Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Gyarapodó Józsefváros

2009.09.29. 23:45 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: mszp ákos polgármester horváth csaba józsefváros 8ker komássy molnár györgy

 

 

Józsefváros hét-nyolc éve zajló dinamikus fejlődésnek továbbviteléhez szocialista vezetőre van szükség. Olyan polgármesterre, akinek koherens víziója van Józsefváros jövőjéről, és nem engedi, hogy a kerület elhagyja fejlődési pályáját - mondta Komássy Ákos, az Magyar Szocialista Párt VIII. kerületi polgármester-jelöltje az MSZP józsefvárosi irodájában tartott keddi sajtótájékoztatón.

 

Molnár György, az MSZP Józsefvárosi Szervezetének elnöke bemutatta Komássy Ákost, az MSZP VIII. kerületi polgármester-jelöltjét. Ákos 31 éves, azonban fiatal kora ellenére egészen régóta, pontosan 1998 óta tagja az MSZP-nek. Középfokú tanulmányait az Apáczai Csere János Gimnáziumban végezte. Gimnazista évei alatt a Budapesti Önkormányzatok Középiskolai Szövetségének tagja, majd elnöke lett.

 

1997-től az OBESSU, az európai diákszövetség elnöke, 1998 őszétől a Baloldali Ifjúsági Társulás nemzetközi titkára lett. 1999-től a Fiatal Baloldal elnökségi tagja, 2001-től az ECOSY, az Európai Szocialisták Pártja ifjúsági szervezetének alelnöke, majd a két ifjúsági mozgalom egyesülése után a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták alelnöke, később választmányi elnöke volt. 2005. október 1-jétől 2006 nyaráig a Fiatal Baloldal elnökeként dolgozott - közölte Molnár György.

 

Folytatta: polgármesterjelöltünk 2001-ben a Webster Egyetem bécsi intézetének nemzetközi kapcsolatok szakán diplomázott, majd Medgyessy Péter asszisztenseként kezdett dolgozni. Komássy Ákos a magyaron kívül négy nyelven beszél, jelentős közigazgatási tapasztalatokkal rendelkezik, mindez segítheti őt a közel nyolcvanezer fős kerület irányításában.

 

Horváth Csaba, szocialista főpolgármester-helyettes elmondta: Komássy Ákos, polgármesterjelölt programja a Gyarapodó Józsefváros nevű dokumentumra épül, amely egy impozáns, komplex terv. Az említett városfejlesztési program úgy kívánja rehabilitálni a kerület leszakadó rétegeit, hogy közben elősegíti az ott élők társadalmi integrációját.

 

A VIII. kerület egyik legjelentősebb fejlesztésének, a Magdolna-negyed rehabilitációjának folytatása a jobboldali jelölt győzelme esetén meglehetősen kétségessé válna. Szükséges a józsefvárosi pályaudvar környékének, illetve a Ganz gyártelepnek a megújítására is. Amennyiben a szocialista jelölt bizalmat kap, minden tőlünk telhetőt megteszünk ezen ügyek érdekében. A november 22-én esedékes polgármester választás nagyon fontos az MSZP-nek, mert ebben a kerületben még soha nem indult szocialista polgármester-jelölt - hangsúlyozta Horváth Csaba.

 

Józsefváros hét-nyolc éve zajló dinamikus fejlődésnek továbbviteléhez szocialista vezetőre van szükség. Olyan polgármesterre, akinek koherens víziója van Józsefváros jövőjéről, és nem engedi, hogy a kerület elhagyja fejlődési pályáját - hangsúlyozta Komássy Ákos.

 

Hozzátette: a VIII. kerület minden kispénzű negyedét fel kell zárkóztatni. Véleményem szerint feltétlenül fontos, hogy a Magdolna-negyed a Corvin-sétány rehabilitációja mellett elkezdődjön a Diószeghy Sámuel utca és környéke, valamint a Szigony utcai lakótelep fejlesztése is.

 

Igazságos, tisztességes lakbérrendszerre van szükség a kerületben, hiszen ma a bérlakásokban élőknek sokkal többe kerül a megélhetés, mint a saját lakásukban lakóknak. Fontos, hogy a közszolgálati sajtó ismét közszolgálativá váljon, a hivatalos kerületi lap nem szólhat pártpropagandáról - közölte Komássy Ákos.

 

A választást követő egy év legsürgetőbb feladata a józsefvárosi önkormányzat teljes átláthatóságának megteremtése. Remélem, hogy az átláthatóság eddig az el nem végzett nyilvánosságra hozatali kötelezettségek miatt nem valósult meg, és megteremtésekor nem kell lelepleznünk semmit - mondta a polgármester-jelölt.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr211417162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása