Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

MSZP non coronat

2010.05.13. 15:15 | szocdemman | 6 komment

Címkék: mszp fidesz parlament jobbik

Az MSZP ma zárt frakcióülésen újra nyitotta a bizottsági elnöki kérdést. Annak ellenére, hogy az ülés zárt volt jó pár hírportálon lehet olvasni a történésekről. A frakció névtelen sajtópolitikusai szorgalmas információ kicipelésének köszönhetően lehet tehát tudni, hogy a frakció egységes volt abban, hogy a bizottsági elnöki székek szétosztása körül gerjesztet helyzetben az MSZP-nek nem szabad ellenjegyezni ezt, legfőképpen a Jobbik nemzetbiztonsági elnöki széke miatt. .

Az MSZP a kérdés öt párti újra nyitása mellet foglalt állást, ezt kezdeményezte az LMP is még tegnap este. A  szocik számára az is elfogadható, hogy az LMP vezesse a bizottságot, de legvégső esetben amennyiben a Jobbik helyett nem kerül más párt irányítása alá a nemzetbiztonsági bizottság, úgy kész visszaadni minden más "megkapott" elnöki pozícióját és a döntést, irányítást ráhagyja a Fideszre.

Szerintem ez az ügy a Fidesznek is komoly problémát okozott volna, hisz a külföld nem nézi jó szemmel a „Jobbik” nevű jelenséget. Bár a Fidesz belső legitimációja egyenlőre igen magas, de külső legitimációt, tehát a külföld és a pénzpiacok bizalmát az ilyen lépésekkel könnyen elvesztheti. Persze mutogathat a 2/3-os Fidesz belföldön az MSZP-re és talán az emberek, ha kétkedve is de elhiszik nekik, a külföldi piacok előtt nem tudja eljátszani a béna kacsát.

Az MSZP-nek azt kell megértenie, hogy bár hiába van új ciklus, de nem indul ettől még tisztalappal. Ha folyton kabátlopási ügyek környékén van, vagy belemegy ezekbe az utcákba, bizony az összes parlamenti párt rá fog mutogatni… a saját felelősségüket is palástolva.

De ne nézzük már egymás hülyének. A Fidesz belegyezése akarata, rábólintása vagy hallgatólagos belegyezése nélkül, nem kerülhet ki a Jobbikból a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke. Hiszen a bizottsági elnököket a parlamenti többség válasza meg. A felelősség mindig a többségé. Bár vicces lenne az MSZP-től, ha bizottsági elnöki székek változatlanul maradnak, ennél a napirendnél név szerinti szavazást kérne. Hisz neki folyamatosan „Ugocsa non coronat”-ot kell mondania. Ha a Jobbikról van szó.

Azért a Fidesznek jó lenne eldöntenie, ki irányítja az országot. Ők vagy az MSZP. Mert egy ideig lehet még az MSZP-t szapulni, de egy idő után felteszik majd azt a kérdést, bazdmeg Ti nyertétek meg a választásokat, akkor hogy is van az, hogy minden úgy történik, ahogy az MSZP szeretné?

Az elmúlt napokból remélem érti a magyar baloldal milyen komoly és nehéz helyzetben is van. Szerintem a mai döntésük jó volt.
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr962000278

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyílt levél a Magyar Szocialista Párthoz 2010.05.14. 08:43:02

  Tisztelt Magyar Szocialista Párt!   Sokat tépelődtem azon, hogy megírjam-e ezt a levelet Önöknek. Bár a gyökereink közösek, én mégsem érzem azt, hogy bármi közünk is lenne egymáshoz, így ezt a levelemet ne úgy értelmezzék, mint egy Ö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krapulax_ 2010.05.13. 19:11:27

Adják csak vissza a pozíciókat, akkor az lmp kap még egy elnökséget, a jobbik pedig még kettőt. De szép is lenne, először életükben valami jót csinálnának. Kár, hogy ez nem fog megvalósulni, jó lenne.

Viktus 2010.05.13. 19:35:08

Ez már überszánalmas. Miért nem azon rágódik a sajtó meg a bloggerek, hogy ilyen 8 év után mit keres szoci a költségvetési bizottság élén? vagy a számvevőszéki elnökét olyan párt adja amelynek a prominens embereit sorban tartóztatják le korrupció miatt. A Fidesznek inkább ezt kellett volna megakadályozni, és a szocik számára létrehozni pl. a Nem lesz gázáremelés bizottságot vagy a Hagyó-Hunvald emlékbizottságot ...

Viktus 2010.05.13. 19:40:11

Bár ez nem volt mögöttes szándék, több forrásunk szerint is az lesz az egész vége, hogy pár hét alatt kénytelen lesz belátni az MSZP, hogy nélkülük is nagyon jól működik a bizottsági struktúra, és kitalál valamilyen magyarázatot, hogy miért kell mégis betölteni az elnöki és alelnöki posztokat. "Ezzel aztán majd végképp sikerül elhitetnünk magunkról, hogy minket csak a személyes ambíciók mozgatnak" – kesergett az egyik megyei elnök.

www.hirszerzo.hu/cikk.nem_ulnek_be_meg_kinosabb_helyzetbe_hozhatja_magat_az_mszp.150838.html

:)

Viktus 2010.05.13. 19:55:42

Egyébként szegény szocik ritka idióták. Nehezen veszik észre magukat. A választóik száma nem sokkal több, mint a Jobbikra szavazóké sőt vidéken harmadik erővé nőtték ki magukat ráadásul egyfajta nyugdíjasklubbá alakultak át.

A háttérmédiájukban is eltaktikázták magukat a nemzetbiztonsági bizottság elnökségét túlfétisizálták miközben gyakorlatilag egy szimbolikus pozícióról van szól. A bizottság elnöke nem járkálhat be csak úgy az NBH irattárába vizsgálódni.
Viszont v.hol érthető a szocialisták rettegése, mert a jobbikos elnök garancia rá, hogy kikérik a szoci huncutságokkal kapcsolatos anyagokat lásd. Szilvásy-Draskovics elvtárs szerepe a terrorveszély kreálásban, mint rendőrszékházra lövetés, robbantásos videók gyártása, poros levelek, UD Zrt. ügy. Na meg ne feledkezzünk meg a cigányokkal szembeni gyilkosságok idején tapasztalt visszáságokról ... beáldoztak pár cigányt, hogy politikai tőkét kovácsoljanak maguknak elvtársak. Most meg kezd forró lenni a talaj? tudják ezen ügyekben a Fidesz is engedné a jobbikot vizsgálódni.

Kénytelen - kelletlen megállapodtak pár régi elvtársnak kellett a zsíros pozíció lásd. szekeres így szépen a frakció háta mögött átengedték a nemzetbiztonságit.

Végső konkluzió:
- A nyugatot abszolute nem fogja érdekelni ki az elnöke Magyarországon a nemzetbiztonsági bizottságnak. A nyugatot egy dolog érdekli a stabilitás lásd. Szlovákia.
- A Fideszt sem fogja meghatni a szocik bohóckodása a bizottságok kitünően fognak működni alelnökökkel a szocik nélkül is.

Ennyi.

rozé 2010.05.13. 21:33:12

A poszt tartalmáról egyetlen szót sem érdemes vesztegetni, szánalmas. De annyira jó lenne, hogy ha már valaki nyilvánosság elé áll, és történetesen írásban teszi, tanulmányozná előbb a magyar helyesírás szabályait! És is be tartaná őket, nem annyira nehéz...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.05.15. 12:43:44

Sokszor kértük már, ti mégsem tartjátok tiszteletben a játékszabályokat:
mandiner.blog.hu/2010/01/22/tarsasag_a_tiszta_trackbackert
süti beállítások módosítása