Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Meghackelték a választás.hu-t!

2010.02.23. 13:45 | szocdemman | 6 komment

Címkék: választás jobbik hacker

A délelőtt folyamán már akadozottan működő honlapot valószínűleg Jobbikhoz közeli hackerek törték fel. A bűncselekménnyel céljuk az letett, hogy más politikai pártokat negatív színben tüntessenek fel. Erre az utal, hogy a Fidesz nevét: Zsidesz - Magyar Politikusbűnöző Szövetsége, az MSZP nevét pedig Maszop maffiózóira cserélték. Saját pártjuk listaállítását áttekintő oldalon, „Az egyetlen tiszta párt, a Jobbik által állított nyilvántartásba vett jelöltek és listák” szöveg volt olvasható. A párt ez idáig nem határolódott el a bűncselekménytől.

A cselekmény jogászunk szerint nem csak az inetrnetes bűncselekményt meríti ki, hanem alkalmas a választás rendjének illetve a közérdekű üzem működésének megzavarása büntet megvalósítására is.
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr531783684

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Highly recommended Internet site 2018.03.13. 13:50:01

Az Éjféli Férfi Legendája - tucano

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szocialdemokrata 2010.02.23. 23:12:44

Az MSZP szerverek törése volt a diplomamunka most már nagyobb fába vágták a fejszéjüket igaz az egykori hackerek még egyet léptek jobbra ha értitek a célzást.

2010.02.24. 02:02:49

Tudom nem ide tartozik, de néhány kerület még kitart!

kuruc.info/r/52/55737/

"Ezúton kérünk minden szimpatizánst, hogy Budapest V., VI., VII., VIII. és XIII. kerületében segítsenek az ajánlószelvény gyűjtésében! Mozgósítsunk minél több ismerőst, barátot, rokont, hogy elindulhasson a nemzeti oldal jelöltje!"

Büszke lennék Pestre, ha ezekben a kerületekben nem jönne össze nekik.

szocialdemokrata 2010.02.24. 20:28:11

@Kult: Reménykedjünk a legjobbakban:) Bár kíváncsi lennék a Jobbikosokra ahogy a Józsefvárosban gyűjtik a cetliket a nem túl prominens környékeken:)

reKorrekt 2010.02.25. 12:30:47

"A cselekmény jogászunk szerint nem csak az inetrnetes bűncselekményt meríti k..."
Nem tudom ki a "jogászotok" (már ha tényleg van), de kétlem hogy bármi alapja lenne annak amit mond(asz).

Feltörésről szó sem volt. URL cím átírásáért és az így kapott oldal printscreeneléséért nem igazán hiszem hogy körebröhögésen kívül bármit is kaphatna. Inkább a megrendelőt és kivitelezőt (1 MD FT) kellene elővenni. Ennyiért talán normális munkát is lehetett volna viégezni...

n_gery 2010.02.25. 12:53:47

Feltörték a valasztas.hu-t. Ezeken olyan jókat nevetek. Komolyan. Röhej. Ez feltörés? Csodálom, hogy még mások nem tették meg. :D

Megpróbálom elmagyarázni, hogy egy mezei user is megértse. A "feltört" lapok linkje úgy állt össze, hogy tartalmazott egy NEV változót. A változónak megadott értéket írta ki a lapon. Tehát ha a NEV=FIDESZ, MSZP stb. szöveget átírtad a linkben, akkor bejött az oldal és a NEV= után megadott szöveget jelenítette meg. Bármilyen linket létrehozhatsz így. Természetesen a valasztas.hu oldalról indulva a helyes szöveggel jelent meg az oldal, de a más oldalakra kitett módosított linkek a módosított értéket tartalmazták.
Nem tudom ki volt az a marha aki egy nyilvános honlapon így oldotta meg a paraméterátadást. De egy vicc erre feltörést kiáltani.

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.02.25. 18:58:15

Te simán hülye vagy, miylen hackelés? Egy általános iskolás megcsinálja, semmilyen hackelés nem volt, csak az elvtársaid hozzáértését dícsérheti hogy 2 nevet át lehetett írni te nyomorult hazudozó féreg.
süti beállítások módosítása