Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Furcsa szavazósdi a fővárosban

2010.04.11. 19:50 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: budapest választás 2010 voks10

Ma a délutánra több fővárosi szavazókör előtt hosszú kígyózó sorok alakultak ki. Mint megtudtuk itt olyan választók élhetek demokratikus jogaikkal, aki nem a lakhelyük szerint szavaznak. A Piroslap is kilátogatott az egyik (Budapest, Józsefváros 43. számú szavazó kör) ilyen iskola elé. A sorban álló emberek közül rengeteg volt a türelmetlen, egy úriember kérdésünkre lemondta, hogy ő úgy érzi jelentősen csorbul az egyenlőség elve, hisz Ő itt lakik szeretne élni a szavazati jogával és 2 órát áll a sorba, míg mások 10 perc alatt leszavaznak. A sorban nagyon sok fiatal állt, akik mind vidékről érkeztek a fővárosba.

Sokan megunták a várakozást és fogták és hazamentek. Volt, aki azért kérte át ide magát, mert itt dolgozik és nem tudott volna másképp szavazni…. így sem tudtam mondta. Egy néni odalépet hozzám és elmondta, hogy ilyen még soha nem volt, hogy ilyen sor alakuljon ki, pedig már legutóbb is így kellet szavazni, többet kellet várni, de nem volt olyan hatalmas a tumultus. Szerinte itt valaki valamit bundázott.

Nem csak Józsefvárosban, hanem a szomszédos Ferencvárosban is ilyen sorok kígyóztak. Általában a nagyvárosokra igaz az a megállapítás, hogy szomszédos szavazókörökben hasonló eredmények születnek. Ezért a választás alatt különös figyelmet fogunk fordítani a következő szavazókörökre, és szomszédjaikra:


Budapest, III. kerület 9. szavazó kör
Budapest, IV. kerület 20. szavazó kör
Budapest, VII. kerület 14. szavazó kör
Budapest, VIII. kerület 34. szavazó kör
Budapest, IX. kerület 10. szavazó kör
Budapest, XIII. kerület 19. szavazó kör
Budapest, XIV. kerület 31. szavazó kör


Információnk szerint ezek olyan kerületek és szavazókörök ahol több 1000 új szavazó jelentkezett be az elmúlt hetekben. Kíváncsiak vagyunk, hogy mennyire befolyásolták ezek a szavazókörök a kerületi eredményt? Mi lett volna nélkülük? Van e olyan párt amelyik ettől kiugróan megerősödött?

Ha estleges választási csalás történt mi történik?

Bár az is igaz, hogy ezekben a kerületekben igen nagy egyetemek és kórházak vannak…. Az itt igazolással szavazók sem tartották korrekt dolognak azt, hogy mások esetlegesen eldönthetik, azt hogy az itt élőket ki képviselje a parlamentben.
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr201912575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása