Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kritikal Ákos: Bicikli útat Józsefvárosnak (+videó)

2009.09.25. 01:34 | ivanpeter | Szólj hozzá!

Címkék: mszp polgármester bicigli critical mass józsefváros 8ker societas bicikli út csécsei béla komassy akos körút csoport

Komássy Ákos: „Több bicikli utat és kölcsönzőt Józsefvárosba!”

 

 „Biciklizzünk azért, hogy a Baross utca legyen egy új kerékpárút befogadója!”-mottóval, a Critical Mass biciklis tömegrendezvényhez csatlakozva biciklis felvonulást hirdetett Komássy Ákos Józsefváros polgármesterjelöltje. A fiatal politikust a Baross utcában lévő Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal előtt kérdeztük kezdeményezéséről és arról, honnan lesz rá forrás:

 


„Józsefváros szíve, főutcája a Baross utca, ahonnan nagyon hiányzik egy bicikliút. Az Orczy térig már van egy és mi azt szeretnénk, hogy innen, a Baross utcától egészen a Kálvin térig jelöljenek ki még egyet. Javaslatunk a Gyarapodó Józsefvárosért Klub és a Körút Csoport programjának szerves része”-mondta az MSZP polgármesterjelöltje, aki a sajtótájékoztatót követően más fiatalokkal együtt a Baross utcából tekert át a Critical Mass biciklis felvonulásra.

-Van reális esélye elképzeléseteknek?-kérdeztük Komássy Ákost.
-A Baross utca fővárosi tulajdonban, Budapest pedig jó kezekben van és ezért szerintem meg fogják építeni Józsefváros bicikliútját. Egy-két év kell hozzá. A fővárosi vezetéssel már felvettem a kapcsolatot az ügyben, nyitottak a javaslatra, csak konkrét terveket kértek. Ezeket a napokban elkészítjük.
-Mindez mennyibe kerülne?
-A Baross utcát egyébként is rendezni kellene, hogy ne egy zajos, szmogos főútvonal, hanem egy tipikus, hangulatos főutca legyen. A bicikliút addig is, új beruházások nélkül is megoldható. Ha Józsefvárosnak személyemben szocialistapolgármestere lesz, ígérem: meg fogjuk építeni az utat és a mostani városvezetésnél jobban oda fogunk figyelni a kerületiekre és így a biciklisekre is.
Hiszek benne, hogy hosszabb idő alatt, de vissza lehet szorítani a gépkocsiforgalmat és a szmogot. Ez nem megy egyik-napról a másikra, de fokozatosan, környezettudatos neveléssel és vállalkozásfejlesztéssel elérhető.
-Mi köze a vállalkozásfejlesztésnek a biciklizéshez?
-Biciklitárolókat, őrzőket kell alapítanunk és támogatnunk városi biciklikölcsönzők létrehozását. Ez jó az embereknek és a vállalkozóknak is-hiszen kölcsönzőt üzemeltetni a tapasztalatok szerint megéri, hisz van rá igény.

petivan

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr701405508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása