Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Egy kicsit szomorkás a hangulatom - befejezi a Kispál

2010.04.02. 10:45 | balközép | 1 komment

Címkék: zene sziget kispál

Lehet, hogy örökre befejezi a zenélést a Kispál és a Borz. A stílus zenekar utolsó fellépése az idei , Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján, augusztus 9.-én lesz. A visszavonulást tegnap jelentették be, a Sziget szervezői és a zenekar tagjai által tartott sajtájon.


A Kispál és a Borz 1987-ben alakult meg. Az együttest Bräutigam Gábor, Ózdi Rezső, Kispál András és Lovasi András alapította. 1989-ben adták ki első demójukat Tökéletes helyettes címmel, majd megjelentették első albumukat is Naphoz Holddal néven. Természetesen az elmúlt két évtized alatt az együttes tagja sokat változtak. Kétszer volt dobos csere, legújabb dobosuk a 2007 telén "beavatott" Mihalik Ábel. A koncerteket Gyakran vendégművészekkel színesítették, például a Pál Utcai Fiúk énekesével, Leskovics Gáborral.
2009. szeptemberében megjelent a zenekar első DVD-je. A szimplán csak „Koncert” névre keresztelt kiadványon a 2007-es pécsi 20 éves jubileumi koncertjük anyaga látható. A zenekar egy szórakoztató videoklipet is forgatott a „Többiektől” című dalra, melyet Merényi Dávid és Nagy Gergő (nagymerénylet produkció) rendezett.


A furcsa nevű zenekar név storyja is érdekes, Az eredeti elképzelés szerint az együttes neve csak „Borz” lett volna. Ezt azonban Kispál András kifogásolta, arra hivatkozva, hogy korábban csupa állatról elnevezett együttesben játszott, amik sikertelenek voltak. Ezért úgy döntöttek, hogy őt kiemelik a névben.


A megszűnés oka is érdekes: "Magunk elé azt a határidőt tűztük ki, hogy ha márciusig nem sikerül összehozni egy nagylemeznyi anyagot, akkor abbahagyjuk. Nem sikerült, három dal nem egy album" - mondta Lovasi András, a zenekar egyik alapítója az MTI-nek. Hozzátette: egyelőre az biztos, hogy a következő négy-öt évben nem lép színpadra a Kispál és a Borz. Búcsúként a Sziget fesztiválon mintegy háromórás koncertet ad a zenekar.

(mti/wiki)
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr861888157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.04.02. 11:15:28

OFF:

kuruc.info/r/52/57566/

Nos, ha mi szimbolikusan patkányok vagyunk, akkor nem tudom mi a faszért tiltakoznak, amikor mi szimbolikusan lenácizzuk és lefasisztázzuk őket?
süti beállítások módosítása