kimaradt a mélymagyar valagba k*rt képviselőbácsi. Pedig igény az vóna rá.
süti beállítások módosítása