Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Horváth a kormánybiztos

2009.11.24. 16:17 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: budapest mszp főváros horváth csaba kormánybiztos

Továbbra is a fővárosiak érdekeit, a Budapest fejlesztését szolgáló ügyeket fogom képviselni

Mindent meg fogok tenni, hogy egy élhető, fejlődő, a rendet nem bakancscsattogtatással biztosító, félelem nélküli rendben és tisztaságban élő és növekvő, jó közérzetű Budapestet hagyhassak az utódokra - mondta Horváth Csaba, humánpolitikai főpolgármester-helyettes pénteki sajtótájékoztatóján, amely végén aláírta a tisztségéről lemondó, Demszky Gábor főpolgármesternek címzett levelét.

Horváth Csaba számot adott főpolgármester-helyettesként végzett munkájáról: három évvel ezelőtt a távfűtés húsz százalékkal volt drágább, mint az egyéni gázfűtéses lakásokban élők rezsiköltsége. Azt ígértük és azt vállaltuk, hogy ezt a 650 ezer távfűtéses lakásban élő budapestit joggal felháborító kérdést rendezzük, a versenyhátrányt leszorítjuk. Sikerült! A panelprogram mellett elindult a távfűtés szabályozhatóságát és a mérhetőségét megteremtő ÖKO plusz program is, amelyre eddig 45 ezer budapesti lakás jelentkezett.


Sikeres város-rehabilitációs programokat hajtottunk végre, átalakítottuk a szakképzés rendszerét. Fejlesztettük a kórházakat, a Fővárosi Közgyűlés elfogadta a budapesti egészségügyi modell koncepcióját, valamint a színházi koncepciót. A kormányzat 900 millió forintos támogatásával roma oktatási- és kulturális intézmény jön létre Budapesten - sorolta az eredményeket a leköszönő főpolgármester-helyettes, majd a vállalt határidő előtt 15 nappal bemutatta azt a dokumentumot, amelyet a BKV működése hatékonyságának javítására készíttetett el.

Horváth Csaba közölte: szeptember 7-én azt vállaltam, hogy három hónapon belül elkészül a BKV, a városháza és a kormány szakembereinek bevonásával egy javaslat, amely képes kivezetni a közlekedési társaságot az adóssághelyzetből. Ez az anyag - amely 7 milliárd forint megtakarítással számol - volt a feltétele a 30 milliárd forintos fejlesztési hitel felvételének. Remélem, hogy a BKV-ból korszerű, az utasok kényelmét, az utazási komfortot magas szinten biztosító közlekedési vállalat jön létre.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr621549149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása