Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Fidesz semmiről sem tudott Erzsébetvárosban?

2010.01.18. 16:35 | partizano | 1 komment

Címkék: fidesz czibula czibula csaba

A Fidesz kommunikációban kiemelt annyira szerepel Hunvald György erzsébetvárosi polgármester korrupciója, hogy még óriásplakátra is tették a VII. kerület vezetőjét. Azonban a most kiderültek még jobban megkérdőjelezik, hogy az erzsébetvárosi Fidesz semmiről nem tudott az ügyészség átal  vizsgált eseményekről.

Vattamány Zsolt Fidesz frakcióvezető csak néz, mert nem tudott semmiről.

Czibula Csaba volt VII. kerületi Fidesz-alelnökről korábban az volt a Fidesz kommunikáció, hogy miután 2006-ban az úriember kevéssel lemaradt a polgármesterjelöltségről megszakadtak fideszes kapcsolatai. Ettől persze még Fidesz képviselőként végzett ténykedése miatt vádolják "üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással és más bűncselekményekkel". Azonban a most nyilvánosságra került vád, miszerint barátnőjének 2007-2008-ban adott "tanácsadói szerződést" Hunvald György, azt mutatja, hogy Czibula 2006 után is fontos személyiség volt, s ezt a fontosságot adhatták a Fidesz felé meglévő kapcsolatai is.

Azonban Czibulától függetlenül furcsa, hogy az ügyészség szerint áron alul értékesített ingatlanok egyikénél sem tűnt fel a Fidesznek a dolog. Bár az Óvás egyesület már 2004-ben tiltakozott több műemlék-jellegű ház bontása miatt, a helyi Fidesz egyáltalán nem vette elő 2006-os kampányában az ingatlaneladások ügyét. Honlapjukon 2006-os helyi hírként csak egy görög táncház programajánlója és egy fogápolási rajzpályázat szerepel.

http://papagalomegalo.files.wordpress.com/2009/07/the-3-monkeys.jpgNem hallottak, nem láttak , és eddig nem is szóltak semmit.

A helyi Fidesznek csak Hunvald letartóztatása után 5 hónappal, 2009 júliusában jutott eszébe, hogy a helyi ingatlaneladások leállítását követelje. Ekkor már úgy beszéltek, mintha korábban is figyelmeztettek volna: "ez a városvezetés már ne akarjon további értékes ingatlanokat elkótyavetyélni." Ha addig hallgattak, akkor az addigi elkótyavetyélés még belefért?

Deutsch Fürt Tamás érintetlenségét ebben az ügyben még el tudjuk képzelni, hiszen neki azért szünt meg helyi képviselői mandátuma, mert egy évig be se járt a testületi ülésekre.

Az azonban elég hihetetlen, hogy a helyi Fidesz ne tudott volna semmiről, s ha tudott a hallgatásnak ne kapta volna meg az árát. Az Orbán-kormány által Polt Péter kinevezése után jelentős támogatásnövelésben részesül ügyészség egyelőre csak Czibula Csaba szálat vizsgálja a Fidesz felé.

Azonban az sem kizárható, hogy kisebb szabálytalanságokat leszámítva, a forráshiányos kerületben csak indokoltan történtek az ingatlaneladások, s ennek köszönhetően újult meg sok társasház és köztér a kerületben, a helyi Fidesz pedig emiatt hallgatott. Ekkor viszont tudatos hazudsághadjárat az, amit a Fidesz folytat az ügyben.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr891682335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.18. 19:28:00

Érdekes kis bejegyzés... De ettől még Hunvald nem lesz ártatlan, csak megerősíti, hogy a két nagy párt anyagiakban azért képes szót érteni :P
süti beállítások módosítása