Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Légkalapáccsal a panelnek

2010.01.24. 17:55 | balközép | 4 komment

Címkék: panel mdf societas oroszvari péter

Nem hagyjuk, hogy az MDF légkalapáccsal rontson neki a paneleknek!

Ahogy a Fidesz választási programjáról, úgy az MDF-éről is keveset tudunk. Ami azonban a jobboldali konzervatív párt műhelyeiből napvilágra kerül, az álmoskönyvek szerint nem jegyez túl sok jót. Főleg nem azoknak, akiknek a válságban segítségre, támogatásra lenne szükségük: a panel házakban élőknek - kezdte Oroszvári Péter, a Societas-Új Mozgalom elnökhelyettese, Vas megye 5-ös számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje vasárnapi sajtótájékoztatóját. A panel lakások valamiért a magyar jobboldal célkeresztjébe kerültek. Amíg a Fidesz lesajnálja a lakóikat és le "panelprolizza" őket, addig az MDF lerombolná több ezer család lakását - hangsúlyozta.

Majd így folytatta: a formálódó MDF-SZDSZ együttműködés gyenge ideológiai alapokon fog állni. A politikai skizofrénia első jelei pedig már látszanak: Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke összegyúrt egy klasszikus SZDSZ-es környezetbarát, zöld gondolatot - "jobb levegőt a fővárosiaknak" - egy klasszikus, rózsadombi panel ellenes MDF-es attitűddel. Az eredmény magáért beszél: az MDF-SZDSZ-es képviselő légkalapáccsal menne neki mások jogos tulajdonának, egyetlen értékének, a panellakásának.

Aggodalommal kérdezzük: ha ma ilyen az MDF-SZDSZ normális Magyarország programja, akkor milyen lesz az, amivel a választásokra készülnek. Ha tehetné az MDF budapesti elnöke, Lévai Zoltán akkor légkalapáccsal menne neki a fővárosi paneleknek. Bár a technikai megoldásokról most még nem tudunk semmi pontosat - ezen nyilván még dolgozik az MDF-s agytröszt: robbantással? légkalapáccsal? romboló golyóval? - a javaslat lényegéről és filozófiájáról azonban már annál többet tudunk: az MDF ki akarja sajátítani a fővárosi panelekben élők lakásait, ki akarja őket telepíteni, le akarják zárni a házakat és le akarják rombolni a felső emeleteket - közölte Oroszvári Péter. Hozzátette: el tudjuk képzelni, hogy a javaslat minden bizonnyal tetszeni fog az SZDSZ radikális környezetvédőinek, azonban szólunk: Magyarország nem így működik. Nem lehet erőszakkal lakásokat elvenni, nem lehet családokat erőszakkal kilakoltatni, nem lehet az egyetlen igazi értéküktől megfosztani az "alul" lévőket. Most szólunk: a panelekben élők nem azért élnek ott, mert olyan jó nekik. A legtöbb esetben ennek súlyos anyagi okai vannak. Egyszerűen nem élhetnek máshol, nem élhetnek olyan budai villákban mint az MDF szavazói. Az MDF budapesti elnökének a javaslata nem csak drága és sok veszélyt hordoz magában, de minden határon túlmenően embertelen is. Olyan javaslat, amelyet demokráciában sehol sem engednek meg maguknak politikusok - húzta alá a Societas elnökhelyettese.

A főváros levegőjének tisztasága fontos kérdés. Sok féle megoldást lehet rá találni, legyen az a közösségi közlekedésfejlesztés vagy több zöld terület. Egy módon azonban biztosan nem: erőszakos kisajátítással, kitelepítéssel és rombolással. Úgy, ahogy azt az MDF gondolja. Mi azonban ezt nem engedjük. Kiálltunk, hogy csökkentsük a panelekben élők terheit. A távfűtés áfájának csökkentésével több mint kétmillió ember rezsiköltsége lesz alacsonyabb, évi 40-50 ezer forinttal. Kiállunk a panelekben élők mellett most is, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk az MDF-SZDSZ embertelen javaslatát, nem hagyjuk, hogy fővárosi polgárok váljanak földönfutóvá, hajléktalanná - zárta gondolatait Oroszvári Péter

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr421698474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.01.24. 19:44:18

ez szar...

Mé kell úgy csinálni, mintha komolyan vennétek agyhalott ötleteket?

Ez elképesztő.
Ennyi szót fosni, ahelyett, hogy annyit mondanátok neki, hogy munkahelyteremtés szempontjából üdvösebb lenne, ha inkább szélerőmű-hajtotta ventilátorokkal tisztítanák Bp. levegőjét, és a széltranszport szabadalmi díjából még kátyútlanítani is lehetne az utakat...

Bameg, ami vicc, azt viccként kellene kezelni.

Szánalom anyja ne hagyj el!

szánalom 2010.01.24. 23:34:22

mert valósultak meg már agyhalott ötletek ebben az országban már nem???

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.25. 12:57:32

Bicikliközlekedés fejlesztése? Vagy az nem alternatíva, ha szmogentes fővárost akarunk? Nekem elsőre ez jutna az eszembe, meg persze a londoni dugódíj, vagy akár az autók teljes kitiltása a belvárosból, az M0 befejezése, Duna híd délebbre és az átmenő forgalom egyéb elvezetése.
süti beállítások módosítása