Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Pubi söröző

2009.09.16. 01:35 | partizano | Szólj hozzá!

Címkék: kocsma ferencváros mester utca pubi söröző 9ker

Tündék, önfeledt zabálás és önfeláldozó csirkék

Le kell szögeznünk, hogy a Pubi Söröző nemzeti kincs, mint a bambán bámuló Overdose, a szintén enyhén zombis tekintetű Talmácsi Gábor, Dundika rapszódikus kutyája (most már csak az emléke) és Molnár Anikó 100% magyar mellei. Meg persze Budaházy, a „Gyuri”, az új Táncsis Mihály. Ők az Új Magyarország hősei, de legalább van min és kin röhögni.



Na mindegy, beszéljünk az evésről! Néhány hónapja végre van, pontosabban az égből alászállt egy komplett étterem, infrastrukturástúl és csapszékestül, ahová tényleg érdemes betérni. És most jöjjön egy kis történelem... Sokáig gondolkodtam, amolyan hobbi Badiny Jós Ferenc módjára, hogy vajh' miért jöttek be a magyarok, pont ide, lovastul, meg minden. Valami okuk csak lehetett, ha megindultak! A dolog kulcsa szerintem a nőkben és a finom ételekben keresendő, valszeg a Kárpát-medencében már akkor is főztek, nem is akárhogy. Kiszűrödtek az illatok, Árpádék elcsípték őket, beindult a nyálkibocsátásuk és a lovakkal útra keltek gasztro-túrázni egyet (biztos már nagyon unták a nyereg alatt puhított húst), de előtte leszámoltak a besenyőkkel-mert az egy olyan nép és név, hogy basztatni kell. Maguknak köszönhetik.

Jó nő és étel a pubi sörözőben is van. Innen látszik, hogy ősmagyar gyökerű hely, most csináltatják a székely rovásírásos táblát-maga Morvai Krisztina fogja feltenni, miniszoknyában, alul meg a Jobbik férfikara fölnéz rá. Mert egy Nagyasszonyra csak felnézni lehet, főként ha mink vagyunk a létre alján.

A Pubi sörözőben szökőévente egyszer, na jó gyakrabban is, feltűnik egy igazi tünde-egy volt Istennő, akit a világ- és azon túli válság miatt Olümposzról leépítettek és most a vendéglátóiparban varázsolja el az embereket.


Ha egyszer rendeznének egy pincérnő szépségversenyt, ügyeletes istennőnk csak belibbene és mikor meglátná a többi versenyző, műhajukat, parókájukat tépve, rúzsukat fejükhöz szegezve menekülnének, vagy elsárgulnának az irigységtől. Kivéve persze, ha egyébként is kínaiak-tudják, a szomszéd kínaiból.


A Pubi söröző pincérnője nemcsak kedves, csinos pofikájú, hanem bölcs is: rájött, hogy amit a Jóisten egyszer megadott neki, azt nem szabad szégyellni. Ki kell tenni, mert természeti kincs!
Hihetetlen domborulatait egy minimum 15 százalék borravalót megérő, vadító dekoltázzsal tökéletesíti, a ferencvárosi férfinép többsége szerintem csak miatta jár ki ebben a melegben.

Meg persze azért, mert az asszony néha irtó szarul főz (még az az egyébként bélpoklos, őszülő kutya sem eszi meg-mármint a kajáját, nem az asszonyt) és valahol kell kompenzálni a csökkenő kalóriát, nehogy már lefogyjunk és eltűnjön a sörhas! A Pubi Söröző kiváló helyszín fentiek megelőzésére, aki itt le tud fogyni, az vagy UFÓ, vagy Schobert Norbi-bár a kettő nem zárja ki egymást.

Kezdjük ott, hogy házi sörük van, nem is akármilyen. Olyan bajoros, német kerthelységekben szolgálnak fel ilyen nedűt. Persze van fröccs is, de azon még van mit javítani. Régi kocsmárosok tudják, hogy egy jó fröccs elkészítéséhez évtizedes tapasztalat és sok, kitartó ivás kell. Anélkül nem megy, olyan ez mint az aranycsinálás. Kevesen tudják, viszont nagy a májuk és hallgatnak. Az igazi zseniket az alkoholizmus szüli.

Emellett ott vannak a frissensültek, rántott csirke, camembert és egyéb nyalánkságok. Nagy adagok és jó háziasak: ha azok a szerencsétlen sorsú szárnyasok tudnák, hogy ilyen nemes célokra használják fel őket, önként mennének a kés alá, vagy egyszerűen levágnák magukat. Az étkeket frissen, forrón hozzák ki, jó ropogós sült krumplival (nem ám a Mc-szörnyekből ismert, benkő dánieli fittyedtségű aszalt krumplikkal) és házi káposztával. A Mennyország lehet ilyen, ha Szt. Péter álruhában egyszer meglátogatná ezt a helyet, Fent felmondana és lejönne főállásban fogyasztani.

És ha még mindez nem lenne elég, a Pubinak kiülős része is van. Hőgutára hajlamosak mondjuk bent is maradhatnak, jól hűtött a fedett rész, de Ferencvárosban, nyáron vétek nem kint étkezni, az utcán, mint egyfajta modern nomádok. Enni, sőt fogyasztani: lassan, művészi élvezettel eltelíteni és teletömni a belső szerveket, miközben nézni a békésen vonuló ferencvárosiakat. A sok népet, akik mind mennek valahová, mert céljuk van és közben irigykedve néznek az önfeledten étkezőkre.

Ferencváros tele van Arcokkal, érdemes hát kiülni! Mustrálgatni, magunkban mosolyogni,
egy-két csinosabb el-elsuhanó tüneménynek beszólni, kacsintgatni és közben jó, nagyokat enni, inni-elfogadható áron.

Válság? Lófaszt. Pubi söröző.

És még saját honlapjuk is van:

http://pubisorozo.hu/

Cím: Bp, Ferencváros, Mester u. 26. (az új, méregdrága zöldséges és az ezerszínű, büszkén feszítő bodégákból álló szelektív hulladéktároló mellett)

 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr211385366

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pubi söröző és falatozó 2010.11.09. 17:21:47

Helyszín: 1094 Bp., Mester u. 26. Látogatás: 2009. március 18. 18:10-21:20 > Ahogy besötétedett, a közönség átlagéletkora egy 20 évet csúszott vissza, a maunika sóból meg halk sport1...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása