Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Egy beszélgetés a Jobbikkal...

2010.03.23. 16:15 | szocdemman | 15 komment

Címkék: választás olvasói levél jobbik 2010

Én egy határozottan baloldali ember vagyok. Ezt fontos leszögezni a levelem elején, úgy érzem. Ám emellett szeretek megismerkedni minden párt programjával, álláspontjával. Hisz végső soron nálam a választásnál ez a legfontosabb, nem a párszimpátia.

Hát akkor ez alól a Jobbik se képezzen kivételt! Ugyan mostanában igen sok botrány körvonalazódik a párt körül, de mégis megadom nekik az esélyt. Amint ezt elhatároztam a metrón, és leszálltam a Blaha Lujza téren, már ott is volt előttem a lehetőség, hiszen ott „standolt” a Jobbik. Bár nem volt vonzó, hogy az asztalkához csak úgy, egy csővel volt rögzítve egy deszka, amire festékszóróval felpingálva, hogy Jobbik. De hát a külsőség nem minden.

Odamentem tehát. Az első kérdésem a párt Iránihoz fűződő kapcsolatára vonatkozott. Gondoltam, kapásból megcáfolják. Ám a választ egyenesen megdöbbentett és egy kicsit meg is rettentett. A „standoló” úriember azt válaszolta - büszkén -, hogy persze, van a Jobbiknak iráni kapcsolata, sőt nem csak Iránnal, hanem majdnem az összes arab országgal, elvégre testvérnépek vagyunk, mellesleg ez a finn-ugor bla-bla ez hülyeség. A Jobbik, ha kormányra kerül, elsősorban ezekkel, az országokkal kíván gazdasági szövetségre lépni, és az Uniót minél inkább mellőzni fogja.

Azután rákérdeztem Dénes Dénesre, aki volt MIÉP-es, s most a Jobbik sorait erősíti. Azt nyilatkozta annak idején, hogy a Jobbik az Izraelből irányított párt. Ekkor elkezdett gyanúsítani. Ugye te nem azok közül, vagy akiket most nem akarok megnevezni? Kérdeztem, kikre gondol, s a válasz egyáltalán nem lepett meg: akik nem ünneplik a karácsonyt.

Még jobban elborzadtam. Elkezdte kibúvóként felhozni, hogy eladják a szocialisták az országot, és hogy nem is halott erről a Dénes Dénesről, és ez csak a média, amit a szocik meg az izraeli nagytőke irányít. Ezek után hosszú előadást tartott nekem történelemből. Amikor arról beszélt, hogy Jézus igazából magyar volt, na ott megköszöntem neki a beszélgetést, és otthagytam.

Hazafelé a 7-es buszon végig az járt a fejemben, hogy valami itt elromlott. Hogyan lehet olyan párt, amelyik éppen az Országgyűlésbe készül, és az aktivistái össze-vissza zsidóznak, és büszkén hirdetik, hogy azzal az Iránnal fognak majd össze, amely,  ugye tudjuk, atomfegyvert fejleszt. Hogyan lehetnek olyan emberek, akik rájuk fognak szavazni? Vagy velem van a probléma?

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr161862735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Picsasereghajtó 2010.03.23. 16:44:15

"Vagy velem van a probléma?"

Veled, és a többi marhával aki még mindig ezekre szavaz.

Ha a 2006 őszi blamázs után eltakarodtatok volna, akkor a Jobbik sehol nem lenne most. Ezt csakis magatoknak köszönhetitek, meg az SZDSZ-nek, aki a tavalyi EP kampányban ingyen reklámozta őket. (gyűlölöm a Jobbikot és az agyhalott szavazóit, de ha választani kell hogy ők, vagy az SZDSZ legyen a harmadik erő, akkor egyértelműen a Jobbikot választom.)

Frank'Leó 2010.03.23. 17:10:29

Kedves Sün! balázs!

"Veled, és a többi marhával"
"eltakarodtatok volna"
"gyűlölöm"

Szép, tagolt, logikus érvelés...
No, ez a Jobbik szintje.

perzsmacska 2010.03.23. 22:31:34

"azzal az Iránnal fognak majd össze, amely, ugye tudjuk, atomfegyvert fejleszt"
Mert Egyesült Államok nem fejleszt atomfegyvert? A vele való összefogás miatt is ki lennél akadva?

Egregor 2010.03.24. 09:52:45

Egyetlen hivatalos dokumentum sem bizonyítja, hogy Irán atomfegyvert fejleszt. A hírszerző szolgálatok jelentése szerint sem fejlesztenek atomfegyvert.

Izrael atomfegyverekkel rendelkezik.

Irán folyamatosan beengedte az atomenergiaügynökség ellenőreit a létesítményeibe

Izrael egyszer sem engedte meg.

Ami meg az aktivistákat illeti: hát istenem, hülyék mindenütt akadnak.

Egregor 2010.03.24. 09:55:03

@Frank'Leó: a maga nyers módján tökéletesen igaza van. A Jobbik azért lehet több, mint egy 1-2%-os törpepárt, mert ti, pirosbögrések hatalmon maradtatok.

Egregor 2010.03.24. 09:57:18

@perzsmacska: Pakisztán (muszlimok) és India is rendelkezik atomfegyverekkel. Észak-Korea robbantott is vagy kétszer.

Észak-Korea mégis kevésbé "veszélyes", mint Irán, mert É-K nem akarja Izraelt eltüntetni. Ők csak Dél-Koreát és az USA-t.

Érthető a dolog, a HVG is megírta, hogy a zsidó lobbi a legerősebb az USA külügyében...

dupla vé 2010.04.02. 13:49:10

én csak azt szeretném tudni, hogy mit jelent az hogy határozottan baloldali? csak mert ha a politikusok sem értik mi a bal és mi a jobb oldal, akkor te honnan tudhatnád?

baraczk88 2010.04.08. 20:36:58

Hát képzeljétek, én az mszp standjánál voltam, és aztmondták hogy szovjetunióval fognak szövetkezni, és Sztálint állítják a párt élére. Azt mondták Jézus szovjet volt, és vörös zászlóval együtt feszítették keresztre. Én is elgondolkoztam hogy velem van e a probléma hogy nem rájuk akarok szavazni. Hülyeségeket én is tudok írkálni, hazdozni. És mellékesen tényleg lehet egy hülye a Jobbiknál is, aki ilyeneket állít. De kéremszépen nézzük már meg az mdf(???) színeiben indulókat... dadognak, beszélni sem tudnak.... ő pedig nem egy pártember volt, kérdezd inkább Vona Gábort, érdekes, vele nem akar sem Orbán sem senki más beszélni, vajon miért?? Mellékesen pl. Brazíliát említette a Jobbik akikkel lehetne üzleteket köttetni, és képzeld, Oroszországot!! Úgyhogy erről ennyit....

nüs 2010.04.12. 17:19:44

Egyetlen hivatalos dokumentum sem bizonyítja, hogy Irán atomfegyvert fejleszt. A hírszerző szolgálatok jelentése szerint sem fejlesztenek atomfegyvert.

Izrael atomfegyverekkel rendelkezik.

Irán folyamatosan beengedte az atomenergiaügynökség ellenőreit a létesítményeibe

Izrael egyszer sem engedte meg.

Ami meg az aktivistákat illeti: hát istenem, hülyék mindenütt akadnak.

Solymosi Eszter Tiszaeszlár 2010.04.20. 11:32:24

Na látom itt is az és alapvető hiánya áll fent de hát ilyenek a szocionisták az meg hogy Jézus magyar volt e nem tudom de annyi tudományos hitele van mint a fin ugor elméletnek ja és kedves cionista barátom igen az arabok köztük a törökök genetikailag kimutathatóan rokonaink,és ha feltétlen szörnyülködni akarsz(www.youtube.com/watch?v=_fNOPA7Z9F8)hallgasd meg figyelmesen

Solymosi Eszter Tiszaeszlár 2010.04.20. 11:35:05

Szerintem nem kellene engednetek ,hogy hozzászólhassunk a híreitekhez mert belefulladtok

reagál 2010.04.22. 15:37:29

Ugye Izrarlnek van atom fegyvere, remélem nem vitatod és azt se kitól kapta??
Akkor Iránnak Iraknak miért nem lehet???
Tudod ugyanazok intézik a témát akik a holokauszt üzletet, tudod akik a MÁV-ot akarják beperelni, tudod azok akik az amerikai ügyvédi irodát leállitották ,hogy ne vállalja a MÁV védelmét.
....és az egész természetesen a veresek elvesztett választási idejére. csinálva.
Mit gondolsz, miért hallgatnak a veresek, amikor nem látod csapkodják a térdüket öröműkben, na most kap a magyar nép, el tudom képzelni, hogy az ötlet tőlúk származik, meg a MAZSIHIZS-tól.
tudod ugye, hogy a sabesz dekkesűk veres párti

Várúr 2010.04.29. 13:25:04

@Solymosi Eszter Tiszaeszlár:
Válasz a hírneves Tiszaeszlárra. A finnugor-magyar atayfiság nem vér, hanem nyelvrokonság. Hivatásos szittyák a kettőt tévesztik, tudatosan, vagy tudatlanságuk mián. Türk (turk) magyar vérrokonság a múlt ködébe vesző tény, genetikailag a Kárpát-medencében ma már alig kimutatható, legfeljebb a jászok, a kunok és a tiszántúliak kis részénél merül fel. Arab vérrokonságról szó nincs, ők ugyanis nem türk vérűek. Hívők szerint Jézus isteni személy, eredetét firtatni mulatságos. Közege, képzettsége, tanítványai, utódai kivétel nélkül mind zsidók voltak. Az első őskeresztény közösségek ugyancsak zsidókból verbiválódtak. A kereszténység két legszentebb könyve közül az egyik, a Biblia zsidó.
Végül atom: Izrael demokratikus ország, Irán nem. Legutóbb saját tüntetőit lövöldözte halomra. Irán vállaltan támogatja a nemzetközi terrorizmust, emiatt saját arab szomszédaival is véresen ellenséges a viszony. A közel-keleti (törékeny) egyensúly az egyik legkomolyabb nemzetközi érdek, v.ö. olaj, gáz, illegális bevándorlás, állandó tűzfészkek. Alig másfél évtizede több, mint egymillió ember halt meg az Irak/iráni háborúban. Iránban él vagy 70 millió ember, Izraelben 6 millió. Irán területileg óriás, Izrael kisebb, mint a Dunántúl. Irán csurig tele olajjal, földgázzal, meleg tengeri kikötőkkel, Izraelnek kikötője van kettő, és még kettő: sivataga és technológiája. nem remélem, hogy meggyőztelek, csupán tájékoztatni akartalak. Ehhez képest még csak zsidó sem vagyok (persze hülye és jobbikos sem).
süti beállítások módosítása