Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Hubertus Magyarorszégért Mozgalom

2010.05.12. 14:17 | ZöldMarci | Szólj hozzá!

A Jobbik hetilapja a Barikád az előző heti számában meglehetősen lenyúlta a St. Hubertus-logót:

Persze nem lehetünk biztosak benne, hogy a Jobbik egy alkoholmárkával azonosítaná magát (Még Király "hélóta" András és Szávay "péniszpumpa" István bulijai után sem).

Így nem maradt más lehetőség, minthogy a Jobbik a X. században élt St. Hubertus szent szarvasával egyenértékű:

"Hubertus a legenda szerint szenvedélyes vadász volt, és egy nagypénteki vadászat alkalmával pompázatos szarvast pillantott meg, agancsai között fénylő kereszttel. Hubertus e jel hatására magába szállt és felhagyott a vadászattal. Először remete, aztán pap, majd püspök lett, a X. században pedig a vadászok és erdészek védőszentjükké választották."

Ezt a St. Hubertus szarvast vette át a Braun likőrgyár is, amelyik 1904-ben megalkotta a máig népszerű "hubi" brand-et. Kevesen tudják, de az ugyanerre a szarvasmotívumra játszó Jägermeister receptje csak 30 évvel a "hubi" után után született.

A Barikád valószínűleg nem tudja, hogy a Hubertus gyár igazgatóját a második világháború alatt a békéscsabai gettóban verték agyon SS katonák. Igaz a Jobbiknak nincs álláspontja arról, hogy a holokauszt megtörtént-e.

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr461993916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása