Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Visszalépett 4 MSZP-s az LMP javára

2010.04.13. 20:40 | szocdemman | 18 komment

Címkék: budapest mszp 2010 lmp voks10

Igazat megvallva meglepett a hír. Szerintem itt a nagyvonalú gesztuson túl, azért az MSZP komoly tanúbizonyságot tett arról, hogy valóban fontosnak tartják a demokráciánk védelmét. És készek komoly áldozatot is hozni ezért. Csepelen és Zuglóban is meghozták ezt a felelős és érett döntést. Mind kettő szoci fellegvár még most is. Olvasom, kemény döntés volt ez.

Talán mondhatom azt, hogy az LMP cseppet éretlenül viselkedik. Elmondják, hogy nem örülnek Orbán kétharmadának majd, az eddig megszokott politikai ujjal mutogatással közlik, hogy a szocialisták a hibásak (már bocsánat mintha a Fideszt hallanám…). Szocik pedig világossá tették: viszonzást nem várnak. És tök igazuk van, hogy nem nézik tétlenül azt, hogy egy politikai erő teljhatalmat szerezzen. Mondjuk nem is vártam az LMP-től visszaléptetés. De úgy gondoltam, hogy ha kap valaki valamit, azt illik megköszöni. Még meg sem köszönték, pedig… Négy olyan jelöltüket tettek esélyesé a szocialisták, akik maguktól soha nem szereztek volna mandátumot. Ez azért is komoly gesztus, mert 2006-ban az SZDSZ javára csupán három jelöltet léptetek vissza. A visszalépők között van a csepeli Avarkeszi Dezső, a zuglói Bárándy Gergely, a terézvárosi Hatvani Csaba és a Józsefváros-Erzsébetváros közös körzetében induló Szabó Zoltán. Avarkeszi 1994 óta folyamatosan ennek, a csepeli 31-es Vk-nak volt a képviselője.

Nem akarom bántani az LMP-t. De erre sajnos tényleg úgy reagáltak, mint a régi parlamenti pártok. Én személy szerint csak annyit vártam volna tőlük, hogy köszönjük a lehetőséget, nekünk is fontos a politikai teljhatalom megakadályozása, de viszonozni nem fogjuk. Eddig volt más a politika!

Szóval ezek után arra kérek mindenkit, hogy a budapesti 8-as, 10-es 21-es és 31-es választókörzetben támogassa az LMP-t! A többi versenyben lévő körzetben, viszont a demokrácia tartós fennmaradásának érdekében az MSZP jelöltjére lenne célszerű voksolni, nemde?
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr101918884

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amit mindenki tudni akar: mennyire SZDSZ az LMP? 2010.04.13. 21:27:48

Az SZDSZ 1998-as és az LMP 2010-es eredményeit nézve komoly átfedést találunk. Az LMP-sek nagyon hasonlítanak az egykori SZDSZ-szavazókra. (Kép: vokscentrum.hu) Lendvai Ildikó hétfőn azt bizonygatta, a Fidesz kétharmadát - ugye, ugye? - csak az LMP-v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virtual landscape (törölt) 2010.04.13. 21:12:55

Összenőtt, ami összetartozik. Ismét él az MSZP-SZDSZ koalíció.

freshman 2010.04.13. 22:07:40

Sajnos bedőltél a manipulatív kommunikációs trükknek. 1. Ezekben a körzetekben ha minden mszp és lmp szavazót összeadnuk, az akkor is csak megközelíti a Fidesz eredményét (és akkor még a jobbikos szavazókkal nem is számoltunk) 2. annak, hogy az lmp szavazói tömegesen az mszp-ra szavazzanak, igen kicsi az esélye ( www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=317308 ) 3.Ha a tömeges átszavazás bekövetkezne még az is kevés lenne a 2/3 megakadályázásához. 4. Mindenki tudja, hogy a 2/3 a tét. Miért akadályozza meg alkukkal, visszalépésekkel választói akarattal ellentétes iránymutatásokkal egy magát tisztességesnek tartó párt az emberek akaratát. Váltottak már le 2/3-os kormányzó erőt Magyarországon ha úgy változott a választói akarat ....
5. Ha tényleg tenni akarna az MSZP valamit azért, hogy a Fidesznek ne legyen 2/3-a, akkor mindenhol (ahol van LMP-s) visszalépne az LMP jelöltjének a javára. Amíg nem ezt teszi, minden "demokrácia féltés" csak - jól kommunikálható - egyszerű _hazugság_.
Hazugságért meg nem jár köszönet.
Elég visszafogott volt az az LMP ahhoz képest, hogy az MSZP szándékosan akarta maniplatív módon hírbe hozni az LMP-t a legelutasítottabb leghírhettebb párttal...

Gepárd Géza 2010.04.13. 22:25:20

Én úgy látom az előttem szólókkal szemben hogy a szocik igenis nagyvonalú gesztust tettek az LMP felé. Mindenesetre számomra csalódás hogy az LMP nem viszonozza ezt. Nem ezt vártam tőlük. Ezzel a Fidesz malmára hajtják a vizet és ezek után komolyan el kell gondolkodnom azon amit már egyes helyeken suttognak. Az LMP valóban a Fidesz liberális szárnya volna? Én nem szeretném ezt hinni. Mindenhol lépjenek vissza a szocik? A válasz nem. Nem maradhat Magyarország baloldal nélkül, valamint ez egy olyan alternatíva ami szerintem a szavazóik számára is elfogathatatlan lenne és egyenlő a megadással. Kell egy tapasztalt racionális és nem mellesleg erős ellenpólus a parlamentbe amit én az MSZP-ben látok. Szeretném ebben az ellenpólusban az LMP-t látni. Én Józsefvárosban élek a Guttenberg téren ahol történetesen Szabó Zoltán lépett vissza. Remélem szavazhatok az LMP-re de ez csak akkor valósulhat meg ha látom bennük a demokratikus partnert. Félek azonban hogy a második fordulóban nem lesz kire szavaznom. Félre lehet tenni az önös érdekeket a demokrácia érdekében? IGEN LEHET

garizim 2010.04.13. 22:55:22

virtual!
Ezt a hülyeséget még hányszor fogjátok elsütni? Könyörgöm, legalább fogalmazzátok át! Vagy esetleg arra már nem terjed ki az értelmi képesség? Csak a szajkózás megy?

Stiel 2010.04.13. 23:20:11

@Gepárd Géza:
Szocik nem áldoztak sokat, azokban a körzetekben nem nyert volna a jelöltjük. Egyébként minden bizonnyal az LMP-s jelöltek még így is alulmaradnak a második fordulóban.

LMP szavazók nem egy szabadon átcsoportosítható szavazattömeg. Sokan eleve azért szavaztak az LMP-re, mert ők _nem_ MSZP.

A felelősséget se tessék áttolni. Ha valaki, akkor az MSZP tehet arról, hogy ennyien szavaztak a Fideszre. Ez az 'aki nincs velem, az ellenem' duma meg badarság. LMP nem a Fidesz szárnya - de nem is az MSZP-é.

Ha az MSZP a 2/3-os dolgokba valami beleszólást, szóval valami minimális hatalmat akar, akkor éppen hogy ez az önös érdek! Fidesz 2/3 nem a demokrácia vége. Max vörös szemüvegen át.

Bal A Tone 2010.04.13. 23:50:26

Az LMP a Fidesz bérpártja. Ezért nem lépnek vissza.

Amúgy mindegy is, hiszen az LMP úgyis megszavazná Orbánnak a kétharmados törvényeket.

Stiel 2010.04.13. 23:59:18

@Bal A Tone: asszem erre mondják, hogy egybites.

FlybyWire 2010.04.14. 00:18:38

Tényleg csak a legbutábbak maradtak....

J_H_Mallory (törölt) 2010.04.14. 01:41:38

Esetleg a Botox Ildi fölajánlhatná, hogy intéz az LMP-seknek valami jó kis állást a BKV-nál, havi 300, és nem is kell semmit csinálni.

ostopenko 2010.04.14. 02:56:20

a Fidesz adta a vastagabb borítékot az LMP-nek, ennyi. a választási szlogenjük is ez lehetne: Virítsd a lóvét!

Frank'Leó 2010.04.14. 10:17:52

Az utolsó héten az LMP is észrevette, hogy a Fidesz nem ad programot és nagy látványosan (egy Schifi-pörformanszként) odavittek nekik száz kérdést.

Válasz persze nem jött, le vannak fütyülve, ahogy a 8000000 választópolgár.
Ez nem zavarja őket.
A nagy hallgatásból az látszik, hogy a Fidesz biankó kétharmada sem éri el az ingerküszöbüket.

Miért akart a parlamentbe jutni egy ilyen párt?

garizim 2010.04.14. 11:06:42

LMP=Fidesz
Ebből következően tök mindegy.

J_H_Mallory (törölt) 2010.04.14. 11:24:26

@garizim: Ilyen logikával mindenki, aki nem kommunista tolvaj, az fideszes.

garizim 2010.04.14. 13:01:58

J_H_Mallory
Elismerem, igazad van, de azt tartom, hogy közelebb áll a Fideszhez, mint bármely más párthoz. Talán még pénzt is kaptak tőlük.

garizim 2010.04.14. 13:05:10

Illetve azért mégsem, mert én nem azt állítottam, hogy aki nem MSZP-s az fideszes, hisz akkor pl. én is fideszes lennék. Tehát a szavaimat légyszí ne fordítsd ki! De tényleg erős volt a párhuzam. Van az LMP-ben néhány (bár kevés) normális csávó is. Schiffer nem ilyen. Őt ismerem.

garizim 2010.04.14. 13:07:35

A "kommunista tolvaj" alapján viszont te fideszes vagy. Ebből következően itt, és most nem mérvadó a véleményed. Ilyen gusztustalanul csak fideszes beszél. Vagy,ami még rosszabb, egy jobbikos. Választhatsz:)
süti beállítások módosítása