Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Öngyilkos lett Daróczi Dávid

2010.04.03. 12:46 | balközép | 3 komment

Címkék: gyurcsány kormány 2010 daroczi dávid

Meghalt pénteken éjszaka Daróczi Dávid, volt kormányszóvivő. Daróczi Dávid öngyilkos lett, egy Andrássy úti ház harmadik emeleti lakásában felakasztotta magát. Azt, hogy mi vezette odáig a volt kormányszóvivőt, hogy önkezével vessen véget az életének, egyelőre nem tudni. Az éjszaka elvégezték a halottszemlét, a gyilkosság lehetőségét kizárták.

Éjszaka az Andrássy úti épület előtt nyilatkozva a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese annyit mondott, hogy a harmadik emeleti lakásban este egy akasztott férfi holttestet találtak. Sass Oszkár annak a tényét nem erősíthette meg, hogy Daróczi Dávidról van szó. A halottszemlét követően a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy éjjel 23 órakor érkezett bejelentés a rendőrségre. A halottszemlén kizárták a gyilkosság lehetőségét, a 37 éves férfi halálának körülményeit közigazgatási eljárásban, orvosszakértő bevonásával vizsgálják.

Gyurcsány Ferenc azt mondta a hír hallatán, "letaglóz volt szóvivőm és barátom halála. A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: rokonaival, barátaival, ismerőseivel együtt cipeli Daróczi Dávid halálának fájdalmas terhét. Szeretném hinni, hogy lelke halálában nyugalmat talál - tette hozzá.

Az MSZP is mély döbbenettel értesült Daróczi Dávid tragikus haláláról. Közleményükben azt írták, "egy fiatalember elvesztése önmagában is felkavaró, de a megváltoztathatatlan elfogadását különösen nehézzé teszi az, ha olyan embertől kell búcsúzni, aki számunkra nemcsak a hírek szereplője volt, hanem a mindennapok részese, munkatárs, sőt, sokaknak barát".

Navracsics Tibor közleményében így fogalmaz a párt: "Mély megrendüléssel fogadtuk a volt kormányszóvivő halálának hírét. A Fidesz Országgyűlési Képviselőcsoportja nevében részvétünket fejezzük ki Daróczi Dávid családjának".

Daróczi Dávid 1972. április 29-én született Daróczi József néven, de később ezt megváltoztatta, hogy ne keverjék össze édesapjával, Choli Daróczi Józseffel. 1990-1995 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Hittudományi karának tanulója volt, majd 2004 óta a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán tanult. 1994-1995 között a Népszava újságírója volt, majd átment a Színes Vasárnap című újsághoz, ahol 1997-ig dolgozott. 1997-1999 között a Világgazdaság újságírója, később a tőzsde rovat vezetője volt. 2001-2004 között a Rádió C felügyelő bizottságának elnöki tisztjét töltötte be. 2002-2004 között a Magyar Televíziónál dolgozott a Híradó szerkesztő-riportereként, majd az Üzleti Híradó felelős szerkesztője lett. 2004-2005 között a Magyar Hírlap szerkesztője majd a gazdasági rovat vezetője volt. 2005-2007 között a Miniszterelnöki Hivatalban a miniszterelnök szövegírója, majd a Kormányszóvívői Iroda vezetője lett. 2007 júniusában nevezték ki kormányszóvivőnek.

Két évig dolgozott a Gyurcsány-kormány szóvivőjeként, ebből a pozíciójából 2009. április 24-én, a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón távozott. Ekkor eltűnt a médiaérdeklődés középpontjából, ahova az év végén tért vissza. 2008 tavaszán már hírbe hozták Vámosi Viki (34) topmodellel, de tavaly december közepén robbant bombaként a hír: hónapok óta együtt van Liptai Claudiával (37). Ismeretségük nem volt új keletű, gyengédebb szálak már hónapokkal a bejelentés előtt szövődtek közöttük.˙(FH / Blikk/atv.hu)

Lemondása után fél évvel egy interjúban elmondta: 2008 őszén érezte, hogy Gyurcsány-kormány körül elfogyott a levegő. "Ha Gyurcsány vízen járt volna, azt mondanák, hogy lám, nem tud úszni."

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr781891705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2010.04.04. 15:52:19

Szánalmas színjáték. GYÁSZSÓ.

MI KÖZE a Parlamenthez egy tátikának?

Túl sokat tudott Gyurcsányi bizniszeiről,

lelkibetegként pedig könnyen befolyásolható volt,

tehát el kellett tűnnie - persez lelkibetegsége miatt senki nem fog gyanakodni.

Halálából pedig látványos

gyászsót lehet rettyinteni.

A SOK HÜLYE MEG BEKAJÁLJA!!!!!!!!!!!!!

A családtagok helyében nem engedtem volna ezt a ripacskodást.

ITT A SHOW!

HOMOK A SZEMEDBE, VAKULJ PARASZT!

Daróczit pont a "szerettei" meg "barátai" meg üzletfelei nem hagyják békében nyugodni.

Gepárd Géza 2010.04.04. 19:33:43

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: erre inkább nem mondok semmit. Remélem ha egyszer magadba nézel mélyen rájössz majd hogy mit írtál.

Nem mellesleg nyugodjék békében
süti beállítások módosítása