Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Karotta, Winkler és az első eredmények

2010.04.11. 21:50 | ZöldMarci | Szólj hozzá!

Winler és Karotta emlékezetes 2006-os választási videójában felhívják a figyelmet egy hatásra, amely szinte minden választáson előfordul. A mostanin kevésbé, mert a hivatalos eredmények valószínűleg nagyarányú feldolgozottság miatt egyszerre kerülnek ismertetésre.

Az első eredmények a kisebb szavazókörökkel rendelkező falvakból futnak be, ahol a jobboldal általában erősebb. Az első adatoknál tehát akkor is vezetett a jobboldal, amikor később elvesztette a választást. Persze most a keringő részeredmények alapján 2006-tal ellentétben egyáltalán nincs fenyegetve a Fidesz első helye, de az első eredményekhez képest valószínűleg csökkeni fog valamelyest. Az LMP előnye az SZDSZ-éhez hasonlóan valószínűleg szintén emelkedni fog.
A konkrét példa: Winkler és Karotta videójában 20.20 perckor még 47 százalékkal vezet a Fidesz, hogy később elveszítse a választást. A videó már csak történelmileg is érdekes.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr591913061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása