Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Ne smokolj a téren!

2009.09.21. 22:06 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: mszp dohányzás játszótér societas szomabathely oroszvári péter

Magyarországon évente közel 35 ezer ember hal meg a dohányzás káros hatásainak következtében. Tíz százalékuk a passzív dohányzás áldozata. Oroszvári Péter, a Societas – Új Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke, MSZP-s önkormányzati képviselő javaslatot vetett fel annak érdekében, hogy a Szombathely megyei jogú város közterületein található 110 játszótéren az önkormányzat tiltsa be a dohányzást.



A határozati javaslat alapján azok, akik a rendeletet megszegik, - azaz akiket a közterület felügyelők dohányzáson kapnak -, háromtól húsz ezer forintig terjedő pénzbüntetéssel lesznek sújthatók. A javaslat alapján december elsejével lép hatályba a rendelet. Az önkormányzat addig különböző fórumokon próbálja majd megismertetni az új tiltóhatározatot a lakossággal. A figyelemfelkeltő, tájékoztató táblák kihelyezése a játszótereken a jegyző feladata lesz - közölte Oroszvári Péter.

Hozzátette: a Societas – Új Mozgalom helyi szervezetei a következő hétvégén több városban akciókat szerveznek, amelyek során egy-egy játszóteret „örökbe fogadva” tagjaik kitakarítanak, majd a dohányzás káros hatásit bemutató tájékoztató táblákat helyeznek el. Szombathelyen a mai napon egy sajtótájékoztató keretében jelentettük be kezdeményezésünket, amelyről a közgyűlés csütörtökön fog tárgyalni.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr521398210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása