Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Káel Csaba szupersztár

2010.05.08. 10:57 | partizano | Szólj hozzá!

Címkék: káel csaba

A Fidesz nem feledkezik el hűséges pártkatonáiról a tehetségről. Alig két hét telt el a választások óta máris remény van az új, fideszes szuperprodukcióra. Káel Csaba rendezné ugyanis "nemzetközi koprodukcióban" a Munkácsy Mihály életéről szóló filmet, "A nap szerelmesét". A nemzetközi koprodukció jól hangzik, de ne feledjük, hogy a Fidesz  kormány "költségtakarékos" filmje, a 2 milliárdért készült Hídemberben is voltak nemzetközi partnerek. Hiszen állami támogatásra a Hídemberhez hasonlóan az új Munkácsy film is "számít". 

A "nemzetközi koprodukcióra" kész Káel eddigi játékfilmes pályafutásának lenyomatát megnéztük a legnagyobb nemzetközi filmes adatbázison az IMDB-n:

"Director:

1. Master and Disciples: Unfinished Conversation About Cinematography (2007)

2. Bánk bán (2001)

Second Unit Director or Assistant Director:

The Long Shadow (1992) (first assistant director)"

Forrás: MTI

Azonban a fényes nemzetközi karrier mellett más is szól Káel mellett:

"KáelCsaba volt a Fidesz kampányát 1994-ben és 1998-ban szervező Happy End Kft. és az Orbán Viktor külföldi útjait dokumentáló Ezüsthajó Kft. alapítója." A Fidesz-kormány alatt "A filmjeiért összesen 460 millió forintban részesült kft." (origo).

Az Ezüsthajót csak azért nem ítélték el, mert Polt Péter ügyészsége nem talált kivetnivalót abban, hogy a cég a külföldi Orbán-turnék "megörökítéséért" kifizetette az állammal a repülőjegyeit, majd a kormánystáb gépén utazott - ingyen.

Azt gondoltam, hogy a Fidesszel valamilyen formában visszajön az Ezüsthajó és a Happy End Kft., de hogy ilyen hamar az, bevallom, meglepett.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr981983415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása