Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Napi két milliárd a YouTube nézetsége

2010.05.19. 20:07 | szocdemman | 1 komment

Címkék: youtube 2010

„Önöknek köszönhetően oldalunk újabb mérföldkövet hagyott el, már napi két milliárd fölött van a nézettség” – olvashatjuk a YouTube stábjának blogján. „Ez majdnem kétszerese a három nagy amerikai televíziós-hálózat főműsoridőben mért együttes nézőszámának.”

Öt éve tartó sikersztori

Az oldal a kaliforniai Chad Hurley, Steve Chen és Jawed Kari, a PayPal internetes fizetési társaság munkatársainak ötlete volt. Öt évvel ezelőtt májusban hónapokig tartó késő éjszakába nyúló tesztelési és előkészítési munkálatok után az alapítók elindították a YouTube.com első béta verzióját” – idézte fel a történteket a YouTube teamje.

„Soha nem gondoltuk volna, hogy a YouTube az első öt évben ilyen eredményeket hoz, és nehéz elképzelni, milyen lesz a következő öt év” – tették hozzá. A weboldal 2005 májusától átütő siker volt, és gyorsan fejlődő, globális felületté vált. Nem egész tizenkilenc hónapon belül a Google 1,65 milliárd dollárt fizetett az oldalért.

A nap 24 órájában percenként átlagosan 150 ezer videót, és hetente ugyanennyi teljes hosszúságú filmet töltenek fel a videomegosztó portálra. A YouTube önmagát úgy jellemzi, hogy „egy olyan fórum az emberek számára, ahol a föld minden részéről kapcsolatot teremthetnek egymással, informálhatják és inspirálhatják egymást.” De ez egyben a vitatott és kalóz felvételek gyűjtőhelye is, nem szólva az őrült és gyakran bizarr témájú videókról, melyekről sokan azt hiszik, ez a siker titka.

Eddig már teljesen névtelenek százai váltak nemzetközi sztárokká szellemességük és tehetségük, házi készítésű videóikon való bemutatásával. Az angliai tehetségkutató műsor Susan Boyle-ról készített hangfelvételeit hetente 66 milliószor hallgatták meg, ami őt nemzetközi szupersztárrá tette.

Sky News/atv.hu/piroslap

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr332016323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Metemer 2010.05.21. 21:42:48

elolvastam az egészet de még mindig ott tartok hogy... 2 miliárd...
süti beállítások módosítása