Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Csődbe mehet a pécsi önkormányzat

2010.02.04. 13:08 | balközép | Szólj hozzá!

Címkék: pécs páva

A fideszes polgármester a pedagógusok, orvosok, ápolók, szociális szférában dolgozók juttatásainak megnyirbálását tervezi

Soha nem látott fejetlenség és káosz jellemzi a város idei költségvetésének előkészítését - mondta MSZP pécsi elnöke.

 

Az elmúlt néhány hétben különböző mértékű költségvetési hiánnyal újabb és újabb tervezetek láttak napvilágot - közölte Tóth Bertalan szerdán sajtótájékoztatón Páva Zsolt fideszes polgármester előző napi, a büdzsével kapcsolatos kijelentésére reagálva, miszerint a baranyai megyeszékhely 3,7 milliárdos költségvetési hiánnyal számol az idei évben.

 

A szocialista politikus hozzátette: az általuk ismert verzió fiktív bevételeket tartalmaz. Így például ingatlaneladás kapcsán 1,8 milliárd forinttal kalkulál a költségvetési tervezet, holott számítások szerint 450 millió forint bevétel lehet reális. Emellett további 700 millió forint egyéb pénzügyi befektetésekből származó plusszal tervez, amely viszont az MSZP szerint "egy homályos privatizáció" bevételét takarja.

 

A szocialista politikus úgy véli: amennyiben ezek a bevételek nem realizálódnak, és nem sikerül a városnak működési hitelhez jutnia, úgy év közben előállhat a fizetésképtelenség, azaz az önkormányzat csődbe megy.

 

Mindemellett elfogadhatatlan, hogy pedagógusok, orvosok, ápolók, szociális szférában dolgozók juttatásainak megnyirbálását tervezi Páva Zsolt, aki korábban a gazdasági társaságok átalakítását, az önkormányzati feladatellátás racionalizálását ígérte, a polgármesteri keretet pedig duplájára, 50 millió forintra emeli - fűzte hozzá Tóth Bertalan.

 

Az MSZP városi elnöke kitért arra, hogy a február 11-i költségvetési vitában többek között a közalkalmazottak védelmét, a Pécsi Nemzeti Színház működésének biztosítását és felújításának előkészítését, valamint a közbiztonság javítását képviseli majd a frakció.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr681729069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása