Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Megint felgyújtottak egy roma házat

2010.05.22. 17:01 | szocdemman | 323 komment

Címkék: magyarország roma cigány 2010

Több „Molotov-koktélt” dobtak ma hajnalban egy romák lakta házra Hatvanban. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy van-e etnikai szál a történtekben. - írja a HEOL.

Szerintem az is baj, hogyha egy embernek is eszébe juthat egy országban egy ilyen hír hallatán az, hogy ez egy etnikai alapú leszámolás volt.

Gyerekfejjel nézett híradókból emlékszem a siíta-szunnita, csecsen-orosz, katalán-spanyol etnikai összetűzésekre. Pontosan akkor nem értettem miről van szó és szerintem ebben az országban senki sem. Nálunk ilyen jellegű esetek nem voltak és nem is gondoltunk rá, hogy lehetnek.

Baj van. Nagyon nagy baj van a roma és a magyar kultúra egymás mellett élése kapcsán. Ha korrektül és világosan akarok beszélni erről a helyzetről, akkor töménytelen mennyiségű bűnöse, felelőse van, de legkevésbé azok a romák, cigányok tehetnek erről, akik az utóbbi években meggyilkoltak. Hibásak azok a roma vezetők, akik nem nőttek fel ahhoz a feladathoz, hogy ne a saját egzisztenciális érdeküket nézzék, hanem a népük kilátástalan helyzetén javítsanak és felelősséggel szolgálják őket. Hibásak azok a roma bűnüzői körök, melyek az uzsorapénzekkel saját „testvéreik” életét még rosszabb helyzetbe hozták. Hibás a teljes magyar politikai elit, fideszestől, emeszpéstől, eszdéeszestől, emdéefestől. És bizony hibás az aki az etnikai alapú leszámolások sötét démonát elengedte hazánkban, a Jobbik, amelyik máig jó viszonyt ápol a cigány-gyilkosságokat üdvözlő kuruc.infóval. És azok is akik cinkosan hallgatnak. Igen, kedves szittya fiak, azzal vagytok ti hibásak, hogy saját önös politikai érdekeiteknél fogva olyan kommunikációt alakítótattok ki, melynek a célja az volt, hogy a problémát még súlyosabbnak lássa a társadalom. A Ti bűnötök a legnagyobb. Hisz a fentebbi négyes bűne a vakság, de ti tudtátok mit tesztek, azt lehet nem, hogy mi lesz ebből.

Soha nem értettem azt, hogy azzal, hogy szerencsétlen egyszerű roma emberek házát valaki felgyújtja mit old meg? Semmit. Csak a romák körében szít nagyobb magyar ellenességet. Miért? Te mit tennél, ha egy másik országban magyarokat vernének??? Vagy mit mondanál, ha lenne egy olyan ország, ahol ki van írva a boltokra az, hogy magyar ne lopj???

Mert kedves ős nagy magyarok, nekünk a többségi társadalomnak van felelőssége, hogy mit teszünk. Igen. Látom, a romák ma csiszolatlan gyémántok. De soha nem fog változás történi, ha problémaként és nem lehetőségként tekintünk rájuk. Paradigma váltás kell ebben a társadalmi kérdésben . A magyarországi romák szürkeállományára, két jó kezére, tudására szüksége van hazánknak. A mi feladatunk az, hogy rá vezessük őket arra hogyan tudnak hozzá tenni a mi közös ügyeinkhez. Mert, hogyha ezt látják és tudnak tenni ők is részeseivé válnak a társadalmunknak. Ma társadalmon kívüliek. És a társadalmon kívüliekre nem vonatkoznak az állam törvénye.- ahogy Hobbes írta Leviatánban.

Be kell vonni a roma társadalmat a magyar társadalmi szerződésbe. Ezt erőszakkal nem lehet! Mert a társadalmi szerződésnek az a lényege, hogy a megszemélyesített társadalmi hatalom célja az „alattvalók” védelme, s ez az, ami a közösséget engedelmességre kötelezi. Ha az uralkodó nem képes a védelem biztosítására, a szerződés érvényét veszti és ami most is láttunk a természeti törvények lépnek életbe. „Az alattvalónak az uralkodóval szembeni kötelessége értelem szerint csak addig áll fenn, és nem tovább, ameddig az uralkodó a maga hatalmával alattvalóit megvédeni képes”

Na jó hagyjuk a társadalom filozófiát és Hobbes-ot. Ma nem halt meg senki. „Csak” kár keletkezet. Lelki. De szeretném látni, végre a kettős állampolgárság és a Trianon törvény után azokat a törvényeket is, amely elkezdik a romák integrációját, munkahelyeket teremt azokban a leszakadó térségekben, ahol nagy számban ének és amely beemeli őket a társadalmi szerződésbe. Mert ez a hiány szétfeszíti a mai Magyarországot! Itt az idő, vagy erre nem?
 

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr932023211

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kulturális ellentétek 2010.05.24. 18:37:06

A Piroslap blogon megjelent, "Megint felgyújtottak egy roma házat" című cikkre szeretnék röviden reagálni az alábbiakban. Szerintem ideje lenne felhagyni az olyan szdsz-es lózungokkal, hogy „a romák ma csiszolatlan gyémántok”. Ide...

Trackback: Vitaindító a cigányságról 2010.05.22. 17:59:33

A mai magyar politikának van egy óriási hibája: nem mer bizonyos témákat feszegetni. Ilyen például a romapolitika: ha valaki kritizálni meri a jelenlegi támogatási rendszert, az jó eséllyel kap egy „radikális” jelzőt. Lehet, hogy ennek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_czar 2010.05.22. 17:51:54

Rég olvastam ilyen képmutató maszlagot. Neked ezért fizetnek?

registraal 2010.05.22. 17:53:06

100 %-ig egyetértek a bejegyzés írójával !!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.05.22. 17:55:42

Ha az én házamra dobnának molotovkoktélt, még apróbetűs hír sem lenne ...
Ha egy derék sváb állampolgár házára dobnának molotovkoktélt, még apróbetűs hír sem lenne ...

geotura 2010.05.22. 17:56:24

Én 8 évig vártam ezekre a törvényekre. Szerintem te is kibírsz még egy hetet, amíg megalakul az új kormány.

thinker_ 2010.05.22. 17:56:54

ennek hírértéke van?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.05.22. 17:58:41

..."Ekkor alakult ki hangoskodás, mire a nő társa, egy 23 éves szeghalmi férfi ököllel arcon ütötte a sofőrt.

A verekedő férfi ezt követően leszállt a buszról, a jármű vezetője is követte, hogy hívja a rendőrséget. Ekkor a támadó, származása miatti diszkriminációt emlegetett, s egy újabb ökölcsapást mért a sofőr arcába - olvasható a hírportálon."
index.hu/bulvar/hirek/2010/05/22/megvertek_egy_buszvezetot_szeghalomban/

Nem is tudom, mit lehetne tenni...

morden2 2010.05.22. 18:00:13

A kedves posztíró ne mástól várja, hogy megoldódjon a "roma probléma" mutasson példát és az írogatás helyett költözzön be 1-2 héte egy cigány kolóniába és beszélgessen el az ottani emberekkel, magyarázzal el nekik, hogy miért lenne jó nekik, ha valami helyett valami mást csinálnának.
Meglátásom szerint az a baj, hogy mindenki csak beszél a problémáról, mint a kedvenc politikusaink, akik folyamatosan kiállnak a szegregáció mentes oktatás melett, de ők vernék leghangosabban a képzeletbelii asztalt, ha a gyermekük olyan osztályban tanulna, ahol van néhány roma tanuló is.
Szóval kevesebb írogatás több tett és máris elkezdődik valami pozitív változás szerintem.

Johny the mocsok 2010.05.22. 18:00:46

Már a címen felbasztam az agyamat! Milyen törvény kell neked az integrációhoz? Van már ilyen törvény, ami az mondja: ne lopj!
Vannak íratlan törvények is, például, tartsd tisztán a környékedet gyermekedet járasd iskolába, találj munkát...stb.

Mekkora egy ócska, hangulatkeltő, megélhetési rettegési ez a poszt!

Jeff 2010.05.22. 18:01:18

Érdekel, milyen törvényekről beszélsz. Komolyan érdekel, ez nem a szokásos indexes-kurucos fikázás. Milyen törvény kell ahhoz szerinted, hogy a megélhetési szaporodó-megélhetési szinesfémtolvaj-megélhetési lincselő-bodzaszedő csürhe dolgozni kezdjen. Mert attól kezdve az integráció már könnyen megy.

Nymus 2010.05.22. 18:01:20

Lathatod... A Zorban kormany szegregalna oket...

"a cigányok
pedig nem járnak majd egy iskolába a nem cigányokkal."

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2010.05.22. 18:01:31

Ez Magyarország, de a zsidók, és cigányok akarnak uralkodni! Sehol nem viselik el, ha egy "kisebbség" a többségi társadalmat terrorizálni óhajtja. mondj egy olyan országot, ahol élnek cigányok, és nincs cigánykérdés! Ahol be tudtak illeszkedni, és nem "segíjbű" meg lopásból élnek, hanem dolgoznak mint más?

A digók kitelepítik, a finek lelövöldözik, a tótok befalazzák őket.

Már kurvára elege van mindenkinek belőlük, nem veszed észre!?

Nymus 2010.05.22. 18:02:13

@zero: nem is vagy kisebbségben

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.05.22. 18:02:32

@zero: szerinted ma Magyarországon több embernek a házára dobálnak koktél?? Szerintem ha a te házadra is koktélt dobnak hír lenne... uhhh... sötét vagy mi a faszért kelted azt a látszatot, hogy természetes dolog, hogy az emberek házaira molotov koktél dobálnak? mesélj nekem arról hogy a környezetedben kinek dobtak a házára koktélt?? Lássuk...

Roa 2010.05.22. 18:02:40

Szerettem volna ilyet látni az elmúlt 8 évben és nem az elmúlt egy hétben. De nem láttam, mert nem volt. Az is jó lett volna, hogyha ilyet az elmúlt 8 évben írtál volna bírálva a mindenkori kormányt.

Innentől kezdve, még akkor is, ha igazad van, tényleg undorítóan képmutató vagy, és valószínűleg csöppet sem érdekel a cigányság felzárkóztatása. Az a baj, hogy az ilyen ügyeket mindig csak kisstílű politikai érdekből használták fel (általában kényelmes budapesti fotelből "értelmiségiként" moralizálgatva), nem pedig valós segítő szándékkal.

Nymus 2010.05.22. 18:03:12

@Lopez 630310: hol akarnak a cigányok uralkodni?

pikkbubi 2010.05.22. 18:03:25

idióta fa@sz...még meg sem alakult a kormány de már a kisebbségek parlamenti képviseletét megoldották elég nagyvonalúan...

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.05.22. 18:03:54

@Lopez 630310: Kérted, hogy mondjak egy olyan országot, ahol élnek romák és nincs cigány kérdés: Kanada, USA, Németország

Nymus 2010.05.22. 18:04:41

@Lopez 630310: hmmm.. lehet, hogy igazad van. Orbanban is van cigány vér

azallamenvagyok 2010.05.22. 18:04:55

engem 14 évvel ezelőtt romák vertek meg, mert magyar vagyok... most, hogy tudom, hogy a Jobbik tehet erről is, számon fogom kérni Vona Gáboron az esetet!

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.05.22. 18:07:51

@azallamenvagyok: engem is vertek már meg, de azért mert nagy pofám volt...

macilaci 2010.05.22. 18:08:29

@szocdemman: Ne ködösíts bazmeg, ha Kanadában nincs cigány kérdés, mi a tetves lófaszért akar megint vízumkényszert bevezetni?

Johny the mocsok 2010.05.22. 18:09:16

Az szdsz kiesett, de a csahos magyarellenes ebei még itt ugatnak!

JackChurchill 2010.05.22. 18:10:05

Haha, igen, a az új kormány hibája, még véletlen sem az elmult 8 év felelőtlensége miatt tartunk itt.
Piroslap!

azallamenvagyok 2010.05.22. 18:10:05

@szocdemman: hát, lehet, hogy téged azért, engem csak úgy

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.05.22. 18:12:30

@macilaci: a migráció az nem cigány kérdés, az europát is sutja és nem a cigányok miatt!!!

@azallamenvagyok: igen mert ők ilyenek, csúnyák

Johny the mocsok 2010.05.22. 18:12:35

Van csúsztatás a szövegben elég. Ausztriában a Magyar ne lopj! feliratokat pont a cigányok miatt írták ki!

apróbetűsrész · http://egyzene.blog.hu/ 2010.05.22. 18:12:43

amíg az elkövetők nincsenek meg, illetve amíg nem tudni, egyáltalán etnikai indíték áll-e az egyébként roppant szomorú eset mögött, addig miért is kell rasszistázni, jobbikozni, kurucinfózni?

JackChurchill 2010.05.22. 18:13:31

@szocdemman: Jah, és ha valakinek nagy pofája van az megérdemli. Ugyan már... Kéne egy olyan statisztika pont mint amerikában, bőrszín/társadalmi helyzet stb alapján csoportoisítani a bünelkvetőket.. Az tisztázna mindent, és lenne honnan kiindulni a megoldásgyártással.

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2010.05.22. 18:13:45

@szocdemman: mert ott magasról leszarják őket, viszont beilleszkedni ott sem tudnak. Egy USA béli közvélemény kutatás szerint, a legaljasabb populációnak tartják ott is a kohányokat. Viszont ha egy yenkihez bemegy lopni, az simán agyonlőheti, nem csinálnak belőle ügyet.

Nomante 3.0 2010.05.22. 18:15:37

ilyen egy képmutató álnaív cikket már rég olvastam.

orvian 2010.05.22. 18:16:16

@Johny the mocsok: Ugye te is tudod,hogy nem csak...

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2010.05.22. 18:17:02

@Nymus: Például Magyarországon. Vagy Te minek nevezed, ha egy népcsoport arra rendezkedik be, hogy a többségi társadalom köteles eltartani? Nem a munkát tekintik megélhetési formának, hanem a segélyre, és a bűnözésre rendezkedtek be!
Ha egy kis takony cigány jön velem szemben az utcán, ki kell térnem előle, mert másképp belém köt, és hívja a tezsvíreket. Ha megvédem magam, akkor rögtön rástístá vagyok.
Lakjanak a szomszédodban minél többen belőlük!

macilaci 2010.05.22. 18:18:26

@szocdemman: Ja, persze. Nézz már utána a kanadai (ultraliberális) migrációs politikának, és a Magyarországról Kanadába emigrálók közti cigányok arányának.
Akárhány felkiáltójelet tehetsz egy mondat végére, attól még nem lesz igaz a hazugság.

Igazi megélhetési rettegő vagy. Azt tudtad, hogy a cigányok integrációját Mária Terézia kezdte? Szerinted mennyi idejük volt azóta a cigányoknak, hogy hozzászokjanak a magyar kultúrához, jogrendhez? És mennyi esély van erre egy általad említett "törvény" után, ha csekély 250 éve még mindig ugyanott tart a probléma? Vagy azóta is minden magyar személyesen felelős, csak szegény beilleszkedni vágyó cigányok nem tehetnek róla?

Johny the mocsok 2010.05.22. 18:19:57

@orvian: De tudom, zömében a cigányok miatt írták ki azokat a táblákat.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.22. 18:20:08

A csiszolatlan gyémántnál felnevettem és abbahagytam ennek a szarnak az olvasását,bocsi.:)

azallamenvagyok 2010.05.22. 18:20:49

@szocdemman: látod, látod, talán itt kezdődik a gyűlöletkeltés, igen, cigányok vertek meg, mondtam, hogy haragszom rájuk? nem. hiszek az emberek egyenlőségében azóta is, és egyre jobban, hiszem, hogy megérthető a helyzetük, de azt is hiszem, hogy az a jelenség is megérdemel ugyanennyi megértést, ami a jobbik hirtelen sikeréhez vezetett... ez sem gonoszság, az sem gonoszság, lehet ideje lenne már így hozzáállni mindenkinek...
az egyenlőségban hívők közül rengetegen szavaztak a jobbikra, egy egyszerű ok miatt: meg van sértve az egyenlőségtudatuk, mert amíg ők játszák az igavonó barmot, addig a másik ott kódorog a rakott szekér körül... lehet nem jól érzik, de az emberek így érzik, szerintem velük is kellene foglalkozni, nem csak a kódorgóval

Mr. Acid 2010.05.22. 18:22:50

@szocdemman: Egyrészt a példáid igen-igen sánták. Másrészt ha egy több száz éve velünk/köztünk élő etnikum annyira ismeri a többség által elfogadott értékrendet, mint Hollandiában vagy Franciaországban egy első generációs bevándorló, az nagyon-nagy gáz.

2010.05.22. 18:23:08

@szocdemman: Egy ilyen liberális embernek, mint te, verés jár, mert nagy a pofája? Ez mondjuk elég meglepő. Mit mondtál nekik és főleg mire?

morden2 2010.05.22. 18:23:08

Nekem rémlik régebbről egy hír, amikor ugyan ez volt, hogy felgyújtottak egy romák lakta házat, még az EU képviselők is hazajöttek egy sajtótájékozató kedvért, aztán kiderült, hogy sima biztosítási csalás volt, de már nem nagyon akaródzott senkinek se nyilatkoznia ezután ...

Varjúdombi mesék 2010.05.22. 18:23:26

Mi köze a kettős állampolgársághoz -amit a Kormány ad meg- a cigányok elleni támadáshoz-amit személyek követnek el?Vagy azért ne adjunk a magyaroknak állampolgárságot,mert verik a cigányokat.

sópipa 2010.05.22. 18:24:11

"Igen. Látom, a romák ma csiszolatlan gyémántok."

Na itt majd összeszartam magam a röhögéstől ;)

sanyix 2010.05.22. 18:26:59

Az alaptézis persze megint az: ez is a zorbán a patásördög, és a rohadt jobberek műve. (Miközben a ballerek egyébként vígan cigányozzák a zorbánt)
Az elhallgatott dolog meg az, hogy a romavédő "naggyondemokrata" kormányotok 8 évig csak rontotta a helyzetet (tudjuk a patásorbán és a jobberek tehetnek róla).

A cigók többször megmondták, nem akarnak megváltozni, inkább lopnak, csalnak, de tisztességesek nem lesznek, és persze gyűlölnek minket, mert csak 1 lcd tévét kapnak tőlünk azért cserébe, mert kirabolnak minket az utcán, kötekednek velünk.
Látható hogy egyik országban sem tudnak beilleszkedni, nyugatabbra sem, csak ezt ballerek nem emlegetik annyira. Ja persze ott is biztos a patásorbán meg a jobberek miatt..

Haloperidol 2010.05.22. 18:27:06

Nem hiszem el, hogy megint elkezdődött az a hozzunk ilyen meg olyan törvényt. B+, akárhány törvényt lehet hozni, ha nincsen a ki betartsa és aki betartassa.

Nem kell semmilyen külön törvény: Molotov koktél: súlyos börtön (legjobb lenne halál, de hát ez másik tészta) akárkinek a házára dobják. Ugyanígy bolti lopásért, verekedésért, közfeladatot ellátó ember elleni erőszakért börtön. KÉSZ. És ha cigó, ha nem, akkor menjen be a börtönbe.

brusi53 2010.05.22. 18:27:18

Költöz közéjük, és meglátod milyen szeretetre méltok. Még a szemedet
is kilopják. Ha dolgozni akarnának itt lent baranyába volna lehetöség
de ök nem akarnak, inkább a segély kell nekik.

orvian 2010.05.22. 18:28:52

@macilaci: Mária Terézia uralkodásának első két évtizedében nem született a cigányok
helyzetének rendezésére irányuló joganyag, rájuk a koldusokról, csavargókról és .....
Azért majd olvass utána.

Mr. Acid 2010.05.22. 18:29:00

A bejegyzés egyébként annak az apropójára született, hogy felgyújtottak egy házat, vagy arra, hogy sikerült elolvasni egy könyvet? Második olvasásra már nem egyértelmű a poszt...

Phaszomkivan 2010.05.22. 18:29:29

Beköltöztetnék a cikkíró szomszédságába pár romát, aztán megnézném pár hét múlva is ezen a véleményen lenne-e...?

orvian 2010.05.22. 18:30:01

1387 óta nem sikerült semmit teeni

sanyix 2010.05.22. 18:31:01

@szocdemman: ne hazudj! kanadában már szigorítják a bevándorlási törvényeket mert pl innen özönlenek oda a cigók... és úgy hogy már közelről megismerik őket, már a bologatósfejű gombszeműeknek sem olyan nagy a pofájuk a "rááászizmussal" szemben.

orvian 2010.05.22. 18:31:14

@Phaszomkivan: Valószínű,nem.
De akkor mi a megoldás?

macilaci 2010.05.22. 18:33:14

@orvian: Még szerencse, hogy 40 évig uralkodott, így az első két évtized után jött a második kettő :)
Azért majd olvass utána.

orvian 2010.05.22. 18:33:42

Az átkosban ugyan voltak "fekete vonatok"(persze ide tartozott az összes ingázó),de akkor valahogy elvoltunk velük.
Mi is változott???

bigthereal 2010.05.22. 18:34:26

még egy undorító, szánalmas poszt...

szted törvényekkel lehet a romákat integrálni, ha ők nem akarják???

ha több száz éve nem akarnak úgy élni, ahogy a magyarok, hanem csak a saját törvényeik szerint?

akkor kényszeríteni kell őket a civilizációra, a modern társadalom törvényeinek a betartására? hmm nagyokos...?

HoratiusW (törölt) 2010.05.22. 18:36:10

Ekkora hülyeséget...Neked aztán nem sok tapasztalatod lehet a hőnszeretett romáiddal!

Tóth Ágas 2010.05.22. 18:36:54

a parlamentből már szerencsére nagyrészt kikoptak az ilyen szemforgató "értelmiségiek", remélem lassan a médiából is eltűnnek, mertt nagyon fárasztó a lejárt dumájuk

nevemteve 2010.05.22. 18:37:10

Csak,hogy ne halj meg hülyén,a legfrissebb magyar verés:

www.dunatv.hu/otthon/magyarveres_kezdivasarhelyen.html

macilaci 2010.05.22. 18:38:29

@orvian: Regulatio Cigarorum -ra érdemes rákeresni a guglin. (1761)

A "kísérletet" III. Károly kezdte (1724), kb. most is látható eredménnyel.

orvian 2010.05.22. 18:41:02

@nevemteve: A világ összes roma atrocitása idekerül?

sanyisanyi 2010.05.22. 18:41:34

És persze majd megint kiderül, hogy cigányok közötti leszámolásról van szó.

Vajon miért mindig nekem kéne tennem a cigányokért, ők miért nem gondolkoznak el azon, hogy vajon miért nem tudnak sehol a világon beilleszkedni??!!

videa.hu/videok/hirek-politika/ciganyvajda-a-ciganybunozesrol-ciganybunozes-fidesz-magyar-garda-m3mIItKuaWWSPHGF

orvian 2010.05.22. 18:44:45

@macilaci: Én Mária Terézia,és a romákat írtam be.Túl hosszú,és idegesítő kék volt,meg időm sem volt végigolvasni.
De:köszönöm az információt.

sanyix 2010.05.22. 18:49:15

@sanyisanyi: végre egy rendes cigány aki kimondja a frankót! Belőlük kellene több!

DnP 2010.05.22. 18:49:16

"szerencsétlen egyszerű roma emberek " Erre azt mondom ANYAD!

orvian 2010.05.22. 18:49:56

Na:mára ennyi.
Itt mi csak a szart pofozzuk.

A szerelő 2010.05.22. 18:51:15

LOL, mega LOL, csiszolatlan gyémánt :)
fogadjuk el azt az állítást, hogy be akarnak ők illeszkedni, csak hát ugye nincs munka, meg élni kell valamiből, hát elcsennek néha ezt-azt, hogy legyen mit enni. de akkor miért vágnak pofán, ha többen vannak, te meg egyedül velük szemben? az ütés laktat? egy maflás 2 falat, egy rúgás meg 3? ha 4-szer szúr, megvan az ebéd?
és az iskolai integráció. semmi nem indokolja, természetesen politikai okokon kívül. egyxáltalán nem fejlődnek, hanem a nem cigány gyereke tanítását ellehetelenítik. csak a cigányoknak van joguk? a nem cigány gyerekeknek, akik mellé berakják őket, azoknak nincs?

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.05.22. 18:54:21

ezeket a blogokat szerintem statisztikai céllal kreálják valakik, hogy felmérjék, milyen arányban kommentelnek a vakegerek vs. nácik.

Publius Decius Mus 2010.05.22. 18:54:45

A felzárkóztatás sarokköve: nincs több segély csak munka. Munka és munka. Aki meg nem járatja iskolába a gyerekét, vagy a gyerek nem teljesíti a minimum viselkedési normákat a suliban, annak más dolgok sem járnak.

És lesz csoda, ha nem is holnap.

Leroi 2010.05.22. 18:56:35

1.Tisztálkodj rendszeresen
2.Legyen súlya a szavaidnak,ne hazudj.
3.Dolgozz becsülettel,pontosan,megbízhatóann.
4.Ne lopd el a felebarátod tulajdonát.
5.Járasd iskolába a gyerekeidet rendszeresen,tanítsd szeretni a tanárát,osztálytársait.
6.Ne gyilkolj.
6'...Ne csinálj a lányodnak gyereket.
7.A házadból pajtát.
8....q vécédből tyúkketrecet.
9....a szájadból feneket.
10...Magyarországból kuplerájt

Na, most kezdhetünk beszélgetni az integrációról...

eleve lehetetlen 2010.05.22. 19:01:04

Eddig miért nem szerettél volna látni csillagom?
Volt rá néhány évetek.

PR_fact 2010.05.22. 19:03:28

Valaki kimaradtak a hibásak felsorolásából: azok a magukat liberálisnak gondoló elvtársak akik elhitették a cigányokkal, hogy az életmódjuk aminek az "megélhetési" lopás az iskola és a munkakerülés szerves része elfogadható a társadalom számára.

A cigányok elhitték, hiszen olyan jó hallani, hogy nem bűnös, hogy ami miatt megvetik és kerülik őket a gádzsók az a kultúrájuk része és a gádzsóknak nincs joguk felháborodni, ha megszabadítják őket az értékeiktől, ha tiltakoznak az azért van mert rasszisták. Ennek a liberális agymosásnak takarítjuk be most a gyümölcseit.
Nem roma integrációra van szükség, hanem felelősségre és ebből fakadó jogokra!

Benbe · http://www.benbe.hu 2010.05.22. 19:05:03

Úgy emlékszem, két remek törvényt is benyújtottak a romák integrációjának elősegítésére: az egyik az oktatási dolgozók sérelmére elkövetett bűncselekmények súlyosbítása, a másik a gyermekek után járó segély iskolalátogatáshoz kötése.

Ha ehhez visszajön még a buktatási kötelezettség, illetve esetleg sikerül kitalálni valami olyat, hogy nem csak összesen x igazolatlan óra után indul fegyelmi eljárás, hanem egy tantárgy óráinak x%-ának elmulasztása után is, akkor már egészen jó úton fognak haladni a romák az integrálódással.

vrv 2010.05.22. 19:10:12

Nem tudom ki hozta fel a liberális bevándorlási politikát, da anno a cigányok miatt állitották vissza a vizumkényszert ill. nem olyan egyszerü a kanadai kivándorlás. hogy felpakolom a purgyékat aztán ott nyomatom a segélyes életet.
A Svéd kivándorlási "hullám" meg azt hiszem egy francia volt is, csufos hazakuszásba fulladt.....

TWK 2010.05.22. 19:13:33

"Miért? Te mit tennél, ha egy másik országban magyarokat vernének???
" Háát ilyen ország tényleg nincs. Nem volt ilyen a régi meg a mostani románia és Szlovákia sem. Neeeem, Magyarokat sohase bántottak! ÁÁÁÁ, sohaaa!
Csak álmodtam az erdélyi testvérek beszámolóit a 80-as évekből, hogy miket tettek veleük nap mint nap. Biztos lázálmukból beszéltek!

Vagy "

mit mondanál, ha lenne egy olyan ország, ahol ki van írva a boltokra az, hogy magyar ne lopj???" ÁÁ ilyen sem volt soha boltokban ilyesmi kiírva Bécsben, Burgenlandban, meg Nickelsdorfban a boltokban! Áááá csak álmodtam ilyen megalázást. Ezeket hiába éltem meg, hiába láttam, ezek feledésbe merülnek.

Csak marad a félelem hogy ököllel arcbavágnak, és még meg is fenyegetnek, hadonászva a közben tőlem elvett pénztárcámmal a kezükben, hogy származásukra megjegyzést tettem! Csak ez marad nekünk, kisebbségi hülyemagyarnak!

Dr Kangörény 2010.05.22. 19:16:37

Én liberális vagyok, a jobbikot és a kuricinfót megvetem, primitív, kártékonny szerveződéseknek tartom őket.

De a cigányok jelentős részét is.

Csiszolatlan gyémántnak meg sajnos egyáltalán nem tartom őket.

Egyébként, ha ezek bűnöző élősködő emberek voltak, akiket a rendőrség nem tudott kordában tartani, akkor jogos a molotov.

Cartman (ex Cartman) 2010.05.22. 19:22:18

Két megjegyzés.
1. "De szeretném látni, végre..." Végre? VÉGRE??? Ez komoly? Egy hete állt fel az új országgyűlés! Nyolc éven keresztül nem volt ilyen sürgős az ügy, ugye?
2. Nem vagyok egy véresszájú nyelvtannáci, de ez a poszt hemzseg a helyesírási és fogalmazási hibáktól. Át kéne nézni, mielőtt kirakod...

2010.05.22. 19:23:40

A cigányoknak mindössze be kellene tartani a törvényeket, valamint a civilizált együttélés szabályait és akkor nem lenne miről beszélni. A szamurájkardos, ököljogon alapuló "kultúrájuk" viszont nem igazán teszi ezt lehetővé...

Leroi 2010.05.22. 19:30:46

Nem is olyan régen volt, hogy ennek a népcsoportnak a képviselői feljelentették Strasbourgban a magyar államot, jogtiprás címén.
Azt az államot, akitől a segélyeiket kuncsorogják az x-edik pulya után.
Mármost felemrül a kérdés, hogy melyik államhoz tartoznak ezek az emberek?
Kétlem, hogy bármelyikhez is.

Leroi 2010.05.22. 19:31:17

felemrül=felmerül

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.22. 19:34:05

Raboltak már ki cigányok meg beszélgettem is már cigányokkal... Ezt így bevezetésnek, mielőtt megmondják, hogy még nem is láttam cigányt közelről.

A romáknak az a legnagyobb bajuk, hogy rohadtmód kirekesztettnek, haszontalannak érzik magukat és erős kisebbrendűségi komplexusaik vannak. Ez azért van, mert húsz évig, amíg a cigánybűnözés el nem harapódzott mindenki mocsokmód leszarta, hogy mi van a cigányokkal. Értem itt azt, hogy húsz éve fizetjük nekik a segélyeket, amiből kb. kifizetjük a nyomorukat, de meg se fordult a fejében senkinek iskolákat építeni, rákényszeríteni őket, hogy menjenek oda, infrastruktúrát építeni Borsodban, felnőttképzési programokat indítani, munkalehetőségeket vinni azokba az iszonyatosan elmaradott régiókba, ahol cigányok is élnek. A társadalom peremterületén élnek, és úgy is viselkednek.

Ha esetleg azt szeretnénk, hogy úgy viselkedjenek, mint normális emberek, akkor erővel-jutalmazással (megfelelő kombinációban) vissza kell őket juttatni a normális embereknek járó életbe.

De azt viszont senki ne mondja, hogy ez egyedül a cigányok hibája, vagy genetikailag lennének ilyenek, mert ezt közösen basztuk el.

Úgyhogy én merném ajánlani, hogy itt a Nagy Nemzeti Összefogás keretében álljunk már neki, egyszer, mind a magyarok, mind a cigányok áldozatával és együttműködésével integrálni a cigányokat.

A cigányok részéről értem itt a tanulást, munkakeresést, normális életkörülmények kialakítását (ne nézzen ki úgy a ház, ahogy), a magyarok részéről pedig azt a nem kevést pénzt, amit az oktatásba, fejlesztésbe, munkahelyteremtésbe bele kell ölni ezért.

Megtérülne. Több adózó lenne, hasznosabbnak éreznék magukat, nem lennének etnikai ellentétek, jó volna. Nem egy és nem két éven belül lenne ez, hanem mondjuk tíz-tizenöt, csak egyszer el kéne kezdeni.

A nagyobbik baj az, hogy ez az új kormány is leszarja azt, hogy mi van a cigányokkal, meg a hosszútávú megoldásokat. Mindegy, hogy élnek a cigányok, mindegy, hogy lehetnének akár hasznos tagjai is a társadalomnak, a lényeg az, hogy ne látszódjon a nyomoruk.

Azaz legyen háromcsapás törvény és akkor a cigány-témakör meg van oldva.

Az előző ezt segélyekkel intézte el.

Egyszer látnám, hogy valaki csinálna is valamit.

Leroi 2010.05.22. 19:34:20

Elolvastam, köszi...

"Ekkor a támadó, származása miatti diszkriminációt emlegetett, s egy újabb ökölcsapást mért a sofőr arcába."

Ez a mondat mindent összefoglal.
Basszus...

GrofZero 2010.05.22. 19:35:01

Mióta van Jobbik? Pár éve. Előtte szerencsére semmi probléma nem volt EGY bizonyos népcsoport tagjaival. A kerékpárodat bárhol otthagyhattad, lezáratlanul, nem lopták el. Nem raboltak ki kést szorítva a torkodnak, nem erőszakoltak meg senkit, nem lopták el a kertedből a termést és a csirkét. Csak és kizárólag azóta, amióta a Jobbik / Magyar Gárda megalakult.
Értem.

"Igen, kedves szittya fiak, azzal vagytok ti hibásak, hogy saját önös politikai érdekeiteknél fogva olyan kommunikációt alakítótattok ki, melynek a célja az volt, hogy a problémát még súlyosabbnak lássa a társadalom. A Ti bűnötök a legnagyobb. "
Ezt meg talán írd inkább elvtársaidnak, akik az SZDSZ-be tömörülve mérgezték a légkört 20 évig...
Ja, és nem a Jobbikra szavaztam, de rátok sem!

Isaac Clarke 2010.05.22. 19:37:09

Na szóval erről is megint a jobbik tehet.. "szerencsétlen egyszerű roma emberek házát" Ezen meg keserűen nagyot röhögtem, egyébként sok jóindulat kell hogy háznak vagy otthonnak nevezhető legyen egy átlagos roma lakókörnyezet. Ráuntam erre a sok szarra, majd az állam eldönti ki a fontosabb neki a "csiszolatlan gyémánt" vagy én.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.05.22. 19:37:18

@szocdemman:

te meg azt sugallod, hogy csak úgy dobálják a romák házaira a molotovot, ok nélkül, csak úgy ....

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.22. 19:41:59

@d.z.: Ja és még magamhoz hozzátenném mielőtt valaki beleköt a második bekezdésembe.

Azok az emberek, akik kirekesztettnek, kisebb rendűnek érzik magukat, azok a leghangosabbak, legagresszívabbak, legveszélyesebbek.

Nem mondtam magamnak ellent.

Z.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2010.05.22. 19:42:50

Ez a blog olyan primitív, színvonaltalan (megfogalmazás, helyesírás, "mondanivaló", minden), hogy én az életben nem kattintok rá többet, és ezt javaslom az európai civilizáció jövőjéért aggódó összes többi kedves olvasónak is.

joetheboss 2010.05.22. 19:44:40

Mért írnak blogokat olyan emberek, akiknek fogalmuk sincs mi az hogy cigánykérdés?

Gyűlölöm ha ártatlanokon állnak bosszút, de ebből ne vezessen le senki semmi olyat ami közel se távol nincs a valódi igazsághoz.

Még hogy a többségi társadalom elnyomja ezt a kisebbséget.. hehehe..
Tudta ugyan valaki hogy a cigánynak havi 50.000 forint jár ha iskolába/óvodába stb. be járatja a gyereket? természetesen per poronyt... valamiért egy 4 gyerekes cigány családnak a havi fix segélye 200.000 ft? Ne sajnáljuk már őket... Amikor a "kancigány" a kocsmában kijelenti hogy a fehér ember azért van hogy ő segélyéért dolgozzon?
Tudta e a kedves cikiró hogy ha jön a tél és a kedves hőn szeretett kissebsége, a gyerekeit berakja a korházba, és ha nem akarják felvenni a nővérek akkor akár meg is késelik? A apuka meg elkövet olyan büncselekményt amiért tudja hogy kap 3-4 hónapot... és meg van oldva a téli szálás + ellátás...

Ezek után ez nagyon szentszövegnek hangzik... aki erről a témáról ir az jó lenne ha tájékozódna, mielőtt bármit leír...

tejbetök 2010.05.22. 19:46:43

Költözz közéjük baszd meg!

Csiszolatlan gyémánt,, roma szürkeállomány, tiszta beszarás a demagóg picsanyalós irományod.

Los Angeles /LA/ déli szegénynegyedében leégett egy négyszintes ház.

Egy hat tagú mexikói család a földszinten,mindegyikük segélyből és gengszterkedésből élt, elpusztult a lángokban.

Egy hét tagú muzulmán csoport az első emeleten, mind illegálisan érkezett Kenyából és mind segélycsalásból tengette életét, ugyancsak a tűz áldozata lett.

Hat latin-amerikai származású börtönviselt bandatag, akik a második emeletet lakták, mind benn égtek.

Egyedül egy gyermektelen fehér házaspár élte túl a tűzvészt; az ő lakásuk a legfelső emeleten volt.

Azonnal a helyszínre repült több ismert amerikai emberjogi harcos és rasszizmus-ellenes politikus, és felelősségre vonták a tűzoltók parancsnokát, egyenes adásban a tévében: hogy lehet, hogy a fekete amerikaiak, fekete moszlimok és latin-amerikaiak mind elpusztultak a tűzben - a fehérek pedig megmenekültek.

A parancsnok vállat vont:

- Ők mindketten a munkahelyükön dolgoztak.

A bűnözőket is lezavarni a bányába.
Ha feljön a szén, lemegy a kaja, ha nem jön a szén, nem megy a kaja.
Lenne itt rend.
Nem a merdzsóval segélyért járó cigust kell ajnározni.

Szintén egy mai cikk, ezt miért nem vesézted ki Te cserépedény?

Megvertek egy buszsofőrt péntek éjszaka Szeghalomban, mert nem akart kedvezményes jegyet adni az egyik utasnak - írta a Békés Megyei Online szombaton.

A honlap beszámolója szerint éjszaka egy hattagú család akart felszállni a Körös Volán Zrt. Békéscsaba és Füzesgyarmat között menetrend szerint közlekedő buszjáratára. Az egyik fiatal nő két, 90 százalékos kedvezményes jegyet kért, ám annak jogosságát semminemű irattal nem tudta igazolni. Ekkor alakult ki hangoskodás, mire a nő társa, egy 23 éves szeghalmi férfi ököllel arcon ütötte a sofőrt.

A verekedő férfi ezt követően leszállt a buszról, a jármű vezetője is követte, hogy hívja a rendőrséget. Ekkor a támadó, származása miatti diszkriminációt emlegetett, s egy újabb ökölcsapást mért a sofőr arcába - olvasható a hírportálon.

Ennyit a "becsületes", bántott cigányokról.

Szoc-segély

Bementem a hivatalba, hogy szociális segélyt szerezzek a kutyámnak. A
hölgy az ablaknál azt mondta, hogy ez lehetetlen, kutyák nem kaphatnak
szociális segélyt.
Megmagyaráztam neki, hogy a kutyám fekete, munkanélküli, lusta és nem
beszél magyarul. Többször volt figyelmeztetve szexuális molesztálásért
és egy csomó kölyke van szerte a faluban. Ráadásul nem fizet adót, a
parkba piszkít, idegen embereket molesztál, koldul, ételt lop és
halvány elképzelése sincs arról, ki az apja...

Hétfőn megyek a pénzért.....

Leroi 2010.05.22. 19:47:10

"Be kell vonni a roma társadalmat a magyar társadalmi szerződésbe. Ezt erőszakkal nem lehet! Mert a társadalmi szerződésnek az a lényege, hogy a megszemélyesített társadalmi hatalom célja az „alattvalók” védelme, s ez az, ami a közösséget engedelmességre kötelezi. Ha az uralkodó nem képes a védelem biztosítására, a szerződés érvényét veszti és ami most is láttunk a természeti törvények lépnek életbe. „Az alattvalónak az uralkodóval szembeni kötelessége értelem szerint csak addig áll fenn, és nem tovább, ameddig az uralkodó a maga hatalmával alattvalóit megvédeni képes”"

Milyen agyafúrt módon csúsztat ez a rafkós f@szfej...
Csak egy bértollnok lehet...
A cigányt a természeti törvények jogosítják fel arra, hogy ne dolgozzon,öljön, lopjon, ezt követően, ha felelősségre merik vonni,akkor arra hivatkozik,hogy őt az állam nem véde meg.
És ez így folytatódik a végtelenségig.
Csak azt nem tudni, hogy szadeszos volt a géniuszunk vagy újdonsült elempés...

ketroot 2010.05.22. 19:51:26

...no és az iskolákból kivannak tiltva szerencsétlen cigányok, hogy csesznek bejárni?

Leroi 2010.05.22. 19:52:40

Időnként bejárnak, felpofozni és leköpni a tanárt.
Ez is a "társadalmi szerződés" része, úgy látszik...

huncsongor 2010.05.22. 19:53:08

Úgy kell a cigányokat integrálni, hogy meg kell szüntetni minden segélyt, adó kedvezményt kaphatnak a gyerekek után. Magas tanulmányi ösztöndíjakat adni ha valaki JÓL tanul, és nem csak cigányoknak járó ösztöndíjat meg kell szüntetni a pozitív diszkriminácíót avval csökken a negatív is. Aki lop, csal, hazudik, annak kötelező közmunka a börtönben, ne logassa a lábát.

Ja amúgy persze a ZORBÁN az antikrisztus és ő kurta el az utobbi 8évet, sőt miatta van a gazdasági válság, és drága a sör.

_atya_ 2010.05.22. 19:57:08

Kedves cikkíró, te teljesen hülye vagy.

joetheboss 2010.05.22. 19:58:11

Vissza kellene hozni a Szent István törvényeit... Loptál.. fék kéz levág... egy idő után úgysem lesz mivel lopni :)

Nem hogy még biztosítunk nekik, heti egy "asszonyos napot" ( amiből újabb porontyok érkeznek.. mert hát kel a pénz)

Semmit nem kell velük csinálni, csak annyit, hogy ugyan annyi járjon nekik is mint a többi embernek.. aztán vagy éhen hal, vagy el fog menni dolgozni.. ennyi....

pudliho 2010.05.22. 19:59:23

aztán a nyomozás után nehogy kiderűljön hogy megint csak egy biztosítási csalásról van szó, persze addig is lehet nyilatkozgatni a külföldi sajtónak hogy micsoda rásszistákok vannak mint sehol a földön

scsaba1 2010.05.22. 20:02:16

Nyolc évig nem hiányzott?

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.05.22. 20:02:32

nem törvény kell ,hanem akarat a romák részéről ,ami most nincs meg.

Johny the mocsok 2010.05.22. 20:02:35

@huncsongor:

"Úgy kell a cigányokat integrálni, hogy meg kell szüntetni minden segélyt, adó kedvezményt kaphatnak a gyerekek után"

Így van. Csak ehhez egy nagyon erős, elszánt csendőrség kell.

evighed 2010.05.22. 20:04:17

@d.z.:
"Ha esetleg azt szeretnénk, hogy úgy viselkedjenek, mint normális emberek, akkor erővel-jutalmazással (megfelelő kombinációban) vissza kell őket juttatni a normális embereknek járó életbe. "

Ez véletlenül nem idomításnak hívják???? Ennyi erővel akkor a szocmunkásokat képezzék ki a Fővárosi Nagycirkuszban.

Chicano 2010.05.22. 20:05:55

Kedves Pirosblog, 8 évig mi a lófaxt tett a szocialista párt a cigány integrációért? Gyakorlatilag semmit. Csap a pofájuk járt, de az nagyon. Ha tettek is valamit az is kontra-produktív volt. Most a még hivatalba sem lépett új kormányon akarod számon kérni azt amit a piros elftársak 8 évig nem voltak képesek semmilyen szinten megoldani? Nem hiszem hogy ezek tudnak annyira böszmék lenni hogy valaki egyhamar elfelejtse ezt a nyomorult elkúrt 8 évet.

joetheboss 2010.05.22. 20:06:08

@tejbetök: Ez jó :) és sajnos rendkívül magas a valóságtartalma :)

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.05.22. 20:06:53

Arról hogy a cigókat mindenki utálja,csak ők maguk tehetnek,senki más.

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2010.05.22. 20:07:19

Majd kapnak segíjt és/vagy egy másik házat.

Én 1986-2000 között hajléktalan voltam, mert elváltam. Nekem senki sem adott sem lakást, sem segélyt. ellenben kaptak a románok, cigányok, mindenki, csak a magyar nem. Tizennégy év kellett hozzá hogy kijöjjek belőle. Ma munkaadó vagyok. Nálam is jelentkeztek cigányok, de amikor látták hogy nem származásra, hanem teljesítményre fizetek, valahogy elfogytak...

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.22. 20:10:17

Másrészről, kibaszottul csókoltatok minden itt kommentelő pesti, diplomás szülők gyerekeként nagyon okosan megmondó embert, hogy vissza a kézlevágást, el a pénzt, takarodjon munkába stb. Fél percre gondoljatok már bele, hogy mi a fasz lenne veletek, ha egy borsodi zsákfaluban, munkanélküli (cigány) szülők gyerekeként láttok napvilágot és egész életetekben a nyomoron kívül lófaszt nem láttok. Akkor is egyetemre járnál, vagy egyáltalán elvégezted volna a gimit? Lenne szakmád? Ki akarna foglalkoztatni? Látnád azt, hogy ezek egyáltalán bármilyen előnyt jelentenek neked?

Kicsit gondolkozzunk már basszameg. Távol áll tőlem a szociáliskodás, de kibaszottul nem fekete-fehérek a dolgok, csak egy hároméves gyereknek.

Üdv; Z

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.22. 20:11:07

@evighed: Nem, az oktatás meg a pszichológia is ilyen elvek mentén működik.

uninterested 2010.05.22. 20:12:26

Már integrálódtak : nem dolgoznak, és rajtunk élősködnek. Nekik így jó, ezen nem fogsz tudni változtatni. Sosem lehet belőlük dolgos adófizető állampolgárokat nevelni, mert a roma "történelem"-ben sosem volt ilyen vagy hasonló időszakuk. Egyszerűen nem úgy élnek mint az átlag ember, az integráció az az igazi erőszak rajtuk.
Fölösleges rá költeni, mert csak kidobott pénz. Nem fognak megváltozni.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.05.22. 20:13:13

Az integrációjuk soha egyetlenegy magyar kormánynak nem sikerült még eddig a történelem folyamán,pedig igen sok próbálkozás volt rá.Vajon miért?

joetheboss 2010.05.22. 20:17:32

@d.z.: voltál te egyáltalán erre fele? csókoltatlak.. ugyan már megdolgoztál te valaha a pénzedért vagy az autót és egyéb dolgokat is a segged alá tolták?

Olyan ismerőseim vannak, akik pl cigányokat tanítanak, és amikor a tanár benn marad az iskolában a cigány gyerekkel, mert az akar tanulni, és otthon ha megtudják a szülei hogy tanulni akar akkor kékre verik? Ne gyere itt nekem ezzel a kurva nagy nyomorral... annyira kurvára nyomorognak hogy amikor bemész a üzletközpontba, hogy a a hétre beosztott 5000 forintodból mit vegyél, és jut e a 2 gyerekednek mondjuk egy turórudira, és ezért miről mondj le, és közben meg látod hogy a nagy nyomorban sinylődő polgártársaink 2 fullig megrakott kosárral állnak a kasszához.. menj a jó p...... ba..

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2010.05.22. 20:18:26

@d.z.:
Nálam jelentkezhetsz ha dolgozni szeretnél! Vannak borsodiak is, de a kohány mind lemorzsolódott. Nem lehetsz olyan rossz sorban, ha "fussa" számítógépre, és internetre. Vagy Te nem a kocsmába, és a játékgépbe hordod a pénzedet?
No itt kezdődik az integrálódni akarás. Várlak a marketing.muvek skype címen hétfőn 16.00 után tájékoztatom az új jelentkezőket.

dr. Aullah 2010.05.22. 20:19:37

Tegnap utaztam hazafelé a távolságin. Mellettem egy cigány nő meg a 10 éves gyereke és volt még ott egy kigyúrt kopasz is.

Az anya nem figyelt a gyerekre, ott rosszalkodott, meg is csapta az ajtó amikor kinyílt.
A fickó bunkón beszólt a mögötte álló idős úrnak, hogy takarodjon már arrébb, mert neki úgy kényelmetlen.
Én meg a gyereket figyeltem, aki engem, meg a farmerzsebemet nézte. Gondoltam is, ha lopni mer, akkor pofán vágom, viszont utána meg meghalok, szóval reménykedtem, hogy nem lesz semmi gond.

Aki nem akar mással együttélni, azzal nem lehet mit csinálni.
Igen, amikor kiderült, hogy csalás miatt gyújtotta fel a saját házát, utána már kussolt a média.

Miért van az, hogy ha cigány az áldozat, akkor azt mindig kiemelik, és rassziszáz kiabálnak. Ha meg a bünoző cigány, akkor meg kuss van és ezt meg sem említik?

Szebb Jövőt!

evighed 2010.05.22. 20:19:54

@d.z.: Aham és az hogy működne a részletekben? Mert ha egy romának azt mondják hogy büntetés és jutalmazás, akkor ő azt fogja ezen érten hogy börtön vagy pénz. Ilyenről sem az oktatásban sem a pszichológiában nem hallottam. Világosíts fel.
Gondolod hogy ha a Zorbán azt mondja hogy aki jólviselkedik holnaptól 5-öst kap a suliban, az működni fog?

Mielőtt le pesti gigerliznél, vidéken élek és alkalmaztunk már cigányokat. Nem jött be.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.22. 20:23:13

@joetheboss: igen és azzal a gyerekkel, akit lebasznak ezért otthon, azzal mi lesz? Veled mi lett volna, ha te lennél az a gyerek? Amit mondtam az áll.

Kicsit gondolj bele, hogy miben nőnek fel ezek. Sok minden akkor is megmarad, sok a dolog, kellenek erős törvények, kell közmunka, kell több rendőr, sok minden.

Csak ne támadjunk habzó szájjal a cigányokra, nekik sem egyszerű.

Ha meg azt, hiszed, hogy kibaszottul kényelmesen éldegélnek, akkor azt tudom mondani, amit itt a többiek más kontextusban: költözz be közéjük!

Alf (törölt) 2010.05.22. 20:25:32

engem meg azért vertek meg, mert "román" vagyok, azaz áttelepült...

halál megdöglessz kinyírunk ® · http://href.hu/x/73ug 2010.05.22. 20:26:37

@szocdemman: ehhh...
sír a szája , mert a vastagbőr nem került ki hétvégére a blogketrecbe :D

mokas_gizi 2010.05.22. 20:27:47

Kedves drága blog író!

Több hasonló eset volt az országba 99% kiderült, hogy cigányok voltak az elkövetők...

Itt nem a romákat éri hátrányos megkülönböztetés vagy negatív kettős mérce, hanem a magyarokat...

Őket verik meg, rabolják ki, ölik meg már tényleg hetente van ilyen eset...
Ha valaki ezt megemlíti akkor náci rasszista gonosztevő...
DE A TÉNYEK AZOK TÉNYEK...!!!

joetheboss 2010.05.22. 20:29:25

@d.z.: Voltam közöttük, vagyok közöttük, de még mindig áll az ha támogatjuk őket akkor soha nem fognak integrálódni, nem kell közmunka sem nekik, alapvetően jó kézművesek, nagyon jó zenészek, és alapvetően értenek sok művészi érzéket kivánó munkához. De amíg az van ,hogy megkapja a havi 200 nettót az államtól, addig nem fog változni a helyzet, hülye lesz elmenni közmunkázni, havi 100.000 reket szór a játékgépekbe, a családra szarik költeni... mi adjuk neki ezeket a feltételeket.

Más miskolcon pl napi szintem 150 - 200 üres közmunka hely van!!! Nem mennek el mert minek?.. ugyan ebbe belegondolt már valaki?

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.22. 20:31:16

@evighed: nem megyek bele, megyek bl-t nézni.@joetheboss: nem mondtam, hogy támogassuk őket, ott van pár sorral fentebb, hogy mit gondolok arról, hogy mit kéne csinálni.

Üdv; Z

Dr. Tom 2010.05.22. 20:32:34

A probléma ott van, hogy a cigányokat NEM LEHET INTEGRÁLNI!
Dezintegrálni vagy likvidálni lehet őket, de embert nevelni belőlük, soha.

JMC 2010.05.22. 20:33:04

A kedves posztíró is inkább elmenne dolgozni, és azzal pénzt keresni, mintsem uszító jellegű posztot ír, hogy jó nagy legyen a látogatottsága. Ennyi faszságot már rég olvastam az hétszentség. Csiszolatlan gyémánt a faszom, az...

Parajpuding 2010.05.22. 20:33:12

..."De szeretném látni, végre a kettős állampolgárság és a Trianon törvény után azokat a törvényeket is, amely elkezdik a romák integrációját"...

Ha te ilyet akarsz látni, akkor repülj vissza az időben 65-70 évet.

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2010.05.22. 20:36:11

@d.z.:

Várom továbbra is jelentkezésed munkára! A lapomon megnézheted mivel foglalkozunk. Felveszlek, de csak ha alkalmas vagy, és ha nem dolgozol vagy kárt okozol, kirúglak. Egyébként hetente fizetünk, sőt akár heti két-három alkalommal is. Kampány , és teljesítmény függően.

Kanóc 2010.05.22. 20:36:49

Hát ez egy elképesztően sz.a.r írás!

Vkat118 2010.05.22. 20:39:18

Nem ismerek olyan országot ahol vannak cigányok és nincs cigányprobléma. Kanada: vizumkényszer. Román cigányok Olaszországban. Gyilkos cigányok Finnországban. Spanyolországban még olyan közlekedési tábla is van, hogy vigyázat cigányok(veszélyes megállni és kiszállni a kocsiból). Lincselők Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon. Amit kapnak az államtól azt szétverik, ha valakit érdekel nézze meg a youtubon mennyire amortizálják le a szoc lakásokat és kultúrházakat amiket kapnak 1 éven(!) belül, országtól függetlenül.
Saját tapasztalat: lopás, rongálás2x, autófeltörés, rablási kísérlet, testi sértés ellenem, rengeteg elvágom a torkodat fenyegetőzés csak ellenem. MIND azaz 100% cigány elkövető... Ennek ellenére ameddig van 1 normális cigány is az nem megoldás, hogy molotovval dobáljuk a házakat látatlanban. A cigánybűnőzőt viszont nyugodtan megdobálnám.

kisközönyös 2010.05.22. 20:40:10

baromarú egy cikk az biztos..köze nincs a valósághoz..
arról kellene a Parlamentben beszélni h felülvizsgálják a romák segélyézését, és munkához kössék a folyósítást..plusz a megélhetési gyerekgyártást korlátozzák valahogy..

ketroot 2010.05.22. 20:41:19

@halál megdöglesz kinyirunk:

Fú, nem lett a Vastagbőr index-címlap megint? Brühühühü...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.05.22. 20:46:20

Te nagyonhülye.

Fogalmad sincs, ki és miért dobta a koktélt, de tudod hogy a Jobbik a hibá

Akkor lesz rend, ha ilyen írásért 2 év börtönt fognak osztani.

Mert ha valami, EZ AZ ÍRÁS bizony kimeríti a közöség elleni izgatás tényállását.

lcutti 2010.05.22. 20:47:00

Érpatak polgármesterének levele az avasiakhoz

Tisztelt Avasiak!

A hozzászólóknak teljesen igazuk van, a panaszaik teljesen alaposak, a hatóságok kellő hatékonysággal nem teszik a törvényi kötelezettségüket, mert

1./ Igenis van közmunka és a szociális segély egyik formáján, a rendelkezésre állási támogatáson lévő dologtalanok a polgármester által bármikor berendelhetők napi 6 illetve 8 órás közmunkára, ha nem veszi fel a munkát, akkor azonnal megvonható a segély (RÁT) és 3 évig nem folyósítható tovább számára, majd csak a 3 év eltelte után igényelheti újra. Nálunk Érpatakon minden rendelkezésre állási támogatásban (RÁT-ban) részesülő segélyes be lett rendelve közmunkára. Ha felvette a munkát, de nem volt hajlandó dolgozni, akkor ez le lett kamerázva, vagy ha alkoholt fogyasztott akkor meg lett szondázva stb és azonnali hatályú rendkívüli felmondással meg lett szüntetve a munkaviszonya és szintén 3 évig szünetelt részére a segély folyósítása. A közmunkának azon túl, hogy megszépült a település van egy másik fontos előnye mégpedig az, hogy a tartozások a munkabérből behajthatók, csak akarni kell és bátorság kell a végrehajtáshoz, egyszerű: néhány nappal a bérfizetés előtt egyeztetni kell az adóügyi előadóval és a közszolgáltatókkal és ők berögzítik a számlára az aktuális inkasszókat és utána kell utalni a béreket.

Akkor is ki kell hozni őket munkára, ha netalán a postás 54 ezer Ft-ot visz nekik segélyként havonta és a munkabér a napi 6 óra után csak 46 ezer Ft lesz és ez nagyon nem fog nekik tetszeni.

2./ Ha valaki kiköp az ablakból a közterületre a közterületen lévők irányába, szerintem az már garázdaság, ami miatt szabálysértési őrizetbe vehető tettenérés után. A lényeg, hogy megbüntessék és majd az adós az inkasszóval behajtja a közmunkabérből.

3./ Ha fenyegetőzik valamelyik, akkor azt tanúkkal vagy hangfelvétellel bizonyítani kell, mert az veszélyes fenyegetés és a bíróság majd eljárás alá vonja és megbünteti, az adós pedig behajtja inkasszóval a közmunkabérből.

4./ Ha odaköltözött a fél cigánytelep, akkor a rendőrség ellenőrizze, hogy be vannak-e oda jelentkezve mindenki, mert aki nincs bejelentkezve, akkor azt a rendőrnek meg kell büntetnie a lakcímbejelentési kötelesség megszegése (Sztv 29. §) miatt, a rendőrség ekkor a magánterületen ne a garázdaság szabálysértését erőltesse, hanem ellenőrizze a lakcímbejelentést, vagy ellenőrizze a gyerekek veszélyeztetését, mert a gyerek jelenlétében a közterületen garázdaságnak minősülő cselekmény az már kiskorú veszélyeztetésének bűncselekménye. Legyen a rendőrség kellően találékony. Ha a belső körülmények teljesen elhanyagoltak, koszosak stb. akkor értesítse a gyermekvédelmi és családsegítő szolgálatot és a gyámhatóságot és akkor a fokozatosság elvét alkalmazva vegyék védelembe a gyereket, majd ha tovább folytatódnak a problémák, akkor kezdeményezzék a gyerekek hivatásos gondnokság alá való helyezését vagy a legsúlyosabb esetben intézetben való elhelyezését. Higgyék el ez is kellően visszatartó erejű, mert sok szülő esetében a családi pótlék az nagy kincs, és ha az veszélybe kerül akkor sok mindenre képesek, még a kezelhetetlennek tűnő emberek is.

5./ Sok hiányosság van a törvényi szabályozások terén, de most is van lehetőség a hatályos törvények alkalmazásával a fellépésre csak meg kell keresni a módját. Aki este 10 óra után hangosan bulizik és nem hagyja pihenni a nyugalomra vágyókat akkor az egyértelműen csendháborítást követ el, ami miatt a rendőrségnek fel kell jelenteni, de ha abból a bulizós családból egy-két személy be lesz rendelve minden reggel 7 órára közmunkára (amint például Érpatakon van), akkor az nem fogja engedni a többit zajongani mert ő is aludni akar.

6./ Egy személyes megjegyzés a Miskolci Városi Kapitány úr Érpatakról tett megnyilvánulásával kapcsolatban: visszautasítjuk a cinikus megjegyzést, ugyanis Érpatakra a szabálysértési őrizet intézménye nem beszivárgás útján vált hatékony gyakorlattá, az sehonnan nem szivárgott be, és ez a beszivárgási feltételezés egy nagyon téves elképzelés, ugyanis nálunk Érpatakon én is polgármesterként, valamint a kollégáim is, de az őrsparancsnok úr is nem szivárgásokra figyelnek, hanem igyekszünk tanulmányozni a ránk vonatkozó hatályos törvényeket az azokból adódó kötelezettségeink teljesítése érdekében, így tudomásunkra jönnek bizonyos jogok, amiket a gyakorlatban hatékonyan alkalmazunk és fogékony emberek részére ajánlunk, valamint mi is az ajánlásokat igyekszünk meghallgatni, beépíteni és egyesített erőkkel, egymást segítve hatékonyan alkalmazni, még akkor is ha ez sokszor nehézségbe ütközik és bizonyos embereknek nagyon nem tetszik. Mi soha nem kerüljük a konfliktust, mi a törvényszegőkkel a legnyíltabb és a legkeményebb harcot is bármikor felvesszük. Talán ezek a mi titkaink Érpatakon, ezért váltunk példaértékű mintatelepüléssé és valószínű, hogy e miatt adunk reményt és öntünk erőt nagyon sok elkeseredett honfitársunk szívébe és lelkébe.

7./ Tisztelt honfitársaim! Problémájukat teljesen átérzem, higgyék el nekem, a jelenlegi helyzetükre van eredményes megoldás.

Még nagyon sok mindenről szívesen beszélnék és ha egyszer eljön a lehetőség, akkor sokféle pozitív tapasztalatot és hatékony bevált módszert szívesen megosztok Önökkel.

Tisztelettel:

Orosz Mihály Zoltán
Érpatak polgármestere

barikád.hu
barikad.hu/node/40326

Közöd??? 2010.05.22. 20:52:05

Én úgy látom a magyarokkal van a baj, túl sokat lopnak, koszosak büdösek, és ráadásul csoróságuk ellenére fennhéjázóak, dolgozni nem szeretnek csak ügyeskedni.

Antifaszok Réme 2010.05.22. 21:02:44

Persze, a darazsat azért nem szeretem, mert sárga-fekete csíkos....

Nem azért, mert pofátlan, a kajába mászik, és ha megpróbálom elhessegetni, meg is csíphet....

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2010.05.22. 21:10:40

Születhet még 1000+1 ilyen cikk, az emberek saját tapasztalatát nem tudjátok meghamisítani.

evighed 2010.05.22. 21:11:27

@Antifaszok Réme: Neharagudj, ameddig nem építesz darázsfészket a szobádba és nem próbálod őket megtanítani virágpor gyűjtésre, addig csak egy aljas darázsgyűlölő vagy :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.05.22. 21:11:33

Ahogy az embereknek, úgy az államnak sem szabad származási alapon semmilyen megkülönböztetést alkalmaznia.
Mert így jelenleg most jogvédők=nácik.

Ica a fekete cica 2010.05.22. 21:14:30

Kedves szocdemman!

Elmész te a picsába ezzel a possztal, jo?

ennél többet nem érdemes reagáni rá.

Fejér Lilla 2010.05.22. 21:17:25

8 évetek volt a most általad hiányolt törvényeket meghozni. Nem jutott rá idő, igaz? A Malév viszontgarancia kimunkálása miatt nem jutott rá, biztos...

Ica a fekete cica 2010.05.22. 21:19:00

Annyit azért még a jegyzőkönyv kedvéért ide irok, hogy 8 évetek volt kedves szocemman, hogy a cigányságból embert faragjatok. Láthatóan nem sikerült, de azért a saját szennyeteket rá akarjátok kenni a 8 éve nem hatalmon levő ellenfeleitekre. Mindemellett az mszp szavazótábora pont annyira utálja a cigányokat mint a jobbos pártok szavazótábora, ugyhogy nem kellene álszent módon itt jobbosozni meg másra kenegetni a szart.

Antifaszok Réme 2010.05.22. 21:21:23

@evighed: Töltsd le netről a skorpió és a béka meséjét, ha esetleg nem ismered...

Röviden: A segítőkész békát, aki hátára veszi a skorpiót, a folyón át félúton megcsípi a skorpió. Megkérdi tőle, miért tette, hisz így mindketten megfulladnak a vízbe. Mire a skorpió: Ilyen a természetem...

Szóval ha a pofátlan, rabló darazsat összekevered a DOLGOS, SZORGOS méhhel, költözz csak közéjük....

eszkep 2010.05.22. 21:22:55

"Mert kedves ős nagy magyarok, nekünk a többségi társadalomnak van felelőssége, hogy mit teszünk."

Nagy tévedés!! MINDENKINEK felelőssége, hogy mit teszünk! Mág a cigányoknak is. Vagy ezek szerint a blogger állatszámba veszi őket???

v150r · http://soundcloud.com/v150r 2010.05.22. 21:24:43

Érdekes módon engem még olyan, elvileg többségben lévő - fehér - ember nem akart kirabolni és megszurkálni fényes nappal (akár a Margitszigeten, akár a Blaha Lujza téren, akár az utcában, ahol lakom, hogy csak egy pár példát említsek). Pályakezdőként, 6 év diákmunkával a hátam mögött én, mint ember, aki magyarnak és nem romának vallja magát, egy kis fehér könyvecskén kívül az ég egy adta világon semmire nem vagyok jogosult az államtól. Kíváncsi lennék, hogy hány órán belül kerülnék börtönbe, ha megélhetési bűnözésre hivatkozva kirabolnék egy digógyereket a százötvenezres telefonjáért....
A poszt pont az ellentettjét váltja ki minden jóérzésű emberből, mint amire hivatott lenne. Lehet példálózni azzal, hogy szegény, 10 gyerekes cigány családok, meg milyen gyerek/felnőtt lesz abból, aki ilyen közegből érkezik... hát, az a helyzet, hogy magasról szarom le. Miért is kéne ezzel törődnöm, amikor megvan nekem is a magam baja? Igen is mindenki, aki megsérti a társadalom írott és íratlan szabályait, azt be kell zárni egy verembe kaja és víz nélkül. Aztán, ha majd azt üvöltözi, hogy megyek én is inkább a bányába, akkor élhet tovább. Ilyen baromi egyszerű. Itt már rég nem arról van szó, hogy ki mennyire művelt a cigánysoron, hanem kinek van nagyobb aranylánc a nyakában, és ki vett újabb mercit. Természetesen NEM mindannyijuknál. Lehet sírni-ríni, hogy szegény cigányok, állandóan bántva vannak, de azok az emberek, akik ezzel példálóznak, állítom, hogy az olyan egyszerű kérdésekre, mint a: "van egy cigid?", "mennyi az idő" való válaszadás (vagy nem adás) már önmagában is elég arra, hogy akár az intenzíven köss ki. Amíg ez így marad, addig asszem, hogy nincs mit sajnálni. Ja, hogy abban a házban történetesen "rendes" polgárok éltek? Hát, shít happens.

Antifaszok Réme 2010.05.22. 21:25:09

Mai hír a Zindexről:

"Megvertek egy buszsofőrt péntek éjszaka Szeghalomban, mert nem akart kedvezményes jegyet adni az egyik utasnak - írta a Békés Megyei Online szombaton.

A honlap beszámolója szerint éjszaka egy hattagú család akart felszállni a Körös Volán Zrt. Békéscsaba és Füzesgyarmat között menetrend szerint közlekedő buszjáratára. Az egyik fiatal nő két, 90 százalékos kedvezményes jegyet kért, ám annak jogosságát semminemű irattal nem tudta igazolni. Ekkor alakult ki hangoskodás, mire a nő társa, egy 23 éves szeghalmi férfi ököllel arcon ütötte a sofőrt.

A verekedő férfi ezt követően leszállt a buszról, a jármű vezetője is követte, hogy hívja a rendőrséget. Ekkor a támadó, származása miatti diszkriminációt emlegetett, s egy újabb ökölcsapást mért a sofőr arcába - olvasható a hírportálon."

Fejér Lilla 2010.05.22. 21:26:06

@Ica a fekete cica: Még jobban utálják. Egy Kende Péter nevű féreg írt Orbánról egy könyvet, aminek az volt az egyik alapvetése, hogy Orbán cigány. Én még úgy tanultam, hogy egy baloldali embernek kurva mindegy, hogy a másik cigány, zsidó vagy bármi más...

Antifaszok Réme 2010.05.22. 21:28:17

AMÚGY PEDIG ELÉG A BŰNTUDATKELTÉSBŐL. SEMMIVEL NEM TARTOZUNK A CIGÁNYOKNAK, HANEM MIVEL ANNAK IDEJÉN BEFOGADTUK ŐKET, ŐK TARTOZNÁNAK NEKÜNK, NAGYON SOKKAL.

SEMMIT NEM KELL TENNÜNK ÉRTÜK, SEMMI KÖZÜNK A PROBLÉMÁIKHOZ, OLDJÁK MEG MAGUK. NEKÜNK SEM SEGÍTETT SOHA SENKI.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.05.22. 21:28:55

@Lopez 630310: Ugye, ALKALMAZOTTKÉNT foglakoztatsz valakit? TELJES bérrel bejelentve?

evighed 2010.05.22. 21:29:02

@Antifaszok Réme: nyugalom, nyugalom az irónia nem vasból készült tárgyat jelent angolul...

Amúgy majdnem mellénk költözött egy cigány család az utcában, de aztán rájöttek hogy könnyebb elinni a szocpolt mint felépíteni egy házat.

Unommáazegészet 2010.05.22. 21:33:06

Orbán Viktor!

Lehetőleg minden problémát oldj meg egy hét alatt, még az előtt, hogy feláll az új kormány!
Egyesek ezt elvárják tőled, egyszerre akarnak mindent, rögtön. Ha tele van velük a hócipőd, akkor nem vagy egyedülÍ!

Nzoltan 2010.05.22. 21:36:35

Nem egz hír volt az idén, mikor molotovot dobtak a cigányok egymás házaira. Vigyázzunk ezzel a vádaskodással, várjuk meg a nyomozás végét.

A csiszolatlan gyémánt pedig szerényen meghúzza magaát a többi között, nem hivalkodik. És csak akkor válik értékessé, ha értő kezek közé kerül. De nem minden kődarab lesz ékszer.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.22. 21:37:46

Erről a x gyerekes szegénycsaládból y környezetből hova lehet jutni,csak annyit;a többségi társadalom nagyobb részének az egy-két generációval ezelőtt a szülei,nagyszülei,dédszülei mivel voltak jobb helyzetben?Hmm?Lehet olvasgatni arról a korról:ugyanúgy sok gyerek, minimum 5-6 ,de a 10 feletti s volt nagy dolog...!Kis lyuk,egy falunak csúfolt település képződményben,ipartelep szélén egy faviskó stb.Elképzelhetetlen szegénység,gyakorlatilag rabszolga munka földeken,gyárképződményekben éhbérért. És?Valahogy ez megváltozott egy(!) generációval később!Most kb. 10 x akkora értékért nem kell csinálni semmit,legfeljebb gyereket.Nem kell a duma,én dolgoztam olyan helyen ahol láttam fehéren feketén: becsorog egy 8 fős családban simán kb. 120 körül nettó...,+gyereknek kaja,tanszer,ruha ingyen.De akinek van két minimálbéres fizu meg egy gyerek az már fizessen az óvodai étkezésért,tankönyvért ... és akkor csodálkozik valaki az indulatokon?

Unommáazegészet 2010.05.22. 21:39:19

Kedves posztíró!

Tudod, hogy magyarok voltak az elkövetők? Akkor írogass, ha tudod, mert nagyot koppansz, ha kiderül, hogy cigányok voltak. Lásd mortimer és Józsika esete. Ja, Józsikát ne keresd a szabad emberek közt, mert szegény ártatlan pára épp ül.

Ica a fekete cica 2010.05.22. 21:43:57

@Fejér Lilla: Jogos, Orbán cigányozása kedvelt szoci-liberális téma, mai napig szeretik Orsósozni. Szóval a kedves poszolót valoszinűleg a zavarja a gerenda a tisztánlátásbann, amikor a szálkát emlegeti az ellentábor szemében.

Na jó, tudom, naivság az utolsó mondatom, tudja ö hogy ök a legraszissábbak az országban, de a napi feladatban kiadták neki, hogy kell egy jobbosozós cigányozós rasszistázós posztot gyártani, és a havi fixért gond nélkül köp fel a magasba és áll alá.

evighed 2010.05.22. 21:48:06

@Blás Sailor von Wolfhausery: akárcsak a nagyszüleim története. a 30as években mezitlábas tanyasi gyerekek voltak az alföldön, a testvéreik sorban haltak meg. a nagymamámnak 3 éves korában libapásztornak kellett mennie. Belőle varrónő lett, nagyapámból aki a szomszéd tanyán nőtt fel hasonló körülmények között, könyvelő (csak azért mert a testvérei meghaltak így a szülei tudták taníttatni)

aaaaaaah 2010.05.22. 21:48:14

jut eszembe magyarintegrálni rossz romát meg jó, hogy is van ez?

ketroot 2010.05.22. 21:49:09

@Blás Sailor von Wolfhausery:

Én is voltam cigány családnál és hozták a piákat, a hűtő kajával, rúd szalámi (nem éppen olcsó féle), cigi, napközben nézték gyerekestül a viva-t, közben szotyi, cigi, gyerekszoptatás, ezt így előttem, egyszerre... Ja és közben pedig a mérhetetlen igénytelenség. Volt, hogy a 4-5 éves kisrác csak úgy odaköpött többször a szoba közepére és rá sem szóltak, vagy amikor a kisebb gyereket csak úgy ütlegelte (mondjuk, akkor már szóltak...), és ez csak egy család volt a sok közül. Ja, az egyik 17 éves, ált. iskolás srác, akkor volt bent az előzetesben....

Rich.mond 2010.05.22. 21:49:34

A kurva anyját a cikkírónak....

FlybyWire 2010.05.22. 21:51:00

Rettenetesen buta a szerző, és nem a helyesírási hibák miatt.
Gyenge provokatív szar, egy kb 10 éves gyerek értelmi szintjéről és fogalmazási készségével. Miért ugrotok rá?

evighed 2010.05.22. 21:51:54

@aaaaaaah: jó vicc, haha értem én!

ketroot 2010.05.22. 21:53:10

@evighed:

Én itt lakom az Alföldön, nagyanyámék a '30-as években egy tanyán éltek, és 12-en voltak testvérek. Sajnos akkoriban a gyermekbénulás elvitte gyorsan a gyerekeket, maradtak 5-en (!), mesélték, hogy egymásközt adták az egy pár cipőt, úgy jártak iskolába, volt aki egyetemre is járt később. Szóval nem egy viskóban öregedtek meg, igénytelenül, hanem keserves munkával előrébb jutottak, mert volt rá IGÉNY! Pedig ott se volt víz bekötve, se áram (ja akkoriban a vidéki Magyarországon...)

kecsegtető 2010.05.22. 21:57:13

@TWK: A svédeknél kiírhatták volna a '70-es évek eléjén, mikor a magyarok megjelentek arrafelé, mint disszidensek és lopták a bundát, biciklit, porszívót, amit értek! A svédek csak tátott szájjal nézték, mert nem értették! Szegények biztos lassú felfogásúak voltak!? Nem?! A magyarok között is rengeteg a bunkó, nézz csak szét kicsit jobban. Ők mikor akarnak integrálódni Európához?, mert ez a Balkán, ami itt van a fejekben!!!

Antifaszok Réme 2010.05.22. 21:57:44

Aki ezt a posztot írta, költözzön a cigányok közé, pl. Ózdon.

Bekamerázzuk, mint a Való Világban, és megnézzük, meddig bírja ki velük. (Élve...)

Képmutató.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.22. 22:00:32

Példa családban van öt gyerek,két szülő.

Családi pótlék:

~ 5*16000(egyedülálló szülőként,betegség stb. esetén több)=-80.000
Rendelkezésre állási támogatás:

-28.500

(2010.01.01 előtt mindkét szülő kaphatta,és nagyobb is volt esetenként az összeg)

Normatív lakásfenntartási támogatás : ~ 10.000
Lakásfenntartási ha a helyi önkormányzat jobb helyzetben van(pl. van egy gyár ami tejel iparűzésit) és saját rendelet alapján még a normatívon kívül ad: ~5000

Rendszeres gyermekvédelmi támogatás: évi két alkalommal gyerekenként -5800 a mi kis példa családunknál=5*5800=29.000

Ezenkívül INGYENES óvodai,iskolai étkezés,ingyen tankönyv

Átmeneti segély: ~5.000
--------------------
157.500

Úgy ,hogy az ajtón ki nem kell tenni a lábát a kedves szülőknek.

Miről beszélnek egyesek?

A szocpól házról még nem ejtettünk szót,a szociális alapon elengedtt büntetésekről sem,ingyen közkút víz stb.

Biztos valamit ki is hagytam.

Miről beszélnek egyesek?

Ma a minimálbér kb. 60.000 nettó.Amiért korán kell kélni,biciklire/buszra/vonatra
szállni 8 órát _dolgozni_.

Miről beszélnek egyesek?

evighed 2010.05.22. 22:00:36

@ketroot: ezért mondom hogy nekem ne magyarázza senki hogy majd pszichologiai büntetéssel meg jutalmazással be lehet szoktatni a gyerekeket az iskolába ha nem akarnak menni. Lehet őket idomítani erre-meg arra, pavlovi reflex stb. de ha nincs meg az alapvető belső motiváció akkor ugyanaz lesz mint idáig.

daBEERDRiNKeR 2010.05.22. 22:02:10

Jót röhögök az ilyen eresedő homlokkal vergődő postolókon (cikknek nem nevezném). Ezzel a szar szöveggel a rabmadarak is buktak, ahogyan majd az LMP is fog (szerintük is felzárkóztatás az út, csak nem veszik figyelembe, hogy aki nem akar felzárkózni azt nem is lehet erőltetni). Keress valami értelmesebb elfoglaltságot, például gyere le ide borsodba családsegélyszolgálatosnak. Aztán majd utána térjünk vissza rá :D

ketroot 2010.05.22. 22:05:16

@Antifaszok Réme:

Majd a show neve a "The Running Man" lesz:D

flippant 2010.05.22. 22:06:18

www.fn.hu/baleset_bunugy/20100522/megvertek_egy_buszvezetot/

Megvertek egy buszvezetőt
Megvertek egy buszsofőrt péntek éjszaka Szeghalomban, mert nem akart kedvezményes jegyet adni az egyik utasnak.

A Békés Megyei Online beszámolója szerint éjszaka egy hattagú család akart felszállni a Körös Volán Zrt. Békéscsaba és Füzesgyarmat között menetrend szerint közlekedő buszjáratára. Az egyik fiatal nő két, 90 százalékos kedvezményes jegyet kért, ám annak jogosságát semminemű irattal nem tudta igazolni. Ekkor alakult ki hangoskodás, mire a nő társa, egy 23 éves szeghalmi férfi ököllel arcon ütötte a sofőrt.

A verekedő férfi ezt követően leszállt a buszról, a jármű vezetője is követte, hogy hívja a rendőrséget. Ekkor a támadó, származása miatti diszkriminációt emlegetett, és egy újabb ökölcsapást mért a sofőr arcába - olvasható a hírportálon.

A szeghalmi rendőrök közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást a verekedő ellen, aki a terhére rótt bűncselekményt elismerte.

legeslegujabbkor 2010.05.22. 22:12:09

Remélem sikerült végre kielégülni itt mindenkinek. Nem próbálkoznátok legközelebb egy pornóújsággal?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.22. 22:17:11

Példa 2 család: Két dolgozó szülő egy gyerek:

Feleség: 62.000
Férj:70.000
+ 1 Családi pótlék:16.000
------------------------------
148.000

Egy főre eső jöv:49.000

Nem kaphatnak se lakásfenntartási támogatást,se gyermekvédelmi kedvezményt mert "magas" az egy főre eső jövedelmük.

Milyen igazságos világ.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.22. 22:19:53

@Blás Sailor von Wolfhausery:
Egy gyereknél nm 16000 hanem 12.200

Egy főre eső jöv:48.000

Lényegen nem változtat,általában 39.000 a jövedelem határ.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.22. 22:24:14

ehhez csak Zoli örökérvényű írását lehet hozzátenni:
zolivagyok.blog.hu/2009/10/13/roma_2

(ha volt már, akkor elnézést)
ő akkor mindent elmondott erről a helyzetről, amit ép ésszel el lehet.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.05.22. 22:26:13

1. nevezzük már cigánynak a cigányokat, a roma egy cigány szó, magyarul a cigány az cigány, ahogy a svábot sem hívjuk mensch-nek, a cigány is cigány
2. nem szeretem a cigányokat nagyon sok vélt és még több valós ok miatt, de ha nyernék a lotton pár milliárdot, akkor én azt nagyrészt arra fordítanám hogy valahogy munkát adjak a cigányoknak akik valóban akarnak dolgozni

Severus 2010.05.22. 22:30:03

@Blás Sailor von Wolfhausery: Pár éve még a két munkanélkülis kétgerekes család magasabb jövedelemmel rendelkezett mint egy egy minimálbért keresővel és egy munkanélkülivel rendelekező kétgyerekes. És még akkor ott vannak a munkkába járás költségei. Ez az igazi tökönszúrás, amikor a munkavállalást bünteti a rendszer. Mondjuk már nem így van, de amit bevezettek helyette (RÁT, Út a munkához) az sem ér semmit...

Severus 2010.05.22. 22:33:35

A poszt egyébként rendben van azt leszmítva, hogy nem általában véve kéne törvényről beszélni, mert akkor mindenki a Btk-ra gondol sajnos, hanem végre egy rendes nemzeti akcióterv, a programok összehangolása, prioritások felállítása, a források célirányos szétosztása és a programok hatékonysgának ellenőrzése, stb.

evighed 2010.05.22. 22:40:05

@Severus: szép, egy elemet hagytál ki, magát az embert. a fuxos fiút, lányt, akik szamurájkarddal pózolnak a MyVip-en.
Akcióterv?

Antifaszok Réme 2010.05.22. 22:40:16

Az ember születésénél fogva Rasszista:

Mindenki a saját gyerekét, a saját családját részesíti előnyben az idegennel szemben.

KÉPMUTATÓK !

Severus 2010.05.22. 22:42:37

De sajnos egy egységes kidolgozott startégiára egy darabig hiába várunk. Balog Zoltán - az indexes interjúja alapján legalábbis - nagyon nincs képben. Az előző stratégiát vagy 5 év alatt sikerült elkészíteni és elfogadtatni. 2003-ban kezdték el írni a Roma Integráció Évtizede Program Stratégiai Terv-et, és 2007-re már el is fogadták... De nem vált a hatékonysága előnyére.

Severus 2010.05.22. 22:44:36

@evighed: nem értem, it kéne velük kezdeni. Szerintem nem az a legnagyobb gond, hogy ha valaki fukszban és szamurájkarddal pózol a webkettőn... Bár itt tartanánk.

ezüstérem 2010.05.22. 22:51:01

Látom fontosabbak a komment szerzőjének a dolgos, rendes romákl, mint azok a nyavalyás elszakitott magyarok, akikkel már kilencven éve csak a baj van. Amikor megvernek valakit Kolozsváron, Nagyváradon, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Mohácson, Zsolnán, Dunaszerdahelyen, Pozsonyban, Szabadkán, arról még egyetlen posztot sem olvastam itt... Ez ellen nem kell felemelni a szavunk? Nem, csak a romákért, meg különben is, legyünk már gyorsan túl ezen az állampolgárság dolgon, csak aztán lehessen végre velük foglalkozni. Meg azokkal a nyavalyás jobbikosokkal, akik miatt nem tudnak 600 éve beilleszkedni, köpdösnek órán alsó tagozatban, szexuális viccekkel bántják a lányokat, megverik, meglopják a felső tagozatosok az osztálytársaikat. És ezek még csak a fiatalok, de az idősebbek sem mások. Nagyon könnyű a meleg városi fotőjből osztani az észt és a rózsadombról irányitani az integrációt és szidni a náci fasisztákat....

evighed 2010.05.22. 22:53:28

@Severus: ok szűkítem, mi az az emberi jogokat is figyelembe vevő akcióterv lehetőség ami rá tudja venni a cigány fiatalokat, hogy válasszák a kemény munkát, fáradságot, sokszori csalódást ahelyett ami most van?

Leroi 2010.05.22. 22:53:59

A finneknél nincs olyan, hogy biciklizár.
Amikor megkérdeztek egy finn polgárt, hogyhogy nem lopja el senki a
lelakatolatlan, őrizetlenül kerékpárokat, azt válaszolta, hogy azért nem viszik
el a más kerékpárját, mert tudják, hogy nem az övék.
Hány fényévnyi is a távolság Bp. és Helsinki közt?

kerdeozo 2010.05.22. 22:54:31

Kedves blogíró(k)! Baszd meg a kurva anyádat! Egyszerűen nincs már miről beszélni a hozzád hasonlókkal.

Leroi 2010.05.22. 22:55:12

egy NEM lemaradt: azért NEM viszik el a más kerékpárját...

Leroi 2010.05.22. 22:57:07

Ej, az a sok "csiszolatlan gyémánt"...
Nem lehetne visszakülden őket a bányába, vajon?

Severus 2010.05.22. 22:57:25

@ezüstérem: Meg könnyű a Rózsadombról en bloc lebűnözőzni, naplopózni egy hatszázezres kissebbséget, csak hogy a szomszéd volt szadeszes villalakónak borsot törjünk az orra alá... A gazdagabb budai kerületek hagyományosan NEM baloldali-liberális választókerületek... Volt egy párt, amelyik a zászlajára tűzte a roma integrációt és hiteltelenné vált. Nem kéne ezért a romákon elverni a port. Van ott elég probléma amúgy is.

Jó lenne már észre térni, mert nagyon brutálisan elbillent a mérleg nyelve.

Severus 2010.05.22. 23:05:40

@evighed: tudod, nincs olyan megoldás, ami máról holnapr egy csapásra mindenkiből dolgos gyári munkást farag. De a szakadékok mélyítése nem segít.

Pl. tehetné azt az akcióterv, hogy 1993 óta először felméri a romák életkörülményeit. Pl. ez más sokat segítene. Aztán le kéne számolni azzal, hogy kollektíve állításokat fogalmazzunk meg velük szemben és ezt csak jó gyakorlatok, példák bemutatásával lehet. (Igen diszkriminációellenes kampányok formájában). Mert vannak jó példák.. Budapesten pl. az utolsó reprezentatív(nak mondott) felmérés szerint (Asszam 2003 körül) a roma férfiak több mint 60%-nak volt valamilyen munkaviszonya. Plusz nyuggerek, diákik. Mindegy millyen munka, de ők már tuti nem kaptak segélyt. Persze ez a szám Szabolcsban sokkal alacsonyabb, de ahol van munka, ott ők is boldogulnak, bármilyen hihetetlen. Pláne, ha a munkanélküliséggel kapcsolatos politika a munkaválalást és nem az inaktivitást támogatná...

Aztán lehetne oktatásba több erőforrást tenni, meg mondjuk vállalkozói programokba...

Antifaszok Réme 2010.05.22. 23:06:21

@Severus: "Jó lenne már észre térni, mert nagyon brutálisan elbillent a mérleg nyelve."

Igen, pontosan így van. Mindennapra jut egy brutális cigánybűntény nekünk. Erre gondoltál, ugye ?

Antifaszok Réme 2010.05.22. 23:07:10

Az idegen szép !

Tilos utálni
Muszáj szeretni
Tilos utálni
Muszáj szeretni

Leszbikus, nigger, „Lakatos”, Roth
Buzeráns, narkós, oláh és Tót
Leszbikus, nigger, „Lakatos”, Roth
Buzeráns, narkós, oláh és Tót
Az idegen szép, az idegen jó (4x)

/Tekintetes Úr, dalszöveg/

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.22. 23:08:11

@Lopez 630310: Nem magamról beszéltem. Én jó körülmények között élek, járműgépész hallgató vagyok, év közben időm nincs dolgozni, nyáron idénymunkát csinálok.

Egész konkrétan azt sem értem, hogy amit mondtam hogy hangozhatna úgy, mint ha magamról beszélnék. Annyit kértem, hogy a hozzám hasonlóan jó körülmények közt élő egyéb kommentelők ne ugorjanak minősíthetetlen stílusban neki en bloc a cigányságnak, hanem kicsit gondolják át, hogy milyen helyzetből indulnak egyes emberek.

No, jó éjt!

Severus 2010.05.22. 23:08:17

Aztán meg lehetne szüntetni ez az Út a munkához neveett rémséget, és rendes foglalkoztatási programokat megszervezni, mint mondjuk Hollandiában...

is 2010.05.22. 23:09:01

@Blás Sailor von Wolfhausery: rosszul adtad össze, a rendszeres gyerekvédelmi azt írtad, hogy csak évente kétszer van, tehát 6-tal le kell osztani a havi számításhoz, azaz 130eFt-nál járunk, és 7 embernél, tehát 1 főre 20 ezer alatt vagyunk. és akkor még az átmeneti segélyt, meg azt, hogy nem minden önkormányzat tud adni lakásfenntartásit, azt még nem is néztük.

mivel a másiknál egy főre számoltad, hogy kisebbnek tűnjön, ebbe meg még majdnem az évszámot is hozzáadtad, hogy több legyen, és nem egy főre számoltad, ezért nehéz jóhiszeműnek gondolni téged.

kkp · http://mkkp.hu 2010.05.22. 23:12:16

A vastagbőr posztolhatná a piroslap összes cikkét..

Severus 2010.05.22. 23:12:17

@Antifaszok Réme: szerintem pár év múlva nem így fogsz gondolkozni, és ifjúkori bohóságnak fogod titulálni a mai bejegyzéseidet (szintén remélem,) kissé szégyenkezve

mokas_gizi 2010.05.22. 23:13:20

Barcsi srácok és Pátka újratöltve: molotovos bűnözőcigány-önmerénylet Ceglédbercelen; három ártatlan polgárőrt vádolnak a sünök
kuruc.info/r/35/59999/

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.22. 23:15:52

@evighed: Na, ha már visszajöttem, belemehetek.

Na, most a helyzet az, hogy csinálhatjuk azt, hogy a hatalom büntető ökle lendületbe jön, törvényt szigorítunk, rendőröket veszünk fel, segélyt vonunk el, satöbbi, szükség is van erre, de, ha közben nem nyújtunk valamiféle alternatív lehetőséget az eddigi "életmódjukkal" szemben, azaz nem próbáljuk belegyömöszölni őket az oktatásba (felnőttoktatásba is), nem mutatunk nekik valamiféle kiutat a nyomorból, azaz nem próbáljuk meg őket hatásosan integrálni, akkor kizárólag csak büntetjük őket, amitől még inkább ellenségként fognak a többségi társadalomra nézni, még inkább kitaszítottak lesznek, és még mélyebbre süllyedünk a roma-magyar konfliktusban.

Aztakurva mekkora mondat lett.

Antifaszok Réme 2010.05.22. 23:15:55

Matek példák:

Kolompár Dzsenifer két barátnőjével, minden pénteken 16 üveg sört és két doboz cigit lop a közeli non-stopból. Hány üveggel lopnak összesen, mire nyolcadikosok lesznek? A lányok most elsősök.

Lakatos Winnetou és üzlettársai havonta 3 vasúti sorompóból lopják ki az akkumulátort.
Ez átlagosan 8 halálos balesetet jelent havonta.

a.) Ha egy akkumulátor ára 400 eFt. mennyivel kéne megemelni a családi pótlékukat, hogy a halálos áldozatok száma felére csökkenjen?

b.) Ha ezeket a berendezések nem kerülnének pótlásra, és egyben le is zárnák a veszélyes szakaszokat, hány év múlva lenne nyereséges a MÁV?

Antifaszok Réme 2010.05.22. 23:17:58

@Severus: Remélem, ez veled fog megtörténni, mivel én már 35 leszek...

evighed 2010.05.22. 23:18:21

@Severus: elismerem jól hangzik.Bár a diszkriminációs kampánytól tartok egy kicsit mert láttam már olyat eleget, ami a színbeli különbözőségre építi a büntudat keltést, ami véleményem szerint vérlázító.
Alapvetően hiányolom a cigányok közötti felemelkedési mozgalmat ami belső motivációt adhatna. Nem látom az értékrendet ami elfogatható lenne európa közepén. Ölhetjük az adómilliókat az akciótervekbe de ennélkül a faktor nélkul csak Kolompár Orbánokat tudunk termelni.

Severus 2010.05.22. 23:24:10

@evighed: tényleg köszönöm.

Hát, lehet, hogy jogosan hiányolod, de talán nem a mozgalmat kell látni, hanem azokat, akik nagyon mélyről indulnak és kínkeservesen megteremtik maguknak a középosztálybeli életkörülményeket. Őket köpi szembe és az ő lehetőségeiket nehezíti meg a megbélyegzés.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.22. 23:27:54

@Severus: Csatlakozom. Gyakorlatilag nézz meg Pesten bármilyen út, vagy egyéb építkezést, tele van cigányokkal. A fővárosban persze van még kereslet ilyen jellegű munkára, ez a szerencséjük. Szabolcsban, BAZ egyes részein már jó régóta nem épül semmi, de igazából ezt az egészet lassan el is felejthetjük, mert Európa és a Világ nagyon gyorsan rohan el mellettünk.

Az munkakeresők jó-részének továbbra sincs szakmája, miközben már most csak az állások tíz-tizenöt százalékára keresnek ilyen munkaerőt. Ez a tendencia nem fog megfordulni.

Ha valahogy a magyar állam nem képes szembemenni a folyamatnak, akkor itt még egy hatalmasat eshet pofára a cigányság a következő években. Másrészről arra se lehet apellálni, hogy majd hirtelen építeni fognak Szabolcsban.

Úgyhogy oktatásra mindenképp szükség lesz, csak előtte valahogy el kéne magyarázni, hogy mit, miért, milyen előnyei vannak, meg szintre-hozó képzéseket kéne indítani. Tömegesen.

Joe84 2010.05.22. 23:28:20

Cigányok közti leszámolás. Itt semmi etnikai szál sincs.

Egyébként sok faluban nap mint nap cigány hordák tartják rettegésben a magyar lakosságot.

Na itt van etnikai szál!

evighed 2010.05.22. 23:33:11

@Severus: sajnos az a meglátásom hogy a cigányokra kollektívan nem lehet sikeres tervet készíteni. Azok a családok akik felemelkedtek (pl akiket ismerek) teljesen elszakadtak a régi közösségüktől így a kontraszelekciós kultúra nem volt rájuk visszafogó hatással.

Komolyan mondod hogy középosztálybeli cigányokat bélyegeznek meg magyarok a bőrszínük miatt? Vagy csak félre értettelek?

Severus 2010.05.22. 23:34:02

Szerintem van egy nagyon nagy hiba a roma programokban, de ezért sokat fogok itt kapni, de mindegy.

Szóval a romákat és a kultúrájukat valami hiányval írták le: rendszeretet, időtudatosság, képzettség, hosszú távú befektetések nehézségek vállalása jövőbeli célokért, iskolázottság, stb. Amiatt aztán mindezt beléjük akarják plántálni ls jó alkalmazottat (egyszerűbben munkást) faragni belőlük. Holott egy csomó olyan eleme van a roma kultúrának és életmódnak, ami érték, tőke, amire lehet építeni. Környezeti erőforrások felhasználása, jó kommunikációs készségek, rugalmasság, mobilitás, családi-közösségi szemlélet stb, amik pont a posztindusztriális korszakban, amikor a szolgáltató szektor a legfontosabb, igenis piacképesek. Sokkal nagyobb vállalkozói hagyományokkal rendelkeznek, ugyanis évszázadokon át arra voltak kényszerítve, hogy föld híján a földműveseknek árult solgáltatásból (vályogvetés, kosárfonás, bádogosság, alkalmi munkák stb.) tartsák fenn magukat. Magyarul nem gyári melősokat kellene faragni belőlük (azaz nem mindegyikőjükből), hanem mondjuk hagyni vállalkozni őket, meg támogatni őket ebben. Akik sikeresek, kereskedőként lesznek sikeresek, nem pedig egy hierarchiában futnak be karriert.

Na, jöhet a flame.

Antifaszok Réme 2010.05.22. 23:34:55

AMÚGY PEDIG ELÉG A BŰNTUDATKELTÉSBŐL. SEMMIVEL NEM TARTOZUNK A CIGÁNYOKNAK, HANEM MIVEL ANNAK IDEJÉN BEFOGADTUK ŐKET, ŐK TARTOZNÁNAK NEKÜNK, NAGYON SOKKAL.

SEMMIT NEM KELL TENNÜNK ÉRTÜK, SEMMI KÖZÜNK A PROBLÉMÁIKHOZ, OLDJÁK MEG MAGUK. NEKÜNK SEM SEGÍTETT SOHA SENKI.

Thug 2010.05.22. 23:35:00

Kedves blogtulaj!

Nem tudom eldönteni, hogy nagyon fiatal vagy-e, vagy pedig vak.

Régen is voltak etnikai alapon intézett támadások. Már a '90-es évek elején - sőt jóval korábban - is dobtak Molotovot cigány házakra az én városomban is. Már akkor is kuss volt az előzményről. Akkor az volt a kiváltó ok, hogy a szegény, de annál jobban tanult és beilleszkedni vágyó romák kölykei kijártak a buszmegállóba és fényes nappal az iskolából hazaigyekvő fehéreket agyonverték, miközben pénz, aranylánc, óra a tulajdonukba került. Ezt unta meg itt pár tinédzser még a skins korszakban. 1(!) nap alatt elkapták mindet! A romáknak semmi bajuk nem lett sem jogilag, sem egészségügyileg. Azóta is élik a saját életüket, menőznek az összelopott Mercikben.

Aztán ez folytatódott, sőt súlyosabbá vált. Most már kiképzett hadseregekkel állunk szemben, akik komolyabb fegyverarzenállal rendelkeznek, mint a hadsereg. Saccra mondom, de a mai cigányság 1%-a tartozik az átlaghoz. A beilleszkedni vágyó, dolgozó, emberhez. 70%-a mélyszegény, mert nem is akar belőle kilépni. Ebben a halmazban benne van a szociális háló gyengesége. A segély, családi pótlék, mindegy mi, csak ingyen legyen és a gyerek után járjon, vagy azért, mert mélyszegény. A kölykeik nem járnak iskolába, vagy ha igen akkor csak visszahúzzák az egész osztályt. A szünetben meg nem vissza, hanem le. Ők azok, akik rajokba tömörülnek, a magyarok kiírtására buzdítják egymást, susogós kamu Nike cuccban járnak, Avanglion napszemüveggel fűszerezve és belekötnek minden kissrácba, kiscsajba.

Marad a többi, aki a drog -,fegyverkereskedelmből, a csajok elrablásából és futtatásából, az uzsorából, lakásmaffiából él meg. Na, ők járnak "kun" 7-es Audival, 7-es BMW-vel. Nem számít nekik semmi és senki. Hadseregként működnek. Nekik nincsennek törvények és nincsennek törvények, amik megvédenek, ha rádszálltak. Leszarják az előzetest, a 2 év kaptárt. Elkártyáznak, gyúrogatnak bent a haverokkal. A kintlévő katonák meg kicsinálják a családot...

Aztán, hogy kinek a hibája lehet gondolkodni. Máshol is vannak, de megoldották. Az általan gyűlölt szlovákoknál, mikor megszorítások voltak és elvették a segélyt a hadsereg verte le a lázadásukat. Itt, mi megy? Rendőrkapitányságot foglalnak el, meg önkormányzatokat zsarolnak. Vicc, nem?
A svédeknél évtizedeken keresztül sterilizálták őket. Nemrég kiderül, elintézték egy sorryval.
A finnek is lezárják őket a picsába, ha bűnöző. Bár, ott a rendőr lőhet rájuk is, nem csak a tüntetőkre. Ott nincs szdsz, meg flower power.
Az olaszok, spanyolok kibaszták a picsába a román bevándorló cigányokat, itt meg 12 éves gyerek csinálja a fesztivált a Blahán.

De a N.Y. Times, meg az Eu ugat...

Integráció. Hát, persze.

Nem keveset költöttünk eddig arra, hogy ezek beilleszkedjenek. Semmi értelme nem volt, semmi eredménye.
Talán jobb lenne egy kicsit diktatórikusabb módszerhez nyúlni, mielőtt ők lesznek többen. Ők nem fognak gondolkodni rajta....

Visszatérve, hogy ki a hibás?

Köszönjük mszp, szdsz...és igen, köszönjük meg a fidesz díszcigányainak is...

HgGina 2010.05.22. 23:40:17

Nem tudom, írta-e már valaki, de nem kéne párhuzamot vonni a csecsen-orosz, spanyol-baszk és síita-szunnita ellentétekkel. Már csak azért sem, mert a spanyoloknál nam arról ismerszik meg egy baszk, hogy tömegesen lop, élősködik. A baszk egy kisebbség, amelnyek évszázados gyökerei vannak. A baszkok spanyol uralom alatt élnek. A csecsenek is évszázadok óta próbálnak függetlenné válni az elnyomótól. A síita-szunnita pedig tisztán vallásháború. Ezekkel ellentétben a cigányokat évszázadokig megbecsülték a becsületesen végzett munkájukért, legyen az teknővájó, vagy rézüstkészítő, esetleg "csak" kubikus. Manapság meg a bűmözésről ismerni meg őket. (Kivételek vannak, ebbe ne köss bele.)
A cigányság sajnos jelenlegkizárólag kemény eszközökkel vehető rá a tisztességes integrációra. Erre egy példa: kb. 20 éve Zeteváralján (Székelyföld) a cigánysor rendszeresen leégett. Nos, nem véletlenül. A helyiek addig segítették őket, amíg azok becsületesen dolgoztak, nem rombolták a közösséget. Aztán amikor elszemtelenedtek, leégett a cigánysor, pár hétig, hónapig a szabad ég alatt áztak-fáztak. És addig ez tartott, amíg el nem kezdtek az elvárható módon élni. És láss csodát, a falu olyankor adott ingyen építőanyagot, és segített felépíteni a házakat.
Tehát alapjában véve semmi baj azzal, ha leég egy cigányok által lakott ház. Többnyire azért ennek van valami kiváltó előzménye. Inkább azt kéne megelőzni, mondjuk azzal, hogy a tolvajokat nem hazaengedni kéne, hanem kőkeményen becsukni 3 évre. Akkor is, ha 14 éves, a akkor is, ha nő 120 mosdatlan purdéval.

Gábor mester 2010.05.22. 23:41:05

Amikor először olvastam, h. a romák a a honi zsidóság biológia fegyvere a magyarok ellen, elröhögtem magam. Aztán szétnéztem kicsit a világban, és már egyáltalán nincs kedvem röhögni. Aztán jött ugye Olaszliszka. Stb., stb. Úgyhogy vagy beilleszkedsz, kedves posztoló, vagy elmégy abba a jó tudodhová!

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.22. 23:41:38

@Thug: Tény, kell az erő, kell az erős állam, kell a szigorú fellépés. De az integráció is kell. Vagy börtönbe zárjuk mind az egymilliót?

Thug 2010.05.22. 23:46:35

@d.z.: Aki megérdemli, igen. Inkább veszek ki évi 10 nap szabadságot hogy megépítsük a kaptárt nekik, vagy adok havi 5000 ft a börtönépításre, minthogy azon cigányok felnevelését segítsem, akik 15 év múlva engem és a gyerekemet is kirabolják.

evighed 2010.05.22. 23:47:28

@Severus: huh igen tisztelem a pozitív látásmódodat. Egyetértek a cigányokról szóló leírásoddal, gyakorlatilag lefedted a cigánybűnözés minden főbb ágát. Ezeket nehéz lesz pozitív tartományba tolni. Amúgy szép gondolat.

egy megjegyzés: "ugyanis évszázadokon át arra voltak kényszerítve, hogy föld híján a földműveseknek árult solgáltatásból (vályogvetés, kosárfonás, bádogosság, alkalmi munkák stb.) tartsák fenn magukat." ez enyhe csúsztatás. cigányság soha nem is törekedett a (saját) földművelésre (a Kádár kori kényszer napszám nem ér) csak egy suta példa, hogy a magyarok alázására a paraszt vagy jobbágy szót használják mai napig.
A Strabag sokáig roma vállalkozókat foglakoztatott a vasút vonal karbantartására de meg kellett szüntetni a gyakorlatot mert embertelen körülmények uralkodtak alkalmazottak körül.

Antifaszok Réme 2010.05.22. 23:53:53

Az ember születésénél fogva Rasszista:

Mindenki a saját gyerekét, a saját családját részesíti előnyben az idegennel szemben.

KÉPMUTATÓK !

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.22. 23:54:35

@is: Ja igen azt nem írtam ,hogy ez egy "jobb" hónapja volt faszlógató családnak bocsi...a normatív lakásfenntartási meg kötelező ne hazudj.Igen egy főre pontosan 20 körül vagyunk ,de ingyenes az óvoda iskola,tankönyv + ruha,nyári hideg étkeztetés ez a legcsóróbb helyeken is megoldott általában,a ez mennyi ?A "gyereknevelési" ,étkeztetési szokásokról már ne is beszéljünk ugye,hogy péntek dél után majd héfőt tízóraikor van kaja,közben meg mehet megélhetési gyümülcsfa törgelés(persze valahogy nem az ő környékükön mert ott nincs)->garázdaság ,rongálás,lopás csoportosan 4 éves kortól,ez aztán az európai.

Igen és kurvára nem voltam jóhiszemű aláírom.De a tények magukért beszélnek,még nagyon belekötni se tudtál.Cáfolni meg végképp nem ezt a pofátlan igazságtalanságot.

HgGina 2010.05.22. 23:56:52

Módosítok. A tolvajokat nem csak bezárni kellene. Simán kézlevágás. Elég hamar leszoknának róla. További előnye, hogy nem lenne mivel lopjanak.
Hogy rohadna meg az összes bűnöző újmagyar dakota!

gulasZuppe 2010.05.23. 00:00:31

az elmult kormany romaintegrációra sokszazmilliót költött !!
a helyet az hogy ők ezt nem akarják
köszönik szépen a segíijő jól elvannak, föleg az első 3 napban a kocsmában!!! basszák meg! egy fillért se kapjanak.
és még azt ugatja la e nagyérdemű aki ki meri jelneti hogy pénzt nem szabad nekik adni mert nem tudnak bánni vele...hova megy ez a világ?
ha másképp nem megy rendeljenek minden család mellé egy romaügyi biztost, aki majd kezeli a pénzügyeiket mert ezek sötétek mint az éjszaka.
elisszák a pénzüket, erre minek segííít adni ?
még cigó is elismerte amióta a sólyom felmentett egykét iskolakerülő cigányc családot azóta mégtöbb család ezt csiálja, de segííít az kap.
maguknak kell változtania a helyzetükon! azzal nem lehet segíteni hogy konzerváljuka helyzetet a pénzosztással. maguknak kell akarni, mint ahogy a drogosnak a leszokást. persze segíteni lehet, de hogyan azt nem tudom: mert a legyünk toleránsak elv az jelenleg azt jelenti, hagyd magad kifosztani...menj el egy cigány mellett, hogy belenézel a szemébe, ő fog beszólni, és azt várja hogy visszaszólj, ez lenne a normális? cseszd meg ha neked az, és élj vele boldogan. a többségük egy szar, mert nem neveleik a gyerekeiket, és gátlástalan kötekedő szarjankókká válnak, akiknek termászetes hogy eletük egy szakaszát a sitten töltik. mi mentsük meg őket?
aztán miért? hogy leköpjenek? hülye vagy, az!
a kivétel mindíg erősiti a szabályt de ez már vérlázító, minde európai országban megcseszik a cigókat és nincs tele vele a sajtó, csak itt megy ez a sírás. oktatás az egyetlen kiút, de magyarázd ezt el 500.000 munkanélkülivel.

Thug 2010.05.23. 00:04:20

@Severus: Most erre mit mondjon bárki is? Ne haragudj... de ez nevetséges.

"...Holott egy csomó olyan eleme van a roma kultúrának és életmódnak, ami érték, tőke, amire lehet építeni. Környezeti erőforrások felhasználása, jó kommunikációs készségek, rugalmasság, mobilitás, családi-közösségi szemlélet stb, amik pont a posztindusztriális korszakban, amikor a szolgáltató szektor a legfontosabb, igenis piacképesek. Sokkal nagyobb vállalkozói hagyományokkal rendelkeznek..."

Ez alatt meg végképp nem értem mit mondasz. Milyen környezeti erőforrás? Kicsit szdsz-es duma. Megfoghatatlan. Jó kommunikációs képesség? Teljesen "bódottá" vagyok. Tényleg félelmetes a kommunikációjuk. Főleg a rajokban tömörült egyedeknek. Hát, bazze...évszázadok alatt nem sikerült nekik elsajátítani a nyelvünket. De, igen (igen, igen) jó nekik a kommunikációs készségük. A 400 szavas saját nyelvükben.
Rugalmasnak is kurva rugalmasak. Betelepedtek ide, de nem hajlandóak semmit tenni az elfogadásukért. Ja, hogy nem is olyan régen jöttek? Már vagy 500 éve.
Olyannyira rugalmasok, hogy pár bátok család, akik itthon már a kaptár elől menekültek kimentek Strasbourgba, meg Kanadába, ahol leköpik őket, mert semmit nem csinálnak, csak kukáznak, meg a segélyt veszik fel. Kurva jó, hogy magyarként tekintenek rájuk is.
Mobilitás, kb. ugyanez, nem próbálom elmagyarázni ismét.
A család az tényleg fontos számukra, ezt aláírom. Főleg akkor, mikor haszon is származik belőle. Kiszarják, de felnevelni meg basznak. Családi háborúk faszán működnek, de ha kell összefognak a magyar ellen. Csak haszon legyen a családból is.

Szóval ne boncolgasd tovább a kultúrájukat.
A semmitevésről szól. A zene és a tánc. Ez a 2 dolog, amihez értenek. Semmi máshoz. De ez kevés.

Orson 2010.05.23. 00:04:40

' De szeretném látni, végre a kettős állampolgárság és a Trianon törvény után azokat a törvényeket is, amely elkezdik a romák integrációját, munkahelyeket teremt azokban a leszakadó térségekben, ahol nagy számban ének és amely beemeli őket a társadalmi szerződésbe. '

A XVIII.század derekán MáriaTerézia(1740-1780) és II. József (1780-1790)

-Talán itt kezd el a nézelődést tisztelt cikkíró.Érdekes és tanulságos.

Severus 2010.05.23. 00:08:29

@evighed: Tényleg nem tudom, mire törekedtek. A források szerint azonban a 18. században letelepítették őket rendeleti úton, de jobbágytelek nélkül, gyakran házhely nélkül. Egyszerűen azért mert nem volt már üres jobbágytelek. Addig nomadizáltak, kereskedtek és kézművesek voltak - de a céhes kereteken kívül. Például a kurucmozgalmaknak jellemzően ők szolgáltatták a haditechnikai bázist, szemben a német többségű városokkal, épp ezért volt olyan fontos letelepíteni őket. Ekkor alakult ki a mostani struktúra, hogy a falu szélén, szolgáltatásokat árulva élnek meg. Ezen az álapoton nem változtatott egyik földosztás sem, MINDEGYIKBŐL kimaradtak. Éppe zért pont a földművelést számon kérni rajtuk nem fair. A mi parasztjainknak igenis adtak földet.

A Strabag alkalmazottként vagy alvállalkozóként foglalkoztatta őket? Mert nem mindegy... Lengyelországban az ötvenes években bádogos brigádokat szerveztek, hogy kollektivizálják őket is. A brigádvezetők a hajukat tépték, 3 nap alatt lebádogoztak mindent, a hét többi napján meg be se mentek dolgozni. Hát nem jobb lenne nekik vállalkozóként odaadni a feladatot?

joszip 2010.05.23. 00:13:03

A posztíró és barátai indulhatnak borsodba integrálni, mindenki hozzon magával haza egy cigányt.

evighed 2010.05.23. 00:13:32

@Orson: ezek az uralkodók valóban elindítottak egy folyamatot, aminek az eredményét most úgy hívják hogy: Szlovákia, nagy Románia, áttételesen Jugoszlávia és áttételes-áttékelesen Numerus Clausus. Még áttételes-áttételesebben: Hagyó, Wieszt, Suchman, Steiner stb.

Severus 2010.05.23. 00:15:11

@evighed: Na, a blogmotor elvitte a hsz-emet, de megint megpróbálom rövidebben.

A földművelést számonkérni rajtuk szerintem azért nem fair, mert nem kaptak soha földet. A 18. századba elepítik le őket rendeletileg, de jobbágytelek és házhely nélkül. Ekkor alakult ki az a struktúra, hogy a parasztoknak árulnak szolgáltatásokat. Addig vándorló életmódot folytattak, kereskedtek és kézművesek voltak. Pl. fegyverkovácsok, épp emiatt volt fontos a Habsburgoknak letelepíteni őket, mert ők szolgáltatták a kuruc mozgalmak haditchnikai bázisát, és nem a német városok. Utáa pedig MINEGYIK földozstásból kimaradtak, a Nagyatádi-féléből, de még a 45-ösből is. Ezért aztán kárpótlást sem kaptak 89-ben. zerintem pont a földművelést nem fair számon kérni tőlük. A magyar paraszt iigenis kapott jobbágytelket és majd földet, de ők nem.

HgGina 2010.05.23. 00:18:57

@Severus: kárpótlást? Mi a tökömre? Nem elég neked az állandó zsidó kárpótlás?
Menj le Szabolcsba, és integrálódj közéjük!
A rendes dolgozó embereknek tele az összes szervesanyagú alkatrészük ezzel a mocskos tolvaj csőcselékkel.

_B_ 2010.05.23. 00:19:06

Csak aztán a végén nehogy kiderüljön már megint, hogy biztosítási csalásról van szó. Khurvára nem lepődnék meg. fél év alatt 4x törtek be a lépcsőházba/pincébe nálunk, mind a 4 alkalommal feszítővassal. Persze ha rajtakapnánk és jól elvernénk még minket hurcolnának meg. Ez ám az egyenlőség bassszátok meg!
Megy a picsogás a romák integrációjáról, de aki erről papol még csak TV-ben látott cigányt szerintem.
ŐK NEM AKARNAK. NEKIK ÍGY JÓ.
Nekünk így nem jó, tehát lépni kéne, még időben. 20-30 éven belül ők lesznek többségben. Meg lehet nézni az általános iskolakezdők arányát.
Egy tisztességes pár átlag 2 gyereket hoz világra 30-35 éves korára.
Ezek meg 30 éves korukban már nagyszülők leszenk teccikérteni?

evighed 2010.05.23. 00:27:14

@Severus: egyetértek, biztosan nem a cigányt vették előre amikor osztogattak valamit. De hogy ne jutott volna jobbágy telek nekik abban az időben amikor messzeföldről hozták Magyarországra telepeseket. Az Alföldre a Bánságba (Bánátba) Partiumba óriási betelepítési mozgalmak indultak a török ídők után. Szóval ha akartak volna akkor a nomád kunok, besenyők, jászok, úzok stb után ők is dönthettek volna másképp.
Valóban el kell ismerni a törénelmi jelentőségét ennek a szakmai hozzáértésnek, de az idő eljárt felettük és a cigányok nem alkalmazkodtak a legális vállalkozás körülményeihez, ahogy azt a volt jobbágyok, zsellérek megtették.
A Strabag először alkalmazottként foglalkoztatta őket majd miután nem tudott megbirkózni a problémákkal váltott az úgymond roma alvállalkozói rendszerre (itt most képzeld el a vajdákat) No ezek a jóemberek gyakorlatilag rabszolgatartásra rendezkedtek be.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.23. 00:28:10

@Severus: Teljesen abszurd amit sugallsz,azért mert más etnikumú/nemzetiségű/kultúrájú valaki(k) engedményeket,támogatást adni ,hogy legyen "vállalkozó",hápersze',mert ő úgy szeret dolgozni.Meg zenélgessen a tábortűz mellett,meg áruljon lovat, esetleg hegedüljön?Mi meg bazmeg nyillazzunk hátra meg üssünk törököt vállalkozásilag.Az a probléma ,hogy ezért itt a mi környékünkön meg a világ egész nagy részén lókukti nem adnak,nem hogy pénzt.Kereslet-kínálat,érték satöbbi ilyen földi dolgok...

Severus 2010.05.23. 00:31:09

@Thug: Hagyd már ezt az szdsz-es dumát.
Környezeti erőforrások: igenis, van értelme. Pl. van egy kísérleti Roma program, de most este 1 sör után meg nem mondom hol, ahol a faluban egy gyógynövényértékesítő-gyűjtő szövetkezetet hoztak létre. Észak-Magyarországon, igen. Aztán ott van a hulladékgyűjtés, színesfém-gyűjtés (és nem a vasúti kkábelekre gondolok), Az is munka.

Jó kommunikációs készség. Igen, lehet, hogy alacsony a szókincsük, de hidd el, hagyományosan épp a vándor-életmód miatt többnyelvűek voltak. Na nem irodalmi szinten, de annyira, amennyire a kereskeelemhez kellett. Ez is érték (lehetne.)

Stb. De ha az egy megcáfolhatatlan axióma, hogy minden rossz bennük, és mindenről ők tehetnek, akkor kár vitatkozni. Amiket elmondtál róluk - zene, tánc - mind a civilizáció előtti népcsoportról alkotott 19. századi romantikus kép jelenik meg. Az etnikum neve szabadon behelyettesíthető cigányra, feketére, arabra, spnyolra, írre, mittudoménmire. Mindig arra, akire a többség ki akarja vetíteni a negatív sztereotípiáit, hogy ezzel határozzza meg a saját normáit. Ezért van az, hogy aki nem illik bele a képbe, arról tudomást sem vesztek. Én pedig csak ennyit szeretnék. Először. :)

gulasZuppe 2010.05.23. 00:34:27

európa el sem tudja képzelni, hogy mi van itt
de jelzem, hogy nem is akarja...

miert van az hogy a cigok meg egymással sem tudnak megegyezésre jutni? még egymásban sem biznak.

most a valasztasoknal bejutott egy párt, ami pár százezer magyar álláspontját rerezentálta (kb) ami nevezehtő szélsőségesnek is de nevezzük inkább demokratikusnak (ha nem lenne ekkora gebasz nem lett volna ekkora támogatottság sem - nem annak a pártnak a hibája hanem a többi süketségének)

a cigók miert nem kepesek erre?
mert két kiló kenyérrel megvehetők?
ha nem fogjak kellő képpen magukat képviselni akkor semmi esélyük, és ha erre maguktó nem jönnek rá még annyi se

viszont ha erőszakoskodnak a társadalom egyéb tagjaival akkor nincs jövöjük csak a kirekesztés -

miert van annyi gyerekuk hanem nevelik fel őket?
ez a szokás? hát változtatssanak.
nagyapámnak 8 gyermeke volt, nekem még egyse, mert nem érzem kellően biztosnak a hátteret még, miert csinálnak 15 évesen gyereket?
aztán tucaszám a többit.
legyenek erősek ahhoz hogy képeseke legyenek változtatni, nem lehet mindent a hagyományokra fogni. a hagyomány az hogy én adom a pénzt az ő gyerekére? ez nem mehet tovább igy.
idiotizmus az hogy agresszív támadások érik a cigányokat, de ez egy társadalmi reakció, lehet a jobbik meg a gárda bátorítására fogni, de aki azt hiszi hiszi hogy ezek nélkül arany élet elnne, az tudja önmagáról is hogy egy címeres barom. lenne helyette más. meddig? amig gebasz van. mert az van de rendesen.

Severus 2010.05.23. 00:34:28

@HgGina: Khm. Miért menjek Szabolcsba "le", onnan jövök... Budáról nézve biztos "lent" van. De akkor talán ne álszenteskedj... Ha akarod, elmesélem a romák és a bűnözés helyzetét nagymamám falujában.

lcutti 2010.05.23. 00:40:06

@Severus: Aha, és ezért nem tudják máig felásni a ház körül a kertet, mi?

Tudod, miért nem kaptak földet? Mert nekik már akkor is csak a termés kellett.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.23. 00:40:31

@Severus: Hallod, itt bukik meg már a legelején,amikor az átlagembernek a az állítólagos roma kommunikációból az jut az esetek nagy részében ,hogy "mit nézel köcsög" meg "paraszt"?A cigányzenéről meg az 1500sből recsegő bódiguszti....

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.23. 00:42:33

@Severus: "Jó kommunikációs készség. Igen, lehet, hogy alacsony a szókincsük, de hidd el, hagyományosan épp a vándor-életmód miatt többnyelvűek voltak. Na nem irodalmi szinten, de annyira, amennyire a kereskeelemhez kellett."

Ez volt kb. 120-130 éve,lapozzunk...

Severus 2010.05.23. 00:43:03

@evighed: Nem tudom, akkoriban valóvan telepíteték be a népeket dögivel, de talán az lehet a magyarázat, hogy leginkább a megbízható németeket, szerbeket hozták helyzetbe, nem a kurucos cigányokat, akiknek meg amúgy sem volt ilyen téren tapasztalatuk. . Mert bizony a kurucmozgalmakból is kivették a részüket, pl Lippai Balázs, aki Bocskai hajdúkapitánya volt. Meg az is lehet, hoy aki kapott, az meg asszimilálódott.

Hű, ezek a bandaszervezők a legnagyobb kizsákmányolók, az biztos. Szoktunk járni szüretelni Eger mellé... Na, ott, amit hallunk... Ózdi boltosok szervezik, pénzt nem kapnak, csak kuponokat, amit elkölthetnek a boltosnál. Persze a büfékocsi már a sorok között kint van... Visszatérés a pénzgazdálkodás előtti időkhöz...

HgGina 2010.05.23. 00:43:20

@Severus: ha gondolod, én meg elmesélem Pestnek majdnem a közepén, Zuglóban. Álszent az, aki azt hiszi, hogy egy többszáz éve beilleszkedni képtelen, jelneleg is döntően bűnözésből élő parazita népcsoportot a kirablottaknak kéne eltartaniuk, és elősegíteni, hogy még többet, még könnyebben lopjanak. Inkább nézz a tükörbe álszentség okán! Remélem, egyszer majd te is arra ébredsz, hogy éppen rámolják ki a lakásodat, házadat, garázsodat, kötik el a háziállataidat, stb.

Severus 2010.05.23. 00:47:09

@Blás Sailor von Wolfhausery: Nem az a baj, hogy ő úgy "szeretne" dolgozni, ahnem az, hogy mi meg nem tudunk/merünk vállalkozni. A magyarnak jelenleg a mnka az alkalmazottként való munkát jelenti. Nekem sem voltak vállalkozók a családomban, én is inkább alkalmazott vagyok, pedig a kapitalizmus nem erről szól. Náluk (nem mindenkinél, ebben is kár általánosítani) többgenerációs vállalkozói hagyományok vannak. Miért lenne hülyeség erre építeni?

karip10 2010.05.23. 00:47:54

szocdemman:nem unalmas egy kicsit ez a szánalmas félrebeszélés állandóan???
nem esett még le,hogy senki nem kajázza a kamu dumádat???
a cigány,ha dolgozott,tanult,még a "faterodék"komcsi rendszerében is megbecsült tagja volt a társadalomnak!kérdezd meg valamelyik rokonodat"amelyik ávós volt az tudn fogja"hogy mit csináltak azokkal a cigányokkal,akik loptak,meg munkát kerültek!elmondom neked,bevitték őket a yardra,azt kaptak ami belefért kisfiam..ne félj,nem is volt cigánybűnözés!szóval ennyit a komcsi hozzáállásról a romakérdéshez akkoriban,de a lényeg nem is ez,hanem az,hogy a rendszerváltás óta le se szarta őket senki,most meg ilyen a helyzet amilyen:lincselnek,lopnak,tanárt vernek,terrorizálják az idős védekezni képtelen embereket vidéken,neveletlenek,bunkók,és a hozzád hasonlók szemét propagandája miatt,még ők utálják a magyart...inkább a magyarverésekről írjál tényleg,hagyd a romakérdést,ez nem jött be.....

Severus 2010.05.23. 00:55:25

@HgGina: Nagymamám falujában, Szalmadon, 1 roma család volt. Lett volna több is, de nem hagyták, felgyújtották a kunyhókat és elkergették őket. Még régen. Az az 1 roma kosárfonó volt, becsületes volt, nem is volt vele semmi baj. Volt ellenben 2 magyar család, akik terrorizálták az egész falut. Az egyiküknél egyszerre biztos nem voltak kint a börtönből sosem. Elloptak mindent, hozzánk is betörtek, még a kutyáinkat is levadászták, mert a bőrt is el lehetett adni. Egyszer valakit benzinnel leöntöttek és felgyújtottak. A falu meg azóta lassan elregedett, nem lett kis Svájc. Ennyi a sztoriim. A vidék nyomorúságának nem okai ők, hanem csak részei, ne adj isten következményei.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.23. 00:56:44

@Severus: Mert nincs kifejezetten cigány áll/zug/mű/államilag fentartott "vállalkozókra" KERESLET és SZÜKSÉG,főleg nem olyan mennyiségben amit a Te gondolatmeneted lőre vetít.Azért.

Tőkés ,befektetőkre,vállalkozókra van szükség,mindegy ,hogy piréz,ukrán, magyar vagy cigány.

Severus 2010.05.23. 00:57:30

@Blás Sailor von Wolfhausery: 120-130 éve... A többnyelvű környezetben , mit Felvidék, Erdély, stb. még most is...

Severus 2010.05.23. 01:00:13

@Blás Sailor von Wolfhausery: Nem modtam, hogy 600 000 vállalkozót kell belőlük csinálni. De akiben megvan a siritusz, igenis tmogatni kell. Nem azért, mert cigány, hanem mert munkanélküliből keresőt lehet csinálni. És vállalkozókra meg szükség van, nem csak a multikra.

evighed 2010.05.23. 01:04:27

@Severus: történelmi távlatból valóban fényes a múlt. El tudnék képzelni egy ragyogó múzeumi anyagot ebben a témában.
Azt azomban le kell szögezni ma már ennek nyomát sem látni. Igazából nem tudom követni hogy hol csúszott el ennyire a dolog. Saját életem során megfigyeltem hogy a hazai (de amúgy mashol is) a cigányság a liberális piacgazdaságra váltást teljes passzivitással fogadta. A karhatalmi szigor enyhülésére rossz válaszokat adott, jogvédelmet a mély kultúrális és társadalmi hiányosságaik elfedésére használják.
Mára a cigányság egy sokszínű és nyelvű népesség lett ami képtelen felmutatni egy koherens, előremutató és közös értékrendet se maguknak se a külvilágnak. A kontraszelekció olyan károkat okozott amit generációkon keresztül sem lehet megszűntetni.
Szerintem az egyetlen út hogy az önelhatározásból változtatni akaró egyéneket családokat tömörítve létre kell hozni egy mozgalmat ami képes alternatívát mutatni és szemben állni a cigány hagyományokkal amiknek nincs helye a 21. században.

A legszomorúbb hogy a vajdák mondják hogy a cigány nem érdemel jobb körülményt (amikor megkérdezték hogy miért alszanak 40-en egy rozzant ikarusban amikor a cég kifizette a szállást)

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.23. 01:05:57

@Severus: "De akiben megvan a siritusz, igenis tmogatni kell."

Pláne ha e mellé még cigány is.

Tudod mit mondana erre a nyuszika?

Értem én, csak leszarom!

Severus 2010.05.23. 01:06:18

@Blás Sailor von Wolfhausery: Képzeld, igen. Az alsó foglalkoztatási szegmensbe muszáj pénzt önteni, csak az nem mindegy hogyan... Hogy a munkanélküliséget támogatjuk, vagy a munkvállalást és vállalkozást. Tökmindegy, hogy magyar vagy roma az ilető.

Mouth Hero 2010.05.23. 01:08:07

"Be kell vonni a roma társadalmat a magyar társadalmi szerződésbe. Ezt erőszakkal nem lehet!"

Bullshit. Ezt már csak erőszakkal lehet megoldani (nem fizikaira gondolok elsősorban).

bryan 2010.05.23. 01:12:04

Ez az első értelmes bejegyzés ezen a blogon. Remélem lesz még ilyen.

Severus 2010.05.23. 01:23:24

@evighed: "szemben állni a cigány hagyományokkal amiknek nincs helye a 21. században." Én csak annyiban egészíteném ki, hogy "AZOKKAL a cigány hagyományokkal, amiknek" mert a többivel miért is állna szemben. És akkor egyetértünk. :)

Az is jó lenne, ha a felemelkedett roma is felvállalná, hogy roma. Segítene az előítéletesseég leküzdésében és jó példát állítana a többeik elé. Mert most letagadják. És ehhez is kell egy pozitív identitás. Egyébként Bársony János írt ezekről sokat, ha van kedved, guglizdd meg (pl. a "Hiánybetegség c. cikke).

Severus 2010.05.23. 01:34:16

@HgGina: Én pedig nem kívánom Neked ugyanezt. De az igenis álszent, akinek Pestről "lent" van Szabolcs, de ugyanakkor szegény szabolcsiakkal példálózik, amikor kitör rajta a liberális-fóbia. Talán Neked kellene idejönnöd... Miért nem a saját városoddal példálózol?Mesélj, Zuglóban hányszor törtek be hozzád, és kik? Onnan is elhajtják a jószágodat? Tényleg nem értem. Vagy Szabolcs meg Borsod már olyan mesebeli táj, hivatkozási alap, amire elég utalni, és mindenki tudja, hogy "arról" van szó?

HgGina 2010.05.23. 01:36:01

@Severus: a hülyeség nem jó dolog. Káros akkor, ha szorgalommal társul.
Nem únod még a szorgalmasságodat?
Szánalmas idióta utópista vagy.

evighed 2010.05.23. 01:37:22

@Severus: nem is a nyelvre, a zenére meg a táncra gondoltam :) Pontosan azt a nemzetben gondolkodást hiányolom ami miatt letagadják a származásukat. Ha ez megváltozna akkor őket hívhatnánk cigányoknak az ellenállókat meg romának, mert ez a név (számomra) jelképez minden belső problémát és igazságtalanságot amivel saját magukat sújtják.

Ja és leszállhanta a bulvár tv a cigányokról mert szerintem ez a legális pénzkesés legalja.

tbb 2010.05.23. 01:37:23

Tulajdonképpen igazad van. De azt nem igen értem, hogy az elmúlt 8 évben miért nem volt ennyire sürgös. Illetőleg értem, nagyon is értjük.

Severus 2010.05.23. 01:44:16

@HgGina: csak magadat minősíted

Severus 2010.05.23. 01:56:58

@evighed: Képzeld, valahol montenegróban van egy cigány közösség, akik elhatárolják magukat a roma névtől annak negatív konnotációi miatt, és igenis cigányok akarnak lenni, sőt egyiptomiak, az a nevük, hogy egipcani. 1991-ben több mint 3000-en voltak a népszámláláson. Még anno felvették Mubarakkal is a kapcsolatot, mert a szerintük onnan szátmaznak (a gypsy etimológiája után)...

evighed 2010.05.23. 02:06:17

@Severus: úgy tudom hogy az Ibériai félszigetre nem is Európa felől hanem Afrikából érkeztek és spanyolul meg portugálul azt hiszem ugyancsak gitano-nak, meg cigano-nak hívják őket. Szóval színes népség aminek lehetnének pozitív vonzatai bőven, csak éppen addig vér és véríték semmi más.

trickortreat 2010.05.23. 04:38:59

@evighed: egyetertek. RENGETEG sok mas dolog mellett kellene egy olyan VALODI ertelmisegi cigany reteg, aki kepes valahogy valamifele utat mutatni a tobbinek. Mikor Amerikaban egyenjoguva tettek a feketeket, nekik mar volt egy ilyen reteguk, amivel konnyebb volt aztan helyezkedni, kommunikalni. Ha egy cigany ma valoban kitor a korulmenyei kozul, annak esze agaban nincs visszamennie a falujaba.

Lehetne segiteni a ciganyokon, rengeteg hozzaerto ember, faradsagos, elkotelezett munka, es RENGETEG penz kellene hozza, ha az egyik hianyzik, mar elveszett az egesz. Magyarorszagnak ennyi penze jelenleg nincs, meg egy ideig nem is lesz.

A kommentekbol is jol kitunik, hogy mivel a tobbsegi tarsadalom is csoro, nyilvanvaloan (es joggal) felhaborodnanak, ha a ciganyokra most hatalmas penzeket kezdenenek kolteni, mert neki ez miert nem jar.

Rendkivuli hianyossag, hogy nagyon keves felmeres keszul a ciganyokrol. Az egyetlen info amit a tobbseg tud roluk az az, hogy bunozok. Pedig van rengeteg dolgozo, rendes cigany is, tobbet is ismerek.

Nehez ugy, es amikor szegenyseg van, mint most Magyarorszagon, akkor nehez magyarazni, meg problemamegoldo szemleletet kozvetiteni.

bakaruhában 2010.05.23. 05:26:27

A bolsi uralom alatt miért nem hiányzott ennyire az integráció, hogy most Trianonnal, meg a határon túl rekedt magyarokkal hasonlítod össze őket?
Nekünk az előbbiek, igen is fontosabbak, ha tetszik, ha nem.

A cigányok maguk azok, akik nem hajlandók (tisztelet a kivételnek), semmiféle integrációra. Elteszik a kapott (kikövetelt) segélyeket, a gyerekeiket meg iskolába sem hajlandók jártni. Mit lehet ezzel csinálni? A seggüket nem kéne kinyalni esetleg, hogy tegyenek magukért? Vagy még jobban kéne szolgálni őket a magyaroknak (szlovákiknak, románoknak, stb.), hogy elégedettek legyenek? Hát, nem. Az ilyesmi úgy kezdődik, hogy látja az ember, ő maga mindent megtsze a boldogulásért (nem a bűnözéssel), akkor mindenki szívesen segít, ez biztos. Így viszont......

stratez 2010.05.23. 06:31:56

Már megint mondja valaki azt az ótvaros tutit, hogy mindenki bűnös, felelős a cigányok helyzetéért csak a cigányok nem. Na ha kíváncsi vagy bazmeg, hogy ki a fő felelős a cigányok után, akkor én elárulom neked, az ilyen vadbarmok, mint te, piroslap, akik elhitetik a rendszerváltás óta a cigányokkal, hogy nekik nem kell tenni semmit a saját felemelkedésükért, elég ha már a 4 éves gyereket kizavarják lopni az ABC-be, és gondoskodnak róla, hogy mindig legyen kéznél egy másik 4 éves, ha az egyik már kiöregedett, és már csak tanár- és mentősverésre, színesfémlopásra, fatolvajlásra, magányos öregek kirablásra, gyilkolására jó...

Leroi 2010.05.23. 07:26:05

Severus

Nem, nem kell Szabolcsig menni.
Csak annyit mondok, hogy nyolcker és talán ebben minden benne van...

sh4d0w 2010.05.23. 07:28:47

A szerzőnek: a romák 800 éve laknak itt a Kárpát-medencében, de kevés kivételtől eltekintve nincs meg bennük a hajlandóság az integrálódásra. Akkor miről beszélünk...?!

nestrot10 2010.05.23. 07:32:23

Nem kell félni a romáknak, hisz ők adták a miniszterelnököt......

Thorwald 2010.05.23. 07:33:56

@stratez: respect ocsem, jol latod a dolgokat.

A romak integraciojaert elsosorban a romaknak kellene valamifele rautalo magatartast felmutatni.

Aminek ma celnak kell lennie:
1, megerositeni a gazdasagot, kiszoritani a mutyizast es a fekete/szurke gazdasagot. Jah. Teljes fizetessel bejelntett munkavallalok kellenenek es akkor nem ilyen brutalis merteku adok lennenek.
2, tamogatni a gyerekek felnevelesere kepes, nem segelybol elo tarsadalmi reteget a gyerekek utan jaro szocialis segelyeket meg erosen korlatozni, h a tarsadalom eltartottjainak ne erje meg az ami eddig, hogy a szuletesek 2/3-a az o szamlajukra irhato (igen ez azt jelenti, h a potencialis kereso reteg egyre csokken)
3, de talan ennek kellene elso helyen szerepelnie... megszuntetni a "penzesvagyoknekemmindentszabad" viselkedesnek meg alehetoseget is.
4, ezek utan lehetne a penzt szorni a feneketlen integracios kutba vazze...

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2010.05.23. 07:43:10

@Severus:
Jelenleg Zugló, és Erzsébetváros határán lakom a Dózsa György úton. De laktam már a nyóckerben is pár évet. Össze sem lehet hasonlítani. Mindenütt a lakosságtól függ, hogy milyen egy környék. Ide a XIV. kerületnek erre a részére, be sem engedik a kohányokat. Meg kell nézni. Ha egy környék tele van cigánnyal, az rögtön lepukkan.
Valaha, a Fekete Doboz tv.-nél dolgoztam, és sokat jártunk vidékre is forgatni. Egy Rostás Mária nevű c.lány volt az operatőröm, és sportot űztünk belőle, hogy addig soha nem látott falvakon áthaladva próbáltuk kitalálni, melyik házakban laknak cigányok. Mindig 100 %-ban bejött.

Akkor mondta azt Marika: ha a cigány házán félrecsúszik a cserép, azért nem igazítja meg, hogy a keletkezett nyíláson be tudjon repülni a sült galamb.

Az állandó segélyezésről pedig az a véleményem: amelyik gyereket állandóan ölben hordozzák, az soha nem tanul meg járni!

gpetersz 2010.05.23. 07:43:33

Nehogy már egy ilyen poszttal leálljunk vitatkozni.

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2010.05.23. 07:47:14

@Otranto:
A nyócker, Szabolcs és Borsod megye pesti kirendeltsége. :-) Mindet onnan ette ide a fene űköt (sic).
Nem is vehetőek ember számba, olyanok mint az állatok. Bár nem akarom megsérteni az állatokat, de nincs jobb szó.

Az emberiség salakja, semmi létjogosultságuk a Földön.

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2010.05.23. 07:59:56

@evighed:
"Valaki" már találd nem csak a cigókra, de a másik élősködő népségre is úgy hívták a programot: Endlösung. :-)

velki100 2010.05.23. 08:02:34

Szegény szerencsétlenek..

Dzsafar 2010.05.23. 08:03:05

@Thug: Sajnos,koromnál fogva nyugodtan leírhatom:
Az elmúlt 55 évben (ugye,ezt már kinyílt tudattal LÁTTAM!) ami pénzt
elvitt a különféle "felzárkóztatási programok",azt összeadnánk,nagyon
meglepődnénk!
Simán egy Másik magyarország lett feleslegesen beleölve!
Mindezt miért írom,?
Nos,1971-ben!!!!!!!!!!!!!!!!!,még iskolába járva,volt egy osztálytársam,aki már akkkor
wv mikrobusszal járt be,és ő vágta a fejemhez:
Amíg,Ti,fehérek dolgoztok,nekünk,romáknak nem kell!
Bizony,akkor nevettem,ma már nincs kedvem,igaz az utolsó betűig!
A szomszédom dolgos roma,(JÉ,hát van ilyen is),az egész utca tiszteli,
három iskolázott gyermekkel,(azért néha voltak vad dolgai,de be lett állítva a sorba,megértette,ha nem akar elköltözni,fel kell vennie a fordulatot!)
Miben kéne még segíteni őket?????????
Még többel????
30 évig voltam rendőr,volt mit látni,de kollégám NEM VOLT KÖZÜLÜK!
Hm,miért??
Fegyelem,megkövetelt rend,társadalmi elvárások?!?

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2010.05.23. 08:05:03

@trickortreat:
Kezdd el Te az integrálásukat. Például fogadj be néhány családot, és szoktasd őket a lopás helyett munkára! Ha ezt bárki meg tudja tenni, hogy a lopásról le, és a munkára rászoktatja segíjeséket, annak itt a Hősök terén, május elsején, egyenes adásban kinyalom a seggét!

velki100 2010.05.23. 08:07:16

Ja, eszembe jutott még valami: hogy őket integrálni kell, arról ki tehet? Szerintem ők maguk. Mért nem tudnak beállni a sorba és csinálni a dolgokat, mint minden más ember? "Aki nem dolgozik ne is egyék". Szent Pál szavai ezek. A Biblia igék örök érvényűek. Jó napot kívánok!

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2010.05.23. 08:10:57

@Gábor mester:
Való igaz. Itt ma ki kell szolgálnom a zsidót, és eltartanom a cigányt. Ha felszólalok ellene, akkor vagyok azonnal: rasszista, antiszemita, fasiszta, trappista meg minden...

abrak_a_dabra 2010.05.23. 08:11:39

Szánalmasan vak a posztoló és a kommentelők jó része is. Először talán beszélni kellene tudni a problémáról, de amíg rasszista az, aki ki meri mondani hogy cigány (a roma összesen annyit jelent hogy "ember") addig mit lehet kezdeni? Amíg rasszista aki egy bűncselekmény elkövetésekor meg meri állapítani hogy megint cigány volt az elkövető, amíg tanárokat orvosokat vernek, addig miről beszélünk? ezek nem emberhez méltó megnyilvánulások.
Tanulni lehet, részegnek lenni nem muszáj. De ehhez kellene vmi emberi kultúra, ami nincs.

Zetek 2010.05.23. 08:34:08

Géza, nyolc évetek volt. Kérdezd már meg a bandádtól, hogy mit tett eddig! Amúgy az egyenlőség megvalósult, mert Borsodban mindenkit elmosott az ár. Felmutattad a kormányodnak a piroslapot gátépítésből?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2010.05.23. 08:56:43

T posztoló....
csak egy és halk kérdésem van.

Nem kéne megvárni a nyomozás erdeményét a magyarok bűnösségét firtató cikk megírása előtt?

Georgigi 2010.05.23. 09:05:14

@Severus:

"Holott egy csomó olyan eleme van a roma kultúrának és életmódnak, ami érték, tőke, amire lehet építeni. Környezeti erőforrások felhasználása, jó kommunikációs készségek, rugalmasság, mobilitás, családi-közösségi szemlélet stb, amik pont a posztindusztriális korszakban, amikor a szolgáltató szektor a legfontosabb, igenis piacképesek."
Nos …. Integráld őket a szomszédságodba. Amiket leírtál, azt mind át fogod élni!
Lakásod kulcsát nem kell odaadnod nekik, mert az ajtód is nyomtalanul el fog tünni.

Georgigi 2010.05.23. 09:07:17

Elismerem a hibáim. Ők nem. :)

l3v1 2010.05.23. 09:27:19

"mit tennél, ha egy másik országban magyarokat vernének?"

Ühmm... semmit? Roma kérdés ide vagy oda, átlagembernek és politikusnak is volt már többször lehetősége ilyen helyzetben bármit lépni, és soha nem történt semmi érdemleges. A dolgok annyiban változtak, hogy 1. régen soha nem került ilyen a hírekbe, aztán 2. bizonyos ideig divatos volt ilyenről beszámolni, nulla következménnyekkel, és 3. ismét lesz*ja mindenki.

A helyzet az, hogy a roma ügyekkel kapcsolatban is hasonló a helyzet, amikor banzáj van beszélnek róla, különben le se tojja senki.

GiveltAway 2010.05.23. 09:30:10

Már megint egy cigánysajnáltató, 12-egy-tucat írás index címlapon. Egyre kevesebb ember vevő erre. Szánalmas.

gipsz1234 2010.05.23. 09:30:22

Hát ez az írás eléggé lilalhaju liberális duma, ahogy valaki feljebb írta a Rózsadombról. Lehet hogy a fenti sorok írója cigányság alatt csak 100 tagu cigányzenakart ismeri. A blog írója körülnézhetne jű pár településen (És nem nem csak Olaszliszkára gondolok) aztán megláthatná a cigány lakosságban an n
an rejlő értéket (Amit elötte a blogírótól vettek el.) NY-ban ( USA) van egy
mondás: Mindenki lierális és toleráns amíg a metrón egy fekete ki nem rabolja

l3v1 2010.05.23. 09:31:19

@velki100: "integrálni kell"

Integrálni nem kell. Egy többségi társadalomba intergálódni kell, nem várni az integrálást. Ennyi.

l3v1 2010.05.23. 09:33:19

@gipsz1234: "Mindenki lierális és toleráns amíg a metrón egy fekete ki nem rabolja "

Számból vetted ki a szót. Amúgy tipikusan olyan környékek és államok a legliberálisabbak, ahol a fehér lakosság van többségben, meglepetés.

Madhunter 2010.05.23. 09:37:20

Na mi van, az orkok megint magukra dobáltak néhány Molotov-koktélt? Természetesen vigyáztak arra nehogy komoly tűz legyen belőle. A játék ugyanaz mint Hódmezővásárhelyen, ezt hívják önmerényletnek:

kuruc.info/r/35/55580/

pepito1 2010.05.23. 09:42:12

A cigányokat soha nem fogják tudni integrálni sehova,ablakon kidobott pénz!!!Minden támogatást meg kell vonni tőlük!!!Sose értettem, hogy minek ebbe a "fajba" ennyi pénzt ölni,teljesen felesleges 3 általánost végzett primitív cigókat pénzelni!Ebből úgyse lesz soha semmi.Az is érdekes, hogy, ha ők a kisebbség,akkor miért nem ők alkalmazkodnak?Megnézném ha én kimennék Indiába jogokat követelve,lopni,késelni mennyi idő után lőnének fejbe :D

gipsz1234 2010.05.23. 09:43:02

A cigány etnikum (Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ők sem egységesek, ld:zenész cigányok) viselkedési normáival kapcsoltos problémákat az is mutatja hogy Europa minden országában ahol nem elhanyagolható a számuk, komoly kriminalisztikai problémát jelentenek. Pedig ezen európai országok má-má módszerekkel igyekeznek kezelni a problémát. Egyik sem nevezhető sikeresnek. Ez sajnos arra utalhat hogy intgrálódásra alklmatlannak is tekinthető ezen népcsoport. Kétségkívül nehéz helyzet.

málnabokor26 2010.05.23. 09:45:11

Csodát vársz? Törvény az integrálásukról? Éltél te cigányok között? Tudod milyenek? Nagy részüket nem lehet integrálni,mert nem akarják. Akit meg lehet, azoknak nem kell a törvény, mert maguktól is tanulnak, dolgoznak, taníttatják a gyerekeiket és boldogulnak. Ismerek cigányokat, nem is egyet, sokat. Jól boldogulnak. És hidd el nekik is megvan a véleményük a cigányságról....És ismerek olyan családot is akik nagyon szegények, de a nagyon kevés pénzükből is mindent megadnak a gyerekeiknek. Nem velük van a gond. Őket senki nem bántja, nekik segítenek az emberek.
A gond azokkal van akik nem akarnak dolgozni, nem járatják a gyerekeiket iskolába, ha bemennek, akkor zavarják a tanórát, fenyegetik a tanárokat, kárt tesznek az osztálytársaikban, trágárkodnak és had ne soroljam. És ők vannak többségben. Ezen nem segít semmilyen törvény.
Fogalmad sincs mit eredményezett a falusi iskolákban az integrált oktatás, hogy nem lehet kiemelni, áthelyezni stb az olyan gyereket, aki kezelhetetlen. Nem lehet oktatni ezekben az iskolákban....A rendőr hetente többször kijár, gyerekeket és tanárokat bántalmaznak. Ellehetetlenült a helyzet.
A baj az, hogy olyanok írnak elő ilyen dolgokat, akik még sosem jártak ilyen helyen.

Elárulok valamit. Itt Mohácsi Viktóriát a cigányok is elküldték a sunyiba és azt kívánták neki éljen a védencei között, hogy megtudja milyenek is valójában. Mert itt a tisztességes, boldoguló cigányok is elítélik a cigányság jelentős részét, azokat, akiket a törvény sem fog integrálni. Ezek a cigányok tisztán látnak....

Peppone Botazzi 2010.05.23. 09:45:29

Kedves Piroslap. Ma újra ökölbe szorult a kezem amikor olvastalak. Mit szeretnél te látni? Úgy csináltok mintha nem pár hete távoztatok volna a hatalomból. 8 évetek volt és most pár nap után már számonkéritek hogy miért nincs semmi? Nekem eléggé égne a pofám.
Ti hoztátok be a köztudatba a "megélhetési bűnözést" a ti kormányotok 94-98 között, ti nyomtátok el az emberek véleményét amikor az igazság az volt hogy "kiraboltak a cigányok" "megölték a cigányok" akkor azt kellett mondanunk hogy elnézést, mi kérünk bocsánatot. A frusztráltság kitört az emberekből. Gondolod hogy akik ezeket csinálják így születtek? Nem. A jobbikot, a kurucinfót, a gárdát, mind mind ti hívtátok életre és a ti gyerekeitek!

gipsz1234 2010.05.23. 09:49:02

A kedves lilahaju blogírónak ajánlanám hogy beszélgessen olyan emberekkel akik nagy számban tlálkoznak (lakhelyük, vagy foglalkozásuk miatt) cigányokkal. Jó pár rendőrt és még több mentőst ismerek (Utóbbit én is üztem néhán évig) Nem véletlen hogy ezen szakmák képviselői utálják őket legjobban. Félelmetes történeteket tudnak (tudnánk) mesélni.

Bőgyatya2010 2010.05.23. 09:57:46

MI EBBEN A MEGLEPŐ? AZ EGYIK CIGÁNYMAFFIÓZÓ LE AKART
SZÁMOLNI EGY MÁSIK CIGÁNYMAFFIÓZÓVAL, TELJESEN HÉTKÖZNAPI
DOLOG.
EGYÉBKÉNT EZ A "KEDVENCEM", AMIKOR A BP-I "ELIT ÉRTELMISÉG" KÜZD A CIGÁNYOK INTEGRÁCIÓJÁÉRT ÚGY, HOGY ÉLŐ CIGÁNYT MAXIMUM A TÉVÉBEN LÁTOTT EDDIG.
JAVASLOM A POSZTÍRÓNAK, DE MINDENKI MÁSNAK, AKI A CIGÁNYOK INTEGRÁCIÓJÁÉRT KARDOSKODIK, HOGY LÁTOGASSON EL A SZOLNOK MEGYEI TÚRKEVÉRE. A VÁROST 8-10 CIGÁNY CSALÁD TARTJA KÉZBEN. OLYAN VILLÁKBAN LAKNAK, AMIK A RÓZSADOMBON IS SIMÁN ELMENNÉNEK, A LEGÚJABB 7-ES BMW-KKEL, Q7-ES AUDIKKAL, S MERCIKKEL CIRKÁLNAK EGÉEGÉSZ NAP A VÁROSBAN, KILÓS ARANYAKKAL A NYAKUKBAN. HOGY MIBŐL? A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM KIZSIGERELÉSÉBŐL. KIHASZNÁLVA A MUNKANÉLKÜLISÉGET, FEHÉR RABSZOLGÁK EZREI DOLGOZNAK NEKIK "MUNKAERŐKÖLCSÖNZÉS" CÍMÉN BUSZOKKAL VISZIK ŐKET GYÁRAKBA. A CIGÁNY NAPONTA 15-20.000-ET KAP EGY EMBER UTÁN, AMIBŐL A MELŐS JESETBEN MEGKAP 4-5000 FT-OT. KI LEHET SZÁMOLNI MENNYIT KERES A CIGÁNY EGY NAP, HA DOLGOZIK NEKI 100-150 MAGYAR. A VÁROS LAKOSSSÁGÁNAK MINIMUM FELE EZEKNEK DOLGOZIK, MERT NINCS MÁS VÁLASZTÁSA. PERSZE A SZÁZMILLÓS VILLÁK A 3 ÉVES GYEREK NEVÉN, A 20 MILLIÓS JÁRGÁNYOK MEG A NAGYMAMA NEVÉN VANNAK.

Picitures doktor 2010.05.23. 09:58:17

Elolvastam az indító szöveget,és a torkomon akadt a reggelim.Eleinte elfogadtam az érvelést,de amikor jött a "csiszolatlan gyémánt,meg a ki nem használt szürkeállomány,meg a dolgos kezek...........Hááááát tudod.

Kheopsz · http://giza.eg 2010.05.23. 10:00:33

Kedves blogíró!

Te egy barom vagy :)))

index.hu/bulvar/hirek/2010/05/22/megvertek_egy_buszvezetot_szeghalomban/

"egy hattagú család akart felszállni"
"fiatal nő két, 90 százalékos kedvezményes jegyet kért, ám annak jogosságát semminemű irattal nem tudta igazolni. Ekkor alakult ki hangoskodás, mire a nő társa, egy 23 éves szeghalmi férfi ököllel arcon ütötte a sofőrt."

"Ekkor a támadó, származása miatti diszkriminációt emlegetett"

Bizonyára a buszsofőr mocskos rasszista, és ő tehet róla.

rudebwoi 2010.05.23. 10:01:50

Pont a csiszolatlan gyemantokig tudtam olvasni... most megyek es megformazom valamelyiket...

Laktam a 8ker bp-i kôris utcaban, azota hangsulyozom:
Nekem nem eloiteleteim vannak a ciganyokkal kapcsolatban, hanem tapasztalataim!

malnabokor26 nagyon jol mondja, amelyik akart, mar reg integralodott. Eszedbe nem jutna leciganyozni. Jopar ilyet ismerek!

hoseman 2010.05.23. 10:03:13

Mik a cigányok??? Csiszolatlan GYÉMÁNToOoOoOK??? Na elmész a jó büdös francba te kibaszott agyhalott!

gipsz1234 2010.05.23. 10:04:48

@Picitures: Hát ez a csiszolatlan gyémánt és dolgos kezek stb duma nálam is kiverte a biztosítékot. Elmondanád ezt Szögi Lajos , Marian Cosma rokonainak is?

gipsz1234 2010.05.23. 10:05:28

Az Elmondanád kezdetú mondat a blogírónak szól.

Kheopsz · http://giza.eg 2010.05.23. 10:06:35

Végül is a blogírónak részben igaza van... :)
hiszen a gyémánt szén... a szén meg tök fekete...
a cigányokat meg kéne csiszolni valami ipari csiszolóval... :))

burleszk 2010.05.23. 10:06:38

Nna.
1. A cigánykérdést a kettős állampolgársággal és a Trianon - emléknappal ekként párhuzamba hozni manipulatív összekapcsolás, de leginkább orbitális ostobaság. Nem azért nincs "integráció", mert lesz kettős állampolgárság és Trianon - emléknep. A kettőnek ( háromnak) semmi köze egymáshoz.
2. Miért a most alakuló kormányon kéred számon? Az elmúlt hyolc év alatt mi a túró történt ezügyben ( a hivatalos és kampányszerű "cigánysimogató" programok" és az erre szánt adóforintok lenyúlása mellett...
3. Az anyanyelv helyesírási szabályainak ismerete még egy "szocdemman" számára sem elhanyagolható szempont. Pl. nem rá vezetni, hanem rávezetni, a helyes magyar mondatsezrkezetet pedig most nem magyaráznám el
4. "Nagyon nagy baj van a roma és a magyar kultúra egymás mellett élése kapcsán." ( ez is vérlázítóan helytelen mondat, mindegy). Igen, baj van. Ha a hajnalban rendszeresen hangosan üvöltöző, ricsajozó, cirkuszoló , NEM mélyszegény , hanem "integrált" cigány szomszédot megkérjük, hogy legyen tekintettel mások éjszakai nyugodalmára, kiröhög, leköp, megfyeneget, hogy felgyújtja a házunkat. TÉNYLEG baj van a kultúrával. "Kapcsán" , ahogy tetszett fogalmazni.
Nna.

hoseman 2010.05.23. 10:09:52

..de az is elképesztő hogy valami kurvakibaszott nagytudású kitalálta valamikor hogy a magyarságnak legfőbb érdeke a cigányok integrációja,és azóta ezt 'löki' minden liberális nyomorult! Mit is adtak hozzá ezek a retkek épülésünkhöz 20 év alatt a számolatlan közveszélyes bűnözőn kívül???!!

azember 2010.05.23. 10:11:00

A saját "élményemet" szeretném közzé tenni: az út a munkához cimszó
alatti munkavégzés szerint reggel ,amint megyek a dolgomra ,mit látok?
Drága jó tesvíreink seprüvel felszerelkezve sétálnak és rugdosnak egy cigarettás dobozt.Mondom :vegyétek már fel.Mi a válasz?Nem a mi
utcánk és ha nem tetszik vegyem fel én.Na ehez a hozzááláshoz nem
tudok mit mondani.A kormány lehet,hogy abba fog belebukni,hogy munkát igér nekik.

gipsz1234 2010.05.23. 10:14:14

A cigány "erkölcs" szerint nem bűn lopni.(Főleg nem magyartól) Ilyen mentalítással nő fel az uj cigány generáció is. Ez ivódik beléjük gyerekkoruk óta. Ettől eltéríteni olyan nehéz őket, mint az oroszlánt vegetariánussá átnevelni.

hoseman 2010.05.23. 10:14:22

...a szélmalomharctól is lemegyek hídba amit egyes 'jóérzésű' bloggerek vívnak a szánalmas irományaikkal... Hé faszfejek! Nem tűnt még fel hogy ennyi volt?? A többség már LÁT!

tlvajferi 2010.05.23. 10:19:01

nagyon gyanús a blog, akárcsak a magyar poliika több tízéves hozzáállása

a blog ugyanis megpróbál sajnálatot ébreszteni egy bizonyos kisebbség iránt
Tulajdonképpen lehet is sajnálni őket, hiszen a munkahelyek nélküli országban egy kisebbségnek, mely soha nem a munkamegszállottságáról volt híres, nagyon nehéz törvényes munkát találni...

Viszont érdekes módon, a magyar politika soha nem tekintette szívügyének a környező országokban élő magyarok védelmét, akkor sem ha verték, akkor sem ha gyilkolták őket!!!
A szocionisták az elmúlt években örültek annak, ha az ottani magyarokat verik, támogatták ezt, hallgatólagos beleegyzésükről biztosították a környező országok fasisztoid vezetőit. Ezt tették a második világh. után is, mikor a magyar népet gyilkolták, lásd '56.
Tulajdonképpen a magyarok és egyéb kisebbségek közötti ellentétet is ők szítják, sok száz éve élünk együtt, mégis csak most "csúcosodnak" a problémák???

Érdekes viszont, hogy arról nem írnak, hogy fél évszázad alatt a apalesztin népet kiirtották száműzték, és jelenleg valamikori országuk 5%-án, teljesen terméketlen sivatagos területen kell megélniük, úgy hogy betonfallal veszik körül őket és a tengert isa cionista haditengesrézet tartja elzárva az élelmiszerszállítmányok elől
elől...

gipsz1234 2010.05.23. 10:19:23

"A mi feladatunk az, hogy rá vezessük őket arra hogyan tudnak hozzá tenni a mi közös ügyeinkhez. Mert, hogyha ezt látják és tudnak tenni ők is részeseivé válnak a társadalmunknak. Ma társadalmon kívüliek. És a társadalmon kívüliekre nem vonatkoznak az állam törvénye.- ahogy Hobbes írta Leviatánban"

Most jöttem rá. Te csak provokálsz és hergelsz minket. Mert ha komolyan gondolod amiket leírsz akkor vak, süket és idióta vagy.

peca1000 2010.05.23. 10:26:12

Ennek a hazaáruló, népellenes posztíró házára kell a következő Molotov koktélt dobni.

És akkor kussolni fognak ezek a nyomorult fajvédők, akik a gyilkos, terrorizáló, beilleszkedni képtelen, dolgozni nem akaró rasszista cigányokat védik.

elstib57 2010.05.23. 10:32:38

Szerintem mind a blogtulaj, mint a hozzászólók zöme nem érti annak a társadalmi tragédiának a lényegét, ami nagyon hosszú ideje, és egyre nagyobb erővel bontakozik ki a szemünk láttára, és teszi egyre jobban tönkre jelenünket és jövőnket. Mondandójuk csak a felszínt horzsolja. A lényegi probléma nem romák és nem romák között van, hanem egy, az európai mintákat követni akaró polgári réteg, és az ezt követni nem tudó (és ezért talán nem is akaró), egyre inkább leszakadó, igen nagy (és egyre gyarapodó) létszámú – cigány és nem cigány – csoportok között van.

A Magyarországot irányító csoportok mindig is törekedtek arra, hogy ennek a – mindig is létező – embertömegnek valamifajta alternatívát adjanak, reményt arra, hogy helyzetén változtathasson, és részben saját erőfeszítései folytán a polgári osztályba juthasson.

Ez a folyamat szakadt meg 1990. után. Hogyan is? A hatalomra került – gyors meggazdagodásra törekvő – új csoportok olyan neoliberális gazdaságpolitikát valósítottak meg hazánkban, amely nemhogy segítette volna ezt a több évszázada folyó integrációt, hanem tovább növelve a szakadékot. Egy széles, új réteg egyre gyorsabb meggazdagodása mellett egyre nagyobb tömegek szakadtak le és szegényedtek el.

És ennek nincs semmi köze sem Trianonhoz, sem a roma etnikumhoz.

Olyan helyzet jött létre, hogy ezeknek a mélyszegénységbe jutott embereknek – önerőből – esélyük sincs munkához jutni. De nem csak nekik, hanem az ötven év feletti, munkahelyüket elvesztő, tartalékokkal nem rendelkező, önálló vállalkozást létrehozni képtelen, egyébként polgári réteghez tartozó szocializált emberek tömegei számára sem, akik öregkorukra szintén – mivel nyugdíjuk nem nagyon lesz – szintén ezt a réteget fogják gyarapítani. Valamint a kevésbé iskolázott fiatal álláskeresők, akik évekig (talán soha) nem tudnak a munka világába bekapcsolódni, mert hazánkban az elmúlt húsz évben drasztikusan lecsökkent a termelőmunka, a szolgáltatás és a kereskedelem pedig nem tudja felszívni ezt a tömegű munkavállalót. Ezen a helyzeten csak egy alapjaiban más gazdaság- és oktatáspolitika – egy új társadalmi szerződés – tudna változtatni. A hatalomra került – a privatizálásokból meggazdagodott és ebben érdekelt – gazdasági elit egy széles rétege ebben nem érdekelt. Ezért tűri el (támogatja) a kulturális és szellemi leépülést, támogatja a deviáns szélsőséges magatartásformákat (drogliberalizáció, szexuális szabadosság stb.), valamint a szélsőséges politikai mozgalmak elterjedését (a különböző csoportok, amíg egymás ellen küzdenek, nem veszik észre az alapproblémát).

Hát ennyi. A többi smafu…

rexter 2010.05.23. 10:33:19

szánalmas ez a poszt.

Kristl 2010.05.23. 10:35:25

Szerintem ciki sőt kifejezetten égő a romák integrációját a jobboldalon számonkérni baloldaliként 8 évnyi baloldali-liberális kormányzás után.

hoseman 2010.05.23. 10:36:07

...az is ádábszurdum ti rohadt libernyákok,hogy megpróbáljátok beadni itt a jónépnek hogy a cigánybűnözés fogalmát kimerítik az uzsorás cigánymaffiózók!! ...vagy ti tényleg ennyire ostobák vagytok??....már tényleg nem tudom...jól összezavartatok vazze

Kiß B. 2010.05.23. 10:46:15

Először is: leszögezem, elítélem a konkrét esetet, senkinek nincs joga más házát felgyújtani!

Másodszor: nem érzem jogosnak, hogy etnikai szálról írsz egy olyan esetben, ahol ez nem bizonyított! Remélem ha kiderül, hogy cigányok öltek cigányokat, hozzájuk is intézel egy hasonló hangvételű szózatot!

Harmadszor: aljas és manipulatív dolognak érzem, hogy a száz tagú cigányzenekart linkeled. Meg liberálisék roma-magyar megbékélési bulit tartanak a gödörben, a besh o drommal, meg a karaván famíliával. Szerinted tényleg velük van az emberek baja? Megmondom, hogy ezeket az embereket a szerinted szélsőjobbos magyar fiatalok a magyar kultúra teljes jogú, és megbecsült részének tartja. A baj azokkal van, akik dolgos emberek javait, személyét fenyegetik, terrorban tartják nap mint nap, akik nem is AKARNAK változtatni a mostani helyzeten. Lehet, hogy te nem találkozol ilyenekkel a gödörben, sokan igen. Éppen ezért:

A kialakult probléma egyik fő okai közül kifelejtetted a magadfajta liberális értelmiségi fiatalokat, akik kétszázezres laptopokkal mentateát szürcsölve vitatjátok meg belvárosi kávézókban, hogy ez a helyzet tarthatatlan, közben el sem tudjátok képzelni, hogy milyen úgy hazamenni, hogy munkaidőben mindened elhordták a szomszédaid (velem megtörtént), vagy milyen úgy menni a buszon, hogy cigányok köpködnek szotyival, hátha visszanézel, mert akkor "jogosan" támadhatnak (nm távoli példa, tegnapelőtti, bp. 151-es busz).

MEGGYŐZŐDÉSEM: hogy a magyar emberek nem rasszisták, akármit is akarnak a bukott ikonjaitok sugallni a világsajtónak! Ha a cigányok holnaptól nem viselkednének deviáns módon, tiszteletben tartanák mások értékeit, személyét, megpróbálnék rendben tartani a portájukat, akkor másnaptól a magyar emberek elkezdenének barátkozni velük, és nem lenne kérdés, hogy ki a cigány és ki nem, és ha valaki ezek után mondana rájuk rosszat, a most általad szélsőségesek vágnák pofon a cigányozót. Azok a cigányok, akik képesek elfogadni a szabályokat, a mai napig meg vannak becsülve. Egyszerűen ők jönnek!!!

És a legártalmasabb legmocskosabb dolog, amivel jönni szoktatok, hogy NEM ALKALMASAK a beilleszkedésre. Ennél jobban nem árthatnátok nekik semmivel! Én olyan helyen élek és dolgozok, ahol sok a cigány. Isten látja lelkemet, egy mércével mérek, a nem cigányra ugyanúgy rászólok, mint a cigányra. És láss csodát, pár alkalom után ők megtanulni viselkedni! Ami furcsa, hogy ha nem vagyok benn a kolléganőim egy részével ugyanolyan deviánsak. Mi ebből a tanulság? ELVÁRÁSOKAT kell támasztani velük szemben, így az önbecsülésük is nő, és nem frusztrálja az (egyelőre) többséget sem a pozitív diszkrimináció. Mert ha valakit pozitívan diszkriminálunk, azzal az kiegyenlítődés természeti törvénye szerint óhatatlanul negatívan is. Ez egyébként a gyakorlati liberalizmus buktatója!

Végül: a határon túli testvéreink felé irányuló több évtizedes adósságunknak rendezési szándékát összemosni a cigánykérdéssel, aljas, ostoba, felelőtlen és gonosz dolog!

gipsz1234 2010.05.23. 10:49:55

@elstib57: Csak nem magához Thürmer elvtárshoz van szerencsénk?

NastroAzzurro 2010.05.23. 10:50:48

azért hihetetlen , hogy vasárnap reggel ilyen post ra ébredek....
NEM lehet őket integrálni a társadalomba. PONT
3-400 éve nem sikerült... majd most fog nemdE?... hát NEM

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2010.05.23. 10:52:00

Egy kérdésem van: Milyazapátokbüdösfaszát keres a száztagú klipje az oláhcigányokat csesztető cikkben?

A száztagú minden tagjának tisztességes jövedelme van. Mindegyikük iskolázott, sokan diplomások. A családjaik szintén. Gyermekeik tanultak, tanulnak.

Mi közük van ezeknek a világot járt, több nyelven beszélő, diplomás, jól szituált művész embereknek ehhez amiről itt írtok?

Jól melléfogott - vagy úgy is mondhatnám, hogy faszt fogott fisz helyett - a szerző ezzel a klippel.

Pipas 2010.05.23. 11:26:24

Cigányzenekart bedobni egy ilyen cikkbe valóban olyan, mintha azt mondanánk, hogy a magyarok okosak, hiszen ott van például Teller Ede, meg Neumann János is. ;)

Pipas 2010.05.23. 11:35:15

Sokan pedig a cigányzenét a cigány kultúra által teremtett értéknek tekintik, ami alapjában téves.

"A cigányzene elnevezés itthon is, külföldön is merőben téves, hiszen cigány-játszotta magyar műzenére vonatkozik.[1]" Bartók Béla írta, ő pedig nyilván szakértő volt a témában.

Nekem jobban tetszik a következő idézet: "...régi pentaton népdal, amit a székiek már nem használnak, a cigányok viszont igen. Akkor hát kié? A magyaroké volt, de most a cigányok használják.[2]" Teccik érteni? A magyaroké volt, de most már a cigányok használják. ;)

[1] www.magyarnota.com/blog/A_magyar_zene.html
[2] www.agria.hu/hnaplo/2000sep/

szökefront (törölt) · http://www.blondinenfront.tk 2010.05.23. 12:09:49

ez a 100 tagú cigányzenekar a tücsköket jelképezi?

Kartal (rezervált) 2010.05.24. 16:25:55

Szerintem meg ideje lenne felhagyni az olyan szdsz-es lózungokkal, hogy „a romák ma csiszolatlan gyémántok”. Ideje lenne közelről szemügyre venni az élő, eleven cigány kultúrát, ami ott tenyészik a nyóckerben, Borsodban, vagy Baranyában. Akkor értenéd meg igazából mit jelent a cigány-magyar kulturális ellentét, ha magad is megtapasztalnád ezt a maga valójában, és nem internetről vagy könyvekből szedegetnéd össze az információkat.
Ha a feleségednek beszólogatnának fürdővizet életükben nem látott koszos, büdös cigányok, ha műszakból hazafelé menet azt látnád, hogy a busz hátulját egy félájult részeg cigány vizeli le, miközben a kocsmában ott ordítoznak a haverjai, az emberek, a DOLGOZÓ, ADÓFIZETŐ emberek félve húzódnak össze amikor a részegen üvöltöző banda elhúz mellettük, amikor hetente vernek meg, rabolnak ki nyugdíjasokat, amikor egy cigány az Audijával megállhat az út közepén, és ha szólni mersz neki, megver, amikor három rendőr kocsi jön ki, de nem a rend bátor őrei csak nézik a randalírozó cigányokat, de hozzájuk szólni nem mernek, amikor egy cigány család egy teljes falu életét teszi pokollá, amikor a gyereket nem lehet elengedni iskolába sem már, mert naponta vernek meg, rabolnak ki diákokat – vagy épp tanárokat – a cigányok…
Sorolhatnám vég nélkül az elfajzott, deviáns viselkedésformákat, melyekkel nap mint nap találkozhatnál, ha vidéken, cigányok között élnél, és megtapasztalnád mit jelent számukra – és számunkra – az élő, eleven cigánykultúra. Többségüknek szabadrablást, terrort. Kevesen vannak, akik rendesen dolgoznak, normálisan élnek, de érdekes módon, őket nem éri hátrányos megkülönböztetés sem bőrszínük, sem kultúrájuk miatt. Nekem is van olyan cigány főnököm, akivel szívesebben dolgozok együtt, mint vérmagyar Jobbikos kollégámmal.
A kriminalitást fel lehet fogni kultúraként, de tolerálni már bűn. Nem az a baj, hogy a cigányokat véditek, az a baj, hogy a bűnözőket mosdatjátok, hogy felfújtok egy-egy ilyen esetet, miközben a cigányok által havi rendszerességgel agyonvert emberek emlékére nem születnek ilyen cikkek. Pedig abból sokkal több van, mint magyarok által agyonvert cigányokból.
Azt mondod, hogy „Be kell vonni a roma társadalmat a magyar társadalmi szerződésbe. Ezt erőszakkal nem lehet!” – akkor viszont mit lehet kezdeni a fiatalkorú bűnözőkkel, akik heti szinten vernek meg, rabolnak ki embereket, elsősorban a saját osztálytársaikat? Mit lehet kezdeni azzal a hat éves cigánnyal, aki kijelenti, hogy ő nem fog dolgozni, majd elveszi attól, akinek van, mire a szülei helyeselnek rá, hogy így kell? Mit csinálsz azzal a cigány gyerekkel, amelyik pénteken nem jár iskolába, mert akkor lopni megy a piacra A SZÜLEI JÓVÁHAGYÁSÁVAL, SŐT UTASÍTÁSÁRA???
Igen, be kell vonni a cigányokat a társadalmi szerveződésbe, integrálni kell őket, de az integráció azzal jár, hogy ELVESZÍTENEK VALAMIT: AZ EDDIGI KULTÚRÁJUK SZÁMUKRA FONTOS RÉSZEIT, a késelést, rablást, uzsorát, vagyis a kriminalitást. Ezt pedig nem lehet finomkodva, rábeszéléssel. Állj oda egy cigány elé, és kérd meg, hogy ugyan tegye már le azt a kést, ne akarjon megölni a mobiltelefonodért! Menni fog? Aligha. A problémás romák társadalomba való beemeléséhez ugyanis az ő akaratuk kellene, ami – mint azt mi itt vidéken nap mint nap tapasztaljuk – NINCS. Könnyebb lopni, mint dolgozni, kertet művelni, állatot tartani.
Igen, a Jobbiknak van része a dolgok alakulásában, ő volt, aki először ki merte mondani, amit ma már visszafogott helyi portálok is le mernek írni: cigányok terrorizálják a magyar lakosságot ( pl.: www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/egy-varosresz-retteg-a-ket-roma-csaladtol-306678 ). És mondok még valamit: abban, hogy idáig jutottunk, nektek is részetek van, méghozzá nagyon nagy részetek. Az állandó „rettegés”, cigánysajnáltatás, a bűnözők mosdatása odáig vezetett, hogy mostanra a gátlástalanabb cigányok úgy érzik, nekik mindent lehet. Fényes nappal rabolnak, rendőröket, mentősöket, buszsofőröket vernek meg, mert „nekik jár” minden, ingyen. És ha valaki meg meri védeni magát, azt feljelentik, meghurcolják, pokollá teszik az életét.
Ennyiben felelős vagy te is, aki a cikket írtad, azért, hogy ebben az országban lassan elszabadul a pokol. Te is véded, bátorítod a bűnözőket, csúsztatsz, félremagyarázol, és köpsz az áldozatok szenvedésére, a meggyilkoltak emlékére. Ha ma a liberalizmus a bűnözők fenekének fehérre nyalása, és az áldozatok megtiprása, akkor kösz, nem kérek belőle. Pontosan ezért a hozzáállásért ment az szdsz a darálóba, de ahogy látom vannak még elv-társaik, akik nem fogták fel a párt bukásában rejlő üzenetet.
Zárszóként: én is azt akarom, hogy ne dobáljanak cigányok házára molotovot. Én is azt akarom, hogy fogják el a bűnelkövetőket. Én is azt akarom, hogy rend legyen végre ebben az országban, ne a polgári lakosság álljon neki rendet tenni, mert halálfélelemben kénytelen élni néhány elfajzott cigánycsalád miatt. Én is azt akarom, hogy a rendőrség megalkuvás nélkül vigye be a bűnözőket, és nagyon keményen ítéljék el őket. Mert ha ez így lesz, nem fognak nyugdíjasokat agyonverni pár forintért, és nem fognak molotov koktélok röpködni senki házára.
Én is azt akarom, hogy végre mindenkinek jusson munkahely. Azt viszont hiába akarom, hogy a negyedik generációs munkanélküli cigányok tanuljanak is az iskolában, és végre elmenjenek dolgozni. Azt nekik kellene akarni.

mazo 2010.05.24. 18:51:45

A börtönök kikkel vannak tele? Több kérdésem nincs.
süti beállítások módosítása