Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az IMF és az EU rászólt a Fideszre

2009.12.02. 15:02 | balközép | 2 komment

Címkék: fidesz eu válság imf

 

Sem a valutaalap, sem Brüsszel nem fogadná el az Orbán által emlegetett 7 százalékos költségvetési hiányt 2010-ben

– Az elmúlt egy évben olyan fegyelmezett költségvetési adatokat produkált Magyarország a válság idején, amelyet ebben az időszakban kevés ország tudott felmutatni a költségvetés helyzete Európában a legjobbak közé tartozik – jelentette ki a pénzügyminiszter. Oszkó Péter az egy évvel ezelőtt életbe lépett IMF–EU–Világbank finanszírozási program negyedik felülvizsgálata után ekképp vélekedett: A forint árfolyama megerősödött és stabilizálódott, az állampapírpiac ismét jól működik, jelentősen mérséklődtek a hozamok, így rendezettnek tekinthető Magyarország finanszírozása. Az IMF delegációjának vezetője és az EU képviselője egyaránt elutasította a Fidesz által felvetett, a jövő évet érintő 7 százalékos deficit-kalkulációt. – Reálisan számolva, GDP-arányosan tartható a 3,8 százalékos államháztartási hiány 2010-ben – közölte James Morsink (IMF). Mint ismeretes, korábban az ellenzéki párt vezető politikusai közül Orbán Viktor is úgy vélekedett – és ennek több ízben hangot is adott –, hogy a deficit mértéke rugalmasabban kezelhető. Barbara Kauffmann szavai azonban erre egyértelműen rácáfoltak. – Az EU nem tartaná támogathatónak a 7 százalékos deficitet jövőre – nyomatékosította az uniót képviselő szakember. A tárgyaló delegáció vezetője hozzátette: az Európai Unió elégedett a magyarországi államháztartási konszolidációval, és úgy látják, nem lesz szükség az EU keretéből fennmaradó egymilliárd euró lehívására. Mindezek ismeretében nehezen tartható Cser-Palkovics András azon állítása, miszerint csőd közelében van a gazdaság és a kormány saját maga okozza már a válságot. Tukacs István, az MSZP képviselője szerint a Fidesz helyettes szóvivője az ellenzéki párt nevében hősiesen menetel szembe a világgal. A szocialista politikus úgy véli, Cser-Palkovics mindazokkal szemben foglal állást, akik a Bajnai-kormány válságkezelését eredményesnek és bizalomerősítőnek gondolják, másrészt pedig azokkal a államokkal, ahol a világgazdasági válság hasonló vagy még nagyobb gazdasági visszaesést jelentett, mint hazánkban.
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr541567932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomaszendvics 2010.01.18. 18:14:29

S ez mit is jelent?
Ki a az az IMF és mi van, ha nem fogadja el?
Körmös? Sarokba állítás?Miért kell attól rettegni, hogy az IMF nem fogadja el?Az Eu? Jaj, jaj,bezzeg Görögország, régi eu-s ország, mégis 9% ! És?
Miért csak az lehet a jó megoldás, amit az IMF mond? LÁm dél amerikából elhajtották őket, s mit tesz Isten, jobban vannak mint valaha!

cyrus01 2010.01.23. 22:35:54

igen szigorú kölcségvetés 15000 kilakoltatott megy egy csomó zsidó kipuc
süti beállítások módosítása