Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Vádemelés a FIDESZ kalocsai alelnöke ellen

2010.05.21. 20:00 | szocdemman | 2 komment

Címkék: fidesz kalocsa

A bűnnek nincs ideológiája. Azért nehezen becsomagolható lenne az a politikai párt, amelyik tudatosan bűncselekmények elkövetésére szerveződik. Minden párt közelében sajnos előfordulnak és előfordulhatnak ilyen jellegű ügyek. Ez alól az új kormánypárt sem kivétel, csupán ezek hangereje talán minimálisabb.

A kalocsai jobboldali képviselők nevével fémjelzett S.O.S. Innovációs Információs Egyesülettel kapcsolatosan három évvel ezelőtt indult nyomozás. A Kalocsai Városi Ügyészség elfogultságot jelentett, ezért került az ügy a kunszentmiklósi ügyészséghez - tudósított a Kalocsa TV.

A vizsgálat során a gyanú két személynél merült fel. Végül csalás és okirat-hamisítás vádja miatt a Kalocsai Városi Bírósághoz kedden nyújtotta be vádiratát a az ügyészség Borbély Gábor és Szakál Tibor ügyében.


Mindkét személyt két rendbeli, nagy értékben, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével, az ügy elsőrendű vádlottját, Borbély Gábort – aki jelenleg a kalocsai FIDESZ alelnöke –, okirat-hamisítással is vádolják.- írja a baon.hu

A fent vád igen súlyos hisz ha bűncselekményeket a bíróság megállapítja, akkor a kiszabható büntetési tétele 1-5 évig, illetve 2-8 évig terjedő, a közokirat-hamisítás miatt pedig még plusz három évet is begyűjthet.

Persze mindenkiben felmerül a kérdés, hogy miért tart három évig a nyomozás? Miért ilyen hosszúak ezek az ügyek? Erre a kérdésre dr. Szabó Ferenc megyei főügyész helyettes, sajtószóvivő adott választ a Kalocsai Néplap hasábjain.

„A vádemeléssel kapcsolatban annyit tudok megerősíteni, hogy az ügy vádképviseletére kijelölt Kunszentmiklósi Városi Ügyészség elkészítette és benyújtotta B. Gábor első- és Sz. Tibor másodrendű vádlottak ellen 2 rendbeli csalás, illetve B. Gábor ellen okirat-hamisítás bűncselekményének alapos gyanúja miatt készült vádiratot. A vádlottak által okozott kár értéke 1,7 és 3,5 millió forint között mozog. A bizonyítás eljárás nehéz és bonyolult volt, sok mindent kellett megvizsgálni, de csak kis részben sikerült értékelhető bizonyítékokat találni” mondta dr. Szabó Ferenc.
Minden esetre kíváncsian várjuk az ügy kimenetelét
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr482021492

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Borbélyt felfüggesztették 2010.05.26. 21:10:29

A kalocsai Fidesz-szervezet ma estére hívta össze tagságát, hogy megvitassa a csalás-és közokirat hamisítás miatt vád alá helyezett helyi Fidesz-alelnök, Borbély Gábor további pártbéli sorsát. Persze a történet nem előzmények nélküli, akit érdekel, itt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karip10 2010.05.23. 01:02:56

na mi van megizzadtál,mire nagynehezen előhalásztál egy "fideszes "ügyet mi?
egyébként menjen csak böribe aki csalt,meg hamisított,de neked mint blogolónak nem lenne érdekesebb erről a hallgatag borítékátvevő wieszt barátodról írni;-)?
ja!hogy az is szockó?ehhh...de kááár...da lassan már nem férnek be a börtönökbe az elvtársak!!!hát igen...ahogy mondod..előfordul a mutykó itt is ott is...itt most egyszer,ott meg 8éve folyamatosan...

apc 2010.06.11. 18:26:21

A FIDESZ zavaros ügyei még "csak" helyi szinten mennek,ezek többsége országosan nem ismert, Esztergom, Fót.A baloldali média ebben is béna.
Egy hét alatt ne várjunk a korrupcióban sem kimagasló eredményeket,még csak most osztják fel a vadászterületet, az új szúnyogok még éhesebbek, jobban csípnek.
Ki mivel vesződik, azzal kenődik.
süti beállítások módosítása