Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Autógyártók és a tisztességes verseny - Napi legalja - II.

2009.10.03. 12:28 | ZöldMarci | Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság autó autóipar napi legalja

Az európai autógyártók szövetsége érdekesen gondolkodik a tisztességes versenyről.

"Catherine Ashton uniós kereskedelmi biztosnak nem szabad aláírnia az EU és Dél-Korea közötti szabad kereskedelmi egyezményt – hangoztatja az európai autógyártók szövetsége (ACEA). Az ágazati lobbiszervezet szerint a hosszú tárgyalások után mostanra véglegesített megállapodás az importvámok visszatérítése és az eredetszabályozás révén tisztességtelen előnyhöz juttatná a dél-koreai autógyártókat." (vg.hu)

Tehát, az hogy a dél-koreai autók után nem kell vámokat fizetni az európai fogyasztóknak, hanem ugyanúgy a valódi árán vehetik meg azokat, mint az európaiakat az tisztességtelen. Értsd csak az a tisztességes, ha az ellenfelem hátrányból indul.

http://ajharmony.com/blogs/humor/images/crisisler.jpg

(Egyébként a külföldi konkurencia vámmal-kvótával való távoltartása nemcsak a vevőknek nem jó hosszútávon, de a gyártóknak sem. Lásd az amerikai autóipar vergődését (pl.:Chrysler).

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr651420795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása