Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Hatalom nem tart egyben

2009.12.02. 09:30 | balközép | 1 komment

Címkék: mszp szdsz demszky gábor tarlos istván budspest

Számtalanszor hallhattuk az elmúlt években a Fidesz szájából, hogy az MSzP megrögzötten ragaszkodik a hatalomhoz – csak azért mert Orbán Viktor egy intésére nem kívánt lemondani a kormányzásról. Most az MSzP megmutatta, hogy nem ragaszkodik a pozíciókhoz, és amennyiben nem engedik cselekedni –, akkor nem kér a hatalomból sem.

A fővárosi koalíció felbomlása egy érdekes jelenségre is rávilágított: az eddig magukat oly elvhűnek feltüntető szabad demokraták, élükön Demszky Gábor főpolgármesterrel, azonnal összeborultak a Fidesszel, személy szerint Tarlós István fideszes főpolgármester-jelölttel, a Fidesz– KDNP fővárosi frakcióvezetőjével. Azzal a párttal tehát, amely többször és következetesen nyilatkozta, hogy az SZDSZ a legártalmasabb párt, amelynek örökre el kell tűnnie a közéletből. Ez a gyűlölet a jelek szerint nem tartja vissza Demszky Gábort attól, hogy szövetkezzen a Fidesszel – kíváncsiak vagyunk, mennyire fogja azonban ez visszatartani Demszky egykori támogatóit a szavazástól. De a váratlan békülés a Fidesz jellemén is hagyott foltot – már ha volt még rajta folt nélküli felület. Tarlós ugyanis habozás nélkül hajlandó volt lepaktálni az ősellenséggel, csakhogy közel kerüljön a fővárosi kormányzáshoz – érthető is a lelkesedés, hiszen neki így sikerülhet az, ami a nagyfőnöknek, Orbán Viktornak nem sikerült a parlamentben.

Tarlóst az sem zavarná, ha a hatalomban a gyűlölt SZDSZ-szel kellene társbérletben működniük – a hatalom sok mindent ellensúlyoz a jelek szerint. S hiába jött a megtorpanás, a pálfordulás, a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának követelése, amelyet egyébként a törvény nem tesz lehetővé, az igazi arc már kivillant. Egy olyan arc, amely bárkivel szövetkezne, csak hatalomra kerülne. Magával az ördöggel is, hiszen Demszky Gábor a Fidesz szemében maga az ördög, ugye? Ezek után kicsit sem nehéz elképzelni, hogy Orbán Viktor pillanatnyi tűnődés nélkül koalícióra lépne országos szinten is a Jobbikkal, hiszen ha a számtalanszor gyalázott SZDSZ-szel is táncra perdülne, akkor miért is ne ülne lakodalmat a Jobbikkal, amelyre soha egy rossz szót se szólt? Igaza van Steiner Pál szocialista fővárosi frakcióvezetőnek, aki szerint a rendpárti jelszavakkal a budapesti Jobbik-bázist akarja megszólítani a Fidesz. Az a párt, amelynek Budapest- programja a feledékenységre épül: miközben a 4-es metró építésének lassúságát kérik számon, szót sem ejtenek arról, hogy a metró már régen közlekedne, ha nincs Orbán Viktor és kormánya, akik 1998-ban azt leállították. Kérdezzük is Tarlós Istvántól: az Orbán- kormány idején milyen gyorsan épült a metró?
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr261567850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roltii 2009.12.04. 10:16:43

konkrétum az persze nincs...Írd már le légyszíves, hogy mit is takar ez az összeborulás? Próbálom figyelni a napi politikai híreket, de ilyet valahogy nem láttam. Segítenél? valami forrás? köszi.
süti beállítások módosítása