Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Rogán Antal határolódjon el Bartal Sándor szavaitól

2009.09.20. 15:54 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz kdnp rogán antal belváros v. kerület lipótváros pásztor tibor bertalan sándor 5ker

2009. szeptember 10-én Belváros-Lipótváros Önkormányzatának testületi ülésén a mellékelt hangfelvétel tanúsága szerint az alábbiak hangzottak el Bartal Sándor képviselő (Fidesz-KDNP) szájából: "Az utóbbi körülbelül két hónapban a Váci utcának a déli részét ellepték olyan hölgyek, akik nagyon sokat napoztak Hajdúszoboszlón, és ebből eredendően szépen lebarnultak, és pénzért árulják a szerelmet." - tájékoztatott Pásztor Tibor, az MSZP Budapest 5. kerületi (Belvárosi) Szervezetének elnökségi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 


Ez a megfogalmazás egyértelműen, alig burkoltan rasszista. Azt a látszatot próbálja kelteni, hogy a prostitúció valóban súlyos problémájáért csak egy nemzetiségi kisebbség felelős. Képviselő úr ízléstelen tréfája egy olyan csoport ellen irányul, amelynek tagjai hosszú idő óta, de az utóbbi két évben különösen sokat kellett szenvedjenek. Az ilyen stílusú megnyilvánulások nem szolgálják sem a cigányság magyarországi helyzetének normalizálását, sem a prostitúció problematikájának kezelését. Ezért felszólítjuk Bartal Sándor képviselő urat, hogy vonja le a konzekvenciákat, kérjen bocsánatot azoktól, akiket megsértett és mondjon le a mandátumáról - mondta a szocialista politikus.

Rogán Antal polgármester sem a testületi ülésen, sem azóta nem reagált Bartal Sándor szavaira. Hallgatását súlyosbítja, hogy az V. kerületben a Fidesz közös listán indult a MIÉP-pel és a Jobbikkal, Rogán Antal polgármesteri jelölését mindkét párt támogatta. Egyetlen reakcióként ő vagy munkatársai megakadályozták, hogy a testületi ülés City Televízió által rögzített adását az ellenzék megkapja, majd annak érdekében, hogy azt máshogy se lehessen rögzíteni, a testületi ülés két szokásos ismétlését (aznap este 7 óra és másnap reggel 9 óra) sem vetítette a helyi tévé. Ezért felszólítjuk Rogán Antal polgármester urat, hogy határolódjon el Bartal Sándor szavaitól és szüntesse meg a City TV kézi vezérlését - zárta szavait Pásztor Tibor, az MSZP Budapest 5. kerületi (Belvárosi) Szervezetének elnökségi tagja.

A hangfelvétel meghallgatható a:
http://pasztortibor.hu/docs/bartal1.mp3 (teljes felszólalás, 1.9MB, 3:19)
http://pasztortibor.hu/docs/bartal2.mp3 (kivonatolva, 600kB, 0:53)
linkeken. 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr861394746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása