Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Gratulálunk 'Vörös Heinzi'-nek!

2010.04.25. 21:56 | ZöldMarci | 9 komment

Címkék: ausztria heinz fischer voks10

Ha a magyar baloldaliaknak az itthoni eredményekben nincs is sok örömük, szerencsése akad baloldali jó hír. Ausztria szimpatikus baloldali elnökét, Heinz Fischert újabb hat évre megválasztották az osztrákok - mághozzá 79 százalékkal.

Az Osztrák Néppárt  a népszerű elnök ellen nem is indított senkit, ezzel véleményem szerint túlságosan teret adtak a radikáljobb Szabadságpárt (FPÖ) jelöltjének. Az elnökválasztást a pártoknak saját zsebből kell fizetniük, ezért nem jár semmiféle állami költségtérítés. A konzervatív Néppárt (ÖVP) abból indult ki, hogy túl drága mulatság lenne egy valószínűleg sikertelen jelöltet felépíteni a népszerű, hetvenegy éves „vörös Heinzi” ellen.

A néppárti táborban kezdetben többen megfelelő „pótlásnak” tartották az ötvenegy éves Rosenkranz asszonyt. A szélsőjobbos körökhöz családi szálakkal is kötődő, tíz gyermekének ősgermán keresztneveket adó anya azonban gyorsan leírta magát azzal, hogy foglalt állást a holokauszt tagadását és a náci korszak dicsőítését tiltó törvény eltörlése mellett. Majd amikor még Heinz-Christian Strache FPÖ-elnök is látványosan elhatárolódott tőle, azzal próbált mosakodni, hogy a nemzetiszocialista időkről, így a zsidók elgázosításáról szóló ismereteit diákként a hatvanas-hetvenes években szerezte – Ausztriában ekkor még valóban nem néztek szembe a történelmi múlttal. (Itthon a Fidesz nem szavazta meg a holokauszt-tagadás tiltó törvényt).

A néppártiak Rosenkranz szalonképtelensége ellenére sem voltak hajlandóak - a korábbi szürkeségét államfőként levetkőző,  az emberekkel könnyen szót értő - Fischer támogatására. Az ÖVP ismert politikusai – Ursula Plassnik volt külügyminiszterrel az élükön – a „vörös” és a „(fél)barna” helyett inkább a „fehér” mellett buzdítottak. Vagyis azt ajánlották híveiknek, hogy érvénytelenül szavazzanak. 

Szerencsére ez sem akadályozta meg az elnökként pártok felett álló Heinz Fischer átütő győzelmét. Mi pedig ezúton is gratulálunk neki.

Piroslap/AP/Nol

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr751950840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csomorkány 2010.04.25. 23:16:41

Legalább ennyi... Hogy is mondta a főnökötök? El is lehet menni?

MoxNox 2010.04.25. 23:38:10

Hozzáírtál három szót a Népszabadság cikkéhez, gratulálok.

Fapuma (törölt) 2010.04.25. 23:38:36

nol.hu/lap/vilag/20100424-_voros_heinzi__a_toronymagas_favorit

ehhez a cikkhez csak ennyit tudtál hozzátenni?

"(Itthon a Fidesz nem szavazta meg a holokauszt-tagadás tiltó törvényt)."

Legyen ez neked olyan, mint a Ceterum autem censeo, Carthaginem esse delendam.

ZöldMarci 2010.04.26. 00:03:02

@ Fapuma: Ne má, megtaláltad azt, amit linkelve hivatkoztam a cikk végén.

Egyébként rohadtul nem csak azt tettem hozzá, szóval örülnék, ha nem nettó rosszindulattal jönnél olvasni ide.

Fapuma (törölt) 2010.04.26. 00:30:31

@ZöldMarci: jó barátod a gugli. Koncentrálj inkább a harmadik mondatomra. Ha nem ismered a történetet nézz utána, majd szívleld meg a tanulságát. Cato the Elder, ott keresd. Nincs bennem akkora rosszindulat, mint benned irigység.

Annak a beszúrt mondatnak semmi értelme nincs ott, ráadásul zárójelbe tetted. A átemelt "cikked" tárgya nem ez, mégis inkább megpróbálsz rúgni egyet... A NOL-os eredeti cikkben ez nyilván nem szerepel, nem véletlenül.

Vélelmezem, hogy tiéd még az utolsó mondat is. Csak a helyesírási hiba miatt gondolom, hogy nem a NOL-ból ollóztad.

Még csak annyit, hogy a "nettó rosszindulat" számomra értelmezhetetlen, az anyanyelvem megcsúfolása. Vagy adhatsz hozzá ÁFA-t és bruttó lesz? Visszaigényelhető? Annyira gusztustalan, mint a "besírtam", "beájultam" és társai.

harcsabajuszos 2010.04.26. 00:33:38

@ZöldMarci: Naja, kopipészt Dési András, nagy munka volt, gratula.
Én viszont hozzá is tenném, az osztrák baloldal jobban képviseli az ország érdekeit, mint bármelyik eddigi magyar párt az elmúlt 6o évben. A vörös Bécs pedig a legélhetőbb város Európában.
Mihez is gratulálsz akkor nekik?
Milyen alapállásból?
A magyar tolvajpártok egyike sem játszik egy ligában ezekkel a pártokkal, még ha be is képzeled magadnak a fenenagy baloldaliságot.

Punxsutawney Mormota 2010.04.26. 00:45:15

@Fapuma: És neked csak ennyi mondanivalód van? Remélem tudod, hogy ezt Cato addig szajkózta, amíg a sarki koldus sem vette őt komolyan Rómában.

ZöldMarci 2010.04.26. 00:50:37

@Fapuma: Természetesen még ezen kívül is hozzátettem mást, az egyébként hivatkozott szöveghez.

A nyelvnáciskodást és az egyebeket meg folytasd a modorosblogon.

sanyix 2010.04.26. 02:56:45

Kedves kommunista barátaim, az a baloldal olyan messze áll a ti magyar baloldalatoktól(szarfosidiótákéskommunistapártkatonákgyülekezete), mint makó jeruzsálemtől, úgyhogy nem kéne a velük való hasonlóságban hinni, ugyanis ők ha látnák és ismernék a magyar balfasz oldalt, elhatárolódnának tőletek...
süti beállítások módosítása