Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Mondjátok meg Ödönnek!

2010.03.16. 06:42 | Bunkológus_ | Szólj hozzá!

Címkék: orbán fidesz járai

Nem, ez nem az a nóta, ami úgy kezdődik, hogy „Mondjátok meg Máriának, szeretem!”
Nem, én nem szeretem Ödönt. Mondjátok meg Járainak…! Kezdődne. Mondjátok meg, hogy nem szeretem! Mondjátok meg, hogy nagyon nem egészséges pártjában magánvéleményt nyilvánítani.

Na jó. Lehet, de csak keveseknek, és ha teljesül három feltételből legalább kettő:

1. Egyezik az Isten véleményével.
2. Nem veszik észre - ez kizárt (amint azt Mádi László magánvélemény utáni gyors kirúgása bizonyítja).
3. Nem mindenben felel meg O.V. utasításainak, de már olyan sokat tudsz, vagy olyan sokat adsz jelenleg is, vagy éppen nincs más helyetted, hogy megteheted!

http://www.bpn.hu/news_images/1042/orban_jarai_853_2009120704228_483.jpg

„Járai szerint fiskális diktatúrára van szükség” Azt elhiszem. Kellene a diktatúra. Pártja és elsőszámú vezetője ezerrel seper, hogy eltávolodjon a diktatórikus jelzőtől. Neki nem szóltak? Nem mondták, hogy ennek a kifejezésnek rossz üzenete van a választók felé?

Ki is Járai?


…„Az Orbán-kormány egykori pénzügyminisztere soha nem tudott önálló, független szereplőként fellépni a gazdaságpolitikában, nyilatkozatai hamar hiteltelenné váltak. A portfolio.hu értékelése szerint „Járai hat év alatt sem tudta lemosni magáról a politikusi bélyeget. Megszólalásai gyakran a fecsegés szintjén történtek, szenvedélyes kirohanásai mögött nem volt nehéz felfedezni a politikai elfogultságot – nem is elsősorban azok tartalma, hanem formája miatt.”…
..Voltak olyan értékelések is, amelyek szerint százmilliárdokban mérhető az a kár, amelyet egyes felelőtlen nyilatkozatai, az ezek nyomán gyengülő forint és felszökő kamat okoztak az országnak…” portfolio.hu, hirszerzo.hu


És láss csodát: ismét nyilatkozott. A teljesség igénye nélkül felsorolom, miket volt bőr a képén mondani, pontosabban mit üzent a piacnak! Ne feledjük, a nemzetközi pénzpiac beárazza a magyar hülyeséget is!


1. Magyarország még éretlen az euróra;
2. gyenge, felkészületlen gazdaságra nem szabad ráereszteni az erős eurót;
3. A megalakuló új kormánynak pedig azonnal új költségvetést kell készítenie;
4. drasztikus, gyorsan végrehajtott adócsökkentésre van szükség;
5. a kiadásokat is csökkenteni kell – ezek között a bürokráciát és a szociális ráfordításokat említette;
6. hangsúlyozta, hogy a saját véleményét ismerteti, nem a Fidesz gazdaságpolitikáját;
7. fiskális diktatúrára van szükség. Mégpedig azért, mert a magyar állam jelenleg a GDP 50 százalékát osztja el újra, miközben régiós versenytársainknál ez az arány csak 40 százalék;
8. olyan vagyonadót azért elképzelhetőnek tart, amely az elmúlt tíz év vagyonosodását csapolja meg.

Szóval üzent. De nem csak piac kapott jól értelmezhető iránymutatást, hanem a választók is. Tőlük tanultam a tények - elhangzottak - sajátos demagóg értelmezését, most elmondom, Cser-Palkovics Úr hogyan reagálna egy ilyen nyilatkozatra, ha az MSZP szóvivője lehetne:


1-2–3. pont:  Magyarország gazdasága romokban hever. Ne bízzatok a kormányban. Árazzatok be bennünket drágábban, mert minél rosszabb most, annál könnyebb lesz eredményt felmutatnunk, ha mégis átvehetjük a hatalmat!
4–5–7. pont: Kedves választók: az előző kormány felelőtlen gazdaságpolitikája miatt adót vagyunk kénytelenek csökkenteni. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, további leépítéseket tervezünk bürokrácia csökkentése címén. Ha eddig kaptál szociális juttatást- nyugodtan idesorolhatod a következőket: gyermektámogatás, eü ellátás, munkanélkülieknek járó ellátások, gyermeket vállalóknak járó ellátások, segélyek, stb.-, akkor ezekre ne számíts!
8. pont: Igen. Mi nem akarunk vagyonadót. Vagy akarunk. De olyat, ami csak azoktól vesz el, akik nem fizettek szja-t. Vagy akik nem közénk tartoznak. Vagy akik ellenünk voltak a választáson. Ezt majd még eldöntjük, ha megkapjuk tőletek a teljhatalmat!
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr741842885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása