Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Józsefvárosba dugnak

2009.09.26. 11:29 | szocdemman | 42 komment

Címkék: kampány fidesz polgármester józsefváros 8ker csécsei béla kocsis maté józsefváros újság

Deutsch Für Szt. Tamás igencsak sikamlós és gyerekes személyzeti politikája és „szeretünkhunvaldgyuri” önkormányzati célzatú, szerető és szerethető kiruccanásai óta tudjuk és látjuk: a magyar politikusok szeretik oda dugni dolgaikat, ahova az nem való.

Nézzük például Józsefvárost és annak jobb sorsra érdemes, narancs illatosítású önkormányzati lapját, amelynek címe találóan: Józsefváros. Valamikor a Józsefváros című lap egy belevaló, ki- és beszólásokban gazdag, vagány helyi újság volt, máma sokan már csak a zsírpapírnak minősítik. A helyi lap legújabb, napokban kézbesített számában érdekes dolgokat lehetett felfedezni-például egy szép, csillogó szórólapot-megható személyes üzenetet Kocsis Máté polgármester-jelölttől, a kerület új sztárjától. Aki változást szeretne és emellett főállású politikai burkoló.

A könnyre fakasztó életképekkel teli brosúra jó fideszes szokás szerint tele van tűzdelve mosolygó, közintézményt (konrétan óvodát) festő gyerekekkel (Rapcsák András Hódmezővásárhely legendás, fideszes (!) polgármestere anno ilyen húzásokra alkalmazta a „politika pedofília” jelzőt), derék rendőrökkel és persze az őket körülölelő és megvédelmező Kocsis Máté fideszes polgármesterjelölt képével. A Rambo Visszatérbe is beillő, felturbózott fotón az egyébként feltűnően filigrán fideszes belvárosi terminátorként pózol, határozottan kitekintve a gyanútlan, de gyámolításra szoruló választókra. Tipikus apakép, védelmező kistestvér.

Az önkormányzat pénzéből kiadott, közérdekű és elvileg közhasznú helyi lapba tehát „véletlenül” Fidesz-szórólapok kerültek. Szemét, liberálbolsevik feltételezés emögött szándékosságot és politikai manipulációt sejteni, pfuj!

A helyes, követendő teória szerint itt az ősz és egyre szelesebb lesz az idő. Józsefvárosban is új szelek fújnak, amelyek a sokat látott nyolcadik kerületi utcákon igen érdekes illatokat és dolgokat hordoznak. Mint a mesében, e kis szelek bátran összeálltak és dacolva kocsmaajtókkal, térfigyelő kamerákkal, rosszindulatú tacskókkal és masszív húgyszaggal elmasíroztak a helyi Fidesz irodáig, ahol a spontán szélvihar felkapta az ott snájdig, katonás rendben sorokozó szórólapokat. Szárnyára vette őket és a vidám kis papír-cunamival egészen a kerületi lap szerkesztőséig süvített. Ott megállt, mert néha meg kell állni-mire a pajkos kis szórólapok a huzatos levegőben játékos köröket leírva alászálltak és véletlenül épp akkor estek le, amikor a helyi lap új példányait hozták ki terjesztésre. Az élet tele van véletlenekkel.

Persze van egy másik, sunyi és provokatív verzió is, amely abból a teljességgel érthető tényből indul ki, hogy politikai szórólapot körítés nélkül, magában és pőrén jó érzésű magyar állampolgár elvből nem vesz kezébe. És milyen igazuk van! A kiadványok tragikuson rövid élete általában a korhadt, leppukkant és nagymagyarország matricás postaládáktól a szemetesekig tart, rosszabb esetben a placcra vagy a kutya alá vezet. Azonban ha értő és ügyes kezek a hivatalosság látszatát keltő önkormányzati lapba csempészik be őket, akkor ezzel a politikai produktumnak is komolyságot és hivatalosságot kölcsönöznek és talán elolvassa őket a T. Helyi Lakos. Ezt nevezik burkolt kampánynak, amely esetünkben konkrétan is igaz: az önkormányzati lapot Fidesz kampányértesítők burkolására, csomagoló papírként használták. Mer' az arra való. Nem önkormányzati hírek, a helyi ebrendelet és oltásnaptár, vagy a háziorvosi rendelők címeinek közlésére. Illetve ezt is oltják, burkolt oltása a jóhiszemű józsefvárosiaknak. Közpénzből. (kiadott újságban-szerk.)

A huszonéves Kocsis Máté büszkén hirdeti, hogy változást szeretne Józsefvárosban-amelyet mellesleg 2006. óta a Fidesz kormányoz, jó kedélyű Titanicként. Azóta semmi sem változik, de ez legalább biztos. Eszerint saját magukon szeretnének változtatni, vagy esetleg tudathasadásosak?


Egy biztos: a gyepszintig lejáratott magyar sajtóban az önkormányzati lapok azon kevés kiadványok közé tartoznak, amelyeket valamennyire még olvasnak és komolyan vesznek az emberek. A jelek szerint ez is a múlté. Fő a győzelem, összeszorított foggal, előre. Át- és meghágva minden akadályt.

A Fidesz jelöltjének viselkedése nehezen értelmezhető. Míg a legnagyobb ellenzéki párt vezetői már kormánylistákat gyártanak és majd szétszakadnak az önbizalomtól, valami kilóg az idilli képből. Az ilyen és ehhez hasonló, izzadtságszagú és szánalmas módszerek bevetése arról árulkodik: a Fiúk nem biztosak győzelmükben és ezért bármit megtesznek.

Vagy csak ennyire kisstílűek. Nem tudni, de mindkét verzió elgondolkodtató. De az is lehet, hogy Kocsisék egyéni akciójáról van szó, politikai stréberség, hogy demonstrálják a Fidesz vezetésnek: ők aztán tudják mi a kampány és mindenhol ott vannak.

Ideje lenne lehiggadni kicsit... Ha Kocsis Máté tényleg Józsefvárosban nőtt fel és ismeri a helyiek stílusát -ahogy Tarlós István állította-, azt is tudhatná: a Nyócker lakói nem szeretik ha hülyének nézik őket.

Dugni tudni kell. Elsősorban otthon, ágyban, párnák között és nem szerkesztőségekben. Hátulról közelítve meg a gyanútlan választókat.

petivan
 

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr201408271

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cartronica.pt 2018.01.20. 10:59:03

Totális csődben a francia állam - sorok között

Trackback: Választási hiszti 2009.10.06. 12:40:12

Nagy Kis port kavart, hogy a kerületi újság előző számába volt belerakva Kocsis Máté - független, Fidesz-KDNP támogatás - polgármester jelölt szórólapja. Nem tudom, kinek hogy tetszett, voltak, akik nem örültek neki, úgy gondolom, a többség megfelelő h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thinker_ 2009.09.26. 18:27:57

úgy látom a piros ezen a blogon pártszimpátiát is jelöl :)
az utolsókat rúgjátok, elvtárskáim!

Kapitány_1 2009.09.26. 18:32:26

Egyik kutya másik eb. Aktuális az összes helyi és országos kiskirályra (politikusra).

Petofi Sándor: Akasszátok fel a királyokat!

Lamberg szivében kés, Latour nyakán
Kötél, s utánok több is jön talán,
Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!
Ez mind igen jó, mind valóban szép,
De még ezzel nem tettetek sokat -
Akasszátok föl a királyokat!

Kaszálhatd a fut világvégeig,
Holnap kino az, ha ma lenyesik;
Tördelheted le a fa lombjait,
Ido jártával újra kivirít;
Tövestül kell kitépni azokat -
Akasszátok föl a királyokat!

Vagy nem tanúltad még meg, oh, világ,
Gyülölni méltóképpen a királyt?
Oh, hogyha szétönthetném köztetek
Azt a szilaj veszett gyülöletet,
Mitol keblem, mint a tenger, dagad! -
Akasszátok föl a királyokat!

Szívöknek minden porcikája rosz,
Már anyja méhébol gazságot hoz,
Vétek, gyalázat teljes élete,
Szemétol a levego fekete,
S megromlik a föld, melyben elrohad -
Akasszátok föl a királyokat!

Ezerfelé bús harcmezo a hon,
Arat rajt a halál irtóztatón,
Itt egy falu, amott egy város ég,
Százezerek jajától zúg a lég;
S halál, rablás mind a király miatt -
Akasszátok föl a királyokat!

Hiába ömlik, hosök, véretek:
Ha a koronát el nem töritek,
Fejét a szörny ismét fölemeli,
S akkor megint elol kell kezdeni.
Hiába lenne ennyi áldozat? -
Akasszátok föl a királyokat!

Mindenkinek barátság, kegyelem,
Csak a királyoknak nem, sohasem!
Lantom s kardom kezembül eldobom,
A hóhérságot majd én folytatom,
Ha kívülem rá ember nem akad -
Akasszátok föl a királyokat!

1848. (december)

Wallstreetbull 2009.09.26. 18:35:19

Mikor lesz a nyóckerben a választás?

Alf (törölt) 2009.09.26. 18:36:00

mi a probléma akkor, röviden?

Alf (törölt) 2009.09.26. 18:38:50

Értem már, 2. nekifutásra:

Szavazz az MSZP-re, ne a gonosz cigányzsidónáci ORBÁNRA vagy a pedofil dajcstamásra vagy a

"húszon éves" Kocsismátéra aki egy köcsög.

Éjen BAJNAI, GYURCSÁNY, MEDGYESI, az elmúlt 3 minielnökünk.

előre vörösök.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.09.26. 18:42:46

Igen, nekem is szúrta a szemem ez az akció. Nem kicsit, nagyon. Mondjuk úgy, hogy nyilvánvaló lett az, ami amúgy is az, a kerületi lapban egy szem objektivitás sincs - mint ahogy nem volt az előző cikusban sem. Ez nagyon rossz döntés volt a politikustól, az biztos, vissza is üt majd.

Az viszont, hogy az elmúlt években nem történt semmi, aljas rágalom. Nem, nem a Fidesz érdeme, hanem a testületé, amely sokszor együtt dönt. Együtt, a jobb, bal, közép, alsó és felső oldalak, hiszen itt a kerületről van szó, és nem országos politikai harcokról.
Te itt élsz egyáltalán? Tudod, hogy mi zajlik?

Nem értem, miért kell a mocskos kampányt újra és újra bevetni.

gitáros 2009.09.26. 18:48:37

@thinker_:
És? Ettől Máté gyerek akciója korrekt lesz?
Vagy az csakis oké lehet, mert ő fityiszes? Vagy mi?

gitáros 2009.09.26. 18:50:43

Egyébként sehol se találom a posztban, hogy most akkor kire kéne szavazni. Igaz, én - nagyjából - azt olvasom, ami oda van írva betűkkel...

beleszolok 2009.09.26. 18:53:43

Nem baj, gyakorlatnak jó lesz. De ilyen gyenge írásért fizetést biztos nem fogsz kapni. Elsőre talán a helyesírási hibák luxusáról kellene lemondani, mielőtt véleményformálásba szeretnél vágni.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.09.26. 19:04:21

Soha nem loptam!" - elképesztő fideszes botránylista
Gyanús milliók repkednek az ellenzéki önkormányzatoknál
Debrecen, Püspökladány, Győr, Nagykanizsa és még hosszú a sor, ha a Fidesz–KDNP-s vezetésű, gyanús ügyletekről is elhíresült településekről van szó. Míg az ellenzék folyamatosan a szocialistákra mutogat, korrupcióval, lenyúlásokkal vádolva őket, addig a saját házuk táján előforduló számtalan gyanús ügyről hallgatnak. Szabó Zoltán MSZP-s képviselő – aki sorozatban hívja fel a figyelmet ezekre az ügyekre – úgy véli, mindez jól mutatja, mi várható, ha a Fidesz kerül kormányra.

Újabb fideszes önkormányza¬tok gyanús ügyleteiről tervezi lerántani a leplet Szabó Zoltán szocialista képviselő. A politikus lapunknak elmondta: pártja és ő személy szerint is fontosnak tartja, hogy felnyissák az emberek szemét, mivel az utóbbi időben divatba jött a csodavárás. „Az emberek azt hiszik, hogy 2010-ben majd jön a Fidesz, és egy csapásra minden jó lesz, pedig az, hogyan vezetik az alábbi kerületeket, városokat, ékes példája lehet annak, mire számíthatunk” – fogalmazott lapunknak az MSZP-s honatya, aki az utóbbi időben több alkalommal is az ellenzék orra alá dörgölte: így kormányoztok ti! Lapunk összeállításában bemutatja a Szabó által felidézett ügyeket.

Hasznos összevonás?

Csaknem 100 millió forint kár érhette a XVII. kerületet, amikor a fideszes irányítású önkormányzat szakszerűtlenül vonta össze a korábban „szolid nyereséget” termelő két gazdasági társaságát – közölte Szabó Zoltán. A politikus szerint az elmúlt hónapokban napvilágra került más ügyek világosan megmutatták, hogy „a fideszes vezetésű városok és önkormányzatok jelentős része a korrupciós ügyek melegágya”. Szabó állítását azonban cáfolta a XVII. kerületi önkormányzat, külön kiemelve, hogy az említett gazdasági társasága 2008 ősze óta nyereségesen gazdálkodik.

Milliók a csatornában

A legolcsóbb ajánlatot választotta a XVI. kerületi, Csömöri úti csapadékcsatorna építésekor a fideszes önkormányzat, hogy később túlmunkák elfogadásával minden más ajánlatnál drágábbá tegyék, „így szivattyúz¬va ki a pénzt az önkormányzat zsebéből” – mondta Szabó Zoltán. Az MSZP-s országgyűlési képviselő közölte, hogy az építkezés egy európai uniós beruházás keretében valósult meg; egy gödöllői székhelyű kft.-vel bruttó 346 millió forintos szerződést kötött az önkormányzat, ám később a kivitelező további 160 millió forintot kért a túlmunkákért, amelyből 130-at meg is kapott. A XVI. kerület fideszes vezetése egyszer már határozottan cáfolta a híresztelést.

Milliárdos fűtés

Az ügyészséghez fordult augusztusban Szabó Zoltán, hogy vizsgálják meg, milyen bűncselekmény történhetett a Fejér Megyei Energia Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyében, amely 15 év alatt 5,8 milliárd forinthoz juthat a fideszes többségű megyei önkormányzattól. Szabó szerint a megyei önkormányzat egy magáncéggel közösen kft.-t hozott létre, amelynek 15 évre ingyenesen vagyonkezelésbe adta az általa fenntartott iskolák, szociális intézmények fűtési rendszerét. Mindezért a kft. egy összegben, előre 502 millió forint bérleti díjat fizet ki. Csakhogy az önkormányzat megtéríti a kft.-nek a fűtéshez felhasznált energia árát, illetve szolgáltatási díj címén havonta több mint 32 millió forintot fizet. Ez pedig összesen csaknem 5,8 milliárd forintos tétel.

Feljelentik magukat

Ismeretlen tettes ellen ügyészségi feljelentést tett szeptember elején Marton István, Nagykanizsa polgármestere. Ezt maga a Fidesz-támogatással megválasztott városvezető közölte. Az ügyben Cseresnyés Péter fideszes alpolgármester rokonának a cége érintett. A Tabán-Bau Kft. tavasszal közbeszerzés nélkül, meghívásos pályázaton nyert el 34 millió forintért egy területrendezési feladatot, amelyhez további 16 millió forintos pótmunkák járultak, így ezzel a négy pályázó közül a legdrágább munka nyert. Marton elmondta: polgármesteri esküje miatt nem maradt más lehetősége, mint hogy a „korrupciógyanús ügyek elleni küzdelem élére állva” feljelentést tegyen. „Közpénz-kiszivattyúzás nyílt pályázat nélkül, haveroknak” – fogalmazott. Cseresnyés hiteltelennek nevezte a polgármestert és a helyi MSZP-t, amiért nem támogatták a közgyűlés feloszlatására vonatkozó javaslatukat. Emlékezetes, hogy Martont korábban a Fidesz tagjai szólították fel lemondásra. Ezt következően a polgármester azt nyilatkozta: „Közel három éven át voltam kénytelen védeni a város kasszáját a keselyűktől, nyilván nem fogom közéjük dobni a kulcsot most sem.”

Drága kilenc hónap

Nyakó István, az MSZP szóvivője nyáron azt vetette a jobboldali többségű Orosháza vezetésének szemére, hogy kilenc hónapi munkaviszony után, csaknem 40 millió forintos végkielégítéssel váltak meg a helyi fürdő igazgatójától. A város vezetése cáfolta, hogy az ügyben hibát vagy visszaélést követtek volna el, míg Fetser János, a település volt szocialista polgármestere arról beszélt: a fideszes alpolgármester, Dancsó József által felügyelt fürdő irányítói szabálytalanul vezették le azt a közgyűlést, amelyen felmondtak a vezérigazgatónak. Az állásából eltávolított vezető ezért bírósághoz fordult, és a Szegedi Ítélőtábla megsemmisítette a közgyűlés határozatait, ezzel gyakorlatilag visszaállt az eredeti állapot. Időközben azonban a fürdő élére új vezérigazgatót választottak, így a leváltott vezető, megegyezve a jobboldali vezetéssel, összesen mintegy 37 millió forint végkielégítéssel távozott a fürdő éléről.

Esztergomi garázs

„Gyémántáron” vásárolta vissza az önkormányzat a területet – ezekkel a szavakkal jellemezte Szabó Zoltán az egyik esztergomi ügyletet. A város ugyanis 200 millió forintért adott el egy telket a Giegler Kft.-nak, amit, miután a vállalat mélygarázst épített a helyszínen, 1,4 milliárdért vásárolt vissza. Szakértői vélemények szerint egy gépkocsibeálló értéke 1 millió és 1 millió 250 ezer forint közzé tehető, Esztergom azonban négymilliót fizetett értük. A Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság ezen és egy másik ügy miatt áprilisban hűtlen kezelés miatt nyomozást is indított. A vízügyi felügyelők a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóságától kapott bejelentés alapján augusztusban helyszíni ellenőrzést tartottak a Búbánatvölgyben Meggyes Tamás polgármester házának közelében. Megállapították, hogy a hivatalos közlésekkel ellentétben nem a terület karbantartása folyik, hanem létesítési engedéllyel nem rendelkező tókialakítási munkák kezdődtek meg. A Szent István Gimnázium Meggyes Tamás által kinevezett új igazgatója a tantestület huszonkét tagja ellen kezdeményezett fegyelmi vizsgálatot az önkormányzat döntése alapján a tavalyi tanév végén kezdődött diáksztrájkok, tanári függelemsértések és egy diák öngyilkossága miatt. Végül hét tanárnak szüntette meg a munkaviszonyát. Bár a bíróság jogerősen is kimondta, hogy Esztergom város jegyzőjét, dr. Csomor Sándort három éve jogtalanul távolították el posztjáról, a polgármester nem kívánja visszahelyezni hivatalába.

Kövér Laci elintézi

Júliusban ügyészségi bejelentés született Fót – fideszes támogatással megválasztott – KDNP-s polgármestere, Mádly Zsolt ellen egy előkerült titkos hangszalag miatt. A felvételen egy, a Pest megyei pártvezetés tulajdonában lévő cég ügyvezetőjével egyezkednek arról, hogy egy útfejlesztési pályázaton nyert munkáért járó 30 millió forintot miként osszák el. A szalagon elhangzik, hogy honorálták már a Hír Tv-t, a Lánchíd Rádiót, és „baj esetén” Kövér Lászlóhoz, a Fidesz választmányi elnökéhez lehet fordulni.

A debreceni reptér

A nagy port kavaró, csaknem három évig húzódó debreceni reptér-privatizáció idén márciusban zárult le. Debrecen polgármestere, Kósa Lajos tavaly novemberben jelentette be: a repülőtér üzemi területét 75 évre bérbe adják a Xanga Holding Zrt.-nek, a mellette lévő 140 hektáros területet eladják 4,4 milliárd forintért, valamint az Airport Debrecen Kft.-t is 700 millióért, így összesen 5,1 milliárd forintot kapna a város. Idén márciusban a Xanga már nem tudta kifizetni vételár első részletét. A cég ezért a szerződés módosítását kezdeményezte. Végül március 19-én felbontotta a privatizációs szerződést a város közgyűlése, új nemzetközi pályázatot írtak ki.

Több mint 40 millió forint végkielégítést fizettek ki a tavaly 660 millió forint veszteséget felhalmozó Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Park Kft. távozó igazgatójának. Mészáros József, a cég általános és stratégiai igazgatója szerint csupán 15 milliót kapott a távozó vezető. De érdemes korábbra is visszatekinteni: még 2001-ben indított a város egy 2,5 milliárd forint értékű kötvényprogramot, amelynek célja az infrastrukturális fejlesztés finanszírozása volt. A látványberuházások működési költségeinek fedezésére azonban – hívta fel a figyelmet az SZDSZ – az iskoláktól, óvodáktól, egészségügyi és szociális intézményektől kellett volna pénzt elvonni. Hat évvel később a kötvénykibocsátások és egyéb kötelezettségvállalások összegeivel együtt mintegy 20 milliárdra nőtt a város adósságállománya az SZDSZ szerint. Kósa a 2,5 milliárdos kötvényállományt elismerve azt mondta, az összadósság csupán 9,9 milliárd forint.

Kötbérpénzek

Irreálisan rövid határidő és horribilis késedelmi kötbér: az uniós forrásból épített püspökladányi gyűjtőút története több szempontból is „példás”. Csontos János és Szabó Zoltán arra hívták fel a figyelmet, hogy Arnóth Sándor fideszes polgármester olyan cégre bízta a belterületi gyűjtőút építését, amelyik a pályázat kiírásakor még nem létezett, egymillió forintos törzstőkével csak később alakult meg. Ráadásul a gyűjtőút céljára kiszemelt Szent László utca alig fele olyan széles volt, mint amit az építési szabvány előír. A város a beruházáshoz 418 millió forint pályázati pénzt és állami támogatást kapott, a közbeszerzési kiviteli pályázatot pedig az a kft. nyerte, amelyik napi csaknem 50 millió forint késedelmi kötbért vállalt – olyan összeget, ami csak autópálya-építés esetén szokásos. A határidő lejártával azonban a polgármester a kötbérigényt nem érvényesítette, ehelyett előbb 66 nap, azután pedig a területen talált koporsóra hivatkozva újabb 60 napos határidő-módosítást kezdeményezett. Erről a képviselő-testületet nem tájékoztatta. A polgármester így közel 6 milliárd forintnyi, a várost megillető kötbért engedett el, a végül négy hónap alatt elkészült gyűjtőút műszaki átvétele pedig ma sem történt meg.

Kapitány_1 2009.09.26. 19:15:48

Kutyából nem lesz szalonna (Fidesz), a tolvaj sem lesz Hamupipőke holnapra (MSZP).
Amíg a teljes politikai és államgazdasági garnitúra nem cserélődik le (értem ez alatt az 1989 óta hatalmon volt - így vagy úgy) és nem lesz a rokonsági és baráti kört beleértett teljes elszámoltatás és tetemre hívás, felelőségrevonás - addig ez volt, ez van és ez lesz.
Birkák vagytok!
Olvassatok Petőfit!

Netuddki. 2009.09.26. 19:17:10

@Cpt01: Csak az a bibi, hogy ezeh (Fidesz-MSZP-SZDSZ-MDF) sose volt király. A legtöbbjüknek még normális munkahelye sem volt.

Netuddki. 2009.09.26. 19:18:53

@Cpt01: Na még egyszer:
Csak az a bibi, hogy ezek (Fidesz-MSZP-SZDSZ-MDF) sose voltak királyok. Elvileg minket kéne szolgálniuk.
A legtöbbjüknek még normális munkahelye sem volt.

Netuddki. 2009.09.26. 19:21:42

@Éljen Orbán, éljen a párt!: Na ezért nem lesz elszámoltatás. Holló a hollónak...
De majd erre a Fidesz drukkerek is hamar rá fognak jönni.

Blackrock (törölt) 2009.09.26. 19:22:25

@thinker_: mitől más ez a "pártszimpátia" mint a fideszes? te kis csaholó pincsikutyus...

Kapitány_1 2009.09.26. 19:23:04

Absztraháld Kovi... De az is épp elég, hogy királyoknak képzelik magukat és úgy is csinálnak - hol arrogánsan és nyiltan, hol sunyin és hazudozva.
Akasszátok fel a királyokat! Elzavarni mind egy szálig, teljes tág körű vagyonelkobzás, közügyektől végleges eltiltás - talán segít.
Becsületes és tiszta pártsemleges szakértői kormányt!
...
Oops, várj, felébredtem és valami melegbe lóg a kezem...
Birka vagyok én is.

Hellisfitar 2009.09.26. 19:23:22

"Valamikor a Józsefváros című lap egy belevaló, ki- és beszólásokban gazdag, vagány helyi újság volt..."

Na, eddig volt érdemes olvasni. A Józsefváros korábban a baloldali többség szócsöve volt, kb. olyan szinten, mintha egy százmillió fényévnyi távolságról idepottyant idegennek szólna: tele orbitális hazugságokkal, ferdítésekkel, önfényezéssel, a valódi problémák elrejtésével, letagadásával, a lerobbant és elgettósodott kerületet úgy állítva be, mintha legalább is maholnap egy második Monacóvá varázsolná a 15 éve regnáló balos többség, élén Csécseivel.
Nem mondom, hogy most jobb a lap, de ismét bekapcsolt az olyannyira ismert szelektív emlékezet, ugyebár...

Blackrock (törölt) 2009.09.26. 19:33:39

@Hellisfitar: mitől más a fideszes hazudozás, mint az mszp-és? az magyarbb, vagy mi a lófasz???

statez 2009.09.26. 19:42:35

Csécsei Béla nem Fideszes volt, hanem SZDSZ-es és Józsefváros polgármestere mostanáig. Akkor miről szól ez a poszt, a Fidesz-fikázáson kívül? Semmiről...

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.09.26. 19:56:01

@statez: pontosan.
@Hellisfitar: egyik sem jó. Nem az önkormányzatról kéne szólnia, hanem rólunk, itt élőkről. Néha bele-bele téved egy-egy jó írás, amúgy egy kalap szar megint.
@Blackrock: a hazugság, ferdítés egyaránt rossz. A Józsefváros újság talán '93-'94- ben volt jó. Meg utána néhány évig. Amióta pártszócső lett - előbb egyik, majd a másik oldalon - tényeleg csak kutyaszar alá való.

Blackrock (törölt) 2009.09.26. 19:57:06

@statez: miért, a fideszt nem lehet fikázni? pedig volt, van és lesz is miért...

Dr Kangörény 2009.09.26. 19:58:56

Világos egyesek hozzáállása. Mivel a medgyessygyurcsánybajnai tönkrebaszták az országot, ez mentesíti a jobboldali balfaszok minden balfaszságát.

Jó nektek segget nyalni? Baszki, agyatlan barmok, aki a fidesz balfaszságait szóvá teszi, az nem vörös! Bár ti ezt nem fogjátok fel, mert szerintetek ha valakinek nincs benne a nyelve ugyanabban a seggben, mint a tiétek, akkor az ellenség. Szánalmas.

Gáborom 2009.09.26. 20:01:21

Nem Józsefvárosba hanem Józsefvárosban dugnak.
Persze ma már ez nem számít, a bunkóság kötelezővé vált.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2009.09.26. 20:15:55

@Lesley: nem, az egy ironikus mondat próbált lenni, hisz te is tudod hogy a fidesznek van képviselő testületi többsége, így az érdemi döntést eddig is ők hozták. Így akkor saját magukhoz képest nem csináltak semmit? Vagy akkor eddig miért nem csináltak semmit vagy ez után nem fog történni semmi? Vagy mi fog változni?? Kocsis Máté alpolgármester képviselő testületi többséggel, akkor miért nem változtatott eddig? Csak polgármesterként változtat?? Ezek a megalapítások szigorúan a szórólap tartalmáról vonatkoznak. Nézd meg a szórólapot és érteni fogod az iróniát…

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2009.09.26. 20:18:04

@Gáborom: nem helyszín a Józsefváros hanem az újság neve ilyen értelembe tárgy és ba ragot kell használni: Józsefváros újságba dugott szórólap

beleszolok 2009.09.26. 20:29:04

@Kangörény_: Nem olyan hatalmas öröm "fidexesnek" lenni, de nincs egyéb értelmes lehetőség. Ott legalább nem milliárdok röpködnek nap mint nap. De még az sem érdekelne, ha nem lenne 80+ százalékos államadósság, és nem tűnne úgy, hogy előbb oszlik fel az unió, mint nekünk euronk lesz.

thinker_ 2009.09.26. 20:30:22

ez a poszt is kiválóan mutatja, hogy a balliberális katonák az utolsókat rúgják és jövőre, 8 évnyi "elkúrás" és lopás, csalás után végre eltűnjenek...

kamasuka 2009.09.26. 20:31:16

Bakker!

Iszonyat, hogy ez a szar blog index címlap lett!

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2009.09.26. 20:32:54

@thinker_: szerintünk ezeknek nincs párt szine, mint ahogy a fenti pozst is bizonyitja... a "csalás" részét

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.09.26. 20:37:20

@szocdemman: nem , így sem jön át. A szórólapon tételesen fel van sorolva, mit szeretne tenni MÉG. Az eddigi tetteit ismerjük, a helyi MSZP is többször megszavazta előterjesztéseit - ezért kérdem, Te nem itt élsz?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.26. 20:55:17

Bezzeg az MSZP-S jelölt tisztára makulátlan!

- diploma után egy évvel kormány-főtanácsadó volt
- rá egy évre rá már Medgyesi személyi titkára
- a Zuschlag-ügyben tett vallomása a következő: "amíg volt pénz, addig nem foglalkoztunk azzal, hogy az honnan származik"
- édesanyját kirúgták az MTV-től (műsorvezető-szerkesztő volt), kapott 7 milla búcsúpénzt......majd visszavették elnöki tanácsadónak
- a húga Draskovics barátnője

vastagbor.blog.hu/2009/09/17/tehetseges_mszp_s_fiatalt_jozsefvaros_elere

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2009.09.26. 21:01:02

@Lesley: Szorólap borító: A biztonságos változás. Kb 18 betű méret belül: szavazzon a biztonságos változás programjára!

K.Z 2009.09.26. 21:05:10

Vicces, hogy nov 22.-én lesz választás, ám egy elérhető életrajzot nem találni a jelöltről. Tarlós szerint nem tapasztalatlan, kezdő politikusról van szó.
És ez alighanem tény.
Kocsis Máté 2004 körül még egy sajátos pártformációt gründolt. A hangzatos nevű Környezetvédelmi Unió elnöke volt, csupa-csupa snájdig politikus palántákkal, ám akikről a rossz nyelvek azt is beszélték, hogy a fidesz tojta őket, ők viszont ezt tagadták. Mindenesetre voltak nagyon szép designes szórólapjaik, szemmel láthatólag kitalált PR-jük, irodájuk miegyéb, csak két dolgot nem lehetett tudni: a zömmel jogász és közgazdászhallgató tagságnak honnan lett hirtelen fontos a környezetvédelem, továbbá, hogy kik pénzelték őket.

Mindenesetre a jórészt fotomodellkülsejű dandykből álló KU afféle stratégiai szövetséget kötöttek a Droppa-féle Zöld Demokrata párttal, amely akkor nyerte el a német zöldek, a Die Grünen támogatását. (inkább erkölcsi támogatás volt, nagy
lóvét nem igazán kaptak.) Együtt tartottak rendezvényeket, miegyéb, bár állatira nem volt világos, hogy a KU voltaképpen miért sündörög Droppáék körül.
Egy idő után az is kiderült.
Miután Kocsis és csapata beszivárogtak a Droppa féle pártba, első dolguk volt, hogy közvetlenül a választás előtt pártszakadást idézzenek elő a ZD-ben, ami nyilván igen jót tett a zöld ügynek. Droppáékat, illetve a ZD maradék részét ha jól emlékszem diszkvalifikálták a választásokról, még valami rendőrségi ügy is kerekedett holmi ajánlócédula csalás kapcsán.
A választások után a KU Kocsitól, kutyuskástól (az EP listájuk 24. helyén egy édi blökit indítottak very ötletes) úgy eltűnt, mintha soha nem lettek volna.Weblapjuk, a www.piku.hu sem érhető el.
A 2005-ös sajtóhírek szerint még vehemens környezetvédő Kocsis Máté ugyanazzal a lendülettel már a Fideszben tűnt fel, és amennyire a fidesz.hu híreiből kitűnik, soha többé nem hozott fel egyetlen környezetvédő, zöld javaslatot sem. (Azt talán felesleges is említeni, hogy őt, illetve a KU tagságát se előtte se azóta nem látták zöld szervezetek környékén.)
Megint csak a rossz nyelvek szerint az egész Környezetvédelmi Uniós bohóckodás a Fidesz ötlete volt. Akkor volt először EU választás, és volt egy olyan félelmük, hogy az uniós választáson nem (csak) a kétosztatú választási logika érvényesül, és egy izmosodó zöld párt akár egy-két százalékot is besöpörhet. Kocsisék meg a jófésült "független fiatal pártjuk" arra kellettek, hogy semlegesítsék a Fidesz esetleges vetélytársát.

rotler 2009.09.26. 21:20:03

Itt a nyolcban bárki is lesz hatalmon,az jobban tenné,ha változtatna a közbiztonságon,mert ami itt van az nagyon gáz.Mondjuk a térfigyelőket bekapcsolhatnák,hogy ne csak dísz legyen,és több rendőr kéne,mert mikor őket hívom,mindig az a válasz,hogy nincs szabad autó....

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2009.09.26. 21:27:42

@Alf: a probléma az hogy a Fidesz egy független Önkormányzati lapot arra használt, hogy a szórólapjukat az emberek fel vigyék, a lakásba. Az újság kellős közepére -minden egyes újságnak- egy fideszes szórólap volt betéve, így vitték ki a kézbesítők… jó szórási technika valljuk be

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.09.26. 21:29:00

@szocdemman: ez meg aztán szövegértés: eddig is ők voltak, csak nem ők adták a polgármestert. Most, hogy ők vannak többségben és ők adják a polgármestert is, ez egy "biztonságos változás" lesz.

Ettől még gáz a kerületi újságba csomagolni a szórólapot.
K.Z. által ideírtak sokkal érdemlegesebb infók

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2009.09.26. 21:43:57

@Lesley: jó a te értelmezésed is tök oké csak nem tudom az nekem furcsa, de akkor is ha az mszp beszélne változásról, ha ők adják valahol a képviselő testületi többséget. Ez -bocs- burkoltan azt jelenti, hogy nem csináltunk semmit. Az tény, hogy a kerületben sok minden változott megszépült látom én is bár én a 9.kerületben lakom, de 8. kerületben dolgozom, de ez sem -ahogy írtad is- a fidesz érdeme önmagában, hanem közös gyümölcs és ez jól is van így.

Látom én is, Vannak olyan pletykák is, hogy MIÉP-es is volt, de mi nem szeretnénk Kocsis Máté múltját kivesézni, szerintem nem is fogjuk, csak pusztán ha valami etikátlant tesz, vagy valami hülyeséget, ír, mond, ad ki, arra felhívni a figyelmet.

Dzsennifer 2009.09.29. 10:38:44

Melyik Jozsefvaros lapszamban talalhato ez a cikk?
süti beállítások módosítása