Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A liberálisok beintettek az MDF-nek

2010.03.01. 13:43 | balközép | Szólj hozzá!

Címkék: szdsz mdf botka lászló boldvai lászló


Az ország számos választókerületében a liberális oldal erős emberei, az SZDSZ szavazóit arra kérik, hogy az MSZP-t támogassák. Tény, hogy roppant furcsán mutatnak SZDSZ-es politikusok, akik az MDF honlapján a „ki miért is konzervatív kérdésre” büszkén válaszolnak remekbeszabott kis videókon.


Úgy látszik a vidéki , pártjukat elhagyó liberálisok kevésbé érzik magukat ezután konzervatívnak. Salgótarjánban Boldvai Lászlót, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőjelöltjét támogatják a liberálisok. De hasonló képen vélekednek az egykori SZDSZ-esek Csongrádban.


Nógrádban Boldvai László elmondta: a szocialisták minden alkalmat megragadnak, hogy szövetségeseket találjanak. Így egy olajfa típusú indulásra lehet számítani, ugyanis néhány hete a bányász nyugdíjasok megyei szervezetével kötöttek együttműködést, de – értékalapon és közös helyi tapasztalataik nyomán – a salgótarjáni liberális egyesület is úgy döntött, hogy az MSZP jelöltjét támogatja.


Az együttműködés egyik mozgatórugója, hogy milyen volt az elmúlt négy évben Salgótarjánban élni, fideszes önkormányzati vezetés mellett. A szocialista párt a kampányban arról fog beszélni, mit kívánnak megvalósítani a térségben. Munkahelyekre és jövedelemre van szüksége a Salgótarjánban és környékén élőknek. Fontos, hogy az itteni pályázatok ne szenvedjenek hátrányt a régiós versenyben.


A nógrádi balos olajfa másik erős ember, Ercsényi Ferenc, a Tarjáni Városlakó Egyesület (leánykori nevén: Liberális Salgótarjánért Egyesület) elnöke úgy fogalmazott: többet vártak a salgótarjáni városlakók az elmúlt közel négy évtől annál, amit kaptak: fejlesztést, új stílust, dinamizmust, előrelépést. Ehhez képest érdemi beszéd helyett üres szólamokkal, a médiaszabadság megszüntetésével találkoznak.


Ha a számokról beszülünk, egyhangúan kiáltottak fel a liberálisok, hogy Boldvai Lászlót támogatja az országgyűlési képviselő-választáson. Erre kérik szimpatizánsaikat és az összes városlakót is. Mint ismeretes: a Szabad Demokraták Szövetsége országos vezetése a Magyar Demokrata Fórum jelöltjeinek támogatását favorizálja.


Erre a furcsa fúzióra Ercsényi Ferenc, a liberális párt korábbi megyei elnöke, aki nem lett hirtelen konzervatív azzal válaszolt: húsz év tagság után két hónapja azért lépett ki az SZDSZ-ből, mert nem értett egyet azzal az irányvonallal, amelyet a párt új vezetése képvisel. A liberális egyesület – amely már két és fél éve létezett az SZDSZ mellett – a Retkes Attila előtti gondolatvilágot, értékrendet szeretné továbbvinni.


A Szegeden is a szocialista jelöltek támogatását kéri szimpatizánsaitól az áprilisi országgyűlési választásokon az SZDSZ-ből kilépett önkormányzati képviselők által alapított Szabad Város Egyesület - közölte Nagy Sándor, a szervezet elnöke a Tisza-parti város alpolgármestere pénteken. Az egyesület megállapodott Botka László szocialista polgármesterrel arról, hogy a város jövőjéért változatlan formában, továbbra is együtt kívánnak dolgozni.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr451799634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása