Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Komoly bajban Budaházy, a Jobbik nem segít

2010.02.26. 11:14 | szocdemman | 6 komment

Címkék: budaházy jobbik

A Jobbik nem segít Budaházy Györgynek kopogtatócédulát gyűjteni, neki ugyanis megvannak a maga segítői, mondta Vona Gábor pártelnök az MTV Ma reggel című műsorában. „Én nem foglalkoztam az ő kampányának elemzésével”


A műsorvezető azon kérdésére, vajon mennyire hiteles a mentelmi jog eltörlésének követelése, miközben a Jobbik segítő kezet nyújt a terrorcselekmények vádjával előzetes letartóztatásban ülő Budaházy Györgynek, akire az egyik televíziós társaság rejtett kamerás felvételei terhelő bizonyítékot is szolgáltatnak (video), Vona Gábor azt válaszolta, hogy ők bizony nem segítenek. Morvai Krisztina támogató szándéka pedig a pártelnök szerint teljesen más kérdés, ő ugyanis a „politikai” foglyok helyzetén próbál segíteni. Ebből az következik, hogy ez nem a Jobbik általános programja!


Még február elején szellőztette meg a Jobbikhoz közel álló „hír”portál, hogy a párt cserben készül hagyni Budaházyt, azzal, hogy nem teszi meg képviselőjelöltté. Novák Előd a Jobbik alelnöke akkor úgy vélekedett, a portál ámokfutásának oka, hogy az egyik szerkesztő országgyűlési képviselői helyet kért a Jobbiktól, de nem kapott, ezért sértett szerkesztőként bosszúból gerjeszt konfliktust a Jobbik és a politikai foglyok vezéralakja közt, aminek az eredménye, hogy a „nemzeti oldal belharcán röhög a libsi média”. Bár Novák üzenete szomorúan egyértelmű, a Jobbik nem áll ki azok mellet akik a pártért küzdenek. Sem Budaházyért, sem a Kurucinfoért. Fontosabb a pártanak a biztos parlamentbe jutás??. (magyarul a hatalom?)


Mivel a Jobbik jelöltállítási folyamata már rég lezárult, csak rendkívüli esetben lehetne új nevet a listára tenni. (Tehát a „bajtárs” segítése nem az.) Budaházy esetleges jelölését Novák akkor még elképzelhetőnek tartotta, de csak gondos elhatárolódással, függetlenként (mint, akinek semmi köze a párthoz). Az alelnök vigaszdíjként annyit ajánlott fel, hogy Budaházy indulhat Budapest 17-es számú választókerületében, (egyébként is indulhatna bármelyikben) és még a lehetséges kampányfőnök személyére is volt javaslata, a szintén független Toroczkai László személyében, tehát a párt semmilyen segítséget nyújt. Az indulatok csillapítása érdekében pedig felvázolta Budaházy későbbi szabadulásának lehetséges módjait, ezek között említve azt, hogy Morvai Krisztina, köztársasági elnöki minőségében eljárási kegyelmet adhat majd a bűnszervezetben elkövetett terrorcselekmény, valamint emberölés előkészületének vádjával tavaly június óta börtönben ülő férfinak. Bár annak, hogy Morvai köztársasági elnök lesz a valószínűsége a nullához konvergál. Így csupán, ez is csak egy ügyes kommunikációs trükk volt.


Az ajánlószelvény gyűjtés azonban úgy tűnik, nem túl sikeres: eddig mindössze 280 darab gyűlt össze Budaházynak, így a független jelöltként induló „hazafinak” egyre kisebb az esélye, hogy sikerül összeszedni számára az induláshoz szükséges 750 érvényes ajánlószelvényt. „Ez Budaházy híveinek, az őt támogató szervezeteknek a szégyene...” fogalmazott a kuruc.info. A Jobbikban egyébként még az ősszel vetődött fel, hogy Budaházyt úgy szabadíthatnák ki a fogdából, hogy a párt képviselőjelöltjeként indulna a választáson, így - érveltek - mentelmi jogot kapna jogászok szerint ez nem lehetséges, ugyanis a mentelmi jog a múltbeli cselekményekre nem vonatkozik. De látszik, hogy a Jobbikban már van gondolkodás, arról, hogyan is lehet majd trükközni a mentelmi jog sáncai mögül.

 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr551791814

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Budaházy: nem mártír, martalóc! 2010.02.26. 19:45:04

Se jó demokrácia, se erős gazdaság. Ha nem erősítjük meg a rendszer legitimációját, Budaházy Györgyből hamarosan tényleg mártír lesz. Tegnap este az RTL Klub Akták című műsora bemutatta azokat a hangfelvételeket, amelyek alapján a Magyarok Nyilai nev...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.02.26. 13:52:03

Komoly bajban a piroslap! Már a sokadik fórumcíméről derült ki, hogy hazugságon alapuló szenzációhajhász csúsztatás.
Képes-e lesz valaha összehozni valamit, ami helytálló? Nem tudjuk.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.02.26. 14:20:29

@newtehen: csodálatos az a biorezervátum amiben éltek. Izgalmas membránjai, ha a rezervátum szabályrendszerét kritizáló inger éri, nem képest más kiköpni csak azt, hogy hazugság!

A kollektív vakság nagy hiba, bár a pártodnak az az érdeke, hogy így maradjon!

Mi a gondolkodó józan eszű magyar emberekre számítunk!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.02.26. 14:52:21

@szocdemman: Furcsa szavak egy olyan ember szájából, aki a valóság egy olyan alternatívájában él, ahol mindenki más, aki nem ért egyet a magadformával, az csakis egy tanulmányozásra is méltatlan biológiai forma lehet csak, értelmes lény semmi sem.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.02.26. 15:08:40

@newtehen: kedves barátom a szavakat lehet szépen mívelni, de attól még az igazság igazság marad! Tudom, hogy ez rossz. De ebben az országban rengeteg csalódott ember van, szerintem ha csalódottságukban egy kedves szavú szörnyhöz menekülnek, akkor nagyobb bajban lesznek, mint most!

szocialdemokrata 2010.02.26. 19:05:05

Remélem sosem engedik ki Budaházyt! Lehet hogy ez nem túl demokratikus de nekem nem hiányoznak a terroristák Magyarországon. Épp elég az amit külföldön is láthatunk nem kell a saját hazánkban is ez. Oly sok rosszat látott már az ország elég csak a "nagymagyarok" városrombolásaira gondolni.

@newtehen: Ez egy morvai-díjas (szándékosan kisbetű) hozzászólás volt kedves "magatokfajta".

böhömúr 2010.02.26. 20:27:36

@szocialdemokrata: egy bűnözőt diktatúrában, és demokráciában is lecsuknak, tehát ez nem demokrácia kérdése! Azért mert valaki Jobbikos igen is be kell tartani a Magyar Köztársaság törvényeit, vagy ha nem ezt teszi akkor vár rá a bableves, mint ahogy mindenkire!
süti beállítások módosítása