Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Fidesz miért tojt be az Egyenlítő TV-től?

2009.11.27. 18:28 | szocdemman | 2 komment

Címkék: fidesz botrány szombathely győr péter zuschlag ügy németh gábor ágh egyenlítő tv


A Hírtv kegyét élvező Fidesz vezérkar hajtóvadászatot hirdetett Németh Gábor ellen. No, eben nem lenne semmi extra, nem csak Németh Gábor az egyetlen ebben az országban aki kiérdemelte már a Fidesz bácsik figyelmét. Mi az amivel, -Ágh Péter szavaival élve: szocialista politikus, az Erzsébetvárosi Societas elnöke, tehát nagy valószínűséggel egy huszonéves srác- ilyen indulatokat váltott ki a Fidesz fő-főiből? Mi az amit tudhat? Németh egy teljesen ismeretlen politikai szereplő, soha nem hallottunk róla, még csak nem is önkormányzati-képviselő, tehát hobbi politikus. Ennek ellenére mintha Lendvaira vagy Bajnaira lőttek volna, olyan támadást kapott ez a srác.

Egy hetilap készített vele riportot. Ebből világos lesz, hogy Németh Gábor- szintén ismerten- Egyenlítő Tv főszerkesztője. Az internetes TV a honlapján (egyenlito.blog.hu) kiderül: az Egyenlítő TV társadalmunk problémáira érzékeny fiatalok kezdeményezése, akik nyitott szemmel járnak, és mindenről szeretnének tudósítani, amit a mainstream média világa elfed. Így lett a TV szlogenje: ,,Mindenhol ott vagyunk!’’. A blog szépen frissül és bővül. Kezdetben csupán két videó szerepelt, mára megjelentek különböző web 2.0 lehetőségek, és újabb videók.

Sajnos mindegyike még csupán ajánló. A promó rövid, tömör és pimasz. Szombathely és Győr. Két város, ahol a fidesz többségű önkormányzat igazgatja az ügyeket. Sok van ilyen. Nem videó hanem város. Az ügyek pattognak ki sorban. A médiákok meg valóban szépen fegyelmezetten hallgatnak. No tudom én, hogy 2/3 az 2/3 és a koncesszió meg az adóhatóság. Gyávák? Félnek? Behódoltak? De a törvénytelenség, a mutyi ha fidesz is, attól még törvénytelenség és mutyi? Vagy csak szocialista mutyiról lehet írni? Szabó Zoltán MSZP-s képviselő is rendszeresen oknyomoz, vagy pontosabban tájékoztat. Rá még sem lett pipa a fidesz vezérkara. Pedig: Debrecen, Nagykanizsa, Esztergom, Salgótarján, Püspökladány, Budapest Józsefváros, XVI. kerület, XVII. kerület és még sok-sok fidesz város működésében talált ezt-meg azt. Találni pedig csak ez talál aki keres, tudja ezt a Hírtv is, éppen ezért nem keres mindenűt. Leginkább ott nem, ahol a föld savanykásan narancsos. Ott kereset az Egyenlítő tv tehát. De mit találhatott?

 

Szombathely már régóta híres arról, hogy a Fidesznek nem tetszett a várost hosszú évekig kiválóan vezető szocialista polgármester. Miért? Nem is értem. De tény amióta Fidesz betette a lábát a városba felborult a béke. A rossz nyelvek szerint sikeresen megvásároltak egy munkásőr képviselőt maguknak. No nem nyíltan, hanem a Savária egyesület. Meg van a többség, és mehet a munka. De miféle munka folyik ott? Erről rántja le nyilván a lepett a videó. Majd.

 

 

Majd tovább lépünk Győrbe. És azon naiv emberek előtt, akik még nem sejtették, hogy a 2000 körül (akkor jééé Fidesz kormány volt) kezdődött Zuschlag-ügynek vannak Fideszes szálai is, hát a videó vélhetően felfejti majd azt.

Tehát az Egyenlítő Tv oknyomozott a Fidesz meg beszart. Ennek az oka az lehet -a heti lap szerint-, hogy a Fideszes honatyák "eléggé bizalmaskodtak" és beavatták a stábot olyan ügyekbe is, amikről eddig a nyilvánosság nem tudott. – Nincsenek hozzászokva a fideszes képviselők az ilyen jellegű történetekhez és eléggé eleresztik magukat a személyes kommunikációban - mondta a hetilapnak Németh Gábor. A stáb első videója Borsi Róbertet, a győri Fidesz-frakció szóvivőjét szólaltatja meg és azt ígéri: fény derül a Zuschlag-ügy "fideszes szálára", illetve "megdöbbentő bizonyítékokkal" kecsegtet.

A másik videó Szombathelyre kalauzolja a nézőket. – Szombathelyen egy olyan ügybe sikerült belefutni, ahol a nyomozást bizonyíték hiányában szüntették meg, ez egy zsarolási ügy – meséli tovább Németh Gábor.

A Fidesz meg sipítozik. Societasozik, meg politikusozik. Pedig sem az országos sem a budapesti Societas vezetése nem tudott arról, hogy Németh mit végez szabadidejében. És miért nem tehette volna? Ezer meg ezer blog van az Interneten. Tomcat barátunk is mokkásan rohangált a vállán egy 1000 éves kamu kamerával. Nem sipítozott ezért a Fidesz vezérkara, mondjuk nem is az Ő sajtótájékoztatójukra ment. Az Egyenlítő Tv munkatársai - mint kiderült, szipogja a fidesz - egy nyilvános győri sajtótájékoztatón interjúvolták meg Borsi Róbertet, csak másnak adták ki magukat, mint akik: a HírTV Célpont című adásának újságíróiként mutatkoztak be. Ezek szerint a Hír TV nem adná le a Fidesz botrány felvételt??? Nekik akkor el lehet mondani??? Hoppá! A tényfeltárás Hírtv módra… A HírTV szerint visszaéltek a Hír Televízió Célpont című műsorának nevével. A Hírtv célpont műsora hányszor élt vissza mások nevével? Azt lehet ugye kérem?

 

Németh is így érvelt: Gondoljunk csak a Hír TV rejtett kamerás beszivárgásaira, vagy például arra az esetre, amikor magukat Veres János kampányfőnökének kiadva hívtak fel roma vezetőket. Hasonló eset volt, mikor az index.hu Puch László nevében telefonált, és hangfelvételeket készített a beszélgetésekről. Munkánk során sajtóigazolvánnyal, az Egyenlítő TV nevében dolgozunk" - kommentálta az esetet az Egyenlítő Tv főszerkesztője egy közleményben, amelyben arra is kitérnek: egy demokratikus országban, "a web kettő korában" bárki foglalkozhat újságírással, és bárki lehet egyesület tagja. No a barack visszanyalt.

Minden idők legmocskosabb és legaljasabb kampányával jön az MSZP, szomorkodik a hirtv-ben Ágh Peti. Majd lekeverik és kezdődik a Célpont című műsor 250 része, ahol büszkék rá, hogy mennyi rejtet kamerás felvételt csináltak. Nem egyszer kétszázötvenszer. Az a Hírtv, amelyiknek lógója tucatnyi fidesz honlapon ott van. És már-már úgy tűnik, hogy Orbán Viktor ott a főszerkesztő. Hiteles fiuk ők.

No de mikor láthatjuk már ezeket a videókat? Németh Gábor szerint jövő hét hétfőre időzítik az első nyilvánossá tételét. Várjuk!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr551556978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2009.11.27. 22:39:39

És ezek közül az ügyek közül melyik is mérhető szocialista mértékkel? :-))

v2peti 2009.12.04. 01:24:32

Szombathelyi vagyok, de nem tudok Fideszes balhéról. Az önkormányzat meg nem fideszes, mert hiába van fél-egy éve 1 fő fideszes többség, a polgármester ennek ellenére MSZP-s.
süti beállítások módosítása