Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Csökkenő férőhelyek az egyetemen és vár a Fidelitas!

2009.12.08. 23:34 | szocdemman | 5 komment

Címkék: fidesz tandíj fidelitas ferencváros 2010 societas oroszvári péter ágh pétre

A Fidelitasnál próbálják megfejteni mi bassza a csőrüket a középiskolásoknak, és akkor azt kell nekik mondani. Erre azért van szükség, mert a közigazgatásba készül távozni a Fidelitasosok zöme. Azokat pótolni kell. Az Egyenlítő tv hangfelvétel szerint hazugság árán is! Kedves Fidelitas, a középiskolások csőrét leginkább a hazugság bassza.


Nyilván azért a középiskolásokhoz fordul, mert az egyetemisták körében nem lesz népszerű. Ugyanis kiderült az is, hogy a Fidelitas radikálisan csökkentené az egyetemre felvehetők számát. És kétszáz ezer forintos tandíjat is kevesellette az egyik hozzá szóló.


Érdekes történet ez a rekrutáció. Magyarul utánpótlás, a mi esetünkben a politikai utánpótlás. Soha nem gondoltam volna, hogy egy politikai párt ifjúság szervezetének a feladata a közigazgatás feltöltése. Nyilván, függetlenül és érték semlegesen. Talán az MSZMP korában volt ez divat de ott KISZ-nek hívták és nomenklatúrának. A mi történetünkben pedig Fidelitas- Új nemzedéknek. Az Egyenlítő TV hangfelvétele a Fidelitas Nemzedéki Találkozó elnevezésű rendezvényén készült. Ahol, Ágh Péter, a Fidelitas elnöke és Koszorús László, az Országos Választmány elnöke beszélgetett a legfiatalabb új nemzedékkel. A Jövőről. A közigazgatásban rejlő álláshelyekről, politikai karrierről. És kiüresedő Fidelitas-ról.
A Societas, (MSZP ifjúsági szervezete, aki nem tudná:D) persze reagált is : „a felvételt meghallgatva felvetődött bennünk néhány kérdés, amire szeretnénk - a saját bevallása szerint jobb híján megválasztott elnöktől - Ágh Pétertől választ kapni. Szijjártó Péter a Fidelitas miskolci kongresszusán Közép-Európa legbefolyásosabb szervezetének titulálta a Fidelitast. Tudomásunk szerint 12 ezer tagja van a szervezetnek. Ágh Péter szájából az hallható, hogy a 2010-es választások után ki fog ürülni a Fidelitas, nagyon sokan elfognak menni az államigazgatásba dolgozni, van aki politikusként, van aki szakemberként.


Szeretnénk megkérdezni Ágh Pétertől, hogy a tizenkétezer tag közül hány ezret szeretnének esetleges kormányra kerülésük után felvenni a közigazgatásba, ezekből mennyit politikai és mennyit szakmai alapon? Kíváncsiak vagyunk, hogy számíthatnak-e arra a köztisztviselők és közalkalmazottak, hogy emiatt tízezres elbocsátás lesz jövőre, vagy új állásokat szeretnének létrehozni? Ha új állásokat akarnak létrehozni, akkor az hogyan van párhuzamban Járai Zsigmond múlt heti, a Budapesti Corvinus Egyetem rendezvényén tett kijelentéseivel? amelyek szerint az államigazgatás apparátusát nagy mértékben csökkenteni kell a költségvetési hiány csökkentése céljából”- érdeklődött Oroszvári Péter.

Majd: mennyire érzi hitelesnek a Fidelitas Új Nemzedéki Programját, amellyel éppen most kampányol szerte az országban, miközben a hangfelvételen az hallható, hogy akár hazugság árán is érdemes becsalogatni a fiatalokat a szervezetbe. "Nem biztos, hogy megvalósítható, de legalább népszerű" - hallható. Mennyivel szeretné csökkenteni a Fidelitas a jogász hallgatók számát, milyen képzéseket ért a felszólaló "indiánszakok" alatt, szerepelni fog-e az ifjúsági szervezet programjában az, hogy mennyivel szeretnék csökkenteni a felsőoktatásban hallgatók számát? „

Szánalmas, hogy az a szervezet, amelyik csökkenteni kivájna az egyetemi férő helyek számát, havi 200 ezer forintos tandíjat is kevesli, nyílt kampányt folytatott az „egyetemek megmentéséért”. Vajon még mi az amiben hazudtak nekünk??

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr631584760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dannyrose 2009.12.09. 00:00:18

"havi 200 ezer forintos tandíjat is kevesli"

komolyan ti szocik olyan benak vagytok, hogy egy kurva cikket nem tudtok epkezlab megirni 600 elutes, benazas, helyesirasi hibak nelkul

mennetek mar a picsaba

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2009.12.09. 00:42:37

@dannyrose: örülök, hogy a tartalommal nincs problémád

100millios 2009.12.30. 18:46:17

Szívesen megnéznem a videót, de ez az üzenet fogad: This video has been removed due to Terms of use violation...

szocialdemokrata 2010.01.01. 06:41:19

Hogy nem sül le a fidelitas képe komolyan mondom azért ilyeneket elmondani és még az öszödi beszédet tartják nemzetellenesnek. Jaaa Hogy it nem egy úgymond "politikus celeb" szólalt meg csak Ágh Péter akiről a társadalom azt sem tudja hogy létezik. És még ők készülnek kormányozni én előre félek attól a 4 évtől és szerintem a plakátokra nyugodtan ki lehet majd írni hogy rosszabbul élünk mint Horthy Miklós alatt... Ennyit rólatok Narancs

pír 2010.01.26. 14:44:07

@szocialdemokrata:
egyik kutya másik eb címet is adhatnánk, közismertek manapság ugye a pályáztatás nélküli mutyizások.
Ön netalán jós, de a múltra nézve azt a tényt azért csak ne hamisítsa meg, hogy Mo gazdasági fejlődése Horthy kormányzása alatt növekedett a legdinamikusanbban az utolsó 100 évben. Ha nem hiszi, járjon utána és kérdezze meg a kort megélőket, de ne a II világháborúról.
süti beállítások módosítása