Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kitört az első politikai Twitterháború

2010.03.14. 12:36 | szocdemman | 43 komment

Címkék: választás jobbik twitter 2010 lmp

 

Tegnap nekiesett a Jobbik az LMP-nek a Twitteren. A vita az LMP ajánlószelvényeinek szabályossága körül bontakozott ki. A Jobbik ugyanis, több választási bizottságban, azzal golyózta ki az LMP jelöltjét, hogy érvénytelennek minősítette a két különböző színű tollal kitölt ajánlásokat. A csicsergő csata tegnap kezdődött azzal, hogy a Jobbik elkezdte nevelni az LMP-t.

A „Budapest - lehet más!”-ra reagáltak az igazság bajnokai: „De ti nem lehettek mások a többi pártnál, LMP-s választási csalót leplezett le a Jobbik Nagykőrösön”. A közösségi csata színvonala kísértetiesen hasonlít arra, amikor a lakótelepi óvoda középső csoportjára: ”csaltál - nem csaltam - de igen - nem is - hazudsz - nem hazudok” . A vita váratlan fordulatot is vesz, amikor csatlakoznak a különböző pártok szimpatizánsai is, és természetesen jól informáltak, igazolják kedvencük állításait.

Néhány gyöngyszem a parlamentbe törekvő - az eddigi elitet leváltani készülő - új, tiszta pártok Twittwer csatornájáról: „Lehet más a csalás.” - „Mondja a bizottság jobbikos tagja.”  - „Mondvacsinált indokok alapján akadályozzák két képviselőnk indulását, úgy látszik, a Jobbik aggódik az LMP sikere miatt.” - „hahaha” - „Nem kell magyarázkodni, nem kéne csalni!”
„Az LMP már nem csak hazudozik, csal is. Lehet más a csalás, és hazudozás pártja.” „És kié ez az autó? Közünk sincs hozzá.”

A Jobbik a vita hevében tett egy igen őszinte kijelentést: Arra, amire tegnap a Piroslap felhívta a figyelmet, megerősíti: „Ha minden párt felelősséget tudna vállalni a szavazóiért...hol élsz te?”- áll a Jobbik hivatalos Twitter csatornáján. (Pont tegnap írtunk arról, hogy a Jobbik tesz a választóikra. Nem is gondoltuk, hogy ilyen gyorsan reagál, és beismeri… Későbbi bejegyzésből megtudjuk, hogy tényleg ez a Jobbik véleményét tükrözi: „A Jobbik stílusát én képviselem, te pedig a sajátod.”

No de ne kanyarodjuk el erről az igazi vitától…

Szóval…”Próbálj meg visszavenni a primitív, bunkó stílusodból. Eddig normális kritikákat írtál, de csak kiborult a bili...(:))" - „Fogadd el, hogy csalt az LMP, ne idegeskedj miatta” - „Jah persze....” - „Ne hazudozz!” - „Amiket te írsz, azok primitív badarságok. Az LMP viszont csalt” - „Hazugság, nem az OVB, hanem a helyi választási bizottság szerint, jobbikos tag közreműködésével.” - „Lehet más a csalás!” - „Ezt már írtad, unalmas. És hazug.” - „Tisztázzátok magatokat, addig ti vagytok a hazug, csalók.” - „Hallottál már arról a jogelvről, hogy ártatlanság vélelme? Nem hiszem. Ez szimpla gyanúsítgatás, ráadásul egy ellenérdekelttől.” - „LEHET MÁS A POLITIKA-Nyilv. vétel elutasítva-Nem indulhat Vita lezárva!” - [neeem kedves olvasó, dehogy van lezárva :) ]   „Nincs lezárva. [mondtam:)] Az csak a helyi bizottság, még több szint van fölötte. Jogállam, hallottál róla?” - „csaltok. Hallottál már róla?” - „Mi nem csalunk ez biztos. Hallottál már a bicskei, a keszthelyi elnökötökről meg a volt gyilkos tagról? Jobb ha hallgatsz.” - És így tovább… :)


Komolyan nem értem ti új, tiszta politikusok, mi a bajotok a Fidesszel meg az MSZP-vel?

Ezt a színvonalas beszélgetést a két párt a hivatalos Twittwer csatornáján játszotta el.  Tény, hogy az LMP-nek több esze volt, mert ritkában száll vitába a hivatalos csatornáján, inkább a szimpatizánsait használta erre… Újságírók, nemzetközi és belföldi politikai elemzők figyelme ellőtt. Aki szórakozni akar, az komolyan szurkolhat, hogy bejussanak a parlamentbe...

Amúgy nem tisztem senki mellé állni, de tény, hogy a Jobbik kötött az LMP-be. A tőlük megszokott ész-osztást ők kezdték. Ők az okosak, meg tiszták, és a többi egy rakás ... szemét. Normális közegben ezzel az arccal lehet pofánra esni.

Az ügy sem tűnik komolynak, amivel  belekötöttek az LMP-be. Hisz sem  jogszabály, sem OVB határozat nem tiltja, hogy két különböző színű tollal nem lehet kitölteni egy szelvényt. Nem lehetetlen a szituáció … de a politikai színvonalat ez is mutatja. Amúgy a Jobbik bölcsebben tenné ha hallgatna. Mert a Józsefvárosban épp, hogy meglettek a jobbikos jelölt (Losonczy Pál) cédulái, de közben ugyanarra az ülésre három panasz is érkezett a párttal szemben. (A HVB mind három esetnek helyt adott, sőt egy esetet súlyosbított, és az ügyben rendőrségi feljelentést is tett.) Ennyit Jobbikról, a tiszta pártról.

Közben a vita persze folytatódik a Twitter csatornákon. Ha van kedvetek, csatlakozhattok. A lényeg, hogy sűrűn használjátok a csaltatok és a hazudsz kifejezést!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr451838651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.03.14. 14:41:06

Értem. És szerinted hogy lehetne színvonalasan válaszolni ezekre a hazug vádakra?

ZöldMarci 2010.03.14. 15:31:40

Nehéz ügy, miután annyit panaszkodtatok, hogy nem megy a gyűjtés. Meg az is kiderült, hogy az LMP fizet a megbízottaknak a cédulákért.
Ezért nehéz a politika, mert mint tudjuk, tisztességesnek is kell tudni látszani. Főleg olyan közegben nem könnyű, ahol a Jobbik is működik.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.03.14. 15:34:13

@iii: van az a szint amire nem kell lesülyedni! Ez az! Mert ettöl lesz más a politika! Az ilyen tipusú vádakra nem kell reagálni. Ha reagálsz akkor is felül emelkedve.

2010.03.14. 16:35:08

@szocdemman: A politika ilyen értelemben politika marad, én sem szeretem ha sárral fröcskölnek be senkiházyk. A politika mássága nem ebben van, ezt sokan félreértelmezik, hanem a részvételben, az átláthatóságban a nyilvánosságban.

Az LMP a fent felsorolt egyik ügyben se vádolta soha a Jobbikat, pedig megtehette volna.

2010.03.14. 16:38:52

@ZöldMarci: Az az érdekes, hogy az egyik eset pont azzal történt meg, aki az elsők között lett kész a gyűjtéssel. A felhozott érvek mondvacsináltak: kétszínű kitöltés meg olvashatatlan aláírás. Egyik se akadály. Az adatok érvényessége számít és a sajátkezű aláírás.

LACEK 2010.03.14. 18:21:53

NLMP - Nem Lehet Más a Politika

2010.03.14. 19:43:55

@LACEK: DLMP - De Lehet Más a Politika. Nem ettől lesz más, nem ez a lényeg. Lásd kicsit feljebb, amit írtam.

@Politikai Kattintóbalett: Szerintem meg nem lehet eltűrni, hogy bemocskoljanak.

sajoneni 2010.03.15. 09:48:14

OVI : )))

ez nektek politikai kultúra?

most őszintén nem ciki ez? ennyire amatőrök nem lehettek, ezzel csak elfordítjátok magatoktól a szavazókat..

A POLITIKA LEHET MÁS? DE A POLITIKUS MIND EGYFORMA!

csillagkutya seven 2010.03.15. 10:16:08

már ez a név választás is komikus, hát azt gondolják, hogy ezzel bejutnak...a környezetembe senki nem szavaz rájuk és remélem nem is fog! süllyesztő!!!

torró 2010.03.15. 10:27:52

Politikai kultúra? Még normális kultúra sincs! Így természetesen, mivel az alap kultúra is hiánycikk, minden cselekvésünk olyan--amilyen. Vagyis semmilyen. Nem csoda hogy nem nagyon rajonganak értünk a környező országok sem! Már egy régi mondás miszerint: minden embernek gazember a szomszédja, sokat elárul rólunk! Ezek a hirtelen ötlettel összehozott pártok meg viselkedésükkel abszolút igazolják eme szólást!

oldskull 2010.03.15. 10:32:37

A jobbik név nem komikus? Ki afaszom szavaz ezekre? A környezetemben senki. 89 után, a számítógép előtt szocializálódott hülyegyerekek magyarázzák el nekem, hogy mivan és mi legyen? Elolvastak két Vass Albert könyvet, meg meghalgatták a kárpátia rokk együttes egyik cd-jét, némelyikük ivott két sört. Kismajmok, süllyesztő!!

kötözködő 2010.03.15. 10:34:48

Milyen már, hogy azt írja a jobbikos: "tisztázzátok magatokat, addig ti vagytok a hazug csalók". Szóval ha valakit megvádolnak, akkor automatikusan bűnös?
Ettől még az LMP csalhatott is, de ha valaki állít valamit, azt bizonyítsa be.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.03.15. 11:11:02

Tiszta óvoda a magyar politika, élen a Jobbikkal.

Hazudtunk reggel, éjjel meg este 2010.03.15. 11:14:13

Miért az LMP-vel jöttök, azok csak gyenge ministránsfiúk másokhoz képest. Gyanús kopogtatócetli-ügyekben kérdezzétek nyugodtan az MDF-et, mint az ügy specialistáját.

2010.03.15. 11:20:48

@sajoneni: A politika nem attól lesz más, hogy ha eltűri, hogy sértegessék.

@Hazudtunk reggel, éjjel meg este: Az LMP-vel nem kell jönni, mert ki fog derülni, hogy természetesen nem csalt. Éppen ezért felháborító a vizsgálat, a fellebbezés lezárultáig csalónak kikiáltani, pláne egy olyan párt részéről, aminek ennél több nagyságrenddel komolyabb ügyei voltak és vannak.

A Jobbiknak fogalma sincs olyan dolgokról például, hogy amíg nincs ítélet, addig nincs bűnös sem.

Ianas 2010.03.15. 11:43:08

Eddig azt tudtam, kire NEM szavazok. Most már körvonalazódik, kire igen. ;)

ddance 2010.03.15. 11:47:26

Miért hazudtok megint? Szó sincs különböző színű tollal kitöltött cédulákról. Ez az LMP magyarázkodós hazugsága.

A Jobbik két dolgot írt:

1) A bizottság tagjai (ami nem jobbikosokból áll, hanem más pártok küldöttjeiből is) észrevették, hogy több tucat cédulán ugyanolyan írásmóddal volt aláírva a cédula, teljesen olvashatatlanul. Tehát felvetette a gyanút, hogy sorozatban gyártotta egy ember ezeket.

2) Aztán megtalálták egy olyan embert hamisított aláírással kitöltött céduláját az LMP cédulái között, aki már korábban jelezte, hogy nem kapta meg postán a kopogtatóját - mert ellopták...

A helyzet elég egyértelmű, fel kéne keresni több tucat ajánlót, sokaknak ez lesz a válaszuk? "Micsoda? LMP? Kopogtató? Kérem szépen, én nem is kaptam cédulát, nem hozta a postás... És nem adtam oda senkinek!"

A kopogtatós rendszer rossz. És sajnos ez a nagy pártoknak jó, mert a kis pártok tisztességes módszerekkel nem tudjá kösszeszedni. Teljesen kézenfekvő, hogy az LP csalt... Meg már felröppentek hírek, hogy a Fidesz ad át nekik kopogtatót, hogy az MSZP-t gyengítsék.

ddance 2010.03.15. 11:49:21

Egyébként meg fárasztó, hogy az Index csupa olyan LMP-s blogokat rak a címlapjára, amik állandóan fikázzák a Jobbikot. Ennyire féltek? Röhej...

Naphoz holddal 2010.03.15. 12:00:58

@oldskull: szerintem nem olvastak ezek semmit se, főleg nem Vass Albertet, mert az ő filozófiája nem a zsidó és cigánygyűlöletre alapult.

Egyébként nekem szimpatikus az LMP, bár sok mindenben még nem profik, pl. a nyilatkozatokban, mozgósításban sem. Egyetértek, hogy nem kellett volna leállni vitatkozni a jobbikosokkal. Ilyen agresszív, gyűlölködő, nem-gondolkozó emberekkel esély sincs a normális kommunikációra vagy vitára.

Egyébként meg elég fájdalmas, hogy az emberek többsége nem tud normálisan gondolkozni a politikai hovatartozásáról. Kiválasztanak egy pártot és mindent elhisznek, akármekkora baromságokat hordanak is össze és csak valami jó nagy pofon tudja csak eltéríteni őket. Ha ki is állsz egy párt mellett, akkor is mindig kritikus szemmel kell nézni minden lépésüket és nem kitartani mellettük tűzön-vizen át akkor is ha már nem is arról szól az egész, mint amivel elindult. A jobbik fanoknak miért elfogadható, ha a saját tagjaikról derülnek ki dolgok vagy hogy az ő pártjukról senki nem tudja honnan szerzik a pénzt? Azt elítélik, ha egy cigány család rátámad egy magyarra, ez az ő szemükben gyilkosság, de ha egy szervezet molotov koktélokat dobál házakra, az az alelnökük szerint csak gyerekcsíny...és a követőik szerint ez rendben is van így. Tényleg csupa torz lelkületű ember támogatja a jobbikot?

Hasonló kritika mondjuk az összes többi pártról is elmondható. Elég szomorú, hogy ma Magyarországon szinte csak az alapján lehet választani, hogy melyik párt lesz a kisebbik rossz, mert egy tiszta, érett, jól kommunikáló és elvei mellett rendületlenül kiálló párt sincs. Úgy látszik nálunk csak a bűnözők meg a hatalommániások látnak jövőt a politikai karrierben, Széchenyinek egy utódja sincs:(

gitáros 2010.03.15. 13:07:21

@ddance:
Van-e más mondandód is azon kívül, hogy "megint egy jobbik-fikázó Index-cikk a címlapon"?
Vagy nálatok csak ennyire futja a szellemi kapacitásból, cimbi? Ennyire egyszerűek vagytok?

BushDoctor 2010.03.15. 13:13:42

"Politikusok, politikusok, hogy van a k anyátok ?"

Töltsétek le az új Belga lemezt, ingyenes!

zsírzselé 2010.03.15. 13:14:42

Kedves Jobbikos fijjúk!

40 év alatt már megírtak mindent, csak a vöröset kell feketére satírozni...
Csak egy kicsit aktualizáltam nektek, tábortűz mellett még énekelhetitek is mert a zenét is megírták már hozzá:

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
Mi fasiszta ifjak indulunk,
Mert bennünk apáink reménye.

Széttörte népe láncát, elmúlt idők homályát,
Ifjúi vére árán annyi vértanú.
Kövesd a példát, a párt szavát,
És győzni fogsz, te büszke ifjúság!

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
Mi fasiszta ifjak indulunk,
Mert bennünk apáink reménye.

Hajnali friss erőben éled a hegytető fenn,
Most van csak zsendülőben népünk tavasza.
Országunk békéjét védi már
S apái mellett küzd az ifjúság.

erről ennyit...

remekelek64 2010.03.15. 13:15:37

Ártatlanság vélelme...Ha én vagyok érintett, élek vele, ha a politikai ellenfelemről, akkor visszaélek vele.a egy egy olyan nép és .Bájos...Vagy inkább bajos. Lehet, ha egy olyan nép és magyar-ellenes párt teszii ezt, mint a kacagtató nevű Jobbik. Ne aggódjatok amúgy, ott és úgy végzitek, ahol a az elődeitek...

remekelek64 2010.03.15. 13:17:23

...visszaélek vele. Utána törlés( egy olyan nép és...=szivat a billentyűm...), ...teszi ezt, mint....

szerella 2010.03.15. 13:19:36

Azért az is érdekes, hogy pont egy jobbikos hivö nem kapja meg a céduláját és kérnie kell egy újat.
Vajon hány ilyen eset történhetett meg?

szerella 2010.03.15. 13:32:58

Meg az is érdekes, hogy pont egy jobbikos hivö nevét választotta volna az LMP hamisitásra.
Vidéken ismerik egymást az emberek, pláne hogy egy jobbikos nem szokta véka alá rejteni elkötelezettségét.
Mondom vannak érdekes dolgok...

hans monderman 2010.03.15. 14:14:52

Jól értem hogy ha le szeretnék járatni egy konkurens, tiszta pártot, akkor elég a saját kopogtatócédulámat rosszul kitöltve eljuttatni hozzájuk, miután bejelentem a rendőrségen hogy ellopták, majd a választási bizottságban már név szerint tudja keresni a delegáltam a cetlimet? Oké, nem egy Kassa bombázása, vagy Reichstag kigyújtás, de azért csúnya és átlátszó trükk.
Amúgy pedig a 12 éves OVB állásfoglalás:
"Az Országos Választási Bizottságnak az ajánlószelvények kitöltése tárgyában hozott 2/1998. (III. 14.) OVB sz. állásfoglalása szerint az ajánlószelvény érvényességének és hitelességének elengedhetetlen feltétele a saját kezű aláírás. A többi adat az ajánló választópolgár által – indokolt esetben jelenlétében és felkérése alapján – más módon pl. gépírással) is rávezethető az ajánlószelvényre."

hans monderman 2010.03.15. 14:18:24

talán az lenne a legjobb, ha az LMP pótolná is a két tollasokat, majd a leadási határidő előtt fél órával átvizsgáltatná a Jobbik már leadott cetlijeit, hány van két tollal vagy ugyanazzal az írással kitöltve. Lenne móka kacagás, nem indulás...

sanyisanyi 2010.03.15. 14:23:05

Kezd mocsok unalmas lenni ez az lmp benyalás. Ennyi barna nyelvet már régen láttam.
Persze az igazi demokraták oda nyalnak, ahol a legtöbb a pénz...

Andriska_J 2010.03.15. 14:41:45

Sziasztok!

Pár kérdés a Jobbikot ért vádakkal kapcsolatban. Felmerült a Bicskei tag meggyanusítása: lemondott párttagáságáról, még az ítélet előtt, ha ártatlanság vélelme van talán őt is megilletné, mégis azt mondta hogy "Ok, lemondok a tisztségemről."

A keszthelyi eset: az illetőet tagságát az eljárás lezárásig felfüggesztették. Pont.

A bűnös párttag: kizárták mikor kiderült a disznósága, nem vallotta be hogy ilyen ügye volt, mégis honnan a rákból kellett volna erről a Jobbiknak tudnia?

Másik ügy: az LMP-s csalásról egy idézet: "...A hamisítás megalapozott gyanúja akkor erősödött fel, amikor a jobbikos delegált, Mészáros Lászlóné kezébe került Sulyok Tamás választópolgár nevében leadott ajánlószelvény, aki az abonyi Jobbik tagjelöltje és már korábban jelezte, hogy nem kapta kézhez az ajánlószelvényét..." (bővebb cikk: jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/lmp-s_valasztasi_csalot_leplezett_le_a_jobbik_nagykoroson)

Tisztelettel: Andriska_J

k.o._laci 2010.03.15. 15:06:02

már csak 1 hét, aztán lehet számolni a cetliket:)

torró 2010.03.15. 15:28:37

Én csak arra lennék kíváncsi hogy ki finanszírozza a Jobbik-t! Mert már hallottam ezt a kérdést, de senki nem reagált rá a médiában, kivéve a FIDESZ-t aki tagadta hogy egy fillért sem adott nekik.Sőt! Az MSZP meg azt ordibálja hogy a FIDESZ köpönyege alól bújt elő! Mondjuk az MSZP az MDF finanszírozását tagadta, de ugye mégis előjött hogy a Schmuck keze volt a dologban.
Mert akkor lenne igazi a buli ha ez kiderülne. Persze remélem csak kibújik a szög a zsákból egyszer!

victoriginal 2010.03.15. 16:20:13

a jobbikkal és stílusával kapcsolatosan ezt tudnám idézni: "Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"

a jobbiknak most biztos fáj, hogy pont egy zsidó származású ember idézetét fordítom ellenük, de valahogy fel kell készíteni őket a fájdalomra, mert sokszor fognak még fejjel szaladni a falnak a következő négy évben.

Andriska_J 2010.03.15. 17:07:18

HM... de érdekes hogy feltettem egy jobbikot védő felvetést, nem szidtam senki, meg semmit... és... NEM REAGÁLT RÁ SENKI...

persze rám nem tudták rámhúzni hogy erőszakos meg stb... csak kérdeztem logikusan és ennyi...

Amúgy a kopogtatókkal kapcsolatban: miért nem lehet a kopogtatókra rányomtatni a címzett adatait, és csak azt a részt szabadon hagyni ami a jelölt nevét és pártjának a nevét jelenti?

Mert ugye most úgy van hogy megkapod a kopogtatót meg mellé a cetlit amin rajta van a cuccod. Na most az emberek nagy része szerintem arról a lapról másolta át a személyi számát elvégre mért kereste volna elő a személyijét. Rgo rá lenne nyomtatva a páciens neve cime, és csak alárini meg a pártot ráírni kéne - utóbbit persze csak ha van, akkor máris nem lenne ilyen két tollal írt dolog...

Amúgy az tényleg cink hogy egy híroldalon, aminek elvileg nem a tömeghülyítés lenne a feladata hanem a tényszerű közlés, mindig csak egyirányból hallani dolgokat, a másik irányból meg semmit se.

Amúgy aki nem hiszi, higyje el nekem: a Jobbik alapítói között nagyon sok korábbi Fideszes van, olyanok akik csalódtak az agyon istenített Fideszben, volt is miért csalódniuk... Persze TÉNY: az MSZP-ben több oka volt mindenkinek csalódni... De bocsássanak meg nekem de NEM TUDOK OLYAN PÁRTRA SZAVAZNI ELLENZÉKBEN KIVONULT A PARLAMENTBŐL CSAK AZÉRT MERT NEM TETSZETT NEKIK GYURCSÁNY POFÁJA, EZZEL TERET ADOTT AZ MSZP 2006 ÓTA TARTÓ ÁMOKFUTÁSÁNAK.

Vajon hány másik ember van köztetek kedves fórumozók aki nem bírja a "főnökét" mégis bejár dolgozni...

Mindenki iránt tisztelettel: Andriska_J

vizipipa 2010.03.15. 17:39:46

@iii: alias LMP a mandiner.hu-n.

Lehet magánvéleményed, miért ne? Meg van egy hivatalos is, a választási bizottságé! ELUTASÍTVA!

Eredj és őket győzködd! Aztán majd szólj mi van.

Grammar Nazi 2010.03.16. 12:01:17

@Naphoz holddal:
Neked és a másik félműveltnek üzenem: Wass.

Naphoz holddal 2010.03.16. 18:46:05

@Grammar Nazi: Igazad van, elírtam, bocs. Wass Albert.

Naphoz holddal 2010.03.16. 19:36:53

@Andriska_J: a kopogtató cédulás ötleted szerintem nem igazán jó, hiszen így is ugyanúgy lehet vele csalni ha ellopják. Nem az lenne a megoldás, ha egy olyan adatot kérnének feltüntetni a kopogtatón, amit nem nyomtatnak rá, viszont csak a jogos tulajdonosa tud kitölteni? Így hiába lopja el akárki nem tudja felhasználni, mert nem tudja az adatot...Nem is értem ez miért nem így van:s

Ami a korábbi LMP-s megjegyzésedet illeti: elképzelhető, hogy az LMP-s jelölt csalt és az is lehet hogy nem, egyikre sincs sajnos bizonyíték pont amiatt, hogy a kopogtatókat csak úgy bedobják a postaládába, nem személyesen kell felvenni vagy postai ajánlóval. Így bárki bemondhatja, hogy nem kapta meg és kér újat pedig lehet hogy már leadott egyet aztán meg azzal érvvel, hogy választási csalás történt ezzel rontva a másik párt renoméját és bejutását.. Az is lehet, hogy az LMP-ben volt egy túlbuzgó aktivista, aki lopott egy pár szelvényt, hogy növelje a pártja esélyeit és a konkrét jelöltnek fogalma sem volt arról, hogy a cédulái egy része milyen módon került hozzá. És persze az is elképzelhető, hogy tudott róla, de azt hitte megússza..Az igazság valószínűleg sosem fog kiderülni.

Ahogy te is mondtad, minden pártban vannak oda nem illő elemek, akik eltitkolják a valódi szándékaikat. Igenis helyes a Jobbiktól és a többi párttól is az lenne, ha ezeket az embereket kizárják, amíg nem tudják tisztázni magukat. Persze még jobb lenne, ha alaposan leellenőriznék a párttagok előéletét, mielőtt bárkit is felvesznek, így nem kerülhetnének ilyen kínos helyzetbe. Lehet, hogy ez akármilyen személyi jogokba ütközik, ezt nem tudom, de pont egy olyan pártnál, mint a Jobbik, aki eleve kihangsúlyozza, hogy a politikába csak feddhetetlen embereknek szabadna részt vennie, elég ciki, ha több tagról kiderül ez az, meg ha mentelmi jogot akarnak szerezni egy olyan embernek, akiről nem igazán tisztázott, hogy terrorista-e vagy sem. OK tudom a Jobbik szerint ő egy szabadságharcos, de hova fogunk jutni ha bárki a vélt vagy valós igazáért molotov koktélokat dobálhat házakra és teheti ezt büntetlenül? Ilyen és ehhez hasonló dolgokra gondoltam, amikor azt írtam, hogy a Jobbiknak is vannak olyan kétes dolgai, amik az elveikkel nem egyeztethetők össze és ez a követőiknek mégsem baj. Pedig pont a pártokra szavazó embereknek kéne a párt irányát némileg terelni, nem? Ha az emberek azonnal és erősen kinyilvánítanák a véleményüket (persze békésen, nem kukákat meg autókat égetve), ha a pártjuk kezd elkanászodni, akkor talán lenne valami értelme a demokráciának. De így hogy a politikusok csak addig ígérgetnek, amíg megválasztják őket, aztán 4 évig be vannak betonozva a helyükre, le se lehet őket váltani...hát nem tudom.

2010.03.16. 21:13:05

@vizipipa: No, akkor nézz körül a hírekben, mi maradt a Jobbik vádjaiból. Epedve várom a bocsánatkérésüket. Egyszerűen hibásan töltöttek ki néhány szelvényt, illetve hibásan javítottak. Az állítólagos jobbikos emberke céduláját meg elfogadták, mert nem találtak duplikátumot. Bukta.

Ilyen lenne a Jobbik-féle jogállam. Remélem, sose éljük meg, ha a magyar népnek egy csöpp kis esze van és tanult a múltból.

erklam 2010.03.16. 22:04:58

Amikor erre az oldalra látogattam, reméltem hogy találtam egy olyan fórumot, ahol végre előítéletek nélküli cikkeket olvashatok, mivel belefáradtam a folyamatos megkülönböztetésbe, hogy ő buta mert cigány, ő irigy mert zsidó... Ekkor ütköztem a "lakótelepi óvoda" szóösszetételbe ("A közösségi csata színvonala kísértetiesen hasonlít arra, amikor a lakótelepi óvoda középső csoportjára"), ami tulajdonképpen a "legprimitívebb" szó helyett áll. Ez felháborított (mellesleg a mondat szerkezete nem is helyes). Ez ugyanolyan megkülönböztetés mintha azt írnánk, hogy mint a "cigánytelepen". Persze ez szintén elfogadhatatlan. Jómagam nem lakótelepen lakom,de nem nézem le azokat akik igen. Sajnálattal szembesültem ezzel az erős, mégis oly téves sztereotípiával ezen az oldalon, s, bár a cikk tartalmát érdekesnek találtam, mégis hatalmasat csalódtam. Sajnos itt is ugyan olyan erős az előítéletesség, mint a legtöbb más oldalon a neten-legyen az baloldali liberális, vagy jobboldali konzervatív. Csak más a célpont.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.03.16. 23:21:48

@erklam: Kedves Erklam!

Ebben semmi diszkriminatív nincsen. Csak egy egyszerű szociológiai tény, hogy a lakótelepi óvodák zsúfoltabbak, több gyermek jár oda. Evvel a képpel szeretem volna illusztrálni, azt a nyüzsgést ami a twitter falán volt. Negatív jelzővel nem lehet illetni, mert szolgáltatásaiban is jobban felszerelt (pl van medencéje) a belvárosi vagy a községi óvodákhoz képest. A cigánytelep ellenben egy pejoráló jelző.
süti beállítások módosítása