Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Terjed a hélóta láz

2010.03.20. 17:21 | balközép | 3 komment

Címkék: jobbik helota

Király András Jobbik leköszönt szóvivője nyelvet újított. Azonban helytelenül, hisz az alföldi tájszólásban kiejtett hélóta, helyesen helóta (görögül Εἱλῶται), az ókori Spárta jobbágysorú (tehát nem rabszolga), a poliszban politikai jogokkal nem rendelkező rétege volt. Földműveléssel foglalkoztak. A facebookon több csoport is létrejött a kiszivárgott videó kapcsán. Valamelyik, a hélótákat szabadítaná fel, valamelyik Király Andrásból kormány szóvivőt csinálna. Van aki úgy gondolta, hogy Király András visszaemlékezéseit egy naplóban összefoglalja.

Az interneten képek tucatjainak születéséhez adtak Király gondolatai ihletet. És youtubeon is megszületett az remix.

De mind hiába, Király András leköszönt. Az egykor a fideszes Lánchíd rádiónál dolgozó kommunikációs szakember pótolhatatlan űrt hagyott maga után a politikai közéletben. Őszintén szólva ez ilyen „helyi basszájba” májerkedő suttyókat, sem egyetemen ,sem középiskolában nem bírtam. Én remélni tudom csak, hogy elmúlik annak az ördögi bűbájnak a hatása, mely a magyar választók szemét fátyolként takarja el és nem adnak hatalmat „királyandrásoknak” A felelősség az hiányzik ezekből a jobbikosokból. Pedig tudhatnák, hogy a szavaknak súlya van. Nem tehetnek meg bármit, nem mondhatnak bármit, és nem ígérhetnek bármit. Pedig ezt teszik. És a baj az, hogy ezért mi „helóták” fogunk megint súlyos árat fizetni. Új politikai elit jelentkezik, mely még mocskosabb, mint az előző. Nem hiszem el, hogy ezt csak én látom. Remélem, sokan vagyunk, akik felelős döntést hoznak április 11-én. Isten óvja Magyarországot!
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr141854996

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nehéz lehet ilyenkor jobbikosnak lenni 2010.03.23. 11:04:02

A nemzettudat hanyatlóban van. Egyre kevésbé fontosak a hagyományok, a történelem, a nemzeti szimbólumok. Ezek nem csak a hétköznapokból, hanem az oktatásból, médiából, közéletből is kikopófélben vannak. Ha nem akarjuk, hogy a hazafiasság végleg eltűn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gepárd Géza 2010.03.20. 17:46:49

Ez poén:) Hééélótaa! Ez nagyobb történet mint annak idején a sün.
Remélem most már kimegy a kettőskeresztes párt szóhasználatából a zsidózás és a helyét átveszi a hélóta gyalázás:P:P

P.S.: Merje a Jobbik azt mondani ezek után hogy nem egy rasszista párt. Most már remélem mindenki számára világos! Ők utálják a Hélótákat:)

meis (törölt) 2010.03.22. 13:07:38

"...helyesen helóta" - ja, biztos így ejtik a görögök is, magyar "e"-vel : ) Jó, hogy nem mindjárt "helauta".

baraczk88 2010.04.08. 20:20:18

Nagyon tudok gratulálni a kedves ultraliberális kollégának az írásához! Az első mondatod: Király András Jobbik leköszönt szóvivője! Aláhúznám a leköszönt szót! Nem úgy mint az mszpnél, ahol kedvére sikkasztgathat az ember, kedvére kúrhatja el, hazudhat éjjel, nappal. Ezzel ugye nincs gond? szdszről ne is beszéljünk... Viszont ha valaki fiatal korában, ittas állapotban, úgy, hogy semmi köze nincs még a Jobbikhoz, tesz kijelentéseket, akkor a Jobbik rögtön egy rohadt hazug szemét párt ugye? Felelősség. Gondolom marha felelőségteljes lehetett 15-18 éves korában az iromány szerzője. Gondolom egy korty alkoholt nem fogyasztott, életében nem szólt be senkinek. De ha még így is lenne, akkor mindenki aki életében már ivott, és illuminált állapotban nem illőeket mondott, őt ki kellene irtani, és ő egy felelőtlen rohadt szemét ember? Csak mert akkor egyedül tetszik lenni a világban, kedves szerkesztő úr, aki a mennybe kerül. A másik fele: kéremszépen az mszpben ki mondott le sikasztásért? Ki mondott le hazudozásért, és az ország elkúrásáért? Csak mert Király András rögtön lemondott. Pedig az ügye szerintem valószínüleg nem hatott ki a görögországi válságra, nem úgy mint kedves Ferencünk ügye, ami igenis kihatott. Várom a kedves szerkesztőúr válaszát!
süti beállítások módosítása