Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kik a jelöltek a Viharsarokban?

2010.03.21. 11:35 | szocdemman | 2 komment

Címkék: választás 2010 jelöltek

Pénteken lezárult a jelöltállítás. Tegnap indult sorozatunkban górcső alá vesszük a 176 választókörzetből azokat, melyben a politikai világ egy celebje indul. Már megismerhettük a Nógrád, Heves, Borsod és Szabolcs demokrata lovagjait. Ma az útirány Dél-Kelet Magyarország. Így Bács, Jász, Hajdú, Békés és Csongrád választókörzeteiből szemezgetünk.

Bács-Kiskun megyében 10 körzetben mérkőznek meg a politikusok. Ez a megye inkább a Fidesznek kedvez. Rögtön az első körzetben méretődik meg Kecskemét fideszes polgármestere, Dr. Zombor Gábor. Tiszakécske és környékén védheti meg sokadszorra mandátumát a parlament nagy öregje Lezsák Sándor. Érdekesség még, hogy az MSZP Csernus Ferencet az MDF pedig Csernus Tibort, illetve ugyan erre az analógiára a Jobbik Gyöngyösi Mártont a Civil Mozgalom meg Gyöngyösi Sándort indítja. Kiskőrösön is szintén lefutott a végeredmény. Szavazatokért itt is egy MDF-esből lett Fideszes veterán, Font Sándor harcol. Kalocsán a KDNP elnöke Semjén Zsolt nézz farkasszemet MSZP-s MDF-s LMP-s és Jobbikos kihívóival.  Semjén azután kapta meg 2006-ban ezt a körzetet, hogy nyilvánosságra került a hangfelétel, amin Bagó Zoltán Fidesz jelölt megzsarolta MDF-es ellenfelét. Az utolsó választókerületben, Bácsalmáson járta az utcákat ajánlószelvényért az MDF nagymenője Karsai Péter.

Kiskunok után jöjjenek a Nagykunok. Jász-Nagykun-Szolnok megye 8 választó kerületre tagolódik. 2006-ban mindegyikben szocialista győzelem született. A jászberényi egyesben a város szocialista polgármestere Dr. Gedei József hajrázik, míg kettesben a szoci nagyágyú Szekeres Imre. A karcagi nyolcas Vadai Ágnes MSZP-s államtitkár és Varga Mihály Fideszes miniszter ütközésének ad terepet.

Hajdú az igazi narancsliget. A kilenc mandátumból valószínűleg mind a kilencet elhozza a Fidesz. Ebben a megyében sem indul sok erős ember. Kósa Lajos Debrecen polgármestere a legnagyobb név a Fideszből. Az MSZP legerősebbei Dr. Juhászné Lévai Katalin és Oláh Lajos. Hajdúböszörmény meghódítására készül a Jobbik egyik arca Pogácsás Mariann.

Következő megyénk elég békés, hiába a név kötelez. Békés megyében három olyan név van aki kiemelendő: Az első Vantara Gyula (Fidesz) Békéscsaba polgármestere. A második szintén egy polgármester, a kolbász másik fővárosának, Gyulának a vezetője Dr. Perjési Klára (MSZP). A harmadik egy renitens képviselő a battonyai betyár, Dr. Karsai József (MSZP).

Mai etapunk légérdekfeszítőbb állomásához, ami egyben az utolsó is, Csongrád megyéhez értünk. Szegeden indul az MSZP két fiatal reménysége: Ujhelyi István és Botka László polgármester. Csongrád városában térhet vissza a parlament mókamestere, az örök kisgazda, Torgyán József. Az FKGP 2002-es bukása óta több pártot is alapítót Torgyán. Most a nevét viselő Torgyán-Kisgazda Koalíció színeiben próbálkozik. A nagy come back azonban elmarad, hisz a pártnak alig van tíz jelöltje.

Hódmezővásárhelyen a Fideszen kívül nem nagyon rúg más labdába és nem csak azért mert Dr. Lázár János polgármester a jelölt. Végezetül a „szokásos polgármester indul”, azonban most a makói szocialista Dr. Buzás Péter.

Hát az ország Dél-Keleti választó körzetei nagyon szegényes összetételűek a jelölt állítás szempontjából. Holnap azonban Budapest és Pest megye jelöltjeit vizsgálgatjuk, általában a pártok a fővárosban indítják a nagyágyúkat. Kiderül, hogy ez a tétel most is igaz-e?

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr281856268

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyenlítő TV (5. adás) Jászberény 2010.03.21. 16:53:34

A Jászságból sosem elég! Stábunk Jászapáti és Jászszentandrás után ellátogatott Jászberénybe is, hogy utánajárjon a helyi korrupciógyanús ügyeknek. Itt sem kellett csalódnunk a Fideszben. Pazarlás, panama, mutyi. Mit várhatnak a tisztességes jászságiak...

Trackback: Egyenlítő TV (4. adás) - Jászapáti - Pócs János, a falu bikája 2010.03.21. 16:53:11

Az Egyenlítő TV stábja Jászapátin és Jászszentandráson járt. Kövér László kijelentéseit már hallhatták, most tekintsék meg a teljes kalandot a választási csalásba és több bűnügybe keveredett Fidesz-jelölt Pócs Jánossal. Jó szórakozást!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyenlítő TV · http://egyenlito.blog.hu 2010.03.21. 16:54:56

Azért Jász-Nagykun-Szolnok megye annál az egy bekezdésnél érdekesebb ,,eseteket'' is tartogat ;) Trackbackeltem :)

MPéter 2010.03.22. 20:27:34

"Jász-Nagykun-Szolnok megye 8 választó kerületre tagolódik. 2006-ban mindegyikben szocialista győzelem született."

Hazugság, kb. mint az egész blogod, ugyanis Varga Mihály Karcagon az első fordulóban nyert.

www.valasztas.hu/parval2006/hu/09/9_0.html

Ezért megajánlanék neked egy piros lapot!
süti beállítások módosítása