Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Blogger lett a venezuelai elnök

2010.05.27. 13:03 | szocdemman | 1 komment

Címkék: blog venezuela chavez

Egyre népszerűbbek az internetes webkettes megoldások a vezető politikusok körében. A politikacsinálók kezdenek felébredni, hogy a gyors és interaktív kommunikációt komázza a nép. Ebbe a sorba egy újabb államvezető is feliratkozott. Hugo Chavez Venezuela szeretett elnöke közvetlen kapcsolatot akar kiépíteni a zemberekkel.

Bloggerrá válásának az oka az, hogy a Twitteren elért sikerein és népszerűségén felbuzdulva tovább kívánt lépni, és az internetes sztráda útvesztőiben a blog indítást látta a következő lépésnek. A forradalmi lépésről tájékoztatta minisztereit is, közölte velük az új irányt: közvetlen kapcsolat a néppel=blog.

„Úgy döntöttem, hogy egy weboldalt indítunk, aminek a címe: www.chavez.org.ve, hogy még nagyobb biztonságot nyújtsak a híveimnek és hogy több információval tudjak szolgálni azoknak, akik a Twitteren figyelemmel kísérnek” – mondta Chavez.

A blog izgi témákkal várja Venezuela népét: „olvashatók lesznek beszédei és publikációi is, valamint szövetségesei, például Fidel Castro volt kubai vezető anyagai is.”- írja az atv.hu

Az utca emberét (a kormányzati kommunikáció alapján:)) valóban érdekli az elnök személyes naplója: rá fogok menni az oldalra, hogy megnézzem, tényleg az lesz, amit ígért, és akkor majd véleményezem. Kíváncsi vagyok, hogy tiszteletben fogják-e tartani a más véleményeket” – mondta egy nő. Sőt a venezuelai közvélemény szerint a kezdeményezést világszintre kellene emelni: „a világ valamennyi vezetőjének saját honlappal kellene rendelkeznie, hogy az emberek közvetlenül kommunikálhassanak velük”.

Chavez új huszár az interneten, május elején csatlakozott a Twitter mikrobloghoz, ahol pár nap alatt kb. negyedmillió követőre lelt. A nép elnöke nem könnyen birkózott meg a 140 karakteres kommunikációval, hisz legrövidebb TV-ben elmondott beszéde is másfél óra volt. Bár a közvetlen kommunikáció azért közvetítők útján tud csak meg valósulni, hisz annyi bejegyzés érkezett hozzá, hogy 200 ember segítségével tudott csak válaszolni a felvetésekre. Végül is ez is egy módja az állami munkahelyteremtésnek…


 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr322035366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dirky 2010.05.27. 13:53:33

Ez most poén, netán tényleg ennyire nem megy a magyar helyesírás?
süti beállítások módosítása