Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbánnak sem lesz más út...

2009.09.23. 11:39 | partizano | 1 komment

Címkék: gazdaság fidesz választások orbán viktor bajnai gordon 2010 bajnai

A magyar belpolitikai helyzettel foglalkozott szerdán a Handelsblatt, a német üzleti és politikai napilap. Tudósítója, Stefan Menzel a címben kiemelte, hogy a jobboldali pártok a választásokon egyértelmű győzelem előtt állnak, majd megállapította, hogy a gazdaság nehéz helyzete a jövőbeni kormány számára csak csekély mozgásteret biztosít. A Fidesznek sem lesz más út, mint a takarékoskodás.  
 
Az újság szerint Bajnait elismeri a külföld az elmúlt hónapokban elértekért. Kormányának sikerült bizonyos gazdasági stabilitást teremtenie, Magyarországnak egy kicsit jobban megy, és valószínűleg nem fogja felhasználni teljes mértékben a Nemzetközi Valutaalaptól kapott pénzt sem.

 


A szigorú takarékoskodás a jelszó a jövő évre is - mutatott rá a Handelsblatt, utalva arra, hogy a miniszterelnök mindenekelőtt beruházni akar, a fogyasztást célzó kiadások terén viszont továbbra is nagy a visszafogottság. Ennek kapcsán már elhangzottak az első figyelmeztetések arra vonatkozóan, hogy a kormány élén álló gazdasági szakember túlzott takarékoskodást folytathat. A lap idézte a londoni Barclays Capital Kelet-Európa-szakértőjét, Christian Kellert, aki szerint a kormány takarékosság irányvonala fékezi a gazdasági talpra állást.

A lap szerint az "átmeneti" miniszterelnöknek számító Bajnai takarékossági politikáját saját országában nem övezi elismerés. Végül is a kormányfőt a szocialisták közé sorolják, és ezért népszerűségi mutatói viszonylag rosszak. A legújabb budapesti híresztelések szerint belátható időn belül ő lehet Magyarország új uniós biztosa Brüsszelben - írta a tudósító, megállapítva: Bajnai napjai a miniszterelnöki tisztségben mindenesetre meg vannak számlálva, és az országnak legkésőbb jövő tavasszal Orbán Viktor személyében új miniszterelnöke lesz. A lakosságnak azonban már most arra kellene berendezkednie, hogy a jövőbeni konzervatív Fidesz-kormánynak sem lesz mit ajándékoznia. Az újság egy másik írásában mindezzel kapcsolatban idézte Richter Sándort, a bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet közgazdászát, aki szerint Magyarország 2011 előtt nem tér vissza a növekedési pályára.

(Forrás: hirado.hu/MTI)

 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr121401489

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi a frász lesz itt? 2009.09.24. 21:33:14

Hát ezt még Orbán se tudja, legalábbis Tölgyessy szerint, aki tartott egy előadást egy konferencián, ahol kielemezte a belpolitikai helyzetet. Ajánlom mindenki figyelmébe, már csak azért is, mert nagyon közel hozzám, ahogy a múltat a jelent és a jövőt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.07.20. 05:57:31

Hát persze, hogy jobb lesz! Temetőben nem lesz rezsi! Költsége se a te gondod lessz!
süti beállítások módosítása