Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Rossz bornak is kell cégér - Napi legalja IV.

2009.10.08. 12:15 | ZöldMarci | Szólj hozzá!

Címkék: alkohol bor szőlő borász borhamisítás napi legalja

http://www.foodandwine.hu/wp-content/uploads/2009/01/1012red-wine-posters.jpgA sztárborász úgy védekezik attól csak rosszabb érzéseink lehetnek.

Vincze Béla a 2005-ös év borászának egri bikavérében hozzáadott glicerint találtak. Bár glicerin a bikavérben egyébként is van, de az ilyenfajta pancsolás, amely testesebbnek tünteti fel a bort megtévesztő és káros hatása is lehet.

Miután felmerült, hogy az ő címkéjét hirdető borba glicerint kevert, azzal védekezett, hogy nem ő pancsolt, hanem átvette más borát és - "baráti szívességből" - forgalmazta az ő nevén. Azaz bejáratott cégére alatt olyan bort adott a nevében bízó fogyasztóknak, amiben nem tudta, hogy mi van.

Ezután persze majd lehet sajnálkozni, hogy az amerika, meg ausztrál borok betörnek a magyar piacra, csak meglepődni nem, ha egyszer ott a szigorúbb büntetések miatt nem próbálkoznak ilyesmivel. Akit érdekel a történet bővebben.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr791432894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása