Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Jani és Pali helyet cserél

2010.05.14. 12:11 | ZöldMarci | 4 komment

Pár órán belül Schmitt Pál független-fideszes képviselőt megválasztják az Országgyűlés elnökének. Az előző Fidesz-kormány alatt ezt a posztot Áder János töltötte be, aki tavaly óta Schmitt előző munkahelyén az Európai Parlamentben dolgozik. Mindkettőjük sokoldalú egyéniség. Kezdjük Schmittel:

http://epa.oszk.hu/00800/00804/00315/belp/schmitt.jpg

Schmittnek három állása van, de annál is több mindenhez ért

Schmitt az államszocializmus üldözöttjeként az Astoria szálló igazgatóhelyettese és sportfunkcionárius volt. Bizonyára nagyon szevedett attól, hogy  a MOB egyik vezetőjeként (konrétan főtitkáraként) szovjet nyomásra a Los Angeles-i olimpia bojkottját határozták el, ami miatt több sportolónk elesett az érem lehetőségtől.

2002-ben a független főpolgármester-jelölt volt. Emlékeim szerint ekkortájt ígérte meg, hogy ha pártpolitikus lesz, akkor lemond az Olimpiai Bizottság elnökségéről. Nem sokkal ezután "felajánlotta függetlenségét" a Fidesznek.

2004-ben már a Fidesz európai parlamenti listavezetője. Teljesítményét a 24. hazai képviselő közül a 18. helyre értékeli egy tanulmány. Ez végül is nem rossz teljesítmény a NOB alelnökség és a MOB elnökség melletti harmadállásban. Igaz Schmitt ebben a harmadállásban is felvette milliós fizetését.

 

Áder János

Áder hatékony ember. Az Orbán-kormány alatt Györgyi Kálmán legfőbb ügyész jelezte, hogy törvényellenesek a Fidesz által felállított csonka médiakuratóriumok. Áder János házelnökként elbeszélgetett Györgyi Kálmánnal, a köztiszteletben álló egyetemi tanárral, aki nemsokára úgy érezte, hogy le kell mondani. A lemondást máig nem indokolta senki.

Áder a közelmúltban nemzetközi közvélemény figyelmét is felhívja - brilliáns angol-nyelvtudásával:

A 2009 óta Brüsszelben dolgozó képviselő megragadó "angol" beszélgetésének felhasználásával új művészi alkotás is született a Monthy Python 70-es évekbeli, magyar turistáról szoló jelentéből:

Mindkettőjüknek sok sikert kívánunk munkahelyükön!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr232001702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shopping 2010.05.14. 14:54:38

Mit csinál Jani Brüszelben, ha SEMMIT NEM ÉRT ABBÓL AMIT MONDANAK???
Elmondom:
Ül egy kényelmes fotelben, laptop-ozik és keres havi pár milliót!!!

De szép is ez.
semmi nem változik...
Hajrá FIDESZ!

Varjúdombi mesék 2010.05.14. 18:06:49

Közelmúltban?!?!Kb két éves felvétel.Mellesleg tud németül és tanul angolul(vagy tán ennyi idő alatt meg is tanult)Amúgy nem egyszer szólalt már fel az EU Parlamentben-anyanyelvén,ahogy szokás,mert mindenkinek fordítanak.Tetszettek volna megnyerni az EU-választást!
Schmitt Pál:kétszeres olimpiai bajnok 5 idegen nyelven beszél(ebből 1 csak az alapfok),okleveles közgazdász,testnevelés doktora,volt svájci,volt spanyol nagykövet,Nob alelnöke,Mob elnöke.Baj,hogy ha valakinek 3 munkahelye van 3 fizetést kap?A Los Angelesi bojkottot pedig az állampárton kéne számon kérni nem rajta.Kevés volt ő ahhoz,ahogy írva van:"szovjet nyomásra".S hogy valaki a szocializmusban szállodaigazgató-helyettes mert lenni?!?!?Hallatlan!
Szánalmas bukott maszop vergődés.

legeslegujabbkor 2010.05.14. 21:12:18

@Varjúdombi mesék: Okleveles közgazdászként elszántan harcol a budapesti olimpiáért. Mire adták a diplomát?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.05.15. 16:31:29

Ú, ezek a posztok elég szánalmasak... főleg azután, hogy az mszp összejátszott a jobbikkal, hogy a mindenhez értő Szekeres a költségvetési bizottság elnöke lehessen. Aki mint több videóból is kiderült, nem csak "mindenhez ért", de alkoholista is.
süti beállítások módosítása