Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Csökkennek a törlesztőrészletek

2010.03.19. 11:48 | balközép | Szólj hozzá!

Címkék: bank hitel

Jelentősen csökkennek a törlesztőrészletek a forint tartós erősödése miatt. A magyar valuta több mint egy éve volt olyan erős, mint most, ez a változás pedig a törlesztőrészletekbe azonnal be is árazódik. 262 forinton jegyzik a forintot, múlt héten még négy, két hete pedig több mint 10 forinttal volt gyengébb.

Az euró alapú hitelek esetében 5 százalékkal mérséklődtek a részletek, a frank alapú hitelek esetében ennél jóval kisebb, de szintén kedvező a változás. Ráadásul - szakemberek azt mondják - tartós is lesz a mérséklődés. „Elképzelhető egy kismértékű korrekció, viszont a trend a forint erősödésének irányába mutat, így elképzelhető az is, hogy jövő héten akár a 250-es jegyzések is előfordulhatnak” - mondta az ATV Híradójának Taraczky Andrej, a BudaCash Brókerház deviza üzletágának vezetője.

A svájci frankkal szemben is folyamatosan javít a forint, igaz a 180 forintos lélektani szintet itt még nem tudta átlépni az árfolyam, így a törlesztőrészletek csökkenése a frank alapú hitelek esetében nem annyira jelentős. A változás viszont itt is kedvező, és nem kell sokat várni rá - azonnal beárazódik. „Amikor törlesztünk, az aznapi árfolyamon számítja ki nekünk a bank az adott svájci frank, vagy euró ellenértékét forintban, úgyhogy ez rögtön meglátszik a saját törlesztőrészletünkben” - magyarázta el Orosz András, a K&H Bank Zrt. ügyvezető igazgatója.

Szakemberek úgy számolnak, az erősödő forint és ezzel együtt a törlesztőrészletek csökkenése jelentősen mérsékli majd a hitelbedőléseket is. Míg a bankok tavaly 60 ezer lakáshitelt ütemeztek át, addig idén legfeljebb ennek felével számolnak.
 

(atv.hu)

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr21851972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása