Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

No, és mi van a MIÉP-pel?

2010.01.22. 12:40 | szocdemman | 14 komment

Címkék: választás jobbik miép

Manapság a fő beszédtéma a szélsőjobbon a Jobbikról folyik. Bejut-e 2010-ben az országgyűlésbe? Mennyire marad meg „nemzeti radikálisnak”? Mi lesz a vége a Magyar Gárdának és a álcsendőrségnek? Ám sokan jótékonyan elfelejtik a párt múltját, és ezzel kedveznek is nekik, hiszen ők is vallják az internacionálé azon sorát, hogy „a múltat végképp eltörölni”. Pedig a múltból vannak még tisztázatlan kérdések és lezáratlan ügyek dögivel.

A minap feltévedtem a MIÉP weboldalára hiszen érdekelt hogy az annak idején oly hangos „nemzeti radikális” párt (élén Csurka Istvánnal) milyen fajta kampányra készül és, hogy egyáltalán -él e még a mélabéla- alapon, mi van az egykori szépemlékű nagynemzeti exparlamenti törpepárttal.

Szóval egy kis bejegyzésre lettem figyelmes a jobb felső sarokban. A bejegyzés a nap kérdése címet viseli és a következő igyekszik buzgón a figyelmet felhívni: : 228 napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

No ezen azért elgondolkoztam. Az egykori 2006-os választási harcostárs, ideológiai és szellemi partner, nem is sejti, hogy a Jobbiknak honnan van pénze a választási kampányára? Valóban. Az európai parlamenti választásokra a Jobbik mindenhol ott volt óriásplakátok szórólapok és rendezvények formájában, ami azért valljuk be eléggé költséges, még az ősbecsületes jobbiknak is.

De más kérdést is felvet ez bennem, mi lett a régi nagy MIÉP-Jobbik bajtársiassággal? Csak nem összekapott a koncon a két gigaradikál erő? Tény, hogy 2006-ban kisebb botrány kerekedett, abból hogy a választási eredményük (2,2%) után járó évi 40 milliós államipénzt nem az alítólagos előzetesen megállapodott 50-50%-os elosztás (MIÉP-Jobbik) érvényesült. Helyette az akkor jógi trükként létrejött választási pártban tartják, ahonnét különböző módszerekkel többségét saját maguknak viszik ki. Az ügyből bírósági tárgyalás lett, mely esőfokon elmarasztalta a MIÉP – Jobbik a Harmadik Út (ez a neve a választási trükk pártnak, és ez nem egyenlő jogilag sem a Jobbikkal sem a MIÉP-pel) vezetőségét. Ám ez még mindig nem magyarázat az egyes reklámpiaci szereplők véleménye szerint százmilliós nagyságrendű EP kampányára.

A Jobbik weboldalán megjelent beszámoló szerint a párt 2004 és 2008 között évente 655 ezer és 3,2 millió forint közötti összegből gazdálkodott. Érthetetlen tehát hogy miből finanszírozta a Jobbik a 2009-es kampányát. Ha csak nem trükkök százaiból, amiről jobb nem tudni?

Korábban több politikai megfigyelő is párhuzamot vont a párt külföldi kapcsolatrendszere - orosz és muszlim, egyebek mellett iráni szimpátiája - és a finanszírozási lehetőségek között. Az ügy pikantériája hogy az egyik hetilap szerint, Legfőbb Ügyészség vizsgálatot indított, amiért a párt nem készítette el kötelező pénzügyi beszámolóit 2003 óta. Úgy tűnik állítása ellenére a Jobbiknál sem stimmel minden, hogy csak az ügyészség megindulása után sikerült leadni hatéves késéssel a 2003-as beszámolót.

Zárógondolatként Vona Gábor 2008. október 23.-ai beszédének részletével foglalkozom, amely így hangzik:

„… Mivel mostanában annyira nagy divat külföldi megfigyelőket hívni a választásokra hát mi is fogunk de nem nyugatról nem Amerikából nem is az Unióból, hanem még idén levélben fogok fordulni Mahmud Ahmadinedzsadhoz és Iránból, jönnek ide. És nem az ÁVH fog grasszálni a választás napján, hanem az Iráni Forradalmi Gárda…”

Megszállás vagy Harmadik út?

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr581692505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.22. 13:51:36

A jobbik egyéni képviselő jelöltek között egy csomó ex-jobbikos van.

De mi van a régi Jobbik elnökkel, Kovács Dáviddal?
Mit szól a (volt?) pártjához?

2010.01.22. 18:05:41

Kocsis Máté...

Amúgy addig volt jó az MSZP-nek amíg az exkomcsi csurka hülyítette a nácikat, de azóta a SkyNet öntudatra ébredt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.22. 20:35:25

Amivel a Jobbikot vádolod az hazaárulás.

Szerencsére mindannyiunk kedvenc Pártja van hatalmon, és ők felügyelik az NBH-t. Tehát 3 lehetőség van:
-A Jobbikot ártatlanul rágalmazzátok.
-A Jobbik hazaáruló, de az MSzP olyan szinten dilettáns, hogy ezt képtelen leleplezni. (Pedig ha ez ennyire látványos, tényleg nem lehet nehéz.)
-KELL a bögre!!!

A közös a három pontban, hogy magatokat mindenképpen tökön szúrtátok...

Ez így kevés lesz, nagyon kevés. :'-(
(Viszont már csak 6 komment az újabb pontért! :D )

szocialdemokrata 2010.01.22. 22:51:53

Valaki még komolyan veszi Vona Gábort? Halhassuk már meg a beszédeit nagyon szépen hangzik hogy Tesco helyett Turul markerek lesznek meg jó mondani hogy pokol szülte SZDSZ a nagy vicceiről meg ne is beszéljünk. Tényleg vicces dolog arról beszélni hogy tv székházakat fognak lerombolni meg hogy egyes tv riportereknek meg szerkesztőknek megmutatják hol van Magyarország kijárata. Bár retorikában még nem ők a császárok bár a beszédek gimnázium 10.-es anyag Vona úr biztosan hiányzott.

Mellesleg csak szerintem a legnagyobb érv a Jobbik ellen Morvai Krisztina?

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.01.22. 22:54:07

@TaTa86.: Látom szépen be tartod a párt utasítást:

"A Jobbik lejáratására kitalált hírek értelmes cáfolásán túl fontos, hogy a Jobbikhoz közel álló szervezetekről is valós képet nyújtsunk azok számára"

"mindenki saját szavaival is megfogalmazhatja álláspontunkat, sőt ez utóbbi talán célszerűbb is, mert nem azt látják benne, hogy „pártkatonák” bemásolják a szöveget,"

Tudod miből idéztem nem?? Bár nem mindent sikerül jól elsajátítanod, ezért olvad újra mert az ilyen "pártkatonát" kizárják!

erettsegitetelek.uw.hu/internetes%20kampany_2009_szimpatizansoknak_jobbik.pdf

Attila64 · www.sagaontour.ca 2010.01.23. 10:50:44

"... 228 napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát."

És 229 napja nem tudjuk, kik pénzelték az mszp, a fidesz,az szdsz, az mdf stb. pártok EP kampányát.

Azért nem tudjuk, mert 2010. április végéig kell nyilvánosságra hozni a "párttörvény" szerinti részletezettséggel és bontásban a 2009. év pénzügyi adatait.

De ne lepődj meg: abból sem fogod megtudni!

Mert ott "belföldi adományok' és "külföldi adományok" rovatbontás van, ami nem név szerinti. A teljes részletezettségű nyilvántartásokhoz csak az ÁSZ férhet hozzá.

Azon se lepődj meg: ez nem véletlenül van így!

Az mszp-szdsz-mdf-kisgazda csapat szavazta meg ilyenre, nyilván nem véletlenül.

Egyébként a Jobbiknak nincs ellenére a törvény módosítása, nyitottabbá tétele.

Üdv!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.23. 13:45:52

@szocdemman: Na ez már a 8. komment. Még kettő és mehet a print screen! XD
Komolyan nem értem, hogy mi bajod velem? Csak segítek neked.

A felvetéseimre meg nem válaszoltál. Ha kampányolsz legalább csináld rendesen!
És ha már a "man" ott van a nevedben, akkor viselkedj is úgy.
Szóval: a jobbikkal kapcsolatban hazudtok, vagy annyira dilettánsok vagytok, hogy bambán nézitek, ahogy egy idegen ország által pénzelt hazaáruló párt megkerülhetetlen erővé válik az országban?

(Még valami: mint láthatod én már 2007 januárja óta vagyok tag, akkor még igazából Jobbik sem volt. Azt is láthatod, hogy a stílusom, és véleményem ha finomodott is, nem változott gyökeresen. -> Veled ellentétben én nem pártdroid vagyok, nem is vagyok semmilyen pártnak a tagja. A véleményemet írom le, és nem pártdirektíváknak felelek meg vacak bögrékért. De még Sziget hetijegyért sem!)

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.01.23. 16:51:28

@TaTa86.: Nyilván az egész világ szegény pici jobbik ellen, hát micsoda gonosz emberek vannak itt. Pedig a jobbik olyan rendes és becsületes pártocska.

Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél!

A cikk pont, hogy 2006-ról szol, akkor is volt már jobbik de látom meg sem érteted a cikk tartalmát. Sajnálom.

De jó hír a paranoid üldözési mánia gyógyítható!
Meg a kényszer képzet! Igen mindenki hazudik, tudjuk...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.23. 18:46:03

@szocdemman: Hogy mi van?

"Nyilván az egész világ szegény pici jobbik ellen, hát micsoda gonosz emberek vannak itt."
Nem, épp ellenkezőleg, ha van valami sara a jobbiknak, azt írja meg az ellen', erre jó a pluralizmus. Nem akarok hazaáruló pártra szavazni.

"Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél!"
Igen, mint a 23millió románnál, meg a köteles beszédnél, meg az Orsós Viktornál ugye? Annak pl mi is volt az alapja? Semmi. A szelet ti fújtátok, egyszerű blöff, hazugság volt.

De leírom még egyszer, hátha felfogod: ti vagytok a kormányzó párt, a ti kezetekben van az NBH, a ti feladatotok az ilyen támadás elhárítása. Nem suttogó propagandával, homályos fejtegetésekkel, nem kabátlopási ügybe keveréssel, hanem bizonyítékokkal. Eddig világos?
Ha a Jobbikot hazaárulók vezetik, ahogy te sejteted, akkor börtönben a helyük.
De nem gondolod, hogy nem ártana kedvenc kormányodat, pártodat kérdőre vonnod, hogy mégis hogyan lehetnek szabadlábon?

Vagy egyszerűen megint hazudtok...

(Megvan a pontod!)
Paranoiás meg nem én vagyok, te haluzol(, vagy kamuzol) idegeneket a Jobbik mögé.
Az üldözési mániát meg tényleg nem értem, miért vonatkozna rám.

szocialdemokrata 2010.01.24. 22:03:18

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: "MIKOR GYULLADNAK KI VÉGRE

AZ MSzP-PÁRTHÁZK?! "

2425-ben a Jobbik első kormányzására készül, megszüntetik a tűzoltóságokat és a tűzhelyen ottfelejtett kávé okozza majd a tüzet a dányi mszp irodában

cyrus01 2010.01.31. 21:51:13

@szocialdemokrata: te teljesen hülye vagy:?vagy fizetnek neked a baromságaidért?melyik tvt nézed Vona Gábor lesz az aki itt rendet tesz bár lehet hogy a cionista barátaidnak ez nem fog tetszeni
süti beállítások módosítása